- advertentie -

KERKWERVE - In een woning aan de Ring in Kerkwerve is maandagmiddag bijna vijftien kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen. In de woning was niemand aanwezig. 

de stemming

ma 05-12-2016, 13:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

De PKN-kerk in Colijnsplaat is op zoek naar een nieuwe organist. De huidige organist is de tachtig gepasseerd en neemt afscheid. Een zoektocht naar een opvolger heeft nog niets opgeleverd. Daarom zijn ze zelfs bereid om de opleiding van een nieuwe organist te betalen.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is dinsdag 6 december 2016 en dit is het nieuws in Zeeland.

DEN HAAG - Een taart in de vorm van de Intercity die door Zeeland rijdt. Adrie Boxmeer uit Middelburg overhandigt die vandaag samen met 1500 handtekeningen in de Tweede Kamer als protest tegen de nieuwe dienstregeling. Vanaf zondag 11 december duurt een treinreis langer en veranderen de vertrektijden in Zeeland.

TERNEUZEN - Nog een jaar en dan gaat in Terneuzen de eerste spade de grond in voor de bouw van een grote nieuwe sluis. Een project dat zo'n miljard euro kost. Projectleider Eric Marteijn is tegenwoordig regelmatig te vinden in IJmuiden, waar ze op dit moment ook zo'n grote nieuwe sluis bouwen. Hij kan de ervaring die ze daar opdoen goed gebruiken.

OOSTBURG -  Het ziekenhuis van Oostburg wordt verbouwd. De begane grond zal over een paar maanden volledig zijn omgebouwd tot een gezondheidscentrum waar anderhalvelijnszorg wordt aangeboden.

KRUININGEN - Zwarte Piet is in de problemen gekomen in Kruiningen. Tijdens pakjesavond is hij vast komen te zitten op het dak, blijkt uit een P2000-melding van de hulpdiensten.

MIDDELBURG - Hij is al de derde buitenlandse trainer van Oemoemenoe in negen jaar tijd. De Noord-Ierse Simon FitzGerald is sinds deze zomer de hoofdcoach van de club die uitkomt in de ereklasse. Dat is een excentrieke man.

MIDDELBURG - Een man van 35 uit Middelburg is veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het inrijden op een politieagent. Dat gebeurde bij een verkeerscontrole in Middelburg, in juli van dit jaar.

NIEUWDORP - Papier, plastic, glas, groente- fruit- en tuinafval, gooit u het allemaal bij elkaar? Of scheidt u het? Uit recent onderzoek blijkt dat veel Zeeuws afval dat gescheiden had kunnen worden, in de grijze container belandt.

OOST-SOUBURG - Bijna een derde van de Zeeuwse huurders die inmiddels hebben meegedaan aan de grote huurwoning-enquête zit op dit moment in de kou.  Zij zeiden 'Nee' op de vraag: "Krijgt u uw woning altijd lekker warm gestookt?" Dat blijkt uit de tussenstand van de enquête, die sinds vorige week online staat.

MIDDELBURG - Den Haag moet het plan voor een schiereiland in het Veerse Meer een halt toeroepen. GroenLinks Zeeland schrijft in een brandbrief dat minister Melanie Schultz van Haegen van Milieu moet ingrijpen.

TERNEUZEN - Drie gezinnen en vier bedrijven moeten verplicht verhuizen door de komst van de nieuwe sluis in Terneuzen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een lijst gepubliceerd met percelen, woningen en bedrijven op de Schependijk die moeten verdwijnen voor de aanleg van de nieuwe zeesluis bij Terneuzen. 

BATTENOORD - Het blijft ieder jaar weer een merkwaardig gezicht zo midden in de winter; een groep flamingo’s in het koude water van het Grevelingenmeer. En het zijn er, net als voorgaande jaren, een stuk of 50, met ongeveer 7 jonge dieren die nog regelmatig worden gevoerd door hun ouders.

GOES - De politie heeft tijdens het doorzoeken van een woning in Goes een grote hoeveelheid sieraden gevonden. Deze zijn waarschijnlijk van diefstal afkomstig.