- advertentie -

MIDDELBURG - De huidige stadsschouwburg aan het Molenwater in Middelburg wordt verbouwd. Dat heeft de gemeenteraad van Middelburg maandagavond besloten. Een verhuizing naar het ZEP is daarmee definitief van de baan.

de stemming

ma 26-01-2015, 15:51

OOST-SOUBURG - Sinds maandagochtend zijn de stembussen geopend voor de verkiezing van het 'Leukste uitje van Zeeland'. De ANWB organiseert deze verkiezing.

MIDDELBURG - Vier jongens zijn zaterdagavond op de Zuidsingel in Middelburg op heterdaad betrapt bij het spuiten van graffiti. De daders zijn dertien en veertien jaar oud en komen uit Middelburg en Oost-Soubrug.

RENESSE - Boerin Bertie deed niet erg haar best voor haar brievenschrijfsters, zo vinden onze Zeeuwse Boer Zoekt Vrouw-specialisten. De drie dames uit Renesse bespreken iedere week de uitzending van Boer Zoekt Vrouw.

GOES - ZLM in Goes is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot de beste verzekeraar van Nederland. Uit het klanttevredenheidsonderzoek 2014 van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat klanten ZLM een 8,5 als rapportcijfer geven.

MIDDELBURG - Zes mannen uit de Middelburgse wijk Dauwendaele zijn veroordeeld tot celstraffen variërend van zestig dagen tot twee jaar cel. Van één verdachte is de zaak aangehouden, omdat er nog een getuige moet worden gehoord.

OOST-SOUBURG - De politie Zeeland heeft de laatste drie weken negentig bekeuringen uitgeschreven voor niet-handsfree bellen. Begin januari ging de campagne 'Be smart met je phone, weersta de verleiding' van start.

VLISSINGEN - Van kwajongen tot luitenant-admiraal-generaal van Holland en West-Friesland. Het leven van Michiel de Ruyter was allesbehalve saai. Morgen gaat een speelfilm over de Vlissingse zeeheld in première.

BURGH-HAAMSTEDE - Vijf eeuwelingen uit de gemeente Schouwen-Duiveland hebben een gedenkboom gekregen. De bomen worden maandag geplant in Burgh-Haamstede, Brouwershaven en Zierikzee.

ZIERIKZEE - Volgens ondernemer Paul Huges kan het zieltogende Cameramuseum in Zierikzee uit de brand geholpen worden door ondernemers uit de stad. Op Facebook zegt hij 500 euro toe en vraagt aan vijf anderen om ook die donatie te doen.

MIDDELBURG - De stanklucht op de markt in Middelburg wordt veroorzaakt door styreen, dezelfde stof die onlangs vrijkwam bij een scheepsongeluk op de Westerschelde. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Metingen komen uit op nul.

OOST-SOUBURG - De verdachte pakketten die vorige week zijn gevonden in de monding van de Westerschelde, blijken 300 kilo cocaïne te bevatten. De straatwaarde loopt in de miljoenen.

TERNEUZEN - Vrienden van de eind november doodgeschoten Gideon Verhelst hebben een videoclip gemaakt ter nagedachtenis aan het slachtoffer. De videoclip is sinds zondagavond al meer dan 3.000 keer bekeken. De clip is ook gemaakt uit frustratie dat burgemeester Jan Lonink van Terneuzen een stille tocht verbood.

WESTKAPELLE - Serious Request Westkapelle heeft eind december precies 102.144 euro en 1 cent opgeleverd. Dat is het definitieve eindbedrag dat de organisatie nu bekend heeft gemaakt. Het Glazen Huis in Westkapelle is daarmee het op één na grootste regionale succes van het land.

STELLENDAM - De grijze zeehond met een rubberen band rond zijn nek gesnoerd, is gevangen. Twee medewerkers van zeehondenopvang A Seal in Stellendam zijn daar vanmorgen in geslaagd. Ze hebben het dier verzorgd dat afgelopen weekend al een paar keer werd gesignaleerd in het Grevelingenmeer. Vanmiddag is de zeehond weer vrijgelaten bij de Brouwersdam.