- advertentie -

GOES - In Goes is maandagmiddag het project Zomerondernemers 2016 afgerond. Twintig jonge ondernemers zijn zes weken begeleid om hun onderneming op te starten.

de stemming

ma 29-08-2016, 14:51

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG – De actie van een groep verontruste Zeeuwen om een volksraadpleging te houden over financiële steun aan de kerncentrale, lijkt op voorhand al kansloos. Een ruime meerderheid in Provinciale Staten vindt het onderwerp niet geschikt voor een referendum.

MIDDELBURG - Een op de vier Zeeuwse scholieren doet aan de lijn en één op de zeven is het afgelopen jaar zelfs vijf kilo of meer kwijt geraakt. Dat blijkt uit een onderzoek van het ZB Planbureau onder 14- en 15-jarigen. Bijna de helft van de middelbare scholieren heeft wel eens last  van een vreetbui gehad.

HULST - Een begrip worden in de internationale wereld van het veldrijden en zo elk jaar de wereldtop binnenhalen. Als het aan het gemeentebestuur van Hulst ligt is dat de toekomst van de nieuwe Vestingcross in de stad. Wethouder Jean Paul Hageman is een fervent veldritliefhebber en heeft flink moeten lobbyen om een internationale cyclocross binnen te halen.

TERNEUZEN - De politie heeft nog twee verdachten aangehouden voor de schietpartij in Axel van zondagnacht. Daarbij werd een 28-jarige man uit Terneuzen neergeschoten. In totaal zitten in deze zaak nu drie verdachten vast.

VLISSINGEN - Een verwarde 42-jarige man is zondag in Vlissingen opgepakt. De politie kreeg rond 15.15 uur de melding dat een man met een uitgeklapt mes door de Badhuisstraat richting de Boulevard Evertsen liep.

GEERAARDSBERGEN (B) - De absolute wereldtop in het veldrijden doet op zondag 12 februari mee aan de Vestingcross in Hulst. Ondermeer wereldkampioen Wout van Aert en de Nederlandse toppers Mathieu van der Poel en Lars van der Haar zijn vastgelegd door de Belgische organisatie.

KRABBENDIJKE - Veel bewoners van verzorgingshuis Ter Weel in Krabbendijke hebben een slapeloze nacht achter de rug. Dat zegt burgemeester Piet Zoon van de gemeente Reimerswaal. Hij heeft maandagochtend met de bewoners gesproken.

VLISSINGEN - De EOD kwam naar het Nollestrand om de munitie die daar gevonden was, op te ruimen. Het bleek alleen niet om explosieven te gaan, maar afval. Waarschijnlijk komt het goedje uit het riool. De EOD kon daarom het Nollestrand direct na aankomst weer vrijgeven.

MIDDELBURG - Een van de loodsen die zondagnacht is afgebrand wordt gehuurd door Stichting Evenementen Middelburg. Voorzitter Sjaak van den Berg schiet 'steeds helemaal vol' als hij naar de loods kijkt. 

DEN HAAG - Anita de Vos uit Zonnemaire is de hoogstgeplaatste Zeeuw op de kandidatenlijst van de SP voor de Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. De 39-jarige fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland staat op plek 36.

VLISSINGEN - Een Belgische loodsboot heeft maandagochtend een man uit de Westerschelde gevist. De man is waarschijnlijk zelf rond 07.30 uur van de veerboot tussen Vlissingen en Breskens gesprongen.

KRABBENDIJKE - Bij de brand in verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke is een tweede dode gevallen. Het tweede slachtoffer is een 92-jarige vrouw. Dat maakte burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal maandagochtend bekend. Zondag overleed al een 96-jarige man. Beide slachtoffers waren bewoners van het verzorgingstehuis.

MIDDELBURG – Kan de Westerscheldetunnel eerder tolvrij worden of moeten de tarieven nu zo laag mogelijk blijven? Dat is de centrale vraag in de zogenoemde aandeelhoudersstrategie Westerscheldetunnel die het dagelijks provinciebestuur naar Provinciale Staten heeft gestuurd.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is maandag 29 augustus. Dit is in het nieuws in Zeeland.