OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Doe mee en maak een Zeeuwse cover van een popliedje, speel het, maak er een filmpje van en stuur het naar Omroep Zeeland. Wie weet speel jij jouw nummer live en akoestisch in de radiostudio tijdens de finale op zaterdag 25 oktober.

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Wie kent het niet? Het dansje van Will Smith tijdens de intro van de televisiekomedie The Fresh Prince of Bel-Air. Eén van de bekendste tv tunes heeft nu ook een Zeeuwse cover, geschreven door Frans van den Berge.

OOST-SOUBURG - Alle tracks van de EP Open Je Ogen van BLØF zijn nu als videoclip te bekijken. Vrijdag verscheen de clip van het laatste nummer Iedereen Is Van De Wereld op het YouTube-kanaal van de band.

OOST-SOUBURG - De eerste Zeeuwse cover van 2014 is binnen. Berry Berry Magicbass vertaalde Emma van Hot Chocolate in het dialect van Nieuw Namen.

AMSTERDAM - De band Monsun uit Goes speelt namens Zeeland op de jaarlijkse Sena Performers POPnl Award op 30 augustus in De Melkweg in Amsterdam. Het psychedelische bluesrocktrio mag daarheen omdat het dit jaar is uitgeroepen tot De Zeeuwse Belofte.

OOST-SOUBURG - De Goese death metalband Dehumanization heeft een cd afgeleverd. De plaat heet Meat Exposition en is uitgekomen op het Duitse platenlabel Morbid Generation Records.

OOST-SOUBURG – Het akoestisch duo The LOve Freaks uit Den Haag heeft een album uitgebracht. Het duo bestaat uit Matty Ros en de uit Vlissingen afkomstige Winnie Haarhuis.

OOST-SOUBURG - Bernard Hering speelt op 13 augustus in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam. De singer-songwriter woont in Amsterdam maar is afkomstig uit Aardenburg.

OOST-SOUBURG - Ondanks een eerste plaats bij de publieksstemming is de band De Hobbyisten door de jury niet geselecteerd als deelnemer aan de Grote Prijs van Nederland. Ook de andere Zeeuwse kandidaten haalden de kwartfinale niet.

MIDDELBURG - De Zeeuwstalige folkmuzikant Broeder Dieleman heeft een nieuw album opgenomen. De cd heet Gloria en verschijnt op 5 september. Evenals zijn debuutalbum Alles Is IJdelheid bevat Gloria eigenzinnige gospels in Zeeuws-Vlaams dialect.

De videoclip Klaar Voor van BLØF is vanaf vandaag te zien op het YouTube-kanaal van de band. De clip is opgenomen tijdens Concert at SEA 2014. De live-opname staat als audiotrack ook op de onlangs verschenen EP Open Je Ogen.