OOST-SOUBURG - Wie heeft hét Zeeuwse liefdeslied gemaakt? Op Valentijnsdag, zondag 14 februari krijgen we antwoord op die vraag. Die ochtend wordt het Zeeuwse Top 40 Valentijnsconcert uitgezonden. Dit zijn de twaalf finalisten.

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Secret Rendezvous heeft een volledige versie van Adele's 'Hello' naar buiten gebracht. De band van zangeres Sisi Morsch en de uit Zeeland afkomstige Remi Lauw en Joel Dieleman, speelde het nummer eind vorig jaar in het Glazen Huis voor Serious Request.

HAARLEM - Rockband The Pheromones heeft een contract getekend bij platenmaatschappij Quizzical Smile in Haarlem. Bandleden Marijn en Michiel Slager en Matthijs Hoitsma zijn afkomstig uit Middelburg. Deze zomer verschijnt een nieuw album van de band.

OOST-SOUBURG - Bluesband The Blue Clay heeft een nieuw album: Down Here Below. De band maakt akoestische blues- en folkmuziek. Het nieuwe album is een concept album rond het thema protestsongs. Vrijdag vertelde zanger-gitarist Wouter Verhelst erover in De Muziekmiddag bij Elias den Hollander.

OOST-SOUBURG - Rapper BDM uit Oost-Souburg is terug. Met zijn nieuwe track We Zijn Er Weer kondigt hij een EP aan. De presentatie daarvan staat gepland voor 2 april.

OOST-SOUBURG - De videoclip van het nummer Rumors van het Zeeuwse dj-duo Pep & Rash heeft de grens van tien miljoen views gepasseerd op het videoplatform YouTube. De track verscheen in januari 2015 en werd een hit op Beatport, de wereldwijde community voor dj's en elektronische muziek.

HULST - De Hulster Buutreedners vieren hun 33-jarig bestaan met een videoclip van het carnavalslied De Tri Buut. Ze werken daarin samen met carnavalsorkest Windkracht 9 uit Kloosterzande. De Buutreedners zien de clip als het ideale opwarmertje voor het komend carnaval.

AMSTERDAM - Singer-songwriter Bernard Hering brengt op 28 januari zijn debuutsingle met videoclip uit. Het nummer Love Life is een voorproefje van zijn komende EP Luck on my Sleeve. De geboren Aardenburger nam de plaat op in Utrecht met leden van de band DeWolff.

THOLEN - Ed Kouwenhoven viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als artiest. Hij doet dat met een jubileumshow op 1 mei in Bergen Op Zoom. Op die dag wordt ook het nieuwe album van Anita en Ed gepresenteerd.

OOST-SOUBURG – Omroep Zeeland gaat op zoek naar hét Zeeuwse liefdeslied. Op Valentijnsdag, zondag 14 februari is in de radiostudio het Zeeuwse Top 40 Valentijnsconcert. En jij kunt meedoen!

OOST-SOUBURG - Drummer Harrie Roelse is sinds november vorig jaar drummer bij Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Met die band speelde hij op Eurosonic Noorderslag. Harrie werd geboren in Waalwijk en groeide op in Hoedekenskerke. Eerder speelde hij drums in rockband Taymir en de Bevelandse band Zaniac.