- advertentie -

OVERSLAG - Bij een eenzijdig ongeval bij Overslag is een 20-jarige automobilist uit Axel zwaargewond geraakt. De man is, volgens een politiewoordvoerder, in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in België gebracht.

de stemming

vr 31-07-2015, 15:31
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Middelburg heeft het eerste Makelpunt van Zeeland. Dat is een website waarop verenigingen ruimtes kunnen zoeken en huren.

DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft vijf mannen veroordeeld voor de overval op de hennepkwekerij in de woning van fotograaf Henry Meye in Sint-Maartensdijk.

MIDDELBURG - Het Zeeuws Museum zou zonder provinciale subsidie op korte termijn de deuren moeten sluiten. Dat is nu niet aan de orde, maar Zeeuwen willen dat de provincie bij bezuinigingen zich vooral richt op de cultuursector.

TERNEUZEN - Een 39-jarige vrouw heeft vrijdagochtend een lantaarnpaal uit de grond gereden op de Mr. F. J. Haarmanweg in Terneuzen. Ze deed dat tijdens een flinke ruzie met haar partner die samen met hun kind in de auto zat.

NEELTJE JANS - Rijkswaterstaat bedient de Kreekraksluizen vanaf nu volledig vanuit de Nautische Centrale Neeltje Jans. De Kreekraksluizen zijn de eerste grote binnenvaartsluizen die Rijkswaterstaat op afstand bedient.

VLISSINGEN - De strandglijbaan op de Vlissingse boulevard is vanmiddag geopend. De gele baan kampt nog wel met een klein probleempje; de baan is vrij steil en het landingsgedeelte is daar niet helemaal op berekend.

RENESSE - Bertie Steur uit Renesse, oftewel Boerin Bertie, vaart zaterdag mee met de Gay Pride in Amsterdam. Ze vraagt daarmee aandacht voor de acceptatie van LHBT'ers, ofwel lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders.

AARDENBURG - Op een erf in Aardenburg heeft de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland donderdag een illegale kraaienvangkooi ontdekt. In de kooi zat een kraai gevangen. Samen met de politie is de kraai vrijgelaten en de kooi in beslag genomen.

OOST-SOUBURG - Je durfde er afgelopen dagen misschien niet meer aan te denken, maar het zomerweer komt echt terug. Vandaag wordt het een mooie zomerse dag, de dagen erna wordt het nog warmer.

GOES - Een 52-jarige man uit Hoogerheide is vrijdagochtend om 3.00 uur slapend in zijn auto aangetroffen op de vluchtstrook van de A58 bij Heinkenszand. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

AXEL - Kraker Trailers in Axel verdubbelt de productie, van vijfhonderd naar duizend trailers per jaar. Dat zegt Jan de Kraker, directeur van het bedrijf. Om de verdubbeling van de productie mogelijk te maken, wordt er een nieuwe productiehal gebouwd, met daarin een lopende band en robots.

GOES - Tienduizend keer loop je door je eigen stad of dorp, maar als je gaat fotograferen, kijk je toch anders. Met dat idee wilde Berbel Nijsse uit Goes iets doen. Donderdagavond liep ze met een groepje door de binnenstad van Goes, gewapend met een mobiele telefoon met daarop de fotoapp Instagram.

KAPELLE - Speel-o-theek De Schatkist in Kapelle zegt er alles aan te doen om het huidige gebouw te behouden. De speel-o-theek zit in hetzelfde gebouw als het Fruitteeltmuseum en er zijn plannen om het museumdepot in de ruimte van de Speel-o-theek onder te brengen.

TERNEUZEN - In het oude stationsgebouw in Terneuzen heeft donderdagnacht een kleine brand gewoed. Rond 3.30 uur rukte de brandweer uit naar de loods aan de Stationsweg, tussen het sluizencomplex en de Kennedylaan.