- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

RILLAND - De politie heeft zes tips ontvangen over de moord op Erik van den Boogaart. De moord op de man uit Spijkenisse werd dinsdag op televisie behandeld in het programma Opsporing Verzocht. Het lichaam van Van den Boogaart werd in november in het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland gevonden.

NIEUWVLIET - Een automobilist die donderdagmiddag dacht een mooi plaatje te schieten van de Zeeuwse kust stond een nare verrassing te wachten. De man wilde een selfie maken op het strand met zijn auto voor de vloedlijn, maar werd verrast door het opkomende tij. Gevolg: auto kopje onder.

TERNEUZEN - De politie heeft in Terneuzen een winkeldief aangehouden die een drone had gestolen. De man was rond 14.30 uur met de drone in zijn handen de Blokker uitgelopen. Vervolgens ging hij er te voet vandoor.

OOST-SOUBURG - De brandweer heeft in Oost-Souburg een hond gered die door het ijs was gezakt. De melding kwam rond 12.00 uur binnen. De brandweer rukte uit met een blusvoertuig en duikers.

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle een auto in de brand gevlogen. De brand begon in het motorblok, zegt de politie.

WAARDE - De politie heeft in Waarde een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was nog in werking, laat de politie weten.

WILHELMINADORP - Op de Deltaweg (N256) zijn dinsdagochtend vier auto's op elkaar gereden. Het ongeval gebeurde voor de stoplichten bij Wilhelminadorp. 

OVEZANDE - De politie waarschuwt voor een scharenslijper in de gemeente Borsele. Hij zou in ieder geval al twee oudere dames in Ovezande en Kwadendamme hebben benadeeld. 

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond drie jongens van een afgesloten bouwterrein aan de Vrijgang in Vlissingen gehaald. Daarbij was wel de hulp van een politiehond voor nodig. 

WAARDE - De bestuurder van de auto die zondagochtend bij Waarde in een sloot werd gevonden, was die nacht op eigen kracht uit het voertuig gekropen. De 88-jarige man uit Waarde was vervolgens met kletsnatte kleren naar zijn huis gelopen en op bed gaan liggen.