politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

OOSTBURG - De politie zoekt getuigen van een inbraak in een wielersportwinkel aan de Bredestraat in Oostburg. Bij die inbraak zijn alle racefietsen die in de winkel stonden gestolen.

BRESKENS - Twee kinderen zijn afgelopen woensdag in Breskens achtervolgd door twee mannen, vermoedelijk in een grijze Mercedes Vito met Belgisch kentenken. Eén van de mannen liet zijn geslachtsdeel zien toen de kinderen langsfietsten. Dat heeft de politie zaterdag bevestigd.

YERSEKE - Twee jongetjes hebben vrijdagavond twee vuurwapens gevonden in een verlaten woning aan de Damstraat in Yerseke. De politie heeft vervolgens het huis doorzocht met een speurhond, op zoek naar meer wapens. Daarbij is verder niets aangetroffen.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft voor het maken en verspreiden van kinderporno en mogelijk ontucht 1,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 46-jarige man uit Westdorpe. Het OM wil ook dat de man schadevergoedingen aan de slachtoffers betaalt.

Duizenden afbeeldingen

HOOFDPLAAT - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling donderdagmorgen van een 51-jarige man bij zijn kantoor aan de Westlangeweg in Hoofdplaat. Het slachtoffer zelf kan zich niet veel herinneren van de mishandeling.

SCHERPENISSE - De 16-jarige fietsster die vandaag werd aangereden bij Scherpenisse, is overleden. Het meisje uit Scherpenisse is in het Erasmus MC in Rotterdam bezweken aan haar verwondingen. Dat heeft de politie donderdagavond bekendgemaakt.

WEMELDINGE - Een 46-jarige man uit Yerseke is woensdagavond rond 22.00 uur opgepakt omdat hij een 48-jarige man in een café in Wemeldinge had mishandeld.

SCHERPENISSE - Op de Poortvlietsedijk bij Scherpenisse is donderdagmorgen iets voor 08.00 uur een fietser zwaargewond geraakt. De fietser, een 16-jarige meisje uit Scherpenisse, is aangereden door een automobilist.

TERNEUZEN - Een politiecontrole van de auto van een 46-jarige man uit Terneuzen heeft geleid naar een hennepkwekerij. De man reed dinsdagavond laat rond met achttien vuilniszakken met potgrond.

VLISSINGEN - De politie in Vlissingen heeft woensdagochtend vroeg een 41-jarige man aangehouden die agenten bedreigde met een boormachine, die volgens agenten op een automatisch vuurwapen leek.