politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

VLISSINGEN - De politie heeft maandagmorgen een 49-jarige man uit Wolphaartsdijk opgepakt voor het bedreigen van een treinmachinist. De man was in de laatste trein naar Vlissingen in slaap gevallen. De machinist maakte de man wakker, die hem vervolgens verbaal bedreigde en de benen nam.

KAMPERLAND - De politie heeft maandagochtend twee mannen aangehouden aan de Veerweg in Kamperland voor inbraak bij een winkel aan de Ruiterplaatweg. Een derde verdachte is opgepakt op het station in Goes.

HEIKANT - Een inwoner van Heikant heeft zaterdagavond de sleutels afgepakt van een Belgische vrouw die dronken achter het stuur zat. In de auto zat ook een peuter.

OOSTKAPELLE - Op de Domburgseweg in Oostkapelle is zaterdagavond tegen middernacht een achttienjarige Oostkapellenaar ernstig gewond geraakt. Hij fietste daar samen met negen anderen en kwam door onbekende oorzaak ten val.

TERNEUZEN - Agenten hebben een 36-jarige man uit Terneuzen opgepakt voor heling van een bromfiets. Daarnaast zijn er ook nog een motor en twee andere brommers in beslag genomen.

DOMBURG - De vrouw van wie het lichaam zaterdag aanspoelde op het strand van Domburg is geïdentificeerd. Een familielid heeft haar herkend. Omdat de politie niet wist wie de vrouw was, werd er gisteren een oproep gedaan aan het publiek. Een misdrijf werd al van het begin uitgesloten.

DOMBURG - Op het strand van Domburg is zaterdagochtend het lichaam van een dode vrouw aangetroffen. Daar is zij vermoedelijk aangespoeld. De politie gaat op dit moment niet uit van een misdrijf.

HOOFDPLAAT - Een 60-jarige motorrijder uit Hoofdplaat heeft een 68-jarige plaatsgenote ernstig mishandeld. De verdachte reed vrijdag rond 15.00 uur met zijn motor door een brandgang achter de woning van het slachtoffer. De man vond dat het slachtoffer niet genoeg voor hem aan de kant ging en gaf haar een trap. Toen de vrouw vervolgens tegen de motor aantrapte ging de man door het lint.

'S-HEERENHOEK - Een 35-jarige man uit 's-Heerenhoek heeft van de Middelburgse rechtbank geen straf gekregen voor koperdiefstal, hoewel de man wel schuldig werd bevonden. Bij zijn aanhouding in 2012 werd hij zeker vijftig keer gebeten door een politiehond en in zijn kruis getrapt door een agent terwijl hij al geboeid was.

OOST-SOUBURG - De politie heeft een 26-jarige man uit Oost-Souburg in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een woning aan het Meiveld in zijn woonplaats.