politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

BURGH-HAAMSTEDE - Een 31-jarige inwoner van Vlissingen en een 34-jarige inwoner van Zierikzee zijn donderdagmiddag door de politie gearresteerd. Dat gebeurde aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak.

VLISSINGEN - Een 24-jarige scooterrijder uit Vlissingen is donderdagavond aangehouden na een achtervolging. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de scooter is in beslag genomen.

BRESKENS - Een 67-jarige inwoner van Breskens is vrijdagmorgen aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs. Het is de derde keer in drie maanden tijd dat de man is betrapt, terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard.

MELISKERKE - Het rechercheonderzoek naar de identiteit van het vanmorgen bij Meliskerke gevonden stoffelijk overschot gaat nog dagen duren. Volgens de politie moet dat gebeuren via DNA-onderzoek.

SINT MAARTENSDIJK/ SINT PHILIPSLAND - Bij woningen in Sint Maartensdijk en Sint Philipsland zijn woensdag hennepkwekerijen ontdekt.

VLISSINGEN - Bij een inval door de politie in twee woonwagens aan de Zuidbeekseweg in Vlissingen zijn donderdagochtend drugs gevonden. Om hoeveel en welke drugs het precies gaat is nog niet bekend.

TERNEUZEN - Een 77-jarige man uit de gemeente Terneuzen is aangehouden voor stalking. Hij zou al meer dan een jaar een vrouw in zijn woonplaats meerdere keren per dag hebben lastig gevallen.

GOES - Sinds maandagavond wordt tussen Goes en Vlissingen een 82-jarige man vermist. Hij reed op een fiets met een mandje. Het gaat om een blanke man van 1 meter 75 met een normaal postuur en grijs haar.

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond gericht geschoten op een verwarde man in Vlissingen. De politie vermoedde dat de man explosieven bij zich zou hebben. Na urenlang onderzoek en hulp van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie bleek dat de man geen explosieven bij zich had. De gewonde man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

OOSTKAPELLE - Een 73-jarige man heeft zaterdagmiddag in de Dorpsstraat van Oostkapelle voorkomen dat hij beroofd werd van zijn pinpas. Hij had om 15.40 uur gepind bij de automaat in de Lantsheerstraat toen hij van achteren werd benaderd door een onbekende man.