MIDDELBURG - Alle ophef over de nieuwe watersnoodexperience die bij Neeltje Jans moet komen, had voor een groot deel voorkomen kunnen worden. Dat zegt Peter de Neef, directeur van Theaters aan Zee. Volgens De Neef is bij zo'n gevoelig onderwerp goede communicatie essentieel.

de stemming

ma 02-03-2015, 15:21

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) stelt Dolf Roks aan als coördinator opleidingen. Roks wordt daarmee verantwoordelijk voor het technisch beleidsplan. Hij wordt in zijn functie geassisteerd door Wim Ovaa uit Zoutelande, die terugkeert bij de JVOZ.

HOOFDPLAAT - De dode geit die vorige week vastgebonden werd gevonden in Hoofdplaat, blijkt gestolen. Dat zegt jeugdagent Petra Pronk, die het dier vorige week ontdekte.

ZEIST - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zich ingeschreven voor de cursus Coach Betaald Voetbal (CBV). Hij heeft van de KNVB een uitnodiging gekregen voor de toelatingstest voor de cursus. Op 16 maart moet De Nooijer in Zeist de test ondergaan. Daarna wordt bekend of hij wordt toegelaten tot de CBV cursus.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1, de regionale omroep van Limburg, gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een intensieve samenwerking. Uitgangspunt is het vormen van één bedrijf met drie verschillende omroepen.

HEINKENSZAND - Een memorabele verjaardag voor Tine van de Waart uit Zierikzee. Ze is maandag 100 jaar geworden. Voor haar familie een reden om langs alle belangrijke plekken uit haar jeugd te gaan, zoals haar basisschool in Heinkenszand. Hoe komt ze zo oud? "Rustig bluven en asem bluven halen", verklaart de 100-jarige.

MIDDELBURG - Er gaan toch bussen rijden voor de medewerkers van de sociale werkplaats Dethon in Terneuzen. Dat zei gedeputeerde George van Heukelom maandagmiddag bij een vergadering in het provinciehuis.

HOEK - De Bijbel uit de op Nieuwjaarsdag uitgebrande kerk in Hoek gaat voor restauratie op transport naar Beekbergen. Het boek dat met bluswater doorweekt was geraakt, werd afgelopen weken bewaard in een diepvries.

YERSEKE - De politie heeft zondagavond in Yerseke een preventieve actie gehouden in de strijd tegen woningeninbraken, overvallen en straatroof. De politie sloot de toegangswegen tot Yerseke af en al het in- en uitgaand verkeer werd gecontroleerd.

OOST-SOUBURG - Het is gedaan met de growshops in Zeeland. Sinds 1 maart is het verboden om artikelen te verkopen die bedoeld zijn voor de teelt van hennep. De twaalf geregistreerde Zeeuwse growshops hebben daarom geen vergunning meer. Wie nu toch spullen voor de weetkweek verkoopt, riskeert een gevangenisstraf van drie jaar.

OUDDORP - In een vakantiehuisje van Center Parcs Port Zélande, net over de provinciegrens op de Brouwersdam, is maandag aan het eind van de ochtend een stoffelijk overschot gevonden.

HUIJBERGEN - Een 55-jarige man uit Vlissinger die gezocht werd in verband met het onderzoek naar de liquidatie van Gintas Macionis in Huijbergen heeft zich gemeld bij de politie. Het is de zesde verdachte die is aangehouden in deze zaak.

OOST-SOUBURG - Als het aan de Zeeuwen ligt, trekt het nieuwe provinciebestuur meer geld uit voor werkgelegenheid en minder voor cultuur. Dat blijkt uit een groot onderzoek in opdracht van de NOS door onderzoeksbureau IPSOS onder meer dan 3300 Nederlanders, van wie 274 Zeeuwen.

HULST - De 18-jarige Robert Jan Ernst uit Hulst is genomineerd voor de Make-up Award 2015. Uit duizenden inzendingen koos de jury zijn creatie en daarmee heeft hij direct een plaats in de finale bemachtigd. Het thema van de Make-up Award dit jaar is Colorfur World.

ANTWERPEN - In de Schelde bij Antwerpen is gistermiddag het lichaam van een persoon gevonden. Om wie het gaat is nog onbekend. Volgens Belgische media lijkt het erop dat het lichaam al een tijd in het water lag.