OOST-SOUBURG - De nieuwe track van Pep & Rash, The Stars Are Mine is vrijdag uitgekomen. Het duo uit Goes, bestaande uit Jesse van de Ketterij en Rachid El Uarichi, maakten het nummer in samenwerking met Chocolate Puma uit Haarlem. 

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Rapduo Engel & Just heeft een single gemaakt met Paul de Munnik. Het heet Kleine Stappen. De twee werken momenteel hard aan hun nieuwe album Souvenirs, dat in mei uitkomt. De ene helft van het duo, Joost Adriaansens is afkomstig uit Middelburg.  

MIDDELBURG - Fotograaf, schrijver, jazzmuzikant en componist Johan Sinke heeft zich laten inspireren door het jubileum van zijn stad. Middelburg bestaat 800 jaar en daaraan draagt hij graag zijn muzikale steentje bij. In het lied bezingt Johan Sinke de rijke historie van de provinciehoofdstad. Luister hieronder naar Middelburg 800 van Johan Sinke.

SIRJANSLAND - Volgens de band zelf is 't het vrolijkste Valentijnslied ooit: de Zeeuwse versie van Non Non Rien n'a Changé van Les Poppys. Anne en de Zeeuwse Kofferband uit Sirjansland maakte daar van: Jacoba & Job (Mun Valentijn wae bluuf je noe?), een zoektocht naar de ware liefde. Met als moraal van het verhaal: gooi je Valentijnskaart wel in de goeie brievenbus!

MIDDELBURG - Valentijnsdag is dè uitgelezen dag voor liefdesliedjes, moet Gijs Teuwsen gedacht hebben. Daarom treedt de Middelburgse singer-songwriter dinsdag op in koffiebar InMiddels in Middelburg. In Zondag in Zeeland legde hij aan presentator Marcel van den Driest uit dat hij niet lang hoefde te zoeken naar repertoire.

TERNEUZEN - Harbour of Souls heeft zaterdag de Zeeuwse voorronde van de Metal Battle gewonnen. Daarmee plaatste de band uit Goes zich voor de halve finale (Veldslag West), in maart in Rotterdam. 

VLISSINGEN - De Vlissingse band Brontyde heeft een live-video gemaakt. Daarin speelt de band een akoestische cover van Decode, een nummer van de Amerikaanse rockband Paramore. De clip is opgenomen in de oefenruimte in Vlissingen en geproduceerd door Push Pin Productions.

TILBURG - Guimar staat op het programma van het Kruikenconcert in Tilburg. Het jaarlijkse festijn is bedoeld als opmaat voor het carnaval. Zanger Guimar is afkomstig uit Vlissingen en studeert aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. 

LEEUWARDEN - Dreampopband Sväva uit Leeuwarden releast woensdag zijn nieuwe EP. Zangeres van de band is de uit Kapelle afkomstige zangeres Bente Hout. In Zondag in Zeeland vertelde ze hoe de band is ontstaan en waarom de plaat geen titel heeft. 

TERNEUZEN - Rapduo Vellie & Scarra heeft een nieuwe clip gemaakt. De titel is Wavy, een omschrijving van hoe de twee zich vaak voelen: een beetje wavy, een beetje zweverig. Met hun muziek willen Vellie & Scarra hun energie overbrengen op andere mensen en positieve vibes creëeren voor iedereen. 

UTRECHT - The Royal Engineers is terug uit The States! De seventies popband heeft een tournee achter de rug in de staat Utah, met optredens in Salt Lake City en Park City. Ze speelden onder andere op het Sundance Filmfestival en waren live te zien op Park City Television. Terug in Nederland hebben ze meteen de videoclip naar buiten van de nieuwe single: Hit It & Do It Again, met beelden in de Amerikaanse sneeuw!