GOES - We kenden al Papillon en Zoals Een Vlinder. Later kwam daar ook nog een Engelstalige versie bij. Nu laat Kevin Village uit Goes een nieuwe vlinder vliegen. Hij combineerde de drie versies tot één nieuwe drietalige uitgave. Drie in één, dus! 

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

BERGEN OP ZOOM - De Walcherse band Keaton is zaterdag de enige Zeeuwse finalist in de T-Strijd in Bergen op Zoom. Deelname aan de wedstrijd staat open voor bands uit West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Zaterdagavond zijn er twee prijzen te verdelen: de vakjuryprijs en de publieksprijs. Zanger Maxim Ventulé en gitarist Daniël Lokerse blikten alvast vooruit in De Muziekmiddag.

OOST-SOUBURG - De Walcherse indierockband Echosonic heeft een nieuwe single gemaakt. De bandleden beschouwen Lovin' als de eerste echte single van Echosonic. Eerder maakte de band muziek onder de naam Steady New Sounds. Volgens bandleden Marc Blom en Ziggy Marlissa heeft Lovin' "een opgepompte dikke sound, maar wel aan de droge kant", vertelden ze in De Muziekmiddag.

OOST-SOUBURG - De debuut EP van de Walcherse indierockband PEER verschijnt op 7 april. Op de EP Mad For It staan zeven tracks. Eén daarvan, de single I Don't Wanna, verschijnt volgende week al. In april gaat PEER op tournee, die de bandleden in mei naar Liverpool brengt. 

KWADENDAMME - De Bevelandse bluesrockgroep The Juke Joints komt met een akoestisch album. De plaat heet Crossroads: The Juke Joints un&plugged. Het is een registratie van een optreden in Bergen op Zoom. 

OOST-SOUBURG - De nieuwe track van Pep & Rash, The Stars Are Mine is vrijdag uitgekomen. Het duo uit Goes, bestaande uit Jesse van de Ketterij en Rachid El Uarichi, maakten het nummer in samenwerking met Chocolate Puma uit Haarlem. 

OOST-SOUBURG - Indierockband Moss heeft het nieuwe album Strike uitgebracht. Frontman Marien Dorleijn noemt het album een open en eerlijke plaat, melodieus en met minder poespas.  

OOST-SOUBURG - Rapper Bas de Meijer (BDM) uit Oost-Souburg heeft een nieuwe single uitgebracht. De track heet Even Weg en is afkomstig van het album Op Eigen Kracht (2016). Het nummer is bedoeld om zowel zichzelf als anderen te motiveren en te inspireren.

OOST-SOUBURG - Trio Les Amis uit Oost-Souburg speelt zondagochtend in de Spiegelzaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Het trio is te gast bij NPO Radio 4 als voorprogramma van Het Zondagochtend Concert, gepresenteerd door Hans van den Boom.

OOST-SOUBURG - Rapduo Engel & Just heeft een single gemaakt met Paul de Munnik. Het heet Kleine Stappen. De twee werken momenteel hard aan hun nieuwe album Souvenirs, dat in mei uitkomt. De ene helft van het duo, Joost Adriaansens is afkomstig uit Middelburg.  

MIDDELBURG - Fotograaf, schrijver, jazzmuzikant en componist Johan Sinke heeft zich laten inspireren door het jubileum van zijn stad. Middelburg bestaat 800 jaar en daaraan draagt hij graag zijn muzikale steentje bij. In het lied bezingt Johan Sinke de rijke historie van de provinciehoofdstad. Luister hieronder naar Middelburg 800 van Johan Sinke.