- advertentie -

GOES - ADRZ-directeur Claudia Brandenburg is enorm blij met de winst van 8,2 miljoen. Daarmee kan het ziekenhuis voor het eerst sinds jaren weer investeren. "Ik ben heel blij dat het etiket van 'financieel problematisch ziekenhuis' er nu af is. Dat heeft lang aan ons gekleefd", aldus Brandenburg. 

de stemming

ma 24-04-2017, 14:11

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ZOUTELANDE - Zoutelande is op nummer twee beland in het lijstje met de zes mooiste Nederlandse dorpen voor een dagje weg. De reisblog Travelvalley heeft die samengesteld.

ZIERIKZEE - In de eerste drie maanden van dit jaar is er 183 keer ingebroken in Zeeland of geprobeerd om in te breken. Zierikzee springt er uit met 23 inbraken en inbraakpogingen. Dat is bijna evenveel als in heel 2016. Vooral de wijk Malta moest eraan geloven. 

OOST-SOUBURG - De film Weg van jou, die Zeeuws-Vlaanderen moet promoten,  gaat maandag 9 oktober in Amsterdam in première. De twee dagen daarna zijn de premières in Terneuzen, heeft de producent laten weten.

OOST-SOUBURG - De brandweer heeft een paard bevrijd uit een rooster bij de Karolingenburcht in Oost-Souburg. Het dier was zondagavond met een been vast komen te zitten, toen hij over het rooster wilde lopen om een stukje verderop te grazen.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is maandag 24 april en dit is het nieuws in Zeeland.

MIDDELBURG - Terwijl ze in Den Haag druk bezig zijn met het formeren van een nieuw kabinet, heeft de politieke redactie van Omroep Zeeland zelf een Zeeuws kabinet samengesteld. Welke Zeeuwse vakministers krijgen onze kwakkelende provincie weer op de rails? Wie zijn er in staat om onze provincie in sneltreinvaart naar een mooie toekomst te loodsen?

CLINGE - Ballonvaren in Zeeland is een uitdaging, zegt Hulstenaar Jan Hoogstrate die rondvaarten organiseert in een hete luchtballon. Er is altijd wind en overal water.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft in de hoofdklasse goede zaken gedaan door met 2-0 te winnen van Nuenen. In een klasse lager was GOES met 2-4 te sterk voor Marvilde. Zeelandia Middelburg won de subtopper van Rijen en houdt hierdoor zicht op de derde plaats in de tweede klasse. 

WEST-SOUBURG - Bewoners van het Marnixplein in West-Souburg hebben dubbele pech. Voor de tweede keer in een maand tijd heeft een vandaal hun geparkeerde auto's getroffen. 

KWADENDAMME - Lopen voor het goede doel. Dat kon zondag in natuurgebied Zwaakse Weel in Kwadendamme. Voor de zesde keer op rij werd daar de Zwaakse-Weelloop gehouden ten behoeve van kankerpatiënten. Het leverde 2000 euro op.

Borssele - Zaterdag zijn aan de Westerschelde bij de kerncentrale drie vissers betrapt bij het vangen van ondermaatse vis.

VLISSINGEN - In Vlissingen is zondagochtend vroeg een 43-jarige man aangehouden voor poging tot inbraak. Dat gebeurde aan de Menno van Coehoorngracht.

Wilhelminadorp - Op de Katseveerweg bij Katseveer is zondagmiddag bij een frontale botsing een 78-jarige wielrenner uit Roosendaal om het leven gekomen.

KAPELLE - In Antwerpen is zaterdagmiddag een 48-jarige man uit Hoogerheide aangehouden. Hij wordt ervan verdacht diezelfde middag in Kapelle met een vuurwapen te hebben gedreigd.