- advertentie -

MIDDELBURG - De provincie huurt mensen van Rijkswaterstaat in om het dreigende tekort van 6,2 miljoen euro bij Waterdunen aan te pakken. Dat werd vanmorgen duidelijk op een informatiebijeenkomst over het kustversterkingsproject in West-Zeeuws-Vlaanderen.

vr 12-02-2016, 06:21
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

LILLEHAMMER (NOO) - Snowboarder Erik Bastiaansen uit Terneuzen mag de Nederlandse vlag dragen bij de openingsceremonie van de Jeugd Olympische Spelen. Die worden vrijdagavond in het Noorse Lillehammer geopend.

SINT JANSTEEN - De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden omdat hun bestelauto vol lag met wiet. Het gaat om een 54-jarige man uit Tremelo (B) en een 25-jarige man uit Nieuw Namen.

MIDDELBURG - Meer dan zestig gezinnen met één of meer langdurig zieke kinderen worden vandaag in het zonnetje gezet bij de 'Opkikkerdag' in Middelburg.

WESTERSCHELDE - De D66 in de Tweede Kamer wil een uitgebreid onderzoek naar een hoogspanningskabel in de Westerschelde in plaats van over land in Zuid-Beveland. Kamerlid Stientje van Veldhoven schrijft dat in vragen aan minister Henk Kamp.

VLISSINGEN - De groene uitvaart wint langzaam terrein in Zeeland. Opbaren op graszoden, begraven worden in een ecokist of lijkwade en naar de laatste rustplaats met een uitvaartfiets in plaats van auto. Het kan allemaal, al lijken de Zeeuwen nog even te moeten wennen aan deze trend.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen. Het is vandaag vrijdag 12 februari. Dit is het nieuws in Zeeland.

ZIERIKZEE - Tegenstanders van Brouwerseiland hadden veel vragen tijdens een informatieavond donderdag in Zierikzee. Vooral de surfers zijn tegen de plannen om een resort te bouwen aan de Brouwersdam. Zij maken zich al jaren zorgen over hun surfplek. Ook de dorpsraad van Scharendijke heeft zo zijn twijfels.

GOES - In theater De Mythe in Goes heeft marathonschaatser Erwin Mesu uit Middelburg de prijs Zeeuws sportman van het jaar binnengesleept. Het is de eerste keer dat Mesu deze prijs pakt. Motorcrosser Nancy van de Ven uit Vlissingen werd verkozen tot sportvrouw van het jaar.

SCHORE - In de gemeente Kapelle kunnen mensen speciale stickers op hun brievenbussen of aan de binnenkant op het raam bij de deur plakken. Op die manier kunnen inwoners laten zien dat ze deel uitmaken van een Whatsapp-groep.

WOLPHAARTSDIJK - Rolstoelbasketballer Mark Aalders uit Wolphaartsdijk kan in september niet meedoen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Een armblessure heeft hem gedwongen te moeten stoppen met zijn sport. Dat maakte hij donderdagavond bekend bij het Zeeuws Topsportgala.

GOES - In De Mythe in Goes zijn donderdagavond de Zeeuwse sportprijzen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het Zeeuws topsportgala. Bekijk alle winnaars: Zeeuwse sportawards voor Erwin Mesu en Nancy van de Ven

WISSENKERKE - Een automobilist kreeg donderdagmiddag de schrik van zijn leven toen op de Oost-Westweg bij Wissenkerke plots een hert voor zijn auto overstak. Hij schepte het dier op zijn motorkap waarna het zijn voorruit raakte. Het hert overleefde de klap niet.

VLISSINGEN - Het gedupeerde kermisechtpaar Karel en Lenie van der Linden heeft een attractie gekocht. Het gaat om een kleine draaimolen die het echtpaar van een collega heeft kunnen overnemen die er mee stopt. Met de aanschaf maken Karel en Lenie een nieuwe start.

HULST - Een fietster in Hulst is gisteren beroofd van haar telefoon en pinpas. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De politie is op zoek naar getuigen van de straatroof.