politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

OOST-SOUBURG - De politie is in de omgeving van Oost-Souburg op zoek naar een jongen die zich voordeed als lifter, maar eigenlijk een auto wilde stelen.

HULST - In Hulst is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige inwoner aangehouden. Hij wordt verdacht van aanranding en mishandeling.

MIDDELBURG - Een Middelburgse vrouw is donderdagavond op haar fiets bestolen van haar handtas. Een man griste de handtas van haar fietsrek en sloeg op de vlucht. De politie is op zoek naar getuigen.

VLISSINGEN - De politie heeft donderdagnacht een 39-jarige Vlissinger betrapt bij het stelen van diesel uit een vrachtwagen in Vlissingen. De man is opgepakt en voorgeleid aan een hulpofficier van justitie.

MIDDELBURG - Een 36-jarige man uit Spijkenisse is in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt voor het bezit van een vuurwapen.

MIDDELBURG - Bij de arrestatie van twee Engelsen in Middelburg zijn vrijdagmorgen twee agenten lichtgewond geraakt. De mannen van 25 jaar en 62 jaar werden aangehouden nadat ze, in dronken toestand, voor een rijdende ambulance sprongen.

TERNEUZEN - Bij een growshop aan de Zeldenrustlaan in Terneuzen heeft de politie donderdagochtend twee mannen aangehouden. Het gaat om een 44-jarige man uit IJzendijke en een 25-jarige Belg uit Zelzate.

VLISSINGEN - De politie heeft vanmiddag twee Vlissingers, 27 en 32 jaar oud, aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij van afgelopen zondagavond op de President Rooseveltlaan in Vlissingen.

OOST-SOUBURG - Een 40-jarige Noord-Bevelander is woensdagochtend aangehouden voor de diefstal van trommels in 2012. De man probeerde de trommels te verkopen aan een muziekinstrumentenhandelaar. Die rook onraad en lichtte de politie in.

TERNEUZEN - Een tankstation in Terneuzen looft een beloning uit van 82,70 euro voor de tip die leidt naar een benzinedief. Het is precies het bedrag dat de dief aan benzine heeft meegenomen.