- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

OOST-SOUBURG - Drie bejaarde vrouwen zijn donderdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. In Goes, en Vlissingen gingen de oplichters er met de portemonnee en sieraden van de vrouwen vandoor. De daders zijn, volgens de politie, een man en een vrouw.

TERNEUZEN - Een man is donderdagavond in Terneuzen aangehouden omdat hij een agenten had geslagen. Een politiebiker sprak de man in de Nieuwediepstraat in eerste instantie aan omdat hij zonder licht op de fiets zat. Nadat de man, een 31-jarige man uit Sluiskil, zijn licht had aangezet, werd het gesprek onvriendelijker.

GOES - Een 37-jarige man uit Goes is donderdagochtend in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een schietpartij in Middelburg. De schietpartij vond al op 17 juli plaats op het industrieterrein Arnestein.

OOST-SOUBURG - De politie heeft woensdag opnieuw iemand aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de ontvoering van Rien de Koning uit Schoondijke. Het gaat om een 51-jarige man uit Breda. De Koning werd eind 2015 ontvoerd bij een garagebedrijf in Breda.

TERNEUZEN - Een automobilist in Terneuzen moest zijn weg dinsdagochtend te voet vervolgen. De politie nam zijn auto in beslag na een reeks overtredingen. De agenten zetten de man aan de kant toen zij hem zagen rijden, omdat ze wisten dat hij nog een aantal openstaande boetes had.

HULST - De bestuurder van een personenauto is maandagavond rond 21.00 uur gewond geraakt toen de auto op de Hontenissestraat bij Hulst in een sloot terecht kwam. Omdat het slachtoffer mogelijk bekneld zat, is ook de brandweer uitgerukt. 

TERNEUZEN - Een Filipijnse kapitein liep zondag tegen de lamp bij een alcoholcontrole. Hij bleek drie keer meer gedronken te hebben dan was toegestaan. De loods die de bulkcarrier naar Gent begeleidde, waarschuwde de politie voor de man.

MIDDELBURG - Tegen twee mannen die verdacht worden van mensenhandel en seksuele uitbuiting is maandag twee en vier jaar cel geëist. Het is de eerste eis in de grote Zeeuwse zedenzaak bij de rechtbank in Middelburg. De behandeling van de zaak duurt de hele week waarbij in totaal zeventien mensen moeten voorkomen. 

ZIERIKZEE - In de nacht van woensdag op donderdag is er in Zierikzee ingebroken in negen auto's. Dat meldt de politie. Bij in ieder geval één auto zijn twee airbags meegenomen.

KORTGENE - Op de 1e Deltaweg (N256) zijn bij Kortgene twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Bij het ongeluk raakten drie mensen gewond, meldt de politie.