- advertentie -

POORTVLIET - Zoals gewoonlijk op tweede kerstdag trokken de woonboulevards in Zeeland vrijdag veel bezoekers. Bij Woonboulevard Poortvliet kwam het 's morgens rustig op gang, maar er werden toch zo'n 3000 bezoekers verwelkomd. De piek lag halverwege de middag.

de stemming

do 25-12-2014, 17:31

SINT PHILIPSLAND - Dieven hebben de afgelopen week honderden liters brandstof gestolen uit vrachtwagens die geparkeerd stonden aan de Industrieweg in Sint Philipsland. In de nacht van eerste kerstdag gebeurde dat weer.

ZIERIKZEE - Ondernemers in ontwikkelingslanden zijn blij met een mosterdmaker uit Zierikzee. Ton Schroër van Ton's Mosterd plakt namelijk stickers op zijn potjes om mensen op te roepen geld uit te lenen aan ondernemers in ontwikkelingslanden.

KAMPERLAND - Tot nu toe zijn er in Zeeland tijdens de kerst een stuk minder inbraken gepleegd dan vorig jaar. Kerstavond en eerste kerstdag werd er in totaal 5 keer ingebroken, vorig jaar was dat 25 keer. Ondanks het lage inbraakcijfer waarschuwt Alwin Don van de politie Zeeland om op te blijven letten.

THOLEN - De bewoners van de Prinses Beatrixstraat in Tholen doen er in december alles aan om hun straat zoveel mogelijk in de kerstsfeer te brengen. Op vier huizen na doet iedereen in de straat mee. Het resultaat is een zee aan kerstverlichting.

OOST-SOUBURG - Bij een handjevol supermarkten in Zeeland kan ook vandaag op Eerste Kerstdag boodschappen gedaan worden. Een paar supermarkten zijn vanaf 10.00 open.

GOES - De spanning liep hoog op bij de Musicalvrienden. De komende dagen staat het gezelschap in de Mythe in Goes op de planken met de musical Zorro. En daar is de afgelopen tijd hard voor gerepeteerd.

WESTKAPELLE - De Glazen Huis-actie in Westkapelle heeft 96.511,99 euro opgebracht voor Serious Request. Dat is meer dan vorig jaar, toen werd ruim 88.000 euro opgehaald. Woensdagavond om 20.30 uur kwamen de vier dj's weer uit het Zeeuwse Glazen Huis.

Sapjes

KLOETINGE - Diederik Hiensch is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van hoofdklasser Kloetinge. Het bestuur van de Bevelandse club heeft besloten om het aflopende contract van Hiensch niet te verlengen. Dat meldt de club woensdagavond.

GOES - Het einde van het jaar betekent voor postsorteerders en postbezorgers de drukste tijd van het jaar. Hele vrachten moeten deze week worden bezorgd. Ook in Zeeland werken de postmedewerkers 24 uur per dag om al deze kaarten voor de kerst nog te bezorgen. Want de kerstkaart blijft populair.

MIDDELBURG - De Zeeuwse Bibliotheek heeft woensdag de digitale databank van Zeeuwse tijdschriften gelanceerd. Op de website zijn ongeveer 150.000 pagina's te bekijken van Zeeuwse tijdschriften die sinds 1769 zijn verschenen.

GOES / VLISSINGEN - Met een eindrapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is het verscherpt toezicht op het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis officieel afgesloten. De inspectie zegt waardering te hebben voor het ziekenhuis en de mensen die er werken vanwege de veerkracht die het afgelopen jaar is getoond.

VLISSINGEN - Echte Bakker Piet Daane uit Vlissingen en Middelburg is volgens het AD de beste Zeeuwse oliebollenbakker. In de jaarlijkse oliebollentest van de krant krijgt de bakkerij een 7,5 voor de oliebollen en staat daarmee op een 35ste plaats.

WESTKAPELLE - Het Glazen Huis in Westkapelle heeft woensdagochtend bezoek gehad van 3FM dj Paul Rabbering. Diens reactie was, dat het er allemaal zeer professioneel aan toegaat in Westkapelle. In het Glazen Huis wordt geld opgehaald voor de actie 'Hands off our girls'.

VLISSINGEN - De Joodse gemeente Zeeland reageert geschokt op de vernielingen van twee graven op de Joodse begraafplaats aan de Vredehoflaan in Vlissingen. Voorzanger Luuc Smit van de Joodse gemeente Zeeland denkt niet aan een antisimitische actie.