- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

MIDDELBURG - De politie heeft zondagochtend vroeg een 34-jarige Vlissinger aangehouden in Middelburg voor fietsendiefstal of heling. Hij had een fiets in zijn auto liggen, maar hij had geen sleutel en kon niet verklaren waarom hij die bij zich had.

RENESSE - De politie heeft zaterdagavond in Renesse een 38-jarige Rotterdammer aangehouden voor het vernielen van de ruiten van de auto van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde eerder op de avond in een dorp op Schouwen-Duiveland, meldt de politie.

ZIERIKZEE - De politie heeft de afgelopen maand drie mannen aangehouden. De zaak kwam aan het rollen toen de politie op 7 juni in Zierikzee een drugsdeal zag gebeuren. De koper van de drugs werd direct aangehouden. De uit Zierikzee afkomstige dealer kreeg later die avond in een pand in Bruinisse bezoek van de politie.

SINT MAARTENSDIJK - Een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Sint Maartensdijk een buurt op stelten gezet.

BRUINISSE - Een verrassende vondst bij baggerwerkzaamheden bij Bruinisse donderdag. Bij het baggeren kwam er een machinegeweer boven water. Dat laat wijkagent Douwe de Vries vandaag weten via Twitter.

OOST-SOUBURG - De politie houdt zestien mensen in Zeeland in de gaten met geradicaliseerde denkbeelden. Het gaat dan om geradicaliseerde moslims, dierenactivisten en aanhangers van extreem links en rechts. Een van deze zestien zit vast.

OOST-SOUBURG - Het aantal straatroven en overvallen in Zeeland ligt in 2016 hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Het aantal woninginbraken in de provincie is daarentegen flink gedaald.

THOLEN - Op de Oud Vossemeersedijk in Tholen is zaterdag een 60-jarige man uit Nieuwdorp om het leven gekomen. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing. Het gebeurde rond 11.15 uur.

GOES - Een fietsendief is na vier maanden toch nog gepakt door de politie. De politie had een foto verspreid van een man die in februari mogelijk een fiets zou hebben gestolen in de Lange Kerkstraat in Goes.

ZIERIKZEE - De politie heeft woensdag in een woning en in een auto aan de Sint Domusstraat in Zierikzee spullen in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar brandstichting. Op 3 mei brandde in de Venkelstraat een personenauto uit.