BERGEN OP ZOOM - Deugdelijk, zo heet de nieuwe videoclip van Elly Kellner. Het lied lijkt humoristisch, maar heeft een serieuze boodschap. De singer-songwriter reageert ermee op kritiek die ze ontving op haar uiterlijk. Samen met de Ellybellyrep dancers wil ze de boodschap 'live and let live" uitdragen.

De Zeeuwse Top 40

UTRECHT - Singer-songwriter Eveline Vroonland heeft een nieuwe naam: PHOS. De in Heinkenszand geboren zangeres komt begin januari met een tweede album. Het eerste optreden onder de nieuwe naam is op 17 januari tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

OOST-SOUBURG - Nicole Bianchet is kunstenares, zangeres en songwriter en ze heeft een debuutalbum gemaakt: House of Silence. Ze presenteert de plaat zaterdag in De Piek in Vlissingen. Vrijdag kwam ze erover vertellen in de studio van Omroep Zeeland.

GOES - De nieuwe single van popduo SENSE uit Goes heet Come Closer. Meer dan in de voorgaande nummers kiest het duo voor een elektrisch geluid.

VLISSINGEN - Van electroband XMH uit Vlissingen verschijnt deze week een nieuwe EP. Centraal daarop staat het nummer The Blind, afkomstig van het album dat eerder dit jaar verscheen. Die track blijkt een gewild nummer op de Europese dansvloeren.

MIDDELBURG - Van het popduo Romi Cage uit Middelburg verschijnt vandaag een trancetrack op het label van Armin van Buuren. Het gaat om een bewerking van Don't Wait door het Egyptische dj-duo Fady & Mina.

MIDDELBURG - Liedjesfestival 'Zing Zeeuws!' beleeft vrijdag 7 november zijn vijfde editie. Deze keer wordt het tweejaarlijkse liedjesfestival gehouden in Brogum, Zierikzee.

TILBURG - Rockband Destine is een crowdfundingproject gestart voor de opnames van een derde studioalbum. In de band spelen twee in Zeeland geboren muzikanten: gitarist Hubrecht Eversdijk en toetsenist Laurens Troost.

NIJMEGEN - Rockband Navarone brengt op 6 december een nieuwe dvd en cd uit: A Date At The Chapel. In de band speelt de uit Middelburg afkomstige gitarist Roman Huijbreghs. A Date At The Chapel is een registratie van een optreden in een kloosterkapel in Ottersum. De band werd daarbij begeleid door negen klassieke muzikanten.

MIDDELBURG - De Zeeuwse rockband Fire Within presenteert op 1 november zijn debuutalbum tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Die avond staat helemaal in het teken van de Zeeuwse Metal. Naast Fire Within zijn er optredens van Hatred Defined en Tellurion.

OOST-SOUBURG - De Duts'n hebben met '500 Kroketten' (origineel: The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles) de beste Zeeuwse cover van 2014 gemaakt en de publieksprijs gewonnen. Kijk hier de optredens van de zestien fiinalisten terug.