politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

MIDDELBURG - In de Langevieleweg in Middelburg is woensdagavond een man in zijn buik gestoken. Het was een ruzie tussen twee bekenden die eindigde in een steekpartij. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De dader heeft zichzelf gemeld bij de politie en zit vast.

STEENBERGEN - Een 16-jarige jongen uit Tholen wordt verdacht van een overval op een Chinees-Indisch restaurant in Steenbergen. Samen met een 15-jarige uit Bergen op Zoom is hij maandagavond aangehouden. De politie loste daarbij waarschuwingsschoten.

MIDDELBURG - Aan de Langevielesingel in Middelburg zijn in de nacht van zondag op maandag twee auto's zwaar beschadigd geraakt door een brand. Rond 02.30 uur werd de brand ontdekt. De carport waar de auto's onder stonden is ook beschadigd.

VLISSINGEN - Een 18-jarige Oost-Souburger is gisteravond in Vlissingen beroofd van zijn fiets. Hij reed rond 23.00 uur over de Oude Veerhavenweg, toen een auto hem de weg versperde en drie mannen hem bedreigden en dwongen zijn fiets af te geven.

THOLEN - Bij een tankstation aan de Nieuwe Postweg in Tholen is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Er werd rond 4.45 uur een ruit kapotgemaakt, waarna shag en sigaretten werden gestolen.

GOES - Bij de Dancetour in Goes heeft zondagavond een persoon een klap gekregen. Afgezien van deze mishandeling is het feest op de Grote Markt volgens de politie rustig verlopen. Duizenden mensen bezochten zondag de Goese editie van het dansevenement.

GOES - In de binnenstad van Goes is zondagmorgen vroeg een man beroofd van geld. Volgens de politie werd hij door een andere man bedreigd met een mes.

KOEWACHT - Een 57-jarige man is vrijdagavond in zijn woning in Koewacht aangehouden voor het bedreigen van zijn vrouw. De man bedreigde haar met een bajonet.

RITTHEM - Een bejaarde man is vrijdagmiddag in zijn auto in een sloot beland aan de Landbouwweg bij Ritthem. Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur. De man moest via de achterzijde van de auto uit zijn voertuig geholpen worden.

ARNEMUIDEN - De politie heeft vrijdag rond 12.00 uur in Arnemuiden een wietkwekerij opgerold in een woning aan de Ridderspoor. Er werden honderd planten gevonden. De politie kwam de kwekerij na een tip op het spoor.