- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, is de tiende editie van de Zeeuwse Top 40. Wat waren de afgelopen jaren de hoogst genoteerde vrouwen?  De hoogste notering is voor Marsha in 2008. Een overzicht.

OOST-SOUBURG - Dit jaar wordt de Zeeuwse Top 40 voor de tiende keer uitgezonden. Welke nummers haalden de lijst de afgelopen jaren net niet? We hebben de nummers 41 van 2001 tot en met 2015 op een rij gezt.

OOST-SOUBURG - Dit jaar is de tiende editie van de Zeeuwse Top 40. Tijd om terug te kijken! Dit waren de afgelopen tien jaar de hoogste nieuwe binnenkomers in de Zeeuwse lijst.

VLISSINGEN - Vier bands strijden op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen om de titel Zeeuwse Belofte. De finale vindt plaats vanaf 17:00 uur op het Zeeland Podium in de Coosje Buskenstraat. Het is voor de derde keer dat de finale wordt gehouden op het Bevrijdingsfestival.

OOST-SOUBURG - De band The Royal Engineers heeft een nieuwe single naar buiten gebracht: 'Aeroplane'. Het is een track van de EP 'One' die de band vorig jaar presenteerde. In de Utrechtse band spelen de Zeeuwen René Geelhoed en Michiel Buijsse.

OOST-SOUBURG - Op alle carillons in Zeeland klinkt maandag 25 april klokslag 12:00 uur Aan De Kust van BLØF. Dat gebeurt om de stemperiode voor de nieuwe Zeeuwse Top 40 feestelijk in te luiden. De lijst met de veertig populairste platen van Zeeuwse bodem wordt voor de tiende keer samengesteld, zoals altijd door de Zeeuwen zelf.

OOST-SOUBURG - Better Than She Can, dat is de titel van de nieuwe single van Secret Rendezvous. In de Amsterdamse electronic soulband spelen twee Zeeuwen: producer/gitarist Remi Lauw en toetsenist Joel Dieleman.

OOST-SOUBURG - Sinds een paar jaar is Nederlandstalig repertoire 'haar ding'. Zangeres Marjon van Iwaarden uit Heinkenszand verrast nu met Altijd Wel Iemand, een cover van de Groningse band Is Ook Schitterend. Voor dat nummer maakte ze een videoclip in de Timmerfabriek in Vlissingen. Vrijdag vertelde ze er méér over in De Muziekmiddag bij Elias den Hollander.

OOST-SOUBURG - Fragment bestaat 40 jaar. Om dat te vieren heeft de Engels-Nederlandse coverband een jubileumvideo uitgebracht: We're Still Here. Voor later dit jaar staat een compleet album gepland. Bassist van de band is Jeroen 't Gilde uit Axel.

OOST-SOUBURG - Op het nieuwe album van Blue Grass Boogiemen staat Jesus and the Outlaw van Danny Vera in een bluegrass-versie. De Utrechtse band, voorheen bekend als Hillbilly Boogiemen, bestaat 25 jaar en heeft daarom een jubileum-cd gemaakt met bevriende artiesten.