- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

HEINKENSZAND - Een 41-jarige Brabander is op de Stenevate in Heinkenszand aangehouden omdat hij een zak speed in de auto had liggen. Agenten zetten de man aan de kant omdat hij geen voorrang had gegeven.

KORTGENE - Na een urenlange zoekactie waarbij politiehonden werden ingezet is in de nacht van dinsdag op woensdag een verdachte van huiselijk geweld in Kortgene opgepakt. Eerder op de avond haalde de politie al een vrouw en een klein kind uit een woning.

TERNEUZEN - Een 26-jarige Terneuzenaar is zondagnacht zwaar mishandeld voor de deur van een café aan de Noordstraat in Terneuzen. Hij kreeg trappen en klappen, en raakte gewond aan zijn gezicht en bovenlijf.

MIDDELBURG - De politie heeft zondagochtend vroeg een 34-jarige Vlissinger aangehouden in Middelburg voor fietsendiefstal of heling. Hij had een fiets in zijn auto liggen, maar hij had geen sleutel en kon niet verklaren waarom hij die bij zich had.

RENESSE - De politie heeft zaterdagavond in Renesse een 38-jarige Rotterdammer aangehouden voor het vernielen van de ruiten van de auto van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde eerder op de avond in een dorp op Schouwen-Duiveland, meldt de politie.

ZIERIKZEE - De politie heeft de afgelopen maand drie mannen aangehouden. De zaak kwam aan het rollen toen de politie op 7 juni in Zierikzee een drugsdeal zag gebeuren. De koper van de drugs werd direct aangehouden. De uit Zierikzee afkomstige dealer kreeg later die avond in een pand in Bruinisse bezoek van de politie.

SINT MAARTENSDIJK - Een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Sint Maartensdijk een buurt op stelten gezet.

BRUINISSE - Een verrassende vondst bij baggerwerkzaamheden bij Bruinisse donderdag. Bij het baggeren kwam er een machinegeweer boven water. Dat laat wijkagent Douwe de Vries vandaag weten via Twitter.

OOST-SOUBURG - De politie houdt zestien mensen in Zeeland in de gaten met geradicaliseerde denkbeelden. Het gaat dan om geradicaliseerde moslims, dierenactivisten en aanhangers van extreem links en rechts. Een van deze zestien zit vast.

OOST-SOUBURG - Het aantal straatroven en overvallen in Zeeland ligt in 2016 hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Het aantal woninginbraken in de provincie is daarentegen flink gedaald.