politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

MIDDELBURG - Vier jongens zijn zaterdagavond op de Zuidsingel in Middelburg op heterdaad betrapt bij het spuiten van graffiti. De daders zijn dertien en veertien jaar oud en komen uit Middelburg en Oost-Soubrug.

MIDDELBURG - Zes mannen uit de Middelburgse wijk Dauwendaele zijn veroordeeld tot celstraffen variërend van zestig dagen tot twee jaar cel. Van één verdachte is de zaak aangehouden, omdat er nog een getuige moet worden gehoord.

OOST-SOUBURG - De politie Zeeland heeft de laatste drie weken negentig bekeuringen uitgeschreven voor niet-handsfree bellen. Begin januari ging de campagne 'Be smart met je phone, weersta de verleiding' van start.

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg zijn zaterdagavond twee jongens aangehouden voor het stelen van een scooter op de Karolingenbaan.

HULST - De politie is op zoek naar getuigen die zondagmiddag even na half één een man hebben zien zwaaien met een pistool op het Statonsplein in Hulst.

VLISSINGEN - In hartje Vlissingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Noorwegen aangehouden. De politie omschrijft de Noren als 'vervelende dronkenlappen'.

RILLAND - In Rilland is in de nacht van zaterdag op zondag twee keer ingebroken en één poging tot een inbraak gedaan.

THOLEN - In de Kreeftenstraat in Tholen heeft vrijdagavond een nog onbekende man geprobeerd een woning te overvallen.

MIDDELBURG - Bij de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg is woensdagavond rond 22.00 uur een man te water geraakt. Volgens de brandweer is een oudere, slechtziende man over de reling gevallen toen hij misstapte. De man is kopje onder gegaan, maar omdat het water daar ondiep is, kon hij zelf boven water komen.

WESTKAPELLE - Het stoffelijk overschot dat dinsdagavond in zee is gevonden, is van een 51-jarige vrouw uit het Belgische Nieuwpoort. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Zij was in december als vermist opgegeven door haar familie.