- advertentie -

HOEK - Jannes Tant uit Blankenberge is de nieuwe trainer van hoofdklasser Hoek. De Belg (43) is de opvolger van de ontslagen Ruud Pennings. John de Wolf en Trond Sollied waren ook kandidaat bij de Zeeuws-Vlaamse club, maar Tant krijgt de voorkeur.

de stemming

do 08-10-2015, 06:26
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Er is een nieuw boek verschenen die de mooiste geheime Zeeuwse plekjes blootgeeft. Schrijver Jan Kuipers heeft, ondersteund door fotografe Heleen Dekkers, 111 plekken in Zeeland opgetekend die je volgens hem móét hebben gezien. Van beelden tot café's en van natuurgebieden tot musea.

OOST_SOUBURG - Door het faillissement van de BAS Group sluiten in Zeeland twee vestigingen van Dixons en één van MyCom. Dat blijkt uit de lijsten met vestigingen op de websites van die winkelketens in consumentenelektronica.

MIDDELBURG - De fusie van de Walcherse vmbo-scholen is van de baan. De Mondia Scholengroep en de CSW zeggen dat de huidige wet- en regelgeving de fusie momenteel onmogelijk maakt.

VLISSINGEN - De politie heeft donderdag geoefend met een politiehond op het Badstrand in Vlissingen. Twee nep-criminelen met pistolen werden met de hulp van een herdershond ingerekend.

TERNEUZEN - Het voormalig belastingkantoor aan de Rosegracht in Terneuzen is in beeld om zogenoemde statushouders in onder te brengen. Dat zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die een vergunning hebben om in Nederland te blijven.

SINT-PHILIPSLAND - Dick Advocaat reikt dit jaar de certificaten uit aan de deelnemers van de voetbalschool van NOAD '67 in Sint Philipsland. Aan de voetbalschool doen ongeveer honderd deelnemers mee.

SINT-ANNALAND - Oesterrapers maken gebruik van een maas in de wet. Dat zegt buitengewoon opsporingsambtenaar Rob Mulder. Door met grote groepen mensen op het schor oesters te rapen wordt het maximaal toegestane quotum zelden overschreden en is de pakkans erg klein.

MIDDELBURG - De VVD wil dertig villa's bouwen in de Cleene Hooge, een uniek landschap aan de rand van Middelburg. Het plan zou de gemeente, die kampt met een enorme schuld, veel geld kunnen opleveren. De ChristenUnie is faliekant tegen het plan en wil het bijzondere natuurgebied koste wat het kost bewaren.

VEERE - Inwoners van de gemeente Veere waren in 2014 de gulste Zeeuwen: zij gaven per huishouden het meest aan collectanten, namelijk gemiddeld 13,48 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).

OOST-SOUBURG - In het derde kwartaal zijn in Zeeland meer woningen verkocht dan in april, mei en juni. Dat komt met name door een toename van het aantal verkochte woningen op Walcheren, Tholen, Schouwen-Duiveland en in de Bevelanden, blijkt uit kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

OUDENBOSCH - De politie heeft donderdag een 28-jarige man uit Oudenbosch aangehouden in zijn woning. Hij wordt er onder meer van verdacht medeplichtig te zijn aan het stelen van een auto in Goes.

NIEUW EN SINT JOOSLAND - Rob Ehrens, bondscoach van de KNHS, geeft 13 november een clinic voor Zeeuws gefokte spring- en eventingpaarden. Aan de clinicavond kunnen paard-ruitercombinaties van alle niveaus meedoen.

ZONNEMAIRE - Het is even wat anders, maar volgens kok Evert van Dilst van restaurant d'Ouwe Smisse in Zonnemaire is een stukje Zeeuws ganzenvlees de moeite waard. Sinds enkele maanden staat het bij hem op de menukaart en de reacties zijn positief.

OOST-SOUBURG - Instagram bestaat vijf jaar. Omroep Zeeland heeft al enige tijd een Instagram account en naar aanleiding van het jubileum besloten wij de foto's met de meeste likes op een rijtje te zetten. Wat vonden jullie de mooiste foto's?