politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

VLISSINGEN - Een 34-jarige motorrijder uit Oost-Souburg heeft gistermiddag zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij veel te hard reed in Vlissingen. Hij werd door de politie betrapt toen hij op de Ritthemsestraat bijna 140 kilometer per uur reed, bijna 60 kilometer per uur te hard.

KOUDEKERKE - Bij een aanrijding op de Vlissingsestraat ter hoogte van de Ter Poorteweg bij Koudekerke is dinsdag rond 16.30 uur een fietser gewond geraakt. Die kwam in botsing met een automobilist. De politie liet op social media weten dat het slachtoffer een hoofdwond heeft, maar wel aanspreekbaar is.

GOES - Een leegstaand gebouwtje van de tennisvereniging aan het Geldeloozepad in Goes is dinsdagmiddag uitgebrand. Het vuur werd rond kwart voor vijf ontdekt, en ging gepaard met veel rookontwikkeling.

HULST - In een woning aan de Clausstraat in Hulst is dinsdag een hennepkwekerij geruimd. De 60-jarige bewoner van het pand is aangehouden.

MIDDELBURG - Een echtpaar uit de gemeente Reimerswaal heeft op tweede paasdag geprobeerd dvd's te stelen uit een winkel aan de Mortiereboulevard in Middelburg. Een bewaker herkende het stel van een eerdere winkeldiefstal en hield het duo aan.

MIDDELBURG - Een 22-jarige inwoner van de gemeente Veere heeft op tweede paasdag een vouwfiets gestolen bij het station in Middelburg. Kort nadat hij de fiets had gestolen werd hij door de politie aangehouden op de Segeersingel in Middelburg.

HOEDEKENSKERKE - Een 59-jarige man is zondagavond in een woning aan de Havenstraat in Hoedekenskerke neergestoken door zijn 51-jarige vrouw. Aanleiding was een echtelijke ruzie. De vrouw is aangehouden.

VLISSINGEN - Een 31-jarige Amsterdammer is op de Koningsweg in Vlissingen opgepakt. De man bleek nog voor 535 euro aan boetes open te hebben staan.

OOST-SOUBURG - Een 29-jarige Vlissinger die in de nacht van het Bevrijdingsfestival 2012 twee fietsers aanreed, heeft van de rechtbank een zwaardere straf gekregen dan het OM had geëist. De man kreeg een werkstraf van 240 uur, vier maanden voorwaardelijke celstraf, een geldboete van 390 euro en is vier jaar lang zijn rijbewijs kwijt.

HULST - Tijdens een drugsactie in de binnenstad van Hulst zijn donderdag vijf personen aangehouden. De drugsactie werd gehouden naar aanleiding van klachten uit de buurt.