- advertentie -

In 1980 had Nederland de bal!

In 1980 had Nederland de bal!

Andre van Duin

 

Voor het EK voetbal van 1980 maakte André van Duin Nederland, Die Heeft De Bal. Het was de eerste keer dat hij een voetbalplaat maakte en het werd een groot succes. In '94 deed hij dat opnieuw met de Doelpunt!-versie van zijn Pizzalied (effe wachte). Nog steeds staat Nederland, Die Heeft De Bal in de top drie van grootste voetbalhits, achter Wolter Kroes (Viva Hollandia) en Johan & de Groothandel (As Dick Me Hullep Nodig Heb).

Als je op deze datum terugkijkt in de geschiedenis dan is het onvermijdelijk dat er op 11 juni ook andere voetbalwedstrijden van Oranje waren op grote toernooien. Op 11 juni 2006 won Nederland met 1-0 van Servië en Montenegro op het WK in Duitsland; op 11 juni 1978 verloor Nederland van Schotland (2-3) op het WK voetbal in Argentinie en op 11 juni 1980 won op het nippertje van Griekenland, dankzij een benutte penalty van Kees Kist. Uiteindelijk werd dat EK van 1980 geen succes, doordat Nederland z’n tweede wedstrijd verloor van West-Duitsland en daarna niet verder kwam dan een 1-1 tegen Tsjechoslowakije. 

Houd de moed erin

In 1980 was er wel succes voor André van Duin met Nederland, Die Heeft De Bal. We houden gewoon de moed erin, want ja, van Duitsland moet er natuurlijk soieso gewonnen worden!

 

 

delen: