- advertentie -

OOST-SOUBURG - Wat gebeurt er op en rond Neeltje Jans? Wat is de stand van zaken in de etappe van Utrecht naar Zeeland? Wij houden je op de hoogte via ons liveblog.

de stemming

vr 03-07-2015, 06:30
- advertentie -
- advertentie -

MIDDELBURG - Voor de Zeeuwse bedrijven zit het constructiewerk voor de getijdencentrale er op: de 40 meter lange buis met een doorsnee van 4 meter is gisteren vanuit Middelburg op transport gegaan naar Schiedam waar hij in elkaar wordt gezet.

NEELTJE JANS - De live tv-uitzending over de Tour de France in Zeeland is zojuist begonnen. Op Omroep Zeeland tv volg je de laatste gebeurtenissen rondom de etappe door Zeeland. De uitzending duurt tot 18.00 uur en om 20.00 uur volgt een uitgebreide samenvatting van het wielerevenement.

NEELTJE JANS - Het loopt nog niet storm voor de tourfinish op Neeltje Jans. Even na 14.00 uur waren er zo'n 8.000 wielerfans op het eiland, meldt de politie. Er is in totaal plek voor 24.000 bezoekers. Mocht dit aantal gehaald worden, dan wordt het hele eiland afgesloten.

ROOSENDAAL - De spoedeisende hulp (SEH) van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal is sinds zaterdagmiddag gesloten vanwege een mogelijke ebolabesmetting. Alle patiënten die met spoed geholpen moeten worden gaan nu naar Bergen op Zoom.

OUD-VOSSEMEER - Een 45-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor zijn huis in Oud-Vossemeer. Hij gedroeg zich zeer agressief tegenover ambulancemedewerkers. Die waren opgeroepen vanwege zijn gezondheidsproblemen.

BRESKENS - Zeelands jongste sterrenkok, Laurent Smallegange, staat dit weekend op eenzame hoogte te koken in Oostenrijk. De kok van restaurant Spetters in Breskens is één van de vier internationale chefkoks die meedoen aan de Kulinarische Jakobsweg.

WILHELMINADORP - Een 34-jarige vrouw uit België is zaterdagmiddag zwaar gewond geraakt aan het Goese Sas bij Wilhelminadorp. De vrouw was in Zeeland om te zeilen.

NEELTJE JANS - Neem voorzorgsmaatregelen als je in de middag langs de weg gaat zitten of staan voor de Tour de France. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur is er een kleine kans op aantal buien. De kans op onweer in Zeeland is verwaarloosbaar. Het KNMI spreekt toch, erg toepasselijk, van code geel.

NEELTJE JANS - Neeltje Jans is afgelopen nacht gereed gemaakt voor de finish van het grootste wielerevenement ter wereld. De organisator van de Tour de France was druk in de weer met voorbereidingen. Verslaggever Daniel Godinho Veiga was er sinds 04.00 uur bij.

OOST-SOUBURG - De live uitzending over de Tour de France in Zeeland is zojuist begonnen. Op Omroep Zeeland radio volg je de laatste gebeurtenissen rondom de etappe door Zeeland. Met als eerst aandacht voor het twijfelachtige weer vanmiddag.

UTRECHT - Bij de start van de Tour de France in Utrecht werd zaterdag al volop vooruit gekeken naar de etappe van zondag die finisht op Neeltje Jans. Vooral voor de sprinters wordt het de eerste echte test. En voor wie nog twijfelt of het wel algemeen bekend is dat de Tour naar Zeeland komt: in Utrecht was iedereen op de hoogte.

MIDDELBURG - Jesse Huta Galung uit Hillegom heeft in Middelburg de zesde editie van het Challenger Zeeland tennistoernooi gewonnen. Onze landgenoot versloeg in drie sets de Zwitser Yann Marti met 7-5, 2-6 en 6-3.

OOST-SOUBURG- Rohan Dennis heeft in Utrecht de proloog van de Tour de France gewonnen. De Australiër deed over de 13,8 kilometer 14 minuten en 56 seconden. Dat betekent dat hij zondag in de gele trui naar Neeltje Jans mag rijden.

TERNEUZEN - Feest bij Volkstuinvereniging Tuinderslust in Terneuzen. Die bestaat dit jaar 50 jaar. Dat werd zaterdag gevierd met een feestelijke open dag. Bezoekers mochten een kijkje nemen in de 140 tuinen van de vereniging. Ze konden van alles kopen op de rommelmarkt en leerden iets over ambachtelijke hobby's.