za 30-05-2015, 15:10

OOSTBURG - De politie zoekt getuigen van een inbraak in een wielersportwinkel aan de Bredestraat in Oostburg. Bij die inbraak zijn alle racefietsen die in de winkel stonden gestolen.

VLISSINGEN - Er waren al parodieën uit Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Den Haag en Noord-Brabant op het nummer Parijs van Kenny B. Daar is nu een Zeeuwse versie bijgekomen. De Hobbyisten gaven hun eigen draai aan het nummer.

OOST-SOUBURG - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) is niet tevreden over de samenwerking met FC Twente en zoekt naar alternatieven om met een profclub te kunnen blijven samenwerken. De JVOZ heeft inmiddels met Sparta en Feyenoord gesproken over een mogelijke samenwerking.

VLISSINGEN - Verdedigingswerk de Oostbeer hoort bij Vlissingen en is belangrijk voor de identiteit van de havenstad. Dat zegt amateur-historicus Hans Sakkers. Hij is blij dat het monument aan de Groene Boulevard van Vlissingen een opknapbeurt krijgt.

VEERE - In de Schotse Huizen van Museum Veere is het Scottish Diaspora Tapestry onthuld. Het is een 164 meter lang wandtapijt geborduurd door vrijwilligers uit 34 landen verspreid over de wereld.

BRESKENS - Twee kinderen zijn afgelopen woensdag in Breskens achtervolgd door twee mannen, vermoedelijk in een grijze Mercedes Vito met Belgisch kentenken. Eén van de mannen liet zijn geslachtsdeel zien toen de kinderen langsfietsten. Dat heeft de politie zaterdag bevestigd.

YERSEKE - Twee jongetjes hebben vrijdagavond twee vuurwapens gevonden in een verlaten woning aan de Damstraat in Yerseke. De politie heeft vervolgens het huis doorzocht met een speurhond, op zoek naar meer wapens. Daarbij is verder niets aangetroffen.

GOES - In Goes is de wedstrijd Zeeland Bakt Bolussen van start gegaan. Tien finalisten strijden met zelfbedachte bolusvarianten om de titel 'Beste Zeeuwse thuisbakker van 2015'. De wedstrijd is een initiatief van de ambachtelijke bakkers en Omroep Zeeland.

GOES - De politie zoekt getuigen van bekladdingen en vernielingen in Goes-Zuid van vorige week. Op meerdere plekken zijn met verfbussen teksten en tekens gespoten op muren en auto's. Meerdere benadeelden hebben aangifte gedaan van vernieling. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

MIDDELBURG - De uitvaart van zijn moeder zag er perfect uit volgens Rob van der Bovenkamp uit Middelburg. De ellende begon pas echt toen de eerste betalingsherinnering op de mat viel, terwijl hij al lang had betaald aan de begrafenisondernemer. De uitvaart werd gedaan door Uitvaartzorg Memoriam Walcheren van het tweetal Pamela B. en Rob K.

Werkwijze

VLISSINGEN - De Bootcamp Vlissingen is afgelast vanwege het afgegeven weerwaarschuwing. Het sportevenement ter ere van het 700-jarige bestaan zou vrijdagavond worden gehouden. De organisatie schuift de bootcamp door naar volgende week.

TERNEUZEN- Het kan de Zeeuws-Vlamingen niet zijn ontgaan. De grootste werkgever van de regio bestaat een halve eeuw. Dow organiseert daarom zaterdagavond een personeelsfeest voor 2.700 genodigden. Op een parkeerplaats voor contractors is een feestent neergezet waar vrijdag nog hard werd gewerkt aan de voorbereiding.

BRESKENS - De vuurtoren in Breskens is vrijdag overgedragen aan de Stichting Vuurtoren Breskens. De stichting gaat de vuurtoren openstellen voor het publiek en gebruiken als educatief centrum en expositieruimte. De toren gaat op 3 juli open voor het publiek.

NIEUWDORP - Het echtpaar Bierens uit Nieuwdorp heeft postuum de Yad Vashem onderscheiding gekregen. Het echtpaar kreeg de bijzondere Israëlische onderscheiding omdat ze in de Tweede Wereldoorlog een Joods meisje op hun boerderij verborgen hielden.