- advertentie -

VLISSINGEN- CSW-locatie Bestevaêr in Vlissingen telt het laagste percentage rokers onder de Zeeuwse vmbo-scholen. Dat blijkt uit cijfers van de Jeugdmonitor Zeeland. En dat komt vooral doordat Bestevaêr een rookvrij schoolplein heeft, zo denken ze daar. 

de stemming

vr 28-04-2017, 15:11

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

'S-HEERENHOEK - De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige man uit Goes. Gisteren reed hij met een gecorrigeerde snelheid van 152 kilometer per uur over de Sloeweg.

OOST-SOUBURG - Zeeland heeft er ruim 200.000 glasaaltjes bij. Dat meldt de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN). Het gaat om 72 kilo babypaling die eerder deze maand op Schiphol in beslag is genomen. De paling zat in koffers van een Chinese man en vrouw. De vissen zijn vrijgelaten in kreken in Zeeuws-Vlaanderen.

MIDDELBURG - Het labyrint Toorenvliedt in Middelburg, het enige in Zeeland, bestaat tien jaar en maakt zich op voor Wereld Labyrint Dag op 6 mei. Op die dag gaan over heel de wereld mensen door een labyrint lopen.

KOEWACHT - In het slachthuis van Koewacht worden per week rond de twintig varkens geslacht door Jochem Huiskes en zijn vrouw Monica. Dat doen ze in de slachterij waar Jochem opgroeide met, zoals ze zelf zeggen, respect voor de varkens.

VLISSINGEN - Het ZRTI in Vlissingen neemt maandag een van de nieuwe bestralingsapparaten in gebruik. Met het nieuwe apparaat kunnen kankerpatiënten sneller en beter worden behandeld.

MIDDELBURG - Op het vmbo wordt veel meer gerookt dan op havo- en vwo-scholen. Dat blijkt uit de Jeugdmonitor Zeeland, een enquête onder derdeklassers. Op de vmbo-afdeling van de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee rookt de helft. De school is daarmee koploper. Het Calvijn College staat met drie vmbo-vestigingen in de top acht.

RILLAND - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een groep jongeren opgespoord nadat ze in Rilland een reeks kliko's hadden omgegooid. Buurtbewoners zagen de jongeren de ene na de andere kliko omgooien en tipten de politie.

VLISSINGEN - De voormalig directeur van scheepswerf De Schelde, Hendrik Wouter van Tijen, spreekt. Het lijkt een biecht, maar ook een pleidooi voor de nuance.  De Vlissingse scheepswerf werkte in '40-'45 samen met de Duitsers. Dat maakt van hem een collaborateur. Maar hij hield daarmee 3000 arbeiders aan het werk, die anders wellicht naar werkkampen in Duitsland zouden zijn gestuurd. Maakt dat zijn rol in de oorlog goed? Het antwoord ligt misschien wel in het theaterstuk Het Verweer.

WOUW - Treinreizigers die Zeeland in of uit willen reizen hebben nog de rest van dag last van vertraging door een ongeluk bij Wouw. Daar is vrijdagochtend om iets voor 7.00 uur een passagierstrein ontspoord na een aanrijding met een dieplader.

COLIJNSPLAAT - Bij een auto-ongeluk op de Eerste Deltaweg bij Colijnsplaat is donderdagavond laat een 30-jarige automobilist uit Oosterland zwaargewond geraakt. De auto botste rond 23.50 uur achterop een camper en kwam in de sloot naast de weg terecht. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 28 april. Dit is het nieuws in Zeeland.

VLISSINGEN - Coenraedt van Meerenburgh uit Vlissingen heeft alle 154 sonnetten van William Shakespeare omgezet naar een Nederlandstalig Ollekebolleke. Die versvorm is meer dan de helft zo klein en behoort tot het genre 'light verse'. Dat stuit misschien op praktische en andere bezwaren, maar Coenraedt maakt zich daar geen zorgen om.

GOES - Het bier van het pas geopende Slot Oostende in Goes doet het zo goed, dat ook de Chinezen het weleens willen proeven. Deze week gingen er al 250 dozen die kant op. De nieuwe horecagelegenheid maakt een flitsende start, want het voormalig kasteel wordt kort na de opening druk bezocht. 

OOST-SOUBURG - In Zeeland werd donderdag Koningsdag gevierd. De provincie kleurde oranje. Door heel de provincie waren er activiteiten en evenementen met een oranje tintje. Van abseilen van een torenkerk tot de traditionele rommelmarkt, voor iedereen was er wat te doen.