WEMELDINGE - De Amsterdamse band Belle and The Beats repeteert dit weekend in Zeeland. Zangeres en songwriter Isabel Zoeteweij is afkomstig uit Wemeldinge en keert even terug naar haar roots. De band oefent voor de opnames van de debuut EP, volgende maand in Amsterdam. 

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

MIDDELBURG -  Singer-songwriter Peetman uit Middelburg wilde altijd al eens een kerstliedje schrijven. Het moest er wel één zijn in de stijl waarin hij zelf gewend is muziek te maken: de blues. Dat is gelukt en daarom heet het nummer Christmas Blues

OOST-SOUBURG - Vrijdagavond staat Marjon van Iwaarden in theater De Mythe in Goes met de avondvullende theatershow Vrij. Op het programma staan Nederlandstalige liedjes met tussendoor persoonlijke verhalen. Marjon staat helemaal achter haar keuze voor de Nederlandstalige muziek, al blijft het moeilijk een voet tussen de deur te krijgen bij landelijke radiostations. 

MIDDELBURG - JP & The Seeger Session Band heeft een cd/dvd gemaakt van de theatervoorstelling The Freedom Express Tour. Het is een registratie van een live-optreden in april van dit jaar. In de voorstelling speelt de band Amerikaans repertoire gebaseerd op president F.D. Roosevelt, Pete Seeger en Bruce Springsteen.

MIDDELBURG - De band Going Dutch houdt op te bestaan. Een echte reden geeft de Middelburgse poprockband niet, behalve dat 'aan alles een einde komt'.  

OOST-SOUBURG - Emma Heesters is een zangeres met een grote fanbase. Bijna 200.000 kijkers zijn geabonneerd op haar YouTube-kanaal. Daarop verschijnen regelmatig nieuwe video's van covers. Nu voelt Emma dat ze klaar is voor de volgende stap: het schrijven van eigen muziek. 

OOST-SOUBURG - Jeroen 't Gilde met 'n Pèrd zon'r Naom heeft de Zeeuwse Coverwedstrijd 2016 gewonnen. De jury, bestaande uit Ronald Slager, Kees Wondergem en Adrie Oosterling, vond het liedje het beste van de dertien finalisten.

OOST-SOUBURG - Jeroen 't Gilde uit Axel heeft met het nummer 'n Pèrd zon'r Naom de beste Zeeuwse cover van 2016 gemaakt. Het nummer is origineel van America. Kijk de uitzending per uur terug.

OOST-SOUBURG - Kijk alle optredens van de Beste Zeeuwse Cover van dit jaar nog eens terug.

OOST-SOUBURG - Voor de vijfde keer gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Zaterdag spelen de finalisten van 8.00 tot 12.00 uur hun cover live en akoestisch in de studio van Omroep Zeeland. Dit zijn de winnaars van vorige edities.

OOST-SOUBURG - De finalisten die op zaterdag 29 oktober strijden om de Beste Zeeuwse Cover van 2016 zijn bekend.