OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Doe ook mee: maak een Zeeuwse cover van een popnummer, speel het, maak er een filmopname van en stuur het naar Omroep Zeeland. Misschien speel jij jouw nummer live en akoestisch in de radiostudio tijdens de finale op zaterdag 24 oktober.

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

MIDDELBURG - Singer-songwriter Danny Vera heeft een nieuwe single uitgebracht: Expandable Time. Het is een voorproefje van zijn nieuwe EP, het tweede deel van The New Black & White, die op 18 september verschijnt. Aansluitend is Danny Vera weer in de theaters te zien met zijn gelijknamige theatershow.

GOES - De Gebroeders Bin zetten hun project over de Eerste Wereldoorlog voort met een nieuwe single en een muzikale geschiedenistour in de Belgische stad Ieper. De single Nooit Geen Oorlog Meer verschijnt op 14 september.

OOST-SOUBURG - De Duitse singer-songwriter Lucy Malheur heeft een lied van de Zeeuwse componist Frans van Aken uitgebracht. Zaterdagochtend ging de single On The Road in première op Omroep Zeeland radio.

OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. We trappen af met een inzending van Adrie van der Lijcke. Hij heeft ervoor gekozen om het nummer Still Haven't Found What I'm Looking For van U2 te coveren.

OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Weet je nog niet welk nummer je moet coveren? Wij hebben de inzendingen van de afgelopen drie edities voor je onder elkaar gezet.

VLISSINGEN - Singer-songwriter Peetman uit Middelburg heeft een nieuwe single met videoclip gelanceerd: Sad Country Song. De clip is gemaakt in samenwerking met twee Vlissingse kunstenaars en is een combinatie van fotografie en muziek.

OOST-SOUBURG - DJ Kabalos uit Sluiskil heeft een contract getekend bij Xzata Music in Landgraaf. Deze zomer verschijnt op dat label de track Fruits. Xzata Music is het nieuwe label van DJ Michiel de Jong. Het brengt muziek uit in het genre Trance, House & Electronic Dance Music (EDM).

OOST-SOUBURG - Vrijdag verscheen de nieuwe single van Zanger Dirk: Alles Wat Ik Nodig Heb. Het is de vierde single van de 14-jarige zanger uit Zaamslag. Natuurlijk zit hij nog op school, maar groot worden in de muziek is zijn doel.

OOST-SOUBURG - De hardrockband Vanderbuyst kondigde vorig jaar aan het einde aan. Na vier albums stopt het trio uit Zeeuws-Vlaanderen. Ze zijn bezig aan hun laatste serie optredens en vertrekken deze week naar Japan om te spelen in in Osaka en Tokyo.

OUDDORP - Op de tweede editie van bungalowfestival Back at SEA in Ouddorp staan optredens gepland van onder meer BLØF, Memphis Maniacs en DI-RECT.