- advertentie -

VLISSINGEN - Grienden, bultruggen, potvissen, dolfijnen en zelfs een narwal, allemaal zeezoogdieren die in de afgelopen periode in de Westerschelde zijn gespot of zijn aangespoeld. En de verwachting is dat dit de komende jaren gaat toenemen.

ma 30-05-2016, 07:06

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

SHANGHAI - Twee docenten van mbo-opleiding Scalda zijn in Shanghai om daar onder meer les te geven in hun eigen vak ict. Jeroen van Os en Vincent Brunings reizen mee met een groep van 11 mbo-scholen uit Nederland en een delegatie van het ministerie van Onderwijs.

WISSENKERKE - In Zeeland hebben naar verhouding meer mensen een echtscheiding achter de rug dan in de rest van het land: 9,3 procent in de provincie tegen 9.0 gemiddeld in Nederland. Tien jaar geleden zat Zeeland nog onder het landelijk gemiddelde.

VLISSINGEN - Judoka Sam van 't Westende gaat definitief niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In zijn klasse tot 73 kilogram heeft de judobond Dex Elmont geselecteerd.

MIDDELBURG -  De Veiligheidsregio Zeeland heeft last gehad van publiek bij de brand zaterdag in Axel. Een loods van een hoveniersbedrijf brandde volledig af en er was veel rook. Ondanks een oproep om niet te komen, kwamen er toch veel mensen kijken. 

TERNEUZEN - De bonusregeling voor huisartsen in opleiding, die een opleidingsplek kiezen in Zeeuws-Vlaanderen, is verlengd. Wel zijn de voorwaarden aangepast. De regeling, die sinds 2012 bestaat, moet het tekort aan huisartsen in de regio verhelpen.

VEERE - Singer-songwriter SOLOF (Olof Sinke uit Domburg) gaat de Zeeuwse eer hoog houden tijdens de landelijke finale van de competitie 'Beste Kampvuurmuzikant van Nederland'.  Hij won zaterdag de Zeeuwse voorronde op natuurcamping Het Veerse Gat bij Veere.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is maandag 30 mei. Dit is het nieuws in Zeeland:

SEROOSKERKE - Het grote aftellen is begonnen voor zo'n honderd Zeeuwen die de Mont Ventoux gaan beklimmen. Begin juni gaan ze wandelend, hardlopend of fietsend de Franse berg op. De beklimming is een initiatief van Fysiofitness De Driehoek in Serooskerke.

HEESCH - VC Vlissingen heeft het eerste duel van de dubbele ontmoeting met HVCH met 0-4 gewonnen. Door de ruime zege in het uitduel lijkt de ploeg van trainer Ruud Pennings al bijna zeker van de finale in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse.

OOST SOUBURG - VC Vlissingen heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Uit tegen HVCH wisten de Vlissingers met ruim verschil te winnen waardoor de return donderdag op voorhand een formaliteit lijkt. 

RENESSE - Surveillerende politieagenten hebben zaterdagavond in Renesse vier inwoners van Rotterdam betrapt op het bezit van harddrugs. Het gaat om een 18-jarige, een 19-jarige en twee 21-jarige verdachten. De politie vermoedt dat ze aan het dealen waren.

VLISSINGEN / BRESKENS - De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens vaart vanaf vanmorgen weer met twee schepen. Beide schepen zijn gerepareerd en weer inzetbaar na technische problemen, dus wordt de normale dienstregeling hervat.

NEELTJE JANS - In Zeeland komen ruim 200 soorten zeewier voor, en de 27 meest voorkomende staan beschreven in het nieuwe boekje de 'Wierenwaaier'. Het boekje is zondagmiddag op Neeltje Jans gepresenteerd en in de waaier is alles te vinden wat je ooit wilde weten over de verschillende soorten zeewier. 

ZIERIKZEE - Het wethouderschap voor Ad Verseput (VVD) uit Renesse zit erop. Na tien jaar heeft hij afscheid genomen van de gemeente Schouwen-Duiveland. Donderdag was zijn laatste raadsvergadering in functie als wethouder. Dinsdag 31 mei volgt nog een afscheidsreceptie.