- advertentie -

GOES - De tweede editie van het Super Zomer Festival, het pop-up pretpark in Omnium in Goes heeft iets minder bezoekers getrokken dan in 2015. Volgens Omnium is het gebrek aan regendagen de boosdoener. Wel zijn er twee keer zoveel abonnementen verkocht. 

ma 24-10-2016, 15:26

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is dinsdag 25 oktober 2016. Dit is in het nieuws in Zeeland.

EEDE - Ze zijn in Zeeland schaarser dan in de rest van het land, ondernemers die een risico nemen. Maar ze zijn er natuurlijk wel. Esther Westerweele gaf vijf jaar geleden haar vaste baan op om voor zichzelf te beginnen en dat pakte goed uit. 

BORSELE - Vlakbij de kerncentrale in Borsele op fossielenlocatie Kaloot gingen kinderen maandagmiddag fossielen zoeken. De middag werd georganiseerd door het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid De Zeeuwse Delta. 

GOES - Jeugdinstelling Juvent heeft er in een jaar tijd 75 pleeggezinnen bijgekregen. Pleegzorg-organisaties startten vorig jaar een landelijke campagne om meer pleegouders te vinden. Goed nieuws, maar volgens Juvent zijn nieuwe pleegouders nog steeds hard nodig.

VLAKE - Na een eenzijdig ongeluk op de A58 bij de Vlaketunnel stond er maandagmiddag korte tijd een file in beide richtingen. Rond 13.50 uur raakte daar de aanhanger van een auto geschaard. 

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeluk bij Middelburg op de oprit van de N57 naar de A58 is een auto in brand gevlogen. De bestuurder van de auto raakte gewond. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

MIDDELBURG - Door de aanleg van het recreatieproject Brouwerseiland gaat Zeeland 'op slot'. Dat zegt de GroenLinks-fractie in Provinciale Staten. Door het project zou Zeeland boven de norm voor stikstofneerslag komen, waardoor andere bouwprojecten de koelkast in moeten. 

WOLPHAARTSDIJK - Bij restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk kunnen ze het nog maar nauwelijks bevatten. Vanochtend vroeg werd bekend dat hun zaak op nummer 100 staat in de jaarlijkse ranglijst van restaurantgids Lekker. Een enorme eer vindt eigenaar Thijs Meliefste.

AMSTERDAM - Natuurlijk zijn de wedstrijden in de KPN Marathon Cup belangrijk voor Niels en Erwin Mesu, maar de focus bij de twee schaatsers ligt op januari en februari. Dan moeten de twee écht top zijn, als het seizoen op natuurijs begint. De winnaars van de Alternatieve Elfstedentocht weten dat ze dan weer met de beste mee kunnen doen.

OOST-SOUBURG - De stembussen zijn open voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2016. Het publiek kan kiezen uit vijf genomineerdern: de bedrijven Allplast uit Tholen,  Bever Innovations uit Zierikzee, Delmeco Fishing Technology uit Colijnsplaat, Kraker Trailers uit Axel en Lubo International uit Kortgene.

BALAN - Het seizoen voor de veldrijders is nog maar net begonnen en Lindy van Anrooij uit Kapelle heeft haar eerste overwinning al binnen. Zondag won ze in de Franse Ardennen de veldrit in Balan. Het was een primeur voor haar, want ze pakte voor het eerst een zege in een UCI-cross. Dat is het op een na hoogste niveau.

MIDDELBURG - In Zeeland gaan ondernemers minder vaak failliet dan in de rest van het land. Dat lijkt positief, maar er staat tegenover dat er hier ook minder nieuwe bedrijven starten. Wordt het tijd voor meer durf en risico in de Zeeuwse economie?

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse bluesband The Juke Joints is genomineerd voor een Dutch Blues Award in de categorie Best Blues Band. De award is een publieksprijs en wordt jaarlijks uitgereikt door de The Dutch Blues Foundation. De band won eerder al eens de titel Best Blues Band 2012. 

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond laat vergeefs een woning in Vlissingen doorzocht. Uit onderzoek was gebleken dat daar illegaal, zeer zwaar vuurwerk zou liggen, maar er is niets gevonden.