- advertentie -

Mattheus Passion

 

UITVOERING VAN DE MATTHÄUS PASSION OP 17 MAART 2013. HULST - De H. Willibrordusbasiliek in Hulst vormt ook dit jaar weer het decor voor een uitvoering van de Matthäus Passion.

Op zondag 17 maart wordt hier om twee uur ’s middags voor de veertiende maal in successie het grote passiewerk van Johann Sebastian Bach integraal uitgevoerd. De Matthäus Passie is een oratorium gecomponeerd rond 1728, voor twee koren, een orkest en verschillende solisten. Het vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het Evangelie naar Mattheus met bijvoegingen van C.F. Henrici (1700-1764). Dit jaarlijks terugkerende culturele evenement is één van de grote projecten van Rotaryclub Hulst, waarmee men in 1999 is gestart en dat mede dankzij steun van de sponsors en belangeloze inzet van velen ook dit jaar weer kan worden gerealiseerd.

De kaartverkoop voor deze uitvoering start 13 februari. Voor het concert zijn in 2 prijzen toegangskaarten verkrijgbaar: stoelen in het middenvak € 35, in één van de zijvakken € 25.

Nieuw
Dit jaar NIEUW is dat jongeren onder de 18 jaar kaarten kunnen bestellen voor een gereduceerd tarief via e-mail. Zij betalen slechts € 10,- per kaartje. Te bestellen op Mattheuspassion@zeelandnet.nl Het voorverkoop adres is het VVV kantoor in Hulst: Steenstraat 37, 4561 AR Hulst, tel. 0114-315221.

De Passiemuziek in de Basiliek wordt uitgevoerd door: Dirigent: Ludo Claesen Koren: Koninklijke Gentse Oratorium Vereniging, Gent Jeugdkoor Panta Rhei uit Gent Orkest: La Passione, Lier Solisten: Liesbeth Devos (sopraan) Rob Meijers (alt) Jan Caals (tenor-evangelist) Ivan Goossens (tenor-aria’s) Ramain Dayez (bas-Christus) Patrick Pranger (bas-aria’s) Bezoekers worden aangeraden op tijd te komen in verband met de benodigde parkeertijd. Meer informatie is beschikbaar op www.mattheuspassionhulst.nl of via MatthausPassion@zeelandnet.nl.

locatie: 
Hulst, in de Basiliek
datum: 
zo 17-03-2013, 14:00