OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Doe ook mee: maak een Zeeuwse cover van een popnummer, speel het, maak er een filmopname van en stuur het naar Omroep Zeeland. Misschien speel jij jouw nummer live en akoestisch in de radiostudio tijdens de finale op zaterdag 24 oktober.

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Het lied The Owl van Inge staat op de stemlijst voor de Tipparade van de Nederlandse Top 40. De Zeeuwse singer-songwriter maakt daardoor kans op een officiële hitnotering.

OOST-SOUBURG - De band John Coffey is genomineerd voor een 3voor12-Award. In de band speelt de uit Goes afkomstige gitarist Christoffer van Teijlingen. 3voor12 is het platform van de VPRO voor alternatieve popmuziek.

BROUWERSDAM - De band Rowwen Hèze is toegevoegd aan het programma van bungalowfestival Back At SEA bij de Brouwersdam. Voor deze tweede editie waren eerder al BLØF, Di-Rect, Kenny B en Memphis Maniacs geboekt.

OOST-SOUBURG - Een nieuwe cover uit Nieuw Namen en Clinge: John Denver in het dialect van de Kauter: 'k zin blij da'k nen boerenzeun zin.

VLISSINGEN - Zangers Kees Schulpzand en Sjors Schanck gaan voortaan samen verder als Het Oranje Duo. De twee komen beiden uit Vlissingen en zongen af en toe ook al samen.

OOST-SOUBURG - Een nieuwe inzending voor de Beste Zeeuwse Cover van 2015 van de band Hard Times uit Hulst. De band heeft het nummer Mother Mother van Tracy Bonham gecoverd.

OOST-SOUBURG - Seventies popband The Royal Engineers presenteert vanavond zijn nieuwe EP. In de band spelen de Zeeuwen René Geelhoed en Michiel Buijsse.

MIDDELBURG - Indie-rockband PEER gaat woensdag de studio in om de nieuwe single Get Out! op te nemen. De opnames worden begeleid door PopAanZee-coach Peter Slager van BLØF.

OOST-SOUBURG - Er waren nog niet veel inzendingen in een Walchers dialect voor de Beste Zeeuwse Cover van 2015, maar Piet de Kam voegt Lieve Sien toe. Alle jaren deed 'ie mee, nu voor het eerst met Peter Bolderman. Het duo covert

OOST-SOUBURG - Racoon heeft een platinasingle ontvangen voor Brick By Brick. Dat betekent dat van die single meer dan 30.000 exemplaren zijn verkocht. Woensdagochtend maakte de band uit Goes ook de nieuwe single bekend: Fun We Had.