- advertentie -

MIDDELBURG - Drie familieleden (52, 49 en 26 jaar) uit Dordrecht staan vandaag terecht voor moord in vereniging. Ze zouden een 24-jarige plaatsgenoot hebben doodgeschoten in IJzendijke in september 2013. Verslaggever Mercy Kamermans zit in de rechtbank en doet live verslag op Twitter.

de stemming

ma 29-06-2015, 15:51
- advertentie -
- advertentie -

BRESKENS - Breskens is een multifunctionele ontmoetingsplaats rijker. Multifunctioneel centrum Breskens is woensdagmiddag geopend. Het centrum biedt onderdak aan een basisschool, kinderopvang, peuterspeelzaal, gymzaal, bibliotheek, jeugdgezondheidszorg en het dorpshuis.

YERSEKE - Een auto is woensdagavond in de sloot naast de Postweg in Yerseke op de kop in het water beland. In de auto zaten twee personen. De twee inzittenden zijn door de brandweer uit de auto gehaald.

OOST-SOUBURG - Hoek en VC Vlissingen krijgen in het landelijke KNVB-bekertoernooi te maken met ploegen uit de Topklasse. Het gedegradeerde Hoek speelt in de eerste ronde tegen EVV, Vlissingen gaat naar ONS Sneek. Bij winst wacht voor beide clubs een mooi affiche.

GOES - Elf muurkunstenaars uit binnen- en buitenland gaan de komende tien dagen aan de slag in Goes. Op verschillende gebouwen in Goes maken ze metershoge schilderingen. Buitenexpositie Mural Goes moet van de stad een soort openluchtmuseum maken.

OOST-SOUBURG - De uit Oost-Souburg afkomstige Danny Blind is officieel gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje. Hij volgt, zoals verwacht, Guus Hiddink op, wiens assistent hij al was in de kwalificatie voor het EK van 2016.

VLISSINGEN - Notariskantoor Sauer & Oonk uit Vlissingen signaleert steeds vaker dat er mogelijk sprake is van financieel misbruik van hun oudere klanten. Dit kan al tijdens hun leven zijn, bijvoorbeeld bij een testamentwijziging op aandringen van een familielid.

CADZAND-BAD - Tegen eerdere afspraken in, wordt er deze zomer toch doorgewerkt aan de strekdammen in Cadzand-Bad. Afspraak was dat er tijdens het hoogseizoen, in verband met het toerisme, niet gewerkt zou worden. Maar omdat de strekdammen nog niet klaar zijn, gaat het werk gewoon door.

KUITAART - Bij een ongeluk op de Hulsterweg in Kuitaart is woensdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 14.40 uur. De auto is daarna door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen.

RILLAND - Verkeer op de A58 kan vanaf woensdag zonder snelheidsbeperking de Kreekrakbruggen over. Tot vandaag leverde de snelheidsbeperkingen vanwege werkzaamheden geregeld files en bekeuringen op. De laatste ingrijpende werkzaamheden aan de zuidbrug zijn nu klaar.

OOST-SOUBURG - Jo de Roo, Maarten Ducrot en Cees Bal startten bij elkaar twaalf keer een editie van de Tour de France. De oud-wielrenners weten dan ook wat het betekent voor Zeeland dat 'de grootste wielerkoers' nu naar de provincie komt.

BROUWERSDAM - Er komen zondag geen grote schermen op de Brouwersdam tijdens de touretappe van Utrecht naar Neeltje Jans. Dit was een grote wens van de provincie Zeeland, maar de gemeente Schouwen-Duiveland acht het organisatorisch niet mogelijk.

OOST-SOUBURG - Reddingsbrigade Nederland waarschuwt strandgangers voor het afdrijven van luchtbedden. De komende dagen staat er een aflandige wind.

MIDDELBURG - Een 45-jarige Duitser is dinsdagavond in Middelburg opgepakt, omdat hij dronken een rotonde en verkeersbord ramde. Hij bleek zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

ROTTERDAM - Het kort geding om de CAO-actie van de politiebonden zondag tijdens de Tour de France tegen te houden dient donderdag om 11.00 uur bij de rechtbank in Rotterdam. Dat hebben de bonden woensdag bekendgemaakt. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb hebben de zaak aangespannen.