- advertentie -

ZIERIKZEE - Een motorrijder die vrijdagavond slingerend door Zierikzee reed, is door agenten aangehouden. De man bleek teveel te hebben gedronken. Daarnaast had 56-jarige man uit Bruinisse helemaal geen rijbewijs.

de stemming

vr 24-03-2017, 13:51

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HEINKENSZAND - Wat is er lekkerder en Nederlandser dan een pannenkoek? Vandaag werd nationale pannenkoekendag gevierd. 

OOST-SOUBURG - De Veiligheidsregio Zeeland heeft een vacature opengesteld voor een regionaal commandant van de brandweer. Door de veranderingen die moeten worden doorgevoerd na het rapport van Twynstra Gudde in januari heeft de huidige waarnemend directeur en regionaal commandant Elie van Strien het druk genoeg zonder die functie.

MIDDELBURG - Vanaf 1 juni mag landbouwverkeer komende zomer drie keer per week in konvooi over de Zeelandbrug. De provincie heeft daarover afspraken gemaakt met onder meer Rijkswaterstaat en landbouworganisatie ZLTO.

KAPELLE - De groep seizoensarbeiders die donderdagmiddag van het terrein van een fruitbedrijf in Kapelle moest vluchten vanwege een grote brand hebben vrijdagochtend het werk weer hervat. De burgemeester van de gemeente Kapelle, Anton Stapelkamp, roemt de strijdbare houding van de eigenaar van het fruitbedrijf.

RETRANCHEMENT - Het lichaam van een onbekende vrouw dat 23 jaar geleden is gevonden bij Retranchement wordt volgende week weer opgegraven. Met moderne technieken willen deskundigen dan eindelijk te weten komen om wie het gaat.

EEDE - In de Mgr. De Backerestraat in Eede heeft vrijdagochtend rond 5.15 uur een 43-jarige man een politieagent op zijn gezicht geslagen. De man ging volgens de politie volledig door het lint.

NIEUWERKERK - Bij een politiecontrole op de N59 bij Nieuwerkerk is donderdagavond een 45-jarige man aangehouden. Hij had zakjes harddrugs (in totaal ongeveer 12 gram amfetaminen) in zijn auto.

KAPELLE - De buurtbewoners die werden geëvacueerd vanwege de brand in een fruitbedrijf in Kapelle hebben nog veel vragen. Sinds vrijdagochtend iets na zevenen mogen ze weer terug naar hun woning. Of toch niet? Dit is hoe het zit.

MIDDELBURG - Feest voor de Nederlandse reddingsbrigade. De vrijwilligersorganisatie bestaat dit jaar 100 jaar. Zeeland telt 11 reddingsbrigades, waarvan de Van Dixhoornbrigade uit Middelburg er één is. Zij vieren dit jaar hun 45-jarig bestaan. Tegen de stroom in groeit de vereniging de laatste weer in ledenaantal.

GOES - Omwonenden van het spoor in Goes hebben spandoeken opgehangen. Ze zijn boos omdat de gemeente in hun ogen de beloftes niet nakomt met de verplaatsing van de wissel.

KAPELLE - De brand bij een fruitbedrijf in Kapelle die meerdere loodsen en duizenden fruitkisten in de as legde, kon zo escaleren door een tekort aan bluswater. Dat zegt een van de brandweermannen, die er vanaf het begin van de bluswerkzaamheden bij was.

RILLAND - De politie gebruikt een nieuwe methode om meer te achterhalen over het misdrijf in Rilland waarbij begin deze week werd een man omgebracht. Op mobiele telefoons en computers van mensen die die in de buurt wonen laat de politie banners zien, met een getuigenoproep. 

KAPELLE - De schrik zit er flink in bij veel omwonenden van de brand bij een fruitbedrijf in Kapelle. De bewoners van bijna vijftig huizen uit de buurt werden geëvacueerd, maar ook voor andere Kapellenaren was het een spannende nacht. Zoals voor deze bewoners van de Weegbree en de Klaproos. 

OOST-SOUBURG - De gemeenten Sluis, Hulst en Schouwen-Duiveland willen meer aandacht van het nieuwe kabinet. Samen met twaalf andere gemeenten buiten Zeeland zeggen ze in een pamflet dat het platteland aantrekkelijker is dan de Randstad om te wonen en dat het voedsel voor mensen in de steden geteeld wordt op het platteland.