OOST-SOUBURG - Rockband Clear Clamour uit Goes legt de laatste hand aan zijn debuut EP Observe The Outcome . De band presenteert die op 30 mei tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Vrijdag gaf Clear Clamour alvast een voorproefje aan de luisteraars van Omroep Zeeland: de single Ambition.

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - De Middelburgse rapper Chav heeft samen met Shyne uit Vlissingen een clip gemaakt van het nummer Dwalen. Het is één van de zeven tracks van de gelijknamige EP. De beelden zijn gemaakt in Antwerpen, de stad waar de twee inderdaad een keer zijn verdwaald.

MIDDELBURG - Het was woensdag 8 april 2015, 22:46 uur. Volgers van BLØF op Twitter kregen de melding: "BLØF is live now from middelburg". Snel kijken en wat bleek? Niemand minder dan Frank Boeijen was samen met Paskal Jakobsen, leadzanger van BLØF, een versie aan het opnemen van 'Lieveling'.

OOST-SOUBURG - De eerste single van het album Rules of Romance van Eva Auad heet Lonely Driver. Woensdagochtend beleefde de plaat de radioprimeur bij Omroep Zeeland. De single is een ode aan iedereen die, net als zij, gewoon z'n ding doet en z'n passie volgt.

OOST-SOUBURG - Stefan van de Sande heeft een nieuw album gemaakt: On The Road. De titel weerspiegelt het dagelijks leven van de singer-songwriter. De geboren Middelburger is vaak onderweg en pendelt tussen Nederland, Duitsland, Skandinavië en Schotland. Met de Paasdagen speelde hij op de Markt in Middelburg, een paar honderd meter van zijn geboortehuis.

OOST-SOUBURG - Dyl'N is een singer-songwriter uit Cadzand. Eind december bracht hij een cd uit met daarop vier dromerige tracks. Inmiddels is hij bezig met het formeren van een band. Daarmee wil hij in de finale van bandwedstrijd Spectra staan op 14 mei tijdens Klomppop in Ovezande.

OOST-SOUBURG - Rockband Steady New Sounds gaat verder als Echosonic. De oude naam vindt de band niet meer passen bij de nieuwe muzikale koers die is uitgezet.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse rockband Mamilla staat op 15 mei opnieuw in het voorprogramma van Uriah Heep in Bergen op Zoom. Eerder gebeurde dat in 2013 bij een optreden van de Britse band in Weert.

VLISSINGEN - Het nieuwe album van Eva Auad heet Rules Of Romance en verschijnt op 1 mei. De singer-songwriter uit Vlissingen hoopt met het nieuwe werk op een landelijke doorbraak.

OOST-SOUBURG - De Goese reggaeband Misty Basement heeft een nieuwe cd gemaakt: World Wide Web. Zondag wordt de plaat gepresenteerd in Café De Pompe in Goes. De band speelt reggae maar wel op zijn eigen, Zeeuwse manier.

HEINKENSZAND - Dialectrockgroep Surrender heeft de opnames afgerond van vijf nieuwe nummers. Drie daarvan brengt de band nu al naar buiten. Het gaat om ruwe mixen van Geef D'n Ond 'n Bot, Kat en Ond en An Waai'n, een cover van AC/DC. Het is het eerste nieuwe werk van Surrender sinds de cd Zeeuws Miss Je uit 2009.