politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

MELISKERKE - In een schuur aan de Jan Geertsesweg in Meliskerke woedt momenteel een uitslaande brand. De Veiligheidsregio heeft de aanwezige koeien uit de schuur gehaald. Eén koe is bij de brand overleden. De brandweer waarschuwt bewoners uit Meliskerke ramen en deuren dicht te houden vanwege rookontwikkeling.

TERNEUZEN - De politie heeft maandagochtend in een woning in Terneuzen een vrouw aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Iepenlaan op 16 december 2014.

YERSEKE - De politie heeft zondagavond in Yerseke een preventieve actie gehouden in de strijd tegen woningeninbraken, overvallen en straatroof. De politie sloot de toegangswegen tot Yerseke af en al het in- en uitgaand verkeer werd gecontroleerd.

OUDDORP - In een vakantiehuisje van Center Parcs Port Zélande, net over de provinciegrens op de Brouwersdam, is maandag aan het eind van de ochtend een stoffelijk overschot gevonden.

HUIJBERGEN - Een 55-jarige man uit Vlissinger die gezocht werd in verband met het onderzoek naar de liquidatie van Gintas Macionis in Huijbergen heeft zich gemeld bij de politie. Het is de zesde verdachte die is aangehouden in deze zaak.

OOST-SOUBURG - Een 14-jarige jongen uit Rijswijk is zondagmiddag rond 16.40 uur gewond geraakt bij een steekpartij vlakbij het NS-station van Oost-Souburg. De dader is nog voortvluchtig.

OOST-SOUBURG - Aan de burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg is zaterdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

MIDDELBURG - Op de Havenpoortweg in Middelburg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen en een vrouw aangehouden. Ze worden verdacht van een zware mishandeling, eerder die nacht in de Joost de Moorstraat in Goes.

BURGH-HAAMSTEDE - Aan de Platboslaan in Burgh-Haamstede heeft vrijdagavond brand gewoed op een bouwplaats. Rond 19.45 uur werd het vuur ontdekt op het dak van een zorgcentrum in aanbouw.

WILHELMINADORP - Een 16-jarige inwoner uit Yerseke is donderdagmiddag in Wilhelminadorp aangehouden voor het rijden met een personenauto. De Yersenaar had de auto omgebouwd tot een '25 kilometer-auto'.