- advertentie -

GOES - Nu Goes per 2017 weer na twintig jaar hondenbelasting heft, is Zeeland de enige provincie waar in alle gemeenten voor een hond betaald moet worden. En dat terwijl landelijk de ene na de andere gemeente de belasting op de trouwe viervoeter afschaft.

de stemming

zo 19-02-2017, 14:26

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is maandag 20 februari. Deze ochtend in het nieuws in Zeeland:

MIDDELBURG - Een automobilist die door de Westerscheldetunnel rijdt, ziet nooit wat van het werk van Jos Westerbeke en Martijn Nieuwenhuize uit Middelburg. Zij bouwen namelijk schakelkasten die onder het wegdek van de tunnel komen. Voor de grootste renovatie sinds de opening van de tunnel hebben ze er al 132 gemaakt.

HOEK - In De Balie in Amsterdam ging gisteren de documentaire Vakantie voor iedereen in première. De film speelt zich af in Vakantiepark Marina Beach in Hoek en gaat over het contact tussen asielzoekers en vakantiegangers tijdens de vluchtelingencrisis in de zomer van vorig jaar.

OOST SOUBURG - Zondag eersteklasser GOES is zeker van deelname aan de nacompetitie. De ploeg van trainer John Karelse won vanmiddag op bezoek bij RKTVV in Tilburg en won zo voor de zesde keer op rij. Hoofdklasser VC Vlissingen deelde op eigen veld de punten met EHC/Heuts.

KWADENDAMME - Met nog maar een week te gaan voelen de bouwers van carnavalswagens de stress langzaam toenemen. Volgend weekend moeten de wagens echt helemaal klaar zijn, en dat betekent in de laatste week meestal nog heel wat werk. 

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar de daders van een straatroof aan de Oude Vlissingseweg in Middelburg. Het duo probeerde zaterdagavond rond 20.00 uur een fietsster te beroven, maar dat mislukte.  

HULST - Traditiegetrouw komen vlak voor carnaval meer dan tweeduizend Hulstenaren bij elkaar voor het buutreednersfestival. De Oost-Zeeuws-Vlaamse variant op het tonpraten beleeft de honderdste uitvoering.

GOES - Een jubileumeditie dit jaar voor de Modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes. De beurs voor liefhebbers van miniaturen wordt voor de 25e keer georganiseerd en druk bezocht. Organisator Jan van 't Veen glundert van trots.

KAPELLE - In Zeeland krijgt de eerste weginspecteur binnenkort een blauw zwaailicht en sirene. Zo wil Rijkswaterstaat het werk van weginspecteurs veiliger maken. Dat gebeurt omdat het aantal ongelukken waarbij inspecteurs betrokken zijn, fors is gestegen. 

WILHELMINADORP - Een man van 26 uit IJmuiden is zaterdagavond aangehouden omdat hij aan de Oosthavendijk in Wilhelminadorp zou zijn doorgereden na een aanrijding. Hij was onder invloed van alcohol.

RILLAND - Op het NS-station Rilland-Bath is zaterdagmiddag een 30-jarige man uit Oud-Gastel opgepakt. Hij zou in een wachthokje op het perron hebben staan masturberen.

MIDDELBURG - Een verdachte van auto-inbraken is zaterdagavond aangehouden in Middelburg. Hij zou ettelijke keren hebben toegeslagen aan de Kousteensedijk in Middelburg.

ARNEMUIDEN - Na zeven wedstrijden zonder overwinning heeft TOP Arnemuiden eindelijk weer eens twee punten gepakt in de hoofdklasse. Tegen KVS/Maritiem werd met 25-18 gewonnen waardoor de ploeg zich sowieso handhaaft. Er is zelfs nog een kleine kans om de play-offs te halen.

OOST-SOUBURG - Hoofdklasser Hoek is in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Smitshoek niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Op Sportpark Denoek redde Thomas van Renterghem vlak voor tijd een punt voor de Zeeuws-Vlamingen. Een klasse lager verkleinde Kloetinge het gat met koploper Rijsoord tot één punt door met 0-1 te winnen van Almkerk. MZC'11 was een maatje te klein van LRC. De ploeg uit Leerdam was met 0-3 te sterk voor de nummer laatst in de 1e klasse C.