- advertentie -

KAPELLE - Ongeveer 125 jongeren uit Zuid-Beveland hebben zich vrijdagavond verzameld bij een woning aan de Ceresstraat in Kapelle voor een privéfeestje van een jongen. De jongen was alleen thuis en wilde daarom een feestje geven. Maar naast een aantal uitgenodigde vrienden stonden er opeens nog veel meer feestgangers voor zijn deur.

de stemming

vr 21-11-2014, 15:06

THOLEN - Een 19-jarige Dordtenaar is zaterdagmorgen vroeg aangehouden voor de diefstal van bijna 600 lege bakkerskratten bij een bedrijf aan de Energieweg in Tholen. De diefstal werd rond 02.15 uur ontdekt, toen enkele getuigen de krattendieven op heterdaad betrapten.

MIDDELBURG - De leerlingen van het Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) hebben tot nu toe ruim 32.000 euro opgehaald voor actie Dance4Life. Met dit bedrag voert CSW de landelijke ranglijst van scholen in Nederland aan.

BORSSELE - In Borssele zijn vrijdagmiddag twee wielrenners gewond geraakt bij een ongeval. De fietsers zijn volgens de politie aangereden door een 26-jarige bestuurder van een bestelbus. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

OOST-SOUBURG - In de Westerschelde is geen poliovirus aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er werd voor het virus gevreesd omdat begin september in België met polio besmet water in een rivier was geloosd die uitmondt in de Westerschelde.

MIDDELBURG - Hans van Hage uit Biervliet is lijsttrekker voor GroenLinks bij de Provinciale verkiezingen in maart volgend jaar. De afgelopen twaalf jaar was dat Leen Harpe. Dit jaar heeft Harpe zich niet kandidaat gesteld. Bij GroenLinks is het gangbaar dat de lijsttrekker na drie perioden plaats maakt.

RILLAND - Het plan voor een outdoor kartcircuit in Rilland gaat niet door. Volgens iniatiefnemer Sjoerd Klip is vanuit de lokale politiek te weinig steun om het plan op de agenda van de gemeenteraad te krijgen.

MIDDELBURG - De uitbreidingen op het terrein van chemiebedrijf Eastman in Middelburg is vrijdagmiddag officieel geopend. Dat werd gedaan door commissaris van de Koning Han Polman en de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann.

STEENBERGEN - Twee mannen uit Sint-Maartensdijk zijn vrijdag opgepakt voor een poging tot het stelen van stroomkabels boven het nieuwe gedeelte van de A4 tussen Halsteren en Dinteloord. Volgens de politie probeerden de twee 27-jarige mannen 275 meter kabel te stelen van de verlichting boven de snelweg.

GOES - De reumatologen van ziekenhuis ADRZ in Goes en Vlissingen en Zorgsaam in Terneuzen gaan definitief zelfstandig verder. Ook de reumatologen van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom sluiten zich aan. Dat betekent dat de poliklinische zorg voor reumapatiënten buiten de ziekenhuizen zal plaatsvinden.

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar een man en vrouw die verdacht zijn van een winkeldiefstal in Middelburg. Het duo heeft vermoedelijk parfum gestolen in een zaak aan de Lange Delft. Het tweetal werd rond 13.15 uur op heterdaad betrapt, maar wist te vluchten.

COLIJNSPLAAT - Cleijenborch CulinR is de Zeeuwse winnaar van het 'Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland'. Een jury van topkoks koos het 'Zeeuws Varken' van chefkok Hans Everse van zorgcentrum Cleijenborch uit Colijnsplaat als beste varkensvleesgerecht van Zeeland.

GOES - De Fietsersbond vindt dat er fietsparkeervakken moeten komen op of in de directe omgeving van de Grote Markt in Goes. De bond noemt het weghalen van de verplaatsbare fietsenrekken op de Grote Markt in Goes 'overhaast en ongelukkig'. In een brief aan het dagelijks gemeentebestuur van Goes vraagt de Fietsersbond om de speciale parkeervakken.

GOES - De politie in Servië heeft een vrouw aangehouden, die verdacht wordt van zestien zaken van zakkenrollen in Nederland. Het onderzoek startte in maart 2013 in Goes. Een oudere vrouw werd bestolen van haar portemonnee.

OOST-SOUBURG - Automobilisten die vanuit Midden-Zeeland naar Rotterdam rijden, zijn na dit weekend ongeveer twintig minuten korter onderweg. Het laatste ontbrekende stuk van autosnelweg A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord gaat maandag 24 november open voor het verkeer. De reistijd vanuit midden-Zeeland naar Rotterdam wordt zo flink korter.