politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

MIDDELBURG - In de Koorkerkstraat in Middelburg is vrijdagochtend om 4.15 uur een geldautomaat opgeblazen. Een 33-jarige buurtbewoner hoorde om dat tijdstip een enorme klap.

OOST-SOUBURG - Een 18-jarige Oost-Souburger is maandagavond aangehouden in een snackbar aan het Oranjeplein. Hij probeerde daar af te rekenen met een vals biljet van 50 euro.

NISSE - Een 63-jarige man uit Ovezande is maandag ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd door een aanrijding met een auto bij Nisse. Het slachtoffer is na een eerste behandeling in Goes naar het ziekenhuis van Rotterdam gebracht. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingenomen.

RILLAND - Een 24-jarige bestuurder uit de gemeente Reimerswaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Volgens de politie reed de verdachte met hoge snelheid door Rilland met een aanhanger waarvan de lading los lag.

OOST-SOUBURG - De bedreigde brandweerposten in de gemeente Borsele mogen voorlopig blijven bestaan. Dat staat in het gewijzigde dekkingsplan voor de brandweer in Zeeland. Het gewijzigde plan wordt volgende week door de Veiligheidsregio Zeeland besproken.

VLISSINGEN - Op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen is woensdagavond een 31-jarige fietsster gewond geraakt na een aanrijding met een politiebusje.

OOST-SOUBURG - De politie heeft afgelopen nacht in de Westerschelde 1.300 kilo cocaïne gevonden. De coke zat in tassen onderaan een zelfgemaakte boei die ter hoogte van Vlissingen-Oost ronddobberde. Het is één van de grootste drugsvangsten ooit gedaan in Zeeland.

VLISSINGEN - Een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 28-jarige inwoner van Vlissingen zijn zondagavond aangehouden. Ze worden verdacht van heling.

GOES - Bij een verkeersongeluk op de A58 ter hoogte van Goes zijn zondagavond twee Vlissingers gewond geraakt. Het gaat om twee mannen van 25 en 28 jaar. Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur bij Goes richting Middelburg.

TERNEUZEN - Bij chemiefabriek Dow in Terneuzen waren zondagavond en nacht flinke vlammen te zien. Het bedrijf moest affakkelen na een storing in de fabriek zondagmiddag.