- advertentie -

HOOFDPLAAT - De 17-jarige jongen die gisteravond om het leven kwam bij een ongeval, was aan het knutselen met oude munitie. Volgens de politie ontstond een explosie en daarna een felle brand.

de stemming

do 23-02-2017, 16:16

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - In de Langeviele in Middelburg hebben twee mannen woensdagmiddag geprobeerd een 48-jarige vrouw in een scootmobiel haar tas afhandig te maken.

MIDDELBURG - Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) sluit zich niet aan bij de brief van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant over de kerncentrale in Doel. Dat bleek vanmiddag tijdens een vergadering van het algemeen bestuur van VRZ.

GOES - Begin 2016  begonnen medewerkers van Indigo filmpjes te maken om via Facebook en YouTube Zeeuwse jongeren te bereiken. Een jaar later vallen de cijfers een beetje tegen, maar Leo de Pan en Peter van der Zaag geloven nog steeds in de aanpak. "We hebben nog wat tijd nodig."

GOES - In het splinternieuwe OK-complex in Goes zijn de eerste baby's ter wereld gekomen. Sinds deze week vinden alle operaties van het ziekenhuis daar plaats.

HULST - In de grensstreek van Nederland en België bij Hulst komt 150.000 vierkante meter nieuw voedselgebied voor de bruine kiekendief. Elf Vlaamse en Nederlandse boeren gaan daarvoor zorgen. Het voedselgebied is de eerste uitdaging die gehaald is in de zogenoemde 'Grenspark-challenges'.

MIDDELBURG - De verkoop van de naam DELTA en het bedrijfsonderdeel dat energie en internet verkoopt is officieel goedgekeurd. De dertien Zeeuwse gemeenten en de provincie hebben dat donderdag bepaald. Ook netwerkbedrijf Enduris staat in de verkoop. Vijf vragen en antwoorden over de veranderingen bij DELTA.

OOST-SOUBURG - Ze zijn alle drie wel eens bedreigd, en wat hun betreft hoort het er ook een beetje bij. Dat vertelden de drie scheidend corporatiedirecteuren van woningbouworganisaties Zeeuwland, l'Escaut Woonservice en Woonstichting Hulst vanmiddag in de Zeeuwse Kamer. 

BERGEN OP ZOOM - Tussen Bergen op Zoom en Roosendaal rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon. De extra reistijd op het Zeeuwse spoor is daardoor meer dan een uur. 

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland is genomineerd voor NL-Awards in de categorieën 'Eigen Nieuws' en 'Documentaire'. In beide categorieën neemt de Zeeuwse omroep het op tegen twee collega-omroepen.

HEINKENSZAND - Een 60-jarige vrouw uit Heinkenszand is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een familieruzie in haar woonplaats. Een 26-jarige man is door de politie aangehouden als verdachte. 

HULST - Door de steeds sterker wordende krimp in Zeeuws-Vlaanderen en teruglopende leerlingaantallen zien meerdere middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen zich genoodzaakt om een sociaal plan op te stellen voor de medewerkers. Volgens de scholen is een reorganisatie onvermijdelijk.

TERNEUZEN - Een 34-jarige vrouw uit Terneuzen is woensdag aangehouden voor een poging tot winkeldiefstal. Toen ze met een geprepareerde tas spullen probeerde mee te nemen uit een winkel in haar woonplaats werd ze door de bedrijfsleider betrapt.

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond een 35-jarige man uit Vlissingen aangehouden in Middelburg voor het bedreigen van een ambtenaar van de gemeente. Bovendien bleek de agressieve man een mes bij zich te hebben.

GOES - Stroom die illegaal wordt afgetapt voor wietkwekerijen kost elk Zeeuws huishouden gemiddeld drie euro per jaar. Dat zegt netwerkbedrijf Enduris. In Zeeland zijn vorig jaar 76 wietkwekerijen opgerold waar stroom werd gestolen. In totaal werd voor die wietkwekerijen bijna 1,9 miljoen kilowattuur aan stroom illegaal afgetapt.