HEINKENSZAND - Jordy de Jonge (17) uit Heinkenszand is afgelopen weekend voor de tweede keer geopereerd. Volgens de woordvoerder van zijn raceteam is de noodgedwongen operatie een stap terug. De gecrashte motorcoureur wordt in het Royal London Hospital nog steeds kunstmatig in coma gehouden.

ma 27-04-2015, 14:11

OOST-SOUBURG - Koning Willem-Alexander staat er goed op bij de Zeeuwen. 85 procent heeft veel vertrouwen in hem, blijkt uit een enquête van EenVandaag en de regionale omroepen. Van alle Nederlanders hebben alleen de Groningers nog net iets meer vertrouwen.

VROUWENPOLDER - In heel Zeeland is vanmorgen Koningsdag gevierd. In Vrouwenpolder deden de kleinste kinderen spelletjes op het sportveld. Oudere kinderen konden aan de slag met hun zeepkist voor de race die vanmiddag begon.

OOST-SOUBURG - Voor honderden leerlingen in Zeeland breekt weer een belangrijke periode aan, van de centrale examens. Na jaren van studeren moeten ze zich nu bewijzen.

VLISSINGEN - De Mission tot Seafearers in Vlissingen-Oost wordt nieuw leven ingeblazen. De Mission, een gezelligheidsclub voor zeelieden, die in de Vlissingse haven aangemeerd liggen, heeft sinds kort een nieuw bestuur. Dat bestuur is meteen op zoek gegaan naar nieuwe sponsoren.

MIDDELBURG - De politie heeft zondagmiddag op de Overloper in Middelburg een 31-jarige man aangehouden die verdacht wordt van insluiping in een woning aan de Grootmede. De zoon van de familie betrapte de man rond 16.30 uur toen hij in de woning de autosleutels pakte.

VLISSINGEN - Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag op de Aagje Dekenstraat in Vlissingen een 21-jarige Middelburger aangehouden met inbrekerswerktuigen in de auto. De man is een bekende van de politie. De Middelburger had een koevoet en een schroevendraaier bij zich.

VLISSINGEN - Een 34-jarige man uit Vlissingen heeft maandagochtend rond 05.30 uur aan het Bellamypark in Vlissingen een man vastgehouden toen hij zag dat de man een terrasstoel door de ruit van een bedrijfspand gooide. De Vlissinger heeft de man overgedragen aan de politie.

OOST-SOUBURG - Op verschillende plaatsen in Zeeland is de Koningsdagviering begonnen. Door heel de provincie zijn er feesten, spelen en vrijmarkten.

OOST-SOUBURG - In heel Zeeland wordt vandaag koningsdag gevierd. Op een heleboel plaatsen zijn de vieringen al begonnen met onder andere vrijmarkten, spelletjes en muziek. Vanavond zijn op verschillende plaatsen optredens. Maar er zijn ook kleinere activiteiten die een bezoekje waard zijn. Omroep Zeeland heeft er zeven voor u op een rij gezet:

WATERLANDKERKJE - De nieuwe speeltuin van Waterlandkerkje wordt vandaag, maandag, officieel geopend. Sinds de basisschool en de peuterspeelzaal weg zijn uit het dorp was er voor de kinderen geen speelruimte meer om na schooltijd naartoe te gaan. Een groep ouders besloot dat te veranderen.

OVEZANDE - Het programma voor Koningsdag in Ovezande is versoberd door het overlijden van een jonge inwoner van het dorp. Zo gaat de rondgang van kinderen met hun versierde fietsen door het dorp niet door en hangt de vlag half stok.

PHILIPPINE - Dennis de Nooijer is met ingang van komend seizoen de trainer van zondag derdeklasser Philippine. De Nooijer is nu nog speler bij de Zeeuws-Vlaamse club. Frank van Damme, nu nog assistent-trainer bij Hoek, wordt zijn assistent.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen lijkt kansloos voor het kampioenschap in de hoofdklasse A. De ploeg speelde met 1-1 gelijk bij DHC en zag beide concurrenten Magreb'90 en De Dijk winnen.

ZIERIKZEE - De voorbereidingen voor het wereldkampioenschap onderwaterfotografie zijn in volle gang. De wedstrijd wordt eind mei in Zeeland gehouden. Duikende fotografen uit twintig landen strijden om de wereldtitel. Er wordt gedoken in het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en de Oosterschelde.