- advertentie -

NEW YORK (USA) - De 22-jarige Lesley Kerkhove uit Zierikzee komt dit jaar niet uit in het hoofdschema van de US Open. In de tweede kwalificatieronde verloor de Zeeuwse tennisster van Ying-Ying Duan uit China. Het werd 0-2 in sets (5-7 en 3-6).

de stemming

do 21-08-2014, 16:21

OOSTERLAND - Waterloop d’Geule bij Oosterland wordt vanaf volgende week uitgebaggerd. Waterschap Scheldestromen wil daarmee de afvoer van polderwater verbeteren.

GOES - In het eerste halfjaar van 2014 hebben ruim 2.400 mensen zich in Zeeland ingeschreven bij een RNI-loket. Arbeidsmigranten die minder dan vier maanden in Nederland verblijven moeten zich sinds dit jaar inschrijven bij het loket Registratie Niet Ingezetenen. Goes en Terneuzen zijn de enige plekken in Zeeland met zo'n loket en vooral Goes lijkt populair onder deze groep.

TERNEUZEN - Voor kinderen die moeite hebben met de overstap van de basisschool naar de middelbare school is er deze week in Zeeland een tweedaagse cursus gehouden. Tijdens deze cursus leren ze steviger in hun schoenen te staan, zodat ze volgende week een goede start kunnen maken als brugklasser.

MELISKERKE - Een 29-jarige man uit Meliskerke is donderdagmorgen aangehouden voor het bedreigen van een dorpsgenoot met een vuurwapen. De mannen hebben, volgens de politie, een zakelijk conflict.

GOES - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het aanleggen van ruim drie kilometer natuurvriendelijke oever ter hoogte van knooppunt De Poel bij Goes.

GOES - Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland is in juli met een half procent gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Landelijk was de stijging sterker: namelijk anderhalf procent. Dat meldt het UWV in Goes.

MIDDELBURG - Een spookrijder is donderdagmiddag frontaal gebotst op een bestelauto op de N57 bij Middelburg. De betrokken bestuurders zijn gewond geraakt, de bestuurder van de spookrijdende auto zwaargewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De weg is een tijdlang afgesloten geweest en werd rond 16.45 uur weer vrijgegeven.

YERSEKE - De Zeeuwse Tennis Academy haalt geld op via crowdfunding om Zeeuws tennistalent te kunnen opleiden. De actie werd woensdag afgetrapt met een potje tennis in een drooggelegde oesterput in Yerseke.

TERNEUZEN - In Terneuzen wordt gewerkt aan een museum over de Eerste Wereldoorlog. Het idee komt van Adrie de Koster, die een uitgebreide collectie heeft van spullen uit en over de periode 1914-1918.

VLISSINGEN - Het mediaspektakel The Passion, over het lijdensverhaal van Jezus, moet hoe dan ook naar Vlissingen komen. Dat wil de ChristenUnie in Vlissingen. De partij vindt dat burgemeester en wethouders alsnog een poging moeten doen om The Passion naar de havenstad te krijgen en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

OOST-SOUBURG - Op het wapen van Zeeland staat een rode leeuw afgebeeld die in het water staat. Waarom is deze leeuw rood? Het antwoord ziet u in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

HEINKENSZAND - Het gregoriaans mannenkoor Sint Caecilia uit Heinkenszand heeft een cd gemaakt. Het is hun eerste en op 5 september presenteren ze die in de Blasiuskerk in Heinkenszand. Het mannenkoor bestaat al meer dan 150 jaar.

MIDDELBURG - De statenfractie van de SP wil dat er een betere busverbinding komt met het ROC De Steenspil in Halsteren. Door de fusie van de Thoolse Westerpoortschool met het ROC moeten meer leerlingen met de bus. Volgens de SP komt de speciale scholierenlijn pas tegen half tien aan en vertrekt die weer laat in de middag. De partij vraagt Gedeputeerde Staten om een oplossing.

GOES - Door het slechte weer van de afgelopen weken doen de binnenattracties van Zeeland het goed. Er komen veel meer bezoekers dan normaal bij onder andere het Watersnoodmuseum, Berkenhof's Tropical Zoo, het Arsenaal, Toversluis en het Tropisch Bos in Goes.