'S HEER ARENDSKERKE- De politie maakt een tour langs verzorgingshuizen in Zeeland om ouderen te waarschuwen voor babbeltrucs. Door het geven van een presentatie over deze manier van oplichting hoopt de politie nieuwe slachtoffers te voorkomen.

de stemming

di 31-03-2015, 15:46

DREISCHOR - Langs de Stolpweg tussen Dreischor en Nieuwerkerk wordt nu ook het laatste stukje fietspad van 330 meter aangelegd. Over ruim twee weken moet het pad er liggen.

HOOFDPLAAT - Het zandschip Willem, dat maandagavond kapseisde bij Breskens, zal binnen enkele dagen geborgen worden. Dat meldt sleep- en bergingsbedrijf Multraship. Het onstuimige weer bemoeilijkt de plannen voor het kantelen van het schip.

VLISSINGEN - Op 2 april 2015 heeft Vlissingen 700 jaar stadsrechten. Wie aan Vlissingen denkt, denkt al snel aan de boulevard. De afgelopen jaren kreeg Omroep Zeeland verschillende foto's van de boulevard toegestuurd voor het programma Verzeeuwigd. Een overzicht.

MIDDELBURG - Zeeuwse schoolkinderen kunnen het opvallend beter vinden met elkaar en met hun juf of meester dan een paar jaar geleden. Dat blijkt uit de gegevens van de Jeugdmonitor-enquête van SCOOP onder leerlingen van groep 6. Zij blijken het naar hun zin te hebben op school, vinden de leerstof niet te moeilijk en letten volgens henzelf goed op.

GOES - Scholengroep Pontes, het Ostrea Lyceum en het Edudelta College willen samen één beroepsgericht vmbo in Goes vormen. De scholen gaan onderzoeken of een samenwerking vanaf 1 augustus 2016 mogelijk is.

MIDDELBURG - Een 42-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van 750 euro. De man is schuldig bevonden roekeloos rijgedrag op 16 december 2012.

OOST-SOUBURG - Met een grote afterparty met boeren, briefschrijfsters en fans is officieel afgenomen van Boer zoekt Vrouw. En er waren nog wat nieuwtjes. Zo blijkt de Zeeuwse boerin Bertie vroeger dj te zijn geweest.

ARNEMUIDEN - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is het aantal vluchten van en naar Vliegveld Midden-Zeeland afgenomen. In 2014 verwerkte het vliegveld nog maar 20.089 overland vluchten, 825 vluchten minder dan het jaar ervoor. In 1998 verwerkte het vliegveld nog ruim 35.000 vluchten.

SLUISKIL - Het asbesthoudende schip de Diamond Princess dat al 2,5 jaar in Sluiskil ligt, vertrekt binnenkort naar Gent om daar te worden gesloopt. Zowel Rijkswaterstaat Zee en Delta als sloopbedrijf Galloo Gent bevestigen dat er een overeenkomst is gesloten.

MIDDELBURG De nieuwe N62 tussen Goes en de Westerscheldetunnel wordt een stuk eenvoudiger dan eerst was gepland. Dat heeft de provincie besloten vanwege forse tegenvallers bij het verdubbelen van de Sloeweg.

OOST-SOUBURG - De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) heeft de campagne 'Een echte wielrenner laat van zich horen' gelanceerd. De campagne moet ergernissen tussen wielrenners en het overig wegverkeer verminderen.

TERNEUZEN - Een man uit Sas van Gent heeft verschillende woninginbraken in zijn woonplaats bekend. Hij meldde zich maandagmorgen op het politiebureau.

BIERVLIET - Het zijn goede tijden voor machinefabriek Vervaet uit Biervliet. Het familiebedrijf in Zeeuws-Vlaanderen was al bekend in Europa, maar verkoopt sinds twee jaar ook bietenrooiers aan Amerika. Voor dit jaar staat de bouw van veertig mestinjecteer-machines en 25 bietenrooiers op stapel.

VLISSINGEN – Steeds meer leerlingen in Zeeland kiezen voor een technische opleiding. Het aantal leerlingen binnen de sector techniek op het mbo is de afgelopen tien jaar met bijna vijf procent gestegen.