politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

THOLEN - Een 19-jarige Dordtenaar is zaterdagmorgen vroeg aangehouden voor de diefstal van bijna 600 lege bakkerskratten bij een bedrijf aan de Energieweg in Tholen. De diefstal werd rond 02.15 uur ontdekt, toen enkele getuigen de krattendieven op heterdaad betrapten.

KAPELLE - Ongeveer 125 jongeren uit Zuid-Beveland hebben zich vrijdagavond verzameld bij een woning aan de Ceresstraat in Kapelle voor een privéfeestje van een jongen. De jongen was alleen thuis en wilde daarom een feestje geven. Maar naast een aantal uitgenodigde vrienden stonden er opeens nog veel meer feestgangers voor zijn deur.

STEENBERGEN - Twee mannen uit Sint-Maartensdijk zijn vrijdag opgepakt voor een poging tot het stelen van stroomkabels boven het nieuwe gedeelte van de A4 tussen Halsteren en Dinteloord. Volgens de politie probeerden de twee 27-jarige mannen 275 meter kabel te stelen van de verlichting boven de snelweg.

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar een man en vrouw die verdacht zijn van een winkeldiefstal in Middelburg. Het duo heeft vermoedelijk parfum gestolen in een zaak aan de Lange Delft. Het tweetal werd rond 13.15 uur op heterdaad betrapt, maar wist te vluchten.

ZIERIKZEE - In de Nieuwe Bogerdstraat in Zierikzee is woensdagochtend rond 6.00 uur een auto zwaar beschadigd, vermoedelijk door een explosief.

TERNEUZEN - De politie heeft vanochtend op de Verlengde van Steenbergenlaan in Terneuzen een 35-jarige man opgepakt. Hij wilde eerder die ochtend uit een supermarkt aan de Schuttershofweg een blikje bier stelen.

MIDDELBURG - Op de Vlasmarkt in Middelburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen aangehouden voor tegenwerking en belediging van agenten.

KOEWACHT - Een 35-jarige vrouw uit Stekene is vrijdagavond in Koewacht op een geparkeerde auto gebotst. Omwonenden hoorden een klap en belden de politie.

KORTGENE - De bestuurder van een bestelbusje is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een ongeluk bij Kortgene. Door nog onbekende oorzaak kwam de 19-jarige man uit Schouwen-Duiveland met zijn auto in de sloot terecht.

TERNEUZEN - De politie heeft donderdag twee voertuigen weggetakeld omdat de bestuurders nog openstaande boetes hadden. De automobilisten moesten nog boetes van 216 en 270 euro betalen. In totaal zijn ruim drieduizend voertuigen gecontroleerd in Hulst, Terneuzen en Westdorpe.