politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

KOEWACHT - Een 57-jarige man is vrijdagavond in zijn woning in Koewacht aangehouden voor het bedreigen van zijn vrouw. De man bedreigde haar met een bajonet.

RITTHEM - Een bejaarde man is vrijdagmiddag in zijn auto in een sloot beland aan de Landbouwweg bij Ritthem. Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur. De man moest via de achterzijde van de auto uit zijn voertuig geholpen worden.

ARNEMUIDEN - De politie heeft vrijdag rond 12.00 uur in Arnemuiden een wietkwekerij opgerold in een woning aan de Ridderspoor. Er werden honderd planten gevonden. De politie kwam de kwekerij na een tip op het spoor.

VLISSINGEN - Een 45-jarige man uit Middelburg is aangehouden in Vlissingen voor het stelen van benzine. De man deed dat met een gestolen motor. Hij heeft zichzelf bij de politie aangegeven.

OOST-SOUBURG - Een 42-jarige vrouw uit Oost-Souburg is donderdagavond gewond geraakt bij een poging tot straatroof in het tunneltje bij haar woonplaats, tussen de Kerklaan en de Bermweg. Twee mannen wilden haar beroven van haar tas.

OVEZANDE - Het kind dat woensdag is verdronken in een recreatieplas in Alblasserdam, blijkt een 9-jarige jongen uit Ovezande te zijn. Hulpdiensten rukten massaal uit nadat de jongen als vermist was opgegeven.

GOES - Op verschillende plaatsen in het Goese Meer zijn de afgelopen dagen tenminste vijf buitenboordmotoren gestolen. De politie is op zoek naar getuigen en roept booteigenaren in de buurt op preventieve maatregelen te nemen.

HULST - Een zestienjarig meisje uit Hulst is sinds 2 juli vermist nadat ze wegliep uit een instelling. Een voogd of ouder heeft nu toestemming gegeven een foto van het meisje naar buiten te brengen.

GOES - Een 31-jarige automobiliste uit Goes is woensdagmiddag aangehouden voor het inrijden op een parkeerwachter en het verwonden van een meisje.

GOES - De politie heeft donderdag vier winkeldieven opgepakt in Goes. Het gaat om vier vrouwen uit Breda. Volgens de politie hebben ze een tas gebruikt, speciaal gemaakt voor winkeldiefstal. Ze zouden uit verschillende winkels spullen hebben gestolen, onder andere kleding.