politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

VLISSINGEN - Een 41-jarige man uit de gemeente Veere heeft woensdagavond op het Bellamypark een 19-jarige Vlissinger mishandeld. Het slachtoffer had een opmerking gemaakt over het voetbalshirt van de verdachte.

VLISSINGEN - Bij een uitslaande brand aan boord van een ponton bij aan de Oosterhavenweg in Vlissingen kwam dinsdagmiddag veel rook vrij. Er stonden autobanden in brand op het dek. Een sleepboot heeft het vuur grotendeels geblust. Het sein brand meester is om 18.10 gegeven.

TERNEUZEN - Een 18-jarige man is gistermiddag in de Diepenbrockstraat in Terneuzen aangehouden omdat hij met een gasdrukwapen op struiken en bomen aan het schieten was.

TERNEUZEN - Een 58-jarige Vlissinger is maandagmorgen aangehouden tijdens een inval in een wietkwekerij in Terneuzen. De politie kwam de kwekerij in een woning aan de Axelsestraat op het spoor na een melding van een sterke wietlucht in de buurt.

SCHOONDIJKE - De 56-jarige man die vorige week dood in zijn verbrande woning aan de Dorpsstraat in Schoondijke gevonden werd, is door geweld om het leven gekomen. Deze conclusie heeft een patholoog anatoom getrokken na sectie op het lichaam van het slachtoffer.

HOEK - Een 36-jarige man is kort na middernacht in Hoek aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn vriendin hebben geslagen. Ze is per ambulance naar de huisartsenpost gebracht om te worden onderzocht.

GOES - Aan de Van Doornestraat in Goes is maandagochtend rond 9.00 uur een man door de brandweer uit zijn gekantelde graafmachine gehaald. Hij was daar bezig op een bouwterrein van het bedrijf Bison International.

MIDDELBURG - Een 26-jarige Middelburger is zondagmorgen op Plein 1940 aangehouden. Hij gooide rond 5.30 uur met een fiets. Agenten betrapten hem op heterdaad.

YERSEKE - De politie heeft zaterdagnacht in Yerseke een stomdronken man van de weg gehaald. De blaastest wees uit, dat de man bijna zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

RENESSE - Een 26-jarige man uit Schouwen-Duiveland en een 17-jarig meisje uit Rotterdam zijn vannacht op de Zeeanemoonweg in Renesse aangehouden na het veroorzaken van een opstootje. De man bleek nog een gevangenisstraf van 41 dagen te moeten uitzitten.