politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

HOEDEKENSKERKE - Een 59-jarige man is zondagavond in een woning aan de Havenstraat in Hoedekenskerke neergestoken door zijn 51-jarige vrouw. Aanleiding was een echtelijke ruzie. De vrouw is aangehouden.

VLISSINGEN - Een 31-jarige Amsterdammer is op de Koningsweg in Vlissingen opgepakt. De man bleek nog voor 535 euro aan boetes open te hebben staan.

OOST-SOUBURG - Een 29-jarige Vlissinger die in de nacht van het Bevrijdingsfestival 2012 twee fietsers aanreed, heeft van de rechtbank een zwaardere straf gekregen dan het OM had geëist. De man kreeg een werkstraf van 240 uur, vier maanden voorwaardelijke celstraf, een geldboete van 390 euro en is vier jaar lang zijn rijbewijs kwijt.

HULST - Tijdens een drugsactie in de binnenstad van Hulst zijn donderdag vijf personen aangehouden. De drugsactie werd gehouden naar aanleiding van klachten uit de buurt.

MIDDELBURG - Twee gemaskerde mannen hebben in de nacht van woensdag op donderdag een woning in Middelburg overvallen. De overvallers maakten geld en een kleine hoeveelheid sofdrugs buit. Tijdens de roof werd gedreigd met een vuurwapen.

VLISSINGEN - Een 16-jarige jongen uit Vlissingen is aangehouden omdat hij een 16-jarige plaatsgenote in het gezicht schopte. De mishandeling vond plaats in de Minister Lelystraat in Vlissingen. Het meisje raakte gewond.

GOES - Een auto heeft woensdagavond de gevel van een café aan de Korte Kerkstraat in Goes geramd. De 19-jarige bestuurder uit Kwadendamme was waarschijnlijk onder invloed van verdovende middelen.

DEN BOSCH - De eigenaar van coffeeshop Aarden in Goes moet opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Het gerechtshof in Den Bosch oordeelt woensdag dat de eigenaar alsnog vervolgd kan worden. Eerder haalde de rechtbank van Middelburg nog een streep door de vervolging van de coffeeshophouder.

BAARLAND - Bij een ongeval tussen een auto en een fietser bij Baarland is een 74-jarige man uit het dorp om het leven gekomen. De botsing tussen de auto en de fietser gebeurde vanmorgen om 8.50 uur op de kruising van de Westdorpseweg en de Herverkavelingsweg.

ELLEWOUTSDIJK - Door een tijdelijke afsluiting van de oostbuis van de Westerscheldetunnel is woensdagochtend aan de Zeeuws-Vlaamse kant een file tot in Terneuzen ontstaan. Rond 08.00 uur reden twee auto's tegen elkaar. Daarbij raakten twee personen gewond.