- advertentie -

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op Walcheren worden twee mensen vermist. Dat meldt de politie. In Middelburg gaat het om een 42-jarige vrouw. Ze rijdt op een rode brombakfiets. Ze is gekleed in een dikke blauwe jas en draagt een grote pukkeltas.

de stemming

vr 29-04-2016, 16:30

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - In het zaterdagamateurvoetbal is MZC'11 er niet in geslaagd om vandaag kampioen te worden. De club uit Zierikzee verloor in en tegen Hellevoetsluis met 4-1. In de vierde klasse B werd SKNWK uit Nieuwerkerk kampioen, terwijl Nieuwland degradeerde uit de derde klasse.

TERNEUZEN - Elk Legoblokje dat bij werkleerbedrijf Blokpunt in Terneuzen binnenkomt, wordt zorgvuldig gewassen en gesorteerd door de enthousiaste werknemers van Emergis. Zij maken daar van tweedehands blokjes nieuwe sets voor in de Legowinkel. En die gaan als een trein.

GRIJPSKERKE - De 22ste editie van muziekfestival Hrieps is zaterdagmiddag losgebarsten. Het publiek werd in Grijpskerke getrakteerd op zo'n 39 bands verdeeld over vijf grote feesttenten. Het thema dit jaar was "Luctor et Emergo".

ARNEMUIDEN - In het museum in Arnemuiden heeft directeur Gerrie Ruijs van de Veiligheidsregio Zeeland vanmorgen een tentoonstelling geopend over de brandweer. Het plaatselijke korps is het eerste officiële vrijwillige brandweerkorps in Zeeland.

MIDDELBURG - Een 19-jarige Middelburger is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt op de Vlasmarkt in Middelburg. Hij was aan het stappen en volgens de politie was hij dronken, gedroeg hij zich vervelend en beledigde agenten.

NEELTJE JANS - Zeeuwen die de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij financieel steunen, zijn vandaag bedankt met een vaartocht. De Redding Maatschappij ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donaties en giften.

OOSTBURG - Het is nog onduidelijk wanneer de zware vliegtuigbom die gisteren in Oostburg onschadelijk werd gemaakt tot ontploffing wordt gebracht. De Engelse 500-ponder werd gisterochtend ontdekt bij graafwerk bij het Eenhoornplantsoen in het centrum. Volgens de gemeente Sluis was dat op die plek een onverwachte vondst. 

HOEK - Josimar Pattinama speelt komend seizoen voor zaterdag hoofdklasser Hoek. De aanvaller had eerder aangegeven bij zondag hoofdklasser VC Vlissingen te blijven, maar vertrekt nu toch.

KAMPERLAND - Door het slechte weer hebben Zeeuwse campings minder gasten dan tijdens de vorige meivakantie. Dat blijkt uit navraag bij de campings, zoals De Molenhoek in Kamperland. Toch was er daar een drietal dat, ondanks de kou en de regen, in een tent probeerde te slapen.

GOES - Gemeenten gaan te ver in het vragen naar medische gegevens van kinderen. Dat zegt psychiater en lid van de Raad van bestuur van Emergis, Rick Mentjox. "Klachten, de verloop van de behandeling, dat zijn medische gegevens. Dat moet echt in handen van specialisten blijven."

OOSTBURG -  De demontage van de vliegtuigbom in Oostburg is goed verlopen. Dat meldt de gemeente Sluis. In het centrum van Oostburg werd tijdens graafwerkzaamheden een Engelse vliegtuigbom van 500 pond gevonden. Voor de demontage van de bom is vrijdagavond een deel van Oostburg ontruimd. 

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland heeft de ambitie uitgesproken om de beste van Nederland te worden, maar om dat te bewerkstelligen is er snel geld en goed personeel nodig. Hoofdsponsor Roompot heeft de opleiding vaarwel gezegd en ook bekende trainers als Jan Poortvliet en de broers de Nooijer verlieten de opleiding.

OOST-SOUBURG - April 2016 gaat de boeken van weerkundigen in als een natte maand, vooral in het oosten van Zuid-Beveland.

OOST-SOUBURG - Gemeenteambtenaren van het zorgloket Porthos van de drie Walcherse gemeenten vragen ouders naar medische gegevens. Zij willen weten wat de psychiatrische klachten zijn van de kinderen en hoe de medische behandeling verloopt. Ouders zijn bezorgd over de privacy van hun kind en willen deze vertrouwelijke informatie niet met de gemeente delen.