- advertentie -

VLISSINGEN - De zware regen en onweersbuien hebben voor tientallen meldingen van wateroverlast in Zeeland gezorgd. Met name in Westkapelle zijn verschillende straten onder water gelopen. Bij verzekeraar ZLM zijn tot 15.30 uur 150 schademeldingen binnengekomen uit zuid-west-Nederland, waarvan 40 in Zeeland.

de stemming

ma 28-07-2014, 14:21

KRABBENDIJKE - Een man is maandagmorgen op station Krabbendijke de trein uitgevlucht nadat hij een conductrice had bespuugd. De dader had geen kaartje bij zich en wist tijdens een controle te ontsnappen. Later op de dag heeft de man in een trein richting Den Haag opnieuw een conducteur bespuugd.

TBILISI - In Georgië is Michael Saakasjvili, echtgenoot van de uit Terneuzen afkomstige Sandra Roelofs, aangeklaagd voor machtsmisbruik. Saakasjvili is de oud-president van Georgië.

GOES - Bij de Dancetour in Goes heeft zondagavond een persoon een klap gekregen. Afgezien van deze mishandeling is het feest op de Grote Markt volgens de politie rustig verlopen. Duizenden mensen bezochten zondag de Goese editie van het dansevenement.

GOES - Voor veilinghuis De Jager in Goes is het veilen van sieraden dagelijkse kost. Maar 19 en 20 augustus gaat een heel bijzondere verzameling onder de hamer. Het gaat om zeer zeldzame Zeeuwse streeksieraden.

ZAAMSLAG - Zanger Dirk (13) uit Zaamslag heeft een nieuwe single uitgebracht. Verliefd Tot Over M'n Oren is zijn eerste single die uitkomt op het platenlabel Rood-Hit-Blauw.

OOSTBURG - Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gaat over twee weken in Oostburg beginnen met de eerste werkzaamheden voor de sloop van 24 woningen in één straat. Die woningen aan de Finlandstraat moeten plaats maken voor nieuwbouw. Ook 4 woningen aan de Quarles van Uffordweg gaan tegen de vlakte.

OOST-SOUBURG - De pollepel is onlosmakelijk verbonden met het ringrijden in Zeeland. Maar waarom is het een prijs bij het ringrijden? Omroep Zeeland geeft het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

ZIERIKZEE - De cultuurstichting Centree op Schouwen-Duiveland wil meer culturele evenementen houden in het Burgerweeshuis, de Nieuwe Kerk, De Weverij en de Dikke Toren in Zierikzee. Daarvoor wordt een deel van het geld gebruikt dat Centree van een nieuwe hoofdsponsor krijgt.

GOES - In de binnenstad van Goes is zondagmorgen vroeg een man beroofd van geld. Volgens de politie werd hij door een andere man bedreigd met een mes.

VROUWENPOLDER - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft met zijn partner Mart van Werkhoven uit Groningen het eredivisietoernooi in Vrouwenpolder gewonnen. Het duo versloeg in de finale Timko Lokerse uit Dishoek en Eric-Jan Rothfusz uit Gouda met 21-16 en 21-18.

KAPELLE - Ongeveer vijftig acteurs en actrices kwamen zaterdag op de castingdag af van de nieuwe film Zeeuws Meisje. De makers van de film zijn op zoek naar twintig mensen voor de belangrijke rollen. Komende week maken ze een definitieve keuze.

GOES - De 17-jarige Alan Blok heeft zondagmiddag de Dancetour in Goes geopend. Als eerste mocht de Goesenaar achter de dj-booth op de Grote Markt klimmen en plaatjes draaien.

SCHOUWEN-DUIVENLAND - Het gaat goed met de konijnenstand op Schouwen-Duiveland. Een aantal jaren geleden was het aantal wilde konijnen door ziektes fors afgenomen. Maar in de duinen en aan de oostkant van het eiland worden er weer grote populaties waargenomen door Staatsbosbeheer.

AMSTERDAM - Steven Nuytinck is bij het NK atletiek derde gewonnen op het onderdeel 400 meter horen voor mannen. De atleet uit Wolphaartsdijk, die uitkomt voor AAV'36 uit Alphen aan de Rijn, finishte in een tijd van 52'75".