- advertentie -

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse politie was vorig jaar bij 76 procent van de 5741 spoedmeldingen binnen vijftien minuten ter plaatse. Dat blijkt uit cijfers op de website van de politie. Landelijk streeft de politie naar negentig procent, maar dat is volgens politiechef Hans Vissers niet realistisch in Zeeland en West-Brabant.

de stemming

wo 22-03-2017, 14:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOSTERSCHELDEKERING - Nog een dag en dan loopt Pieter Hendrikse alweer Zeeland uit. De geboren Zeeuws-Vlaming startte afgelopen zondag zijn wandeltocht langs de Noordzeekust in 't Zwin. Zaterdag 8 april hoopt hij na 21 etappes te finishen op Schiermonnikoog.

MIDDELBURG - Het is van groot belang dat de Zanddijk, de provinciale weg tussen Kruiningen en Yerseke, wordt aangepakt. De provincie en de gemeente Reimerswaal onderzoeken nu of ze daarin samen kunnen optrekken.

RITTHEM - Staatsbosbeheer heeft woensdag op de Zeedijk in Ritthem een nieuw uitkijkpunt in gebruik genomen, het Vogelnest.

KAPELLE - Op ruim zestig Zeeuwse basisscholen ging woensdag de Kinderkunstweek van start. De komende tien dagen leren de leerlingen van alles over kunst, bezoeken ze musea en galerieën en maken ze zelf kunst. Het is voor de zesde keer dat de Kinderkunstweek wordt georganiseerd. Dit keer doen voor het eerst ook scholen mee van buiten Zeeland.

OOST-SOUBURG - De politie heeft woensdag een wietkwekerij opgerold in de Kanaalstraat in Oost-Souburg. De kwekerij zat op de bovenverdieping van een café. Vierhonderd net geknipte wietplanten werden aangetroffen.

GOES - Hij had grote opdrachtgevers, waaronder Rijkswaterstaat, Racoon en BLØF: grafisch vormgever Xander Koppelmans en zijn team uit Goes. De opdrachten stroomden binnen. Maar in 2015 kwam daar een einde aan door een hacker, vermoedelijk afkomstig uit China.

DEN HAAG - De 'oude' Tweede Kamer vergaderde woensdag voor het laatst. Tijdens de vergadering werd er afscheid genomen van de Kamerleden die niet terugkeren. Onder hen zaten ook de Zeeuwse PvdA-Kamerleden Albert de Vries en Joyce Vermue.

ENSCHEDE - Ruben de Jager uit Lewedorp moet weg bij FC Twente. De optie in zijn contract wordt niet verlengd. De aanvaller vindt het niet erg dat hij op zoek moet naar een nieuwe club. "Dit is geen slecht nieuws, ik ben toe aan een nieuwe uitdaging."

VLISSINGEN - Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Bresksens krijgt van de reizigers een 7,9. Daarmee staat de veerboot op de vierde plek in de OV-Klantenbarometer 2016 die vandaag is verschenen. Vorige jaar stond de veerdienst nog op plek 15 met een 7,7. 

GOES - Goes krijgt als eerste in Zeeland een kattencafé. Het dagelijks gemeentebestuur heeft deze week besloten dat de poezenpub zich mag vestigen in een pand aan de Oostsingel.

GOES - Het Auris College in Goes krijgt een ANWB-praatpaal. De leerlingen van de school voeren al een tijdje actie om zo'n geel ding te bemachtigen. Woensdagochtend kregen ze het verlossende woord van Rijkswaterstaat. 

MIDDELBURG - Nu is het nog een donker en somber winkelcentrum uit de jaren zeventig, met veel leegstaande winkelpanden. Maar over twee jaar moet er in Middelburg een gloednieuw Winkelcentrum Dauwendaele staan met twee supermarkten, allerlei winkels en restaurants en 69 appartementen. De plannen zijn zo goed als rond, drie winkeliers zijn nog niet akkoord.

Geen les in de klas, maar naar buiten om bomen te planten. Ruim duizend Zeeuwse leerlingen doen vandaag mee aan de Landelijke boomfeestdag. Er werden onder meer bomen en struiken geplant in Wolphaartsdijk, Goes, Oostburg en Zierikzee. Het thema dit jaar is 'Bomen verbinden".

THOLEN - Het politiebureau in Tholen is gesloten en de agenten zijn verhuisd naar een zogenoemd steunpunt in het gemeentehuis. Bij het steunpunt zijn werkplekken voor de wijkagenten en ook de burgers kunnen er terecht voor een gesprek met agenten, maar dan moeten ze daarvoor wel eerst een afspraak maken.