politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

NIEUW EN SINT JOOSLAND - Op de Weizichtweg in Nieuw- en Sint Joosland is zondagavond een bestuurder met zijn auto in de sloot beland. Dat gebeurde rond 21.00 uur.

OOST-SOUBURG - Het aantal diefstallen door babbeltrucs in Zeeland is de laatste twee maanden fors gedaald. Volgens de politie komt dat door de arrestatie van een vrouw en een handlanger in oktober, die onder meer in een verzorgingshuis in Breskens toesloegen.

RENESSE - Een 43-jarige man uit Renesse is zaterdagnacht in beschonken toestand van de weg geplukt. De man reed op de Hoogeboomlaan in Renesse in een golfkarretje. Agenten gaven hem een stopteken, maar dit werd door de man genegeerd.

MIDDELBURG - De politie denkt met de aanhouding van twee jongens van 17 en 20 jaar de daders van zeker vijf straatroven in Middelburg te hebben opgepakt.

GOES - Bij een eenzijdig ongeval op de Deltaweg bij Goes is zaterdagavond een 20-jarige man uit Kapelle omgekomen. Rond 23.30 uur verloor de man de macht over het stuur om vervolgens in de berm terecht te komen.

THOLEN - De brandweer heeft vrijdagavond voorkomen dat een voormalige shoarmazaak in Tholen waterschade heeft opgelopen. De politie kwam af op een melding dat er water uit het pand aan de Molenvlietsestraat kwam.

MIDDELBURG - In de Koorkerkstraat in Middelburg is vrijdagochtend om 4.15 uur een geldautomaat opgeblazen. Een 33-jarige buurtbewoner hoorde om dat tijdstip een enorme klap.

OOST-SOUBURG - Een 18-jarige Oost-Souburger is maandagavond aangehouden in een snackbar aan het Oranjeplein. Hij probeerde daar af te rekenen met een vals biljet van 50 euro.

NISSE - Een 63-jarige man uit Ovezande is maandag ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd door een aanrijding met een auto bij Nisse. Het slachtoffer is na een eerste behandeling in Goes naar het ziekenhuis van Rotterdam gebracht. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingenomen.

RILLAND - Een 24-jarige bestuurder uit de gemeente Reimerswaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Volgens de politie reed de verdachte met hoge snelheid door Rilland met een aanhanger waarvan de lading los lag.