politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

TERNEUZEN - De politie heeft een 23- jarige man uit Terneuzen en een 40-jarige man uit Sluiskil aangehouden. De mannen probeerden bij een bedrijf aan de Ambachtstraat in Terneuzen oud ijzer te verkopen. Het ijzer is vermoedelijk gestolen.

HULST - Een E-bike die maandag bij een fietshandel was gestolen, is dinsdag op de Grote Bagijnestraat in Hulst teruggevonden. De fiets stond niet op slot. Omdat de E-bike onbeheerd stond, besloten agenten het framenummer na te trekken.

TERNEUZEN - Een man uit Sas van Gent heeft verschillende woninginbraken in zijn woonplaats bekend. Hij meldde zich maandagmorgen op het politiebureau.

VLISSINGEN - Het containerschip Sea Land Meteor dat vanmorgen vroeg vastliep bij Vlissingen heeft zijn weg vervolgd. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft het schip om 16.15 uur gekeurd en in orde bevonden. Voor dat onderzoek lag het schip enkele uren voor de kust bij Borssele.

GOES - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Goes een 49-jarige Kloetinger aangehouden voor verboden wapenbezit. Agenten lieten de man in de Willem Barentszstraat stoppen voor een verkeerscontrole.

GOES - De politie heeft maandagochtend in Goes een 18-jarige man aangehouden. De politie denkt dat hij op 20 november 2014 aan het Molenplein in Goes een portemonnee van een bejaarde vrouw heeft gerold.

VLISSINGEN - Een 29-jarige Vlissinger is afgelopen nacht rond 3 uur aangehouden op de Brouwenaarstraat in Vlissingen. De man had de aandacht van de politie getrokken toen hij in een auto zonder achterlicht over de Paul Krugerstraat reed.

VLISSINGEN - De harde wind heeft op verschillende plaatsen in Zeeland voor overlast gezorgd. In De Visserstraat in Vlissingen stortte door de wind een deel van de zijgevel van een huis in en kwam op een garage terecht. De garage is ingestort.

WEMELDINGE - Een stacaravan op camping Linda aan de Oostelijke Kanaalweg in Wemeldinge is zondagochtend door brand verwoest. Daarbij is niemand gewond geraakt.

NIEUWDORP - In een caravan en een schuur aan de Citadel in Nieuwdorp heeft zaterdagavond brand gewoed. Een woonhuis vlak ernaast liep schade op. Niemand raakte gewond.