MIDDELBURG - Broeder Dieleman uit Middelburg brengt onder de titel 'Uut De Bron' een nieuw album uit met een boek. Boek en cd werden dinsdag gepresenteerd in de Kloveniersdoelen in Middelburg.

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

HEINKENSZAND - Zangeres Marjon van Iwaarden komt met een nieuwe EP, getiteld 8.3. Daarop staan zeven Nederlandstalige nummers die ze eerder dit jaar opnam met haar band.

OOST-SOUBURG - KABUKI is de naam van een krachtige rockband. Twee leden komen uit Terneuzen de andere twee uit Middelburg. Als voorproefje van het komende album bracht de band onlangs de single Lands End uit. Zanger Dennis van de Bor vertelt er vrijdag 20 november over in De Muziekmiddag bij Elias den Hollander.

OOST-SOUBURG - Zanger Willem de Geus uit Hengstdijk is een bijzondere samenwerking aangegaan met de jonge Zeeuwse rapper Bustaflax. Samen maakten ze de track In Het Bos, een combinatie van rap en poëtische zang.

OOST-SOUBURG - De Middelburgse band Echosonic werkt achter de schermen hard aan een nieuwe EP, samen met producer Marien Dorleijn (Moss). Daarnaast organiseert Echosonic z'n eigen festival Hoogtij! Marc Blom en Loek van der Linde vertelden er vrijdag over in de Muziekmiddag bij Elias den Hollander.

ZIERIKZEE - Country Yuletide, zo heet de kerst-cd in countrystijl van de Duitse singer-songwriter Lucy Malheur. De cd is geproduceerd door de uit Zierikzee afkomstige Frans van Aken. Daarnaast zingen vocalisten uit de regio mee, onder wie Emily-Rose Henry uit Middelburg en Gabien Lambert uit Hulst.

OOST-SOUBURG - What I Like About You, de tweede single van popduo RoMi Cage uit Middelburg heeft nu ook een videoclip. Daarin zijn beelden verwerkt uit Los Angeles, waar de muziek is opgenomen. Volgens zangeres Romy Coomans is het een heel persoonlijke videoclip geworden.

Ron Moerman uit 's-Heerenhoek is de winnaar van de beste Zeeuwse Cover 2015. Hij won met 'Ik wil je vertelle', een cover van 'You're not the only one', een nummer van Jamie Cullum. Kijk de uitzending per uur terug.

OOST-SOUBURG - Kijk alle optredens van de Beste Zeeuwse Cover van dit jaar nog eens terug.

OOST-SOUBURG - Ron Moerman uit 's-Heerenhoek is de winnaar van de beste Zeeuwse Cover 2015. Hij won met 'Ik wil je vertelle', een cover van 'You're not the only one', een nummer van Jamie Cullum. Moerman liet daarmee zijn veertien concurrenten achter zich. Anne en de Zeeuwse Kofferband won de publieksprijs met de Schouwen Duveland Boogie.

OOST-SOUBURG - Wie maakt de beste Zeeuwse cover van 2015? Volg zaterdag 24 oktober van 9.00 tot 12.00 uur de ontknoping van de Beste Zeeuwse Cover 2015 live op Omroep Zeeland radio, tv en internet.