- advertentie -

OOST-SOUBURG - Bommen uit de Tweede Wereldoorlog, zorgen in Zeeland nog steeds voor vertraging bij nieuwbouwprojecten. In juli werden bijvoorbeeld vijf vliegtuigbommen onschadelijk gemaakt die boven de grond waren gekomen bij de Buitenhaven in Vlissingen waar de nieuwe marinierskazerne wordt gebouwd. Maar er liggen nog veel meer bommen en munitie verborgen in de Zeeuwse grond.

de stemming

do 27-10-2016, 14:41

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

SLUIS - De gemeenteraad van Sluis weigert structureel mee te betalen aan het beheer van Waterdunen. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Bij het project is nu nog een tekort van 3,7 miljoen euro. 

DEN HAAG - CDA en PvdA zijn donderdagmiddag tijdens een overleg in de Tweede Kamer over het spoor in de bres gesprongen voor de Zeeuwse treinreizigers. De verkeerswoordvoerders van beide partijen spraken hun zorgen uit over de toegenomen reistijd vanuit Zeeland naar de Randstad in de nieuwe dienstregeling per 11 december. 

GOES - Bij een steekpartij op het terrein van Emergis in Kloetinge is donderdagmiddag een 49-jarige man uit Axel met een mes neergestoken. Volgens de politie is hij in zijn keel gestoken en naar het ziekenhuis gebracht, maar inmiddels buiten levensgevaar. 

THOLEN - Goran uit Tholen wilde met eigen ogen de strijd tegen IS in Irak zien. Daarom pakte hij zijn auto en reed hij in drie dagen naar de Iraakse stad Mosul. 

THOLEN - Een winkel waar iedereen die dat wil, spullen kan verkopen. Dat is het concept van Jouw Marktkraam. Sinds deze week heeft de winkelketen een vestiging in Tholen-Stad.

WESTERSCHELDETUNNEL - Programmamaker Wilfried de Jong moest bij de Westerscheldetunnel even improviseren. Hij trad woensdagavond op in Terneuzen. "Ik had vlak voordat ik wegging van pak gewisseld, want ik wilde toch een licht pak aan", vertelt De Jong. En daar ging het mis.

YERSEKE - In de dorpsboomgaard aan de Hogeweg in Yerseke staan sinds maart van dit jaar zo'n 25 bomen. Over een paar jaar moeten hier diverse fruitsoorten zoals appels, peren en pruimen aan gaan groeien. En de boomgaard moet mensen gaan verbinden.

ZAAMSLAG - Bij een bedrijfsongeval in Zaamslag is een man gewond geraakt. Volgens de politie had de man een fikse hoofdwond.

OOST-SOUBURG - De saneerder van het oude Thermphos-terrein heeft bijna twee jaar lang mooi weer gespeeld. Op verschillende persmomenten kwam het bedrijf naar buiten met positieve berichten over de voortgang van de sanering, terwijl afgelopen vrijdag bleek dat het geld op is en dat er nog geen kwart van de sanering is gedaan.

SLUISKIL - De politie heeft een man van 30 in Sluiskil opgepakt vanwege een bedreiging. De man zou woensdagavond rond 21.30 uur een andere inwoner van het dorp hebben bedreigd met een mes.

ZUIDZANDE - Een nieuwe school is al even wennen, maar een nieuwe onderwijsmethode helemaal. Toch zijn de leerlingen en leerkrachten van de Kustschool razend enthousiast over het International Primary Curriculum (IPC) waar ze sinds het begin van het schooljaar in het nieuwe gebouw in Zuidzande mee werken.

VLISSINGEN-OOST - De saneerders van Thermphos hebben van tevoren te weinig wetenschappelijke informatie ingewonnen. Daardoor is een slechte inschatting gemaakt van de kosten en de termijn van de sanering. Dat zegt Genserik Reniers, hoogleraar 'veiligheid en gevaarlijke stoffen' aan de TU Delft.

IJZENDIJKE - De rooms-katholieke kerk in IJzendijke gaat in januari 2017 dicht. De Heilige Andreasparochie West-Zeeuws-Vlaanderen kan hem niet meer openhouden. Het wordt te duur om de kerk open te houden en het aantal kerkgangers loopt terug. Het is de vierde kerk die de Andreasparochie in een paar jaar tijd moet sluiten. 

NIEUW NAMEN - Hij was de bekendste en meest fanatieke strijder voor het behoud van de Hedwigepolder. Maar toen hij bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 niet genoeg stemmen kreeg, viel hij in een diep zwart gat. Nu heeft hij zichzelf herpakt en zijn oude strijdlust is terug. De wederopstanding van Johan Robesin.