politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

HULST - De politie heeft dinsdagavond op het Groot Eiland van Hulst een Belg aangehouden nadat de man zonder vergunning twee reeën heeft afgeschoten.

MIDDELBURG - De politie heeft maandag een 17-jarige Middelburger aangehouden voor een mislukte overval op het tankstation aan de Rotterdamsekaai in Middelburg. De jongen werd herkend nadat Opsporing Verzocht op 2 december beelden van de overval heeft uitgezonden.

WALSOORDEN - De politie heeft twee hennepkwekerijen aan de Stoofstraat in Walsoorden ontdekt en geruimd.

VROUWENPOLDER - Een 24-jarige Engelsman is dinsdagmiddag aangehouden omdat hij een auto van de weg probeerde te drukken. Eerder had hij de bestuurder van de auto aangeboden zijn erf te asfalteren.

HULST - Een auto is woensdagochtend te water geraakt bij de rondweg Terhole in de buurt van Hulst. De bestuurder is al uit zijn auto, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

MIDDELBURG - Vier jongens zijn zaterdagavond op de Zuidsingel in Middelburg op heterdaad betrapt bij het spuiten van graffiti. De daders zijn dertien en veertien jaar oud en komen uit Middelburg en Oost-Soubrug.

MIDDELBURG - Zes mannen uit de Middelburgse wijk Dauwendaele zijn veroordeeld tot celstraffen variërend van zestig dagen tot twee jaar cel. Van één verdachte is de zaak aangehouden, omdat er nog een getuige moet worden gehoord.

OOST-SOUBURG - De politie Zeeland heeft de laatste drie weken negentig bekeuringen uitgeschreven voor niet-handsfree bellen. Begin januari ging de campagne 'Be smart met je phone, weersta de verleiding' van start.

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg zijn zaterdagavond twee jongens aangehouden voor het stelen van een scooter op de Karolingenbaan.

HULST - De politie is op zoek naar getuigen die zondagmiddag even na half één een man hebben zien zwaaien met een pistool op het Statonsplein in Hulst.