- advertentie -
wo 01-06-2016, 06:25

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HULST - Ongeveer 300 leerlingen van het Reynaert college mochten dinsdag onder schooltijd de kroeg in. In tien verschillende cafés in de binnenstad lazen schrijvers voor uit hun eigen werk en stelden leerlingen vragen. 

GIESSEN - Bruse Boys is er niet in geslaagd de finale van de nacompetitie te bereiken. Na het 1-1 gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen GRC'14 ging de ploeg van trainer Leendert Geelhoed in de return in Giessen na verlenging met 3-2 onderuit. Bruse Boys degradeert daardoor naar de tweede klasse.

Tholen - De politie heeft op Tholen twee hennepkwekerijen aangehouden. Er is niemand aangehouden.

MIDDELBURG - De miljoenenclaim die een zakenman eiste van Delta is van de baan. De rechtbank heeft de beslaglegging door de ondernemer op een aantal onderdelen van Delta opgeheven.

MIDDELBURG - Erwin van Laethem wil geen directeur meer worden van Delta. De 52-jarige Vlaming heeft bedankt voor de eer, nadat de Ondernemingsraad van Delta eerder aangaf, het niet in hem te zien zitten.  

MIDDELBURG - De politie heeft nog geen spoor van de twee mannen die gisteren het filiaal van Kruidvat aan de Lange Geere in Middelburg hebben overvallen. De mannen bedreigden aan het begin van de avond klanten en personeel met een steekwapen.

GOES - Uitkeringsinstantie UWV in Goes verwacht een forse groei van de werkgelegenheid in Zeeland.  Dit jaar daalt het aantal WW-uitkeringen met 11,2 procent en volgend jaar met nog eens 7,6 procent, zegt het UWV in een arbeidsmarktprognose die vandaag is gepresenteerd. 

TERNEUZEN - De sluizen bij Terneuzen zijn dinsdag urenlang buiten gebruik. Vanwege de zeer hoge waterstand op het Kanaal van Gent naar Terneuzen zijn sluizen gestremd tot 22.00 uur. Het overtollige water wordt op de Westerschelde geloosd.

VLISSINGEN - Social media als Facebook, Twitter en Instagram spelen volgens districtschef Ronald Weydema een steeds belangrijkere rol in het werk van de politie. De burger wordt via deze kanalen gevraagd te helpen, maar de politie geeft ook een kijkje achter de schermen. 

OOST-SOUBURG - Drie familieleden blijven voorlopig in de cel voor een reeks inbraken op Walcheren. Dat heeft de rechtbank in Middelburg maandag besloten. Het drietal wordt verdacht van tientallen inbraken in onder meer Vlissingen en Middelburg.

OOST-SOUBURG - Bij het komende EK voetbal in Frankrijk ligt gras dat voor een gedeelte in Zeeland is geteeld. In acht van de tien EK-stadions ligt graszaad van het bedrijf DLF dat onder meer gevestigd is in Kapelle. 80% van het graszaad wordt geteeld in onze provincie.

IJZENDIJKE - De dorpsraad van IJzendijke heeft de strijd om een bushalte in het dorp verloren. Toen Connexxion vorig jaar een nieuwe dienstregeling invoerde, stopte de bus alleen nog bij een halte buiten het dorp en niet meer zoals eerst in het dorp zelf. Bezwaren tegen die verandering zijn door de bezwarencommissie van de provincie afgewezen.

OUD-VOSSEMEER - Het is nog steeds niet mogelijk om een fietspad langs de onveilige Molendijk bij Oud-Vossemeer aan te leggen. Drie mensen willen nog steeds geen grond verkopen die nodig is voor het fietspad. Daarom overweegt de provincie nu om een onteigeningsprocedure tegen hen te beginnen.

BRUINISSE - Bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Bruinisse is donderdag bij een inbraak koper gestolen. De politie heeft het over 'een aanzienlijke hoeveelheid'.