politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

WILHELMINADORP - Een 16-jarige inwoner uit Yerseke is donderdagmiddag in Wilhelminadorp aangehouden voor het rijden met een personenauto. De Yersenaar had de auto omgebouwd tot een '25 kilometer-auto'.

VLISSINGEN - Een 68-jarige vrouw uit Vlissingen is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een val met de fiets. Ze is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

OOST-SOUBURG - Bij een grote politieactie zijn vrijdagochtend drie aanhoudingen verricht, waaronder één in Oost-Souburg. De politie verdenkt de verdachten ervan deel uit te maken van een criminele organisatie. En één van de drie verdachten is volgens de politie de opdrachtgever van de moord op Litouwer Gintas Macionis op 22 februari vorig jaar in Huijbergen.

ZIERIKZEE - De politie vermoedt dat het vuur in de sloopwoning aan de Lange Blokweg in Zierikzee die vrijdagochtend uitbrandde is aangestoken. In de woning was niemand aanwezig en het gebouw was eerder al gedeeltelijk gesloopt.

MIDDELBURG - Twee Engelsen zijn donderdagochtend op de Arnesteinkade in Middelburg aangehouden. Het duo negeerde een stop-teken en probeerde te ontvluchten. Vermoedelijk gaat het om Engelse 'asfalteerders' waar de politie al langer voor waarschuwt.

RITTHEM - Een 16-jarige jongen uit Middelburg is afgelopen nacht aangehouden in Ritthem. Bij een controle op de kruising van de Ritthemsestraat met de Donkereweg bleek hij een balletjespistool bij zich te hebben.

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagmorgen in Middelburg in een pand in de Langeviele een kleine wietkwekerij met 345 wietplanten gevonden. Alle kweekspullen en wietplanten zijn vernietigd. Er is niemand aangehouden.

VLISSINGEN - Bij een frontale botsing tussen een auto en een bestelbusje op de Sloeweg woensdagochtend is een 41-jarige man uit Vlissingen gewond geraakt. Hij bestuurde de auto die rond 07.35 uur door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtkwam en frontaal op de tegenligger botste.

RITTHEM - Bij een ongeluk op de Sloeweg Noord bij Ritthem is vanmiddag een automobilist gewond geraakt. De auto belandde rond 13.40 uur naast de weg in de sloot en raakte daarbij zwaar beschadigd.

MIDDELBURG - In Middelburg zijn dinsdag 45 fietsers op de bon geslingerd. Ze werden fietsend betrapt in het voetgangersgebied in de Lange Viele en de Lange Delft. De politie meldt dat de actie werd gehouden na klachten van winkeliers en winkelend publiek over fietsers.