- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle een auto in de brand gevlogen. De brand begon in het motorblok, zegt de politie.

WAARDE - De politie heeft in Waarde een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was nog in werking, laat de politie weten.

WILHELMINADORP - Op de Deltaweg (N256) zijn dinsdagochtend vier auto's op elkaar gereden. Het ongeval gebeurde voor de stoplichten bij Wilhelminadorp. 

OVEZANDE - De politie waarschuwt voor een scharenslijper in de gemeente Borsele. Hij zou in ieder geval al twee oudere dames in Ovezande en Kwadendamme hebben benadeeld. 

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond drie jongens van een afgesloten bouwterrein aan de Vrijgang in Vlissingen gehaald. Daarbij was wel de hulp van een politiehond voor nodig. 

WAARDE - De bestuurder van de auto die zondagochtend bij Waarde in een sloot werd gevonden, was die nacht op eigen kracht uit het voertuig gekropen. De 88-jarige man uit Waarde was vervolgens met kletsnatte kleren naar zijn huis gelopen en op bed gaan liggen.

MIDDELBURG - In een rijtjeshuis in Middelburg is zaterdagochtend brand uitgebroken. De bewoner en zijn drie honden bleven ongedeerd. Wel hebben de bewoner en een omwonende rook ingeademd toen ze probeerden om zelf de laatste hond uit de brandende woning te redden.

SLUISKIL - De noordbuis van de Sluiskiltunnel is vrijdagochtend tijdelijk afgesloten geweest voor verkeer. In de tunnel was een vrachtwagen tegen de zijwand gebotst.

VLISSINGEN - De politie heeft vijf mannen aangehouden voor de rellen in het Middengebied in Vlissingen in de nacht van oud en nieuw. De verdachten komen allen uit Vlissingen. Ze worden verdacht van brandstichting, bedreiging en openlijke geweldpleging.

OOST-SOUBURG - De politie verwacht "op korte termijn" de eerste aanhoudingen te verrichten voor de rellen in het middengebied van Vlissingen in de nacht van oud en nieuw. Dat zei de districtschef van de politie in Zeeland, Ronald Weydema, in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer.