- advertentie -

BRESKENS - Een beveiliger van een bungalowpark aan de Nieuwesluisweg in Breskens is afgelopen nacht door inbrekers op zijn hoofd geslagen. Dat gebeurde toen hij reageerde op het inbraakalarm bij het magazijn van het restaurant.

de stemming

ma 25-07-2016, 16:06

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GOES - Het ADRZ in Goes wijzigt per 1 augustus tijdelijk de bezoekuren van enkele verpleegafdelingen om de naleving van de hygiënemaatregelen beter te kunnen begeleiden. Het besluit geldt voor nog onbepaalde tijd.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse pontjes moeten de komende jaren hun zichtbaarheid en vindbaarheid verbeteren. Ze krijgen daarvoor bijna twintigduizend euro subsidie van de Provincie Zeeland.

AXEL - In de nacht van maandag op dinsdag is er een plofkraak gepleegd op een pinautomaat bij een supermarkt in Axel. Het gaat om een filiaal van de Albert Heijn. Een eventuele buit is waardeloos doordat het geld besmeurd is door inkt. 

KRUININGEN - Resto van Harte in Kruiningen stopt. Er zijn te weinig bezoekers voor de maaltijden in het dorpshuis. Bij Resto van Harte kunnen mensen terecht die zich eenzaam voelen of behoefte hebben aan een praatje.

GOES - Instellingen voor verslavingszorg willen dat er ook in Zeeland een lab komt waar partydrugs kunnen worden getest. Want nu is er absoluut geen zicht wat er op de Zeeuwse drugsmarkt wordt aangeboden. Waardoor de kans bestaat dat er pillen worden gebruikt die levensgevaarlijk kunnen zijn.   

OOST-SOUBURG - Het is dindag 26 juli 2016. Goeiemorgen, dit is in het nieuws in Zeeland: 

VLISSINGEN - De communicatie van de gemeente en Veiligheidsregio Zeeland tijdens de grote brand in Vlissingen dit weekend was ondermaats. Dat is de conclusie van de informatiebijeenkomst voor direct betrokkenen over de brand aan de Gildeweg. 

CADZAND - De 375 stuks afval die gemiddeld op 100 meter strand liggen, worden vanaf 1 augustus aangepakt. In Cadzand wordt dan het startsein gegeven voor de schoonmaak van de hele Nederlandse Noordzeekust.

SINT-MAARTENSDIJK - Tholen heeft eindelijk een plek waar kinderen kunnen spelen als het regent. In het dorpshuis Haestinge in Sint-Maartensdijk kunnen kinderen tot en met 23 augustus 'Haeskooien', een variant op apenkooien.

GOES - Op de A58 ter hoogte van Heinkenszand is maandag aan het eind van de middag een ongeluk gebeurd waarbij twee personenauto's waren betrokken. De weg richting Vlissingen was afgesloten, met een file tot gevolg.

TERNEUZEN -  De eerste voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen zijn vanaf vandaag zichtbaar, hoorbaar en zelfs voelbaar. Op het sluizencomplex zijn vanochtend namelijk heiproeven gestart.

VLISSINGEN - Het gebied rond de Gildeweg in Vlissingen is nog niet helemaal vrij van asresten en brokstukken als gevolg van de brand van afgelopen zaterdag. Vooral tussen de bosjes en de struiken liggen nog asresten.

VLISSINGEN - In de wijk Baskensburg-Zuid in Vlissingen wonen verhoudingsgewijs de meeste gescheiden mensen van Zeeland. Dat blijkt uit cijfers die het CBS maandag heeft gepubliceerd. Bijna 17 procent van de inwoners van de wijk heeft een mislukt huwelijk achter de rug. Het Zeeuwse gemiddelde is 7,8 procent.

NOORDGOUWE - De politie zoekt de bijrijder van het bestelbusje dat zaterdag betrokken was bij een ongeluk in Noordgouwe. Bij dat ongeval is een vrouw uit Noordgouwe om het leven gekomen. Een man uit dezelfde plaats raakte zwaargewond.