- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

RITTHEM - De politie is in de buurt van Ritthem op zoek naar een 30-jarige man. De man wordt in verband gebracht met de tijdelijke vermissing van een vijfjarig meisje. Maandag om 18.00 uur was het meisje 30 tot 45 minuten zoek. Ze verklaarde dat ze met een man was meegeweest.

MIDDELBURG - De politie heeft maandagavond twee keer geschoten bij een aanhouding voor huiselijk geweld in Middelburg. Een man probeerde het huis van een vrouw aan de Prins Willem Alexanderstraat binnen te dringen. Daarbij sneuvelden enkele ruiten.

BORSELE - De politie heeft 49 illegale wapens van een verzamelaar in de gemeente Borsele in beslag genomen. De politie kwam de 45-jarige wapenverzamelaar op het spoor door verkoopadvertenties op internet.

ZIERIKZEE - De politie heeft maandagochtend vroeg twee mannen uit Zierikzee van 36 en 48 jaar aangehouden. Ze hadden allerlei spullen meegenomen uit de milieustraat aan de Deltastraat in Zierikzee.

VLISSINGEN - Een 28-jarige motorrijder is zondagavond rond 21.30 uur gewond geraakt toen hij viel op de Veerhavenweg in Vlissingen. De man weigerde mee te werken aan een politiecontrole. De politie wilde de Vlissinger en een 26-jarige plaatsgenoot controleren omdat zij op hun motoren op hoge snelheid over de A58 reden.

ZIERIKZEE - Op de Oosterschelde zijn zondagavond ter hoogte van Zierikzee twee kreeftenstropers op heterdaad betrapt. Dat gebeurde bij de Weg naar de Val. De twee hadden 31 kreeften bij zich in een net, bij elkaar zo'n dertig kilo.

NISSE - Bij het evenement Jumpin' de Weel aan de Ambachtsherendijk in Nisse is zondagmorgen een van de deelnemers gewond geraakt na een val van haar paard. Het gaat volgens de organisatie om een tienermeisje uit Limburg.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse politie gaat maandag alleen naar spoedeisende meldingen. Op die manier voeren agenten actie voor een nieuwe CAO. De actie heeft de naam 'Geen spoed, geen politie'.

GOES - In het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes heeft korte tijd brand gewoed in een operatiekamer op de tweede verdieping. Het vuur ontstond zondagmiddag rond 13.45 uur in een apparaat in de operatiekamer.

GREVELINGENMEER - Op de Veermansplaat in het Grevelingenmeer is opnieuw een onthoofde zeehond gevonden. Bijna drie weken geleden werden op die plek drie dode zeehonden gevonden die waren onthoofd.