politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

BORSSELE - Een jongen van 14 jaar heeft vrijdag een ritje op de motor van zijn vader gemaakt. De politie zette hem op de Wilhelminahofweg aan de kant omdat hij te snel reed. Toen pas werd duidelijk dat het een jongen van 14 jaar betrof.

HOEK - Op een vakantiepark in Hoek zijn vanmorgen vroeg vier personen aangehouden voor een ruzie waarbij een 31-jarige man uit Utrecht gewond geraakt is aan zijn arm. Er is mogelijk sprake geweest van een steekpartij, maar wat er precies is gebeurd, wordt nog door de politie onderzocht.

VOGELWAARDE - In een schuur bij een huis aan de Provincialeweg in Vogelwaarde heeft vrijdagavond brand gewoed. Een naastgelegen grotere schuur is bespaard gebleven. Op het schuurtje lag een asbesthoudend dak.

KATTENDIJKE - Een 30-jarige vrouw uit de gemeente Goes is donderdagmiddag tegen een boom gereden. Ze moest haar rijbewijs inleveren, omdat ze dronken achter het stuur zat. De automobilist is lichtgewond geraakt bij het ongeval.

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag aan de Lange Delft in Middelburg een hennepkwekerij opgerold met 446 wietplanten. Agenten vielen om 12.00 uur de woning binnen. Er werden geen personen aangetroffen.

POORTVLIET - De politie heeft woensdag drie verdachten aangehouden voor een poging tot brandstichting bij een woning in Poortvliet in de nacht van 14 op 15 mei. Het gaat om een man van 20 jaar uit Sint-Maartensdijk en een man en vrouw uit Tholen (beiden 18 jaar).

TERNEUZEN - Een 18-jarige man uit Terneuzen is in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt nadat hij tweemaal probeerde te vluchten voor de politie. Bij de laatste vluchtpoging ramde de bestuurder een politieauto. De agenten die in het voertuig zaten, hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

COLIJNSPLAAT - Een 36-jarige man is donderdagmorgen opgepakt op verdenking van brandstichting. De verdachte zou een paar uur eerder in vakantiepark Aqua Delta in Bruinisse twee bungalows in brand hebben gestoken. De man is afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland.

VLISSINGEN - Drie mannen zijn dinsdagavond opgepakt op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Zuiderbaan in Vlissingen. Een voorbijganger zag de drie Vlissingers van 18, 19 en 20 jaar om 23.10 uur wegrennen nadat hij een klap en glasgerinkel hoorde.

SINT-MAARTENSDIJK - De politie heeft dinsdag aan de Haven in Sint-Maartensdijk een hennepkwekerij opgerold, waarvan de 477 aanwezige planten net geoogst waren. Uit onderzoek bleek dat de elektriciteit illegaal was afgetapt. In het pand was verder niemand aanwezig.