- advertentie -

SEROOSKERKE (W) - Een kop-staartbotsing heeft zaterdag aan het einde van de ochtend een lange file veroorzaakt op de N57. Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur. Een automobilist botste op zijn voorganger vlak voor de rotonde bij Serooskerke op Walcheren. 

de stemming

vr 24-06-2016, 14:56

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

BORSSELE - Een 49-jarige Belg die bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel een blaastest moest afleggen is aangehouden. De man zat dronken achter het stuur. Hij liep zaterdagochtend vroeg om 05.50 uur tegen de lamp. 

GOES - Ons land telt 117.450 veteranen. 2.500 van hen komen uit Zeeland.  Sommigen hebben jaren na hun uitzending nog last van PTSS (post-traumatische stress-stoornis). Anderen leiden een gewoon en onopvallend leven en hebben ogenschijnlijk nergens last van. Zoals Gerard Kemperman uit Goes. 

OOST-SOUBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) wil een onderzoek naar de eigen organisatie. Elie van Strien, voormalig commandant van de brandweer Amsterdam-Amstelland en brandweercommandant van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, gaat het onderzoek uitvoeren.

TERNEUZEN - Provinciaal Belang in Terneuzen wil dat bewoners van de binnenstad beter beschermd worden tegen mogelijke schade aan hun huizen door de aanleg van de nieuwe zeesluis.

OOST-SOUBURG - Op de eerste festivaldag van Concert at SEA (1 juli) komt het album Umoja van BLØF beschikbaar in een vinyl-editie. Hiermee staat de band stil bij het tienjarig bestaan van het dubbelalbum. 

OOST-SOUBURG - De export van uien uit Nederland is vorig jaar opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De meeste Nederlandse uien worden in Zeeland geteeld en/of verwerkt voordat ze naar het buitenland gaan. 

ZIERIKZEE - De politie heeft de afgelopen maand drie mannen aangehouden. De zaak kwam aan het rollen toen de politie op 7 juni in Zierikzee een drugsdeal zag gebeuren. De koper van de drugs werd direct aangehouden. De uit Zierikzee afkomstige dealer kreeg later die avond in een pand in Bruinisse bezoek van de politie.

SINT MAARTENSDIJK - Een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Sint Maartensdijk een buurt op stelten gezet.

MIDDELBURG - Hopelijk is er geen aardbeving nodig om minister Kamp in beweging te krijgen voor kerncentrale, verzuchtte Goos Roeland van de SGP. De weigering van de minister van Economische Zaken om mee te helpen aan een oplossing voor de kerncentrale is slecht gevallen bij de Zeeuwse politiek.

KATS - Het Veteraneninstituut in Doorn krijgt een Zeeuwse directeur, kolonel Ludy de Vos. Behalve directeur is de in Kats geboren De Vos ook nog één dag in de week boer op Noord-Beveland. 

GOES – Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis zit in zijn maag met de lange wachttijden bij de afspraakcentrale. Patiënten en huisartsen zeggen dat ze soms wel een half uur moeten wachten voordat ze contact krijgen met het ziekenhuis. Ook klagen patiënten over de lange wachtrijen als ze een afspraak in het ziekenhuis zelf willen maken.

OOST-SOUBURG - Het nieuwe bord 'Welkom in Zeeland' wordt komende dinsdagochtend geplaatst langs de A58, bij parkeerplaats Het Scheld. Al maanden ontbrak daar een bord dat alle passanten welkom heette. 

ROTTERDAM - Rick van Drongelen heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam verlengd. De 17-jarige verdediger uit Axel blijft tot en met de zomer van 2019 bij de Rotterdamse eredivisionist. Afgelopen seizoen speelde hij vijftien wedstrijden voor Sparta en werd hij met de club kampioen van de Jupiler League.

VLISSINGEN - De politie heeft de hond van een 27-jarige Vlissingse in beslag genomen. De hond, een American Staffordshire, heeft in drie jaar tijd drie keer mensen en andere honden gebeten.