- advertentie -

OOST-SOUBURG - Danny Blind uit Oost-Souburg zit vanavond voor het eerst als bondscoach van het Nederlands elftal op de bank. Oranje neemt het in een EK-kwalificatieduel op tegen IJsland. De uit Aardenburg afkomstige Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, heeft alle vertrouwen in zijn provinciegenoot.

de stemming

wo 02-09-2015, 15:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

SCHARENDIJKE - De brandweer heeft de Ingridstraat in Scharendijke afgesloten vanwege een gaslek. Volgens Veiligheidsregio Zeeland gaat het om een ondergronds aardgaslek en is er geen gevaar voor de omgeving omdat het gas snel verwaait.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland wil begraven duurder maken. De kosten voor begraven zullen tien jaar lang jaarlijks stijgen met 2,5 procent bovenop de inflatiecorrectie. De stijging is nodig omdat de gemeente nu zelf te veel moet bijdragen.

DREISCHOR - De waterzuiveringsinstallatie Pasveersloot in Dreischor en de Zeelandbrug zijn aangewezen als rijksmonument. Beide bouwwerken uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog zijn door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed omarmd.

MIDDELBURG - De provincie gaat geen extra geld uit trekken om minderjarige mbo'ers tegemoet te komen bij kosten voor openbaar vervoer. Dat zegt gedeputeerde Harry van der Maas. De provincie Noord-Brabant doet dat wel.

MIDDELBURG - Het University College Roosevelt (UCR) heeft woensdagavond ruim 20 duizend euro opgehaald om studenten buiten Europa naar Middelburg te halen. De buitelandse studenten kunnen met het geld aan de universiteit studeren.

GOES - Vrouwen zijn empathischer dan mannen en daarom zijn het goede boekverkopers. Dat zegt Manda Heddema, eigenaar van boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Zij is een van de vijf genomineerden voor de titel 'Boekverkoper van het jaar'. De winnaar wordt zaterdag (5 september) bekendgemaakt.

KAMPERLAND - Op de bovenverdieping van een woning aan de Molenweg in Kamperland heeft woensdagnacht korte tijd brand gewoed. De bewoonster kon met haar huisdieren het brandende pand tijdig verlaten. Wel liep de woning forse schade op. Het huis ernaast liep rookschade op.

THOLEN - In Tholen is woensdagmiddag de SOS Alarm App gelanceerd. De app helpt burgers om na een ongeluk via hun smartphone eenvoudig hulpdiensten te bereiken. Daarnaast krijgen gecertificeerde hulpverleners in de buurt ook een seintje van de app over het incident.

GOES - De politie gaat een onderzoek instellen naar de pesterijen van de blinde Goesenaar Johan Dingemanse. Hij zegt al tien jaar lang gepest te worden door een aantal vrouwen, ook zijn blindengeleidehond is daar slachtoffer van.

SNEEK - Het bekeravontuur van Vlissingen is voorbij. De zondaghoofdklasser begon aan het restant in de eerste ronde van de KNVB beker tegen ONS Sneek met een 1-2 voorsprong. De topklasser uit Friesland trok het duel in de resterende 31 minuten naar zich toe en won na verlenging met 3-2.

TERNEUZEN - In Terneuzen is woensdag begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe op- en overslagterminal van het sloop- en recyclingbedrijf Beelen. Het terrein wordt door BAM Infra Regio Zuidwest aangelegd aan de Finlandweg, bij de Axelse Vlakte.

MIDDELBURG - De nieuwe organisatie die is ontstaan door de fusie tussen de Zeeuwse Bibliotheek en Scoop krijgt de naam ZB. Dat is woensdagavond bekend gemaakt op een personeelsbijeenkomst. Achter de naam ZB komt ‘Planbureau en Bibliotheek van Zeeland’ te staan.

ZIERIKZEE - Oud-international Peter van Vossen heeft woensdagmiddag een voetbalclinic gegeven op het veld van MZC'11 in Zierikzee. Tientallen kinderen deden daar enthousiast aan mee.

TERNEUZEN - Bij chemieconcern Dow Chemical in Terneuzen is woensdagmiddag wederom een storing opgetreden in kraker 2. Door die storing is Dow opnieuw gaan fakkelen. Dat betekent dat er woensdagmiddag weer een grote vlam in de omgeving te zien was.