GOES - Scheidend directeur Tjeu van Mierlo van de Zeeuwse Milieu Federatie doet bij zijn afscheid een boekje open over de onderhandelingen met CDA-minister Gerda Verburg (2007-2010). 'We zijn belazerd', aldus Tjeu van Mierlo.

de stemming

zo 29-03-2015, 14:06

VLISSINGEN - In de race om het kampioenschap in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal heeft VC Vlissingen onder barre weersomstandigheden drie belangrijke punten gepakt. Vlissingen won in eigen huis met 2-1 van Westlandia.

GOES - Voor het derde jaar op rij kleurde Goes zondag roze. Dit had alles te maken met de Ladiesrun, waar zo'n 700 ladies aan mee deden. Knalroze finish tapijt, roze ballonnen en kleine roze ledlampjes. Werkelijk alles was vandaag roze in Goes.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft goede zaken gedaan in de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal. Vlissingen won op eigen veld met 2-1 van Westlandia en verstevigt de koppositie. GOES speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen koploper RKAVV en blijft hierdoor in de subtop van de 1e klasse B bivakkeren.

OOST-SOUBURG - De samenwerking tussen FC Twente en de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) heeft z'n langste tijd gehad. Dat zegt de directeur van het Scheldemond College Eugène Fagg in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport van Omroep Zeeland. Scheldemond en de JVOZ werken nauw samen.

VLISSINGEN - Het reusachtige onderstel voor een boorplatform dat bij constructiebedrijf Heerema in Vlissingen-Oost ligt is op een ponton geschoven. De operatie duurde ongeveer 20 uur. Het jacket, zoals het onderstel heet, weegt 17.000 ton en is 135 meter hoog.

DUSSELDORF (D) - Kimberly van Hoorn uit Axel is dit weekend derde geworden op het EK voor visagisten in Dusseldorf. Deelnemers uit 33 landen streden daar om de prijzen. Het thema was 'today's bright'.

GOES - Jo de Roo heeft zaterdag uit handen van Jan Janssen het eerste exemplaar ontvangen van het boek 'Jo de Roo, wielerheld'. De biografie van de in Schore geboren wielrenner is geschreven door René van den Berge.

NIJKERK - Hoek heeft in de topklasse een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Sparta Nijkerk. Door twee treffers van Guillaume Clinckemaillie werd het 0-2 voor Hoek.

ELLEWOUTSDIJK - In de Westerscheldetunnel zijn zaterdag 18.794 voertuigen gratis gepasseerd. Het was de derde tolvrije dag van dit jaar, en daar maakten zo'n duizend bestuurders meer gebruik van dan van de vorige.

OOST-SOUBURG - In Zeeland moet zondagmiddag en -avond rekening worden gehouden met zware windstoten tot ongeveer 100 kilometer per uur. Het KNMI heeft voor de kustprovincies code geel afgekondigd. Dat staat voor gevaarlijk weer.

WEMELDINGE - Een stacaravan op camping Linda aan de Oostelijke Kanaalweg in Wemeldinge is zondagochtend door brand verwoest. Daarbij is niemand gewond geraakt.

NIEUWDORP - In een caravan en een schuur aan de Citadel in Nieuwdorp heeft zaterdagavond brand gewoed. Een woonhuis vlak ernaast liep schade op. Niemand raakte gewond.

MIDDELBURG - De korfbalderby in de Overgangsklasse C tussen Swift uit Middelburg en Tjoba uit 's-Heer Hendrikskinderen is verrassend gewonnen door de thuisploeg. Bij de hervatting van de veldcompetitie won Swift in een bloedstollende wedstrijd met 14-13.

OOST-SOUBURG - Topklasser Hoek deed vanmiddag goede zaken. De uitwedstrijd tegen directe concurrent Sparta Nijkerk werd met 0-2 gewonnen dankzij twee goals van Guillaume Clinckemaillie. Hoofdklasser Kloetinge blameerde zich door met 4-1 te verliezen van hekkensluiter 's-Gravenzande.