- advertentie -

Paasrit 2017 Groep Y-cie

Op zondag 16 april (1e Paasdag) 2017 organiseert de Y-cie de jaarlijkse Paasrit voor leden en niet-leden met (ex)legervoertuigen.

Opgave van deelname (uiterlijk 10 april a.s.) op het e-mailadres: activiteiten@y-cie.nl onder vermelding van naam, voertuig en aantal bijrijders/gasten aan boord.

In colonne trekken de bezitters van militaire (oldtimers) voertuigen deze keer door oost Zeeuws-Vlaanderen en Belgiƫ.

We rijden langs kreken, forten en linies uit de Spaanse tachtig jarige oorlog en de Franse (Napoleontische) tijd naar het Fort Liefkenshoek in Belgiƫ. Het oorspronkelijke fort werd gebouwd tussen 1577 en 1583 samen met fort Lillo, aan de overkant aan de Schelde om de stad Antwerpen te beschermen tegen de oprukkende Spaanse troepen o.l.v. de Italiaanse veldheer Alexander Farnese. Daar gaan we, na een rondleiding door dit fort, lunchen waarna we vertrekken om onze tocht voort te zetten richting vertrekpunt.

De formatie van de colonne vindt plaats vanaf 08.00 uur naast de Mac Donalds langs de Informaticastraat in Terneuzen. Bij Mac Donalds staat de koffie klaar dus wat willen we nog meer.

De Informaticastraat in Terneuzen ligt vlakbij het kruispunt N62 (verbinding via de Westerscheldetunnel/Sluiskiltunnel afslag Ziekenhuis Zorgsaam-Zaamslag) naar de N61. Vanaf dat kruispunt gaat u rechtdoor richting centrum Terneuzen en aan uw linkerkant ziet u Mac Donalds liggen. Parkeren is langs de rijbaan op de Informaticastraat.

De start van de tocht is exact om 09.30 uur.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Brandstof, dranken en lunch zijn voor eigen rekening.
www.y-cie.nl/reglement.htm

locatie: 
Terneuzen (start en finish)
datum: 
vr 27-01-2017, 09:30 - zo 16-04-2017, 16:06