OOST-SOUBURG - Rapper BDM uit Oost-Souburg brengt op 27 december een nieuwe single uit: Het Komt Goed. Bas de Meijer werkt daarop samen met rapper Donson. De twee vinden dat het tijd is voor iets positiefs. Voor de samenstelling van de hoesfoto roepen ze iedereen op foto's in te sturen.

De Zeeuwse Top 40

THOLEN - Zangduo Anita en Ed beschuldigt Trijntje Oosterhuis voor de grap van plagiaat. Vrijdag stuurde Anita het bericht de wereld in dat het ai ai ai uit het Songfestivallied Walk Along gejat is van hun liedje Chinees Indisch Restaurant.

GOES - Racoon heeft een derde track van het nieuwe album bekendgemaakt: de ballad Young and Wise beleefde donderdag zijn radiopremière. De plaat All In Good Time van de Goese band verschijnt op 13 februari.

MIDDELBURG - Het album Gloria van Broeder Dieleman uit Middelburg behoort volgens de Volkskrant tot de beste 50 platen van het jaar. Op de lijst, die muziek bevat van rap tot klassiek, staat Dieleman op plek 43.

MIDDELBURG - Rapper Willy The Poet heeft een debuutsingle uitgebracht. Think About You is vanaf vandaag beschikbaar via de downloadplatforms. Het nummer is een voorproefje van de EP die gepland staat voor volgend jaar.

MIDDELBURG - De band PEER uit Middelburg neemt zondag 14 december een videoclip op voor de single Change Me. Voor de opname zoekt de band figuranten in de leeftijd van 13 tot 25 jaar.

OOST-SOUBURG - Singer-songwriter Solof uit Domburg heeft een nieuwe videoclip gemaakt. Take Your Time is een pianoballad met een boodschap die past bij de kerstdagen. Het nummer beleefde dinsdagochtend zijn première op Omroep Zeeland radio.

OOST-SOUBURG - Poprockband Yellow heeft een tweede single uitgebracht van de EP die dit jaar verscheen. De ballad Stay is de opvolger van Pretender. Met de nieuwe single laat de band een heel andere kant van zichzelf zien. Vrijdag kwam de band naar Omroep Zeeland en beleefde de single zijn radioprimeur.

VLISSINGEN - Singer-songwriter Eva Auad uit Vlissingen heeft een videoclip uitgebracht. Het nummer By The Bay is een voorproefje van haar nieuwe album dat gepland staat voor begin 2015.

OOST-SOUBURG - Muzikant Kees van Vredegem, alias Kevin Village, uit Goes zit vol nieuwe plannen. Na twee jaar stilte zit hij midden in het opnameproces van een Nederlandstalig album. Dinsdag vertelde hij erover in de studio van Omroep Zeeland.

OOST-SOUBURG - Poprockband Destine start in januari met de opnames van een nieuw album. Het benodigde geld haalde de band bij elkaar met een crowdfundingproject. In Destine spelen de Zeeuwen Hubrecht Eversdijk en Laurens Troost.