OOST-SOUBURG - Wie maakt dé Zeeuwse versie van een popnummer? Dit jaar gaat Omroep Zeeland weer op zoek naar de beste Zeeuwse cover. 

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Zanger Edwin Kaljouw uit Oost-Souburg brengt vandaag zijn nieuwe single uit. Het lied heet Prima! en is geschreven door het schrijvers- en producersduo Emile Hartkamp en Norus Padidar, onder andere bekend van hun samenwerking met Frans Bauer. 

OOST-SOUBURG - Op 21 december speelt BLØF opnieuw in Paradiso, Amsterdam. Net als vorig jaar geeft de band daar zijn eindejaarsconcert. De voorverkoop is vrijdag gestart. 

OOST-SOUBURG - Joost Pieters en Stefan Fokker ontmoetten elkaar nog geen jaar geleden in een Zierikzees café. Sindsdien maken ze samen Nederlandstalige liedjes als PietersFokker. Het resultaat van die samenwerking is op plaat vastgelegd, getiteld Waan. De partijen zijn akoestisch en live ingespeeld, en dat was een bewuste keuze: "Er zit een natuurlijke adem in de muziek als je het live opneemt."

HOOGERHEIDE - De Nederlandse zangeres Bo Joanna heeft het liedje Love Me van de Goese singer-songwriter Kees van Vredegem opgenomen. De single beleefde donderdag zijn digitale release in Bergen op Zoom. 

TERNEUZEN - Ze noemen zich Vellie & Scarra en als het aan hen ligt wordt hun nieuwe clip een regelrechte zomerhit. Je Voelt Dit van de twee Zeeuws-Vlaamse rappers is het relaas van een ontmoeting met een vrouw met sexy 'boobs en booty', of was het toch allemaal een droom?

OOST-SOUBURG - De Goese band YELLOW heeft een nieuwe single. 'Over' is de eerste track van een nieuwe EP die later dit jaar verschijnt. De single beleefde vrijdagochtend zijn radiopremière bij Omroep Zeeland, in het bijzijn van bandleden Dennis Notebaart en Rob de Winter.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse zangeres Marjolijn Polfliet zingt op 2 juli twee Franse chansons in het radioprogramma Sportzomer op NPO Radio 1. Die dag is de start van de Tour de France.          

OOST-SOUBURG - Het gaat goed met Sunra. De rockband uit Schouwen-Duiveland leverde eind vorig jaar de EP This Is The Shit af en speelde deze maand op Anywave. Op 19 juni staat Sunra op het Noord-Hollandse festival Julianapop voor waarschijnlijk een paar duizend mensen. Na de goed lopende set op Anywave hebben frontman Adriaan van den Berg en drummer Maurice Frickus er alle vertrouwen in.

AMSTERDAM - Rockband The Pheromones heeft een nieuwe single uitgebracht. De track heet Lost in Amsterdam en is een voorproefje van het tweede album.

TERNEUZEN - Django Boegheim uit Middelburg mag zich De Beste Singer-Songwriter van Zeeland noemen. Hij won zaterdagavond de finale in Porgy en Bess. De contest was georganiseerd door Bureau City Marketing Terneuzen in samenwerking met festival ZeelandJazz.