OOST-SOUBURG - De nieuwe single van Zanger Kees Schulpzand is uit. De plaat heet In Jou En Mij. De Middelburgse zanger laat horen dat hij doorgaat op de ingeslagen muzikale weg: liedjes met gevoelige coupletten en een après-ski-achtig refrein.

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - De spanning is om te snijden bij de Zeeuwse Top 40. Haalt Racoon voor de derde keer op rij de nummer-1 positie? Slaat BLØF terug? Of wordt het toch Surrender of de Lamaketta's? De verschillen zijn nog nooit zo klein geweest.

UTRECHT - Destine presenteert vrijdag in Utrecht zijn nieuwe album Forevermore. Na een pauze van bijna anderhalf jaar staat de Tilburgse poprockband weer op het podium. In de band spelen twee Zeeuwen: de in Goes geboren Hubrecht Eversdijk en Laurens Troost uit Burgh Haamstede.

VLISSINGEN - De band Clear Clamour uit Goes is de winnaar van De Zeeuwse Belofte 2015. Op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen streden vier acts om die titel in de Sena Talent Stage. De jury gaf aan Clear Clamour de voorkeur boven Hatred Defined, Django Boegheim en Keaton.

OOST-SOUBURG - Het is weer zover: de stembussen voor de Zeeuwse Top 40 zijn geopend. Wat is dit jaar het beste nummer van Zeeuwse bodem? Klik hier om jouw stem uit te brengen voor de Zeeuwse Top 40 van 2015. Let op: stemmen kan tot en met woensdag 13 mei.

GRIJPSKERKE - Tijdens Muziekfestival Hrieps kon er gestemd worden voor de Zeeuwse Top 40. Ben jij op de foto gezet? Bekijk 'm hier.

OOST-SOUBURG - De nieuwe single van Destine heet Down And Out. De plaat beleefde de radiopremière op 3FM. In de band spelen de Zeeuwen Hubrecht Eversdijk en Laurens Troost. 

MIDDELBURG - Willy The Poet heeft een videoclip gemaakt voor zijn single Diamond Mind. De Engelstalige rapper uit Middelburg werkt op Diamond Mind samen met de Braziliaanse zangeres Marina Ramalho. Het is één van de tracks van de EP Soul Searching die in mei uitkomt.

MIDDELBURG - Het Southpark Festival in Middelburg is dit jaar voor de eerste keer twee dagen. Het multicultureel festival op het Meiveld heeft daarvoor een vergunning gekregen van de gemeente.

OOST-SOUBURG - Rockband Clear Clamour uit Goes legt de laatste hand aan zijn debuut EP Observe The Outcome . De band presenteert die op 30 mei tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Vrijdag gaf Clear Clamour alvast een voorproefje aan de luisteraars van Omroep Zeeland: de single Ambition.

OOST-SOUBURG - Het nieuwe album van Destine gaat Forevermore heten. Het is het derde volledige album van de band uit Tilburg met twee Zeeuwse leden. De release van het album viert Destine op 8 mei met een optreden in Tivoli, Utrecht.