OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Doe ook mee: maak een Zeeuwse cover van een popnummer, speel het, maak er een filmopname van en stuur het naar Omroep Zeeland. Misschien speel jij jouw nummer live en akoestisch in de radiostudio tijdens de finale op zaterdag 24 oktober.

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OUDDORP - Op de tweede editie van bungalowfestival Back at SEA in Ouddorp staan optredens gepland van onder meer BLØF, Memphis Maniacs en DI-RECT.

OOST-SOUBURG - Vanaf nu kan iedereen de zomerhit 'Parijs' van Kenny B in het Zeeuws zingen. De complete versie van 'Praat Zeeuws Met Me' van de Hobbyisten ging vrijdag in première op Omroep Zeeland Radio. De Vlissingse band combineert de aandacht voor de parodie met de promotie voor de nieuwe single 'Cleopatra'.

OOST-SOUBURG - De band The Venues uit Middelburg/Goes heeft een EP gemaakt. Eind vorige maand werd die gepresenteerd in De Spot. Donderdag kwamen drie leden op bezoek in de studio van Omroep Zeeland en ze namen hun instrumenten mee.

OOST-SOUBURG - Gitarist Julio Melio is 17 jaar en al bepaald geen onbekende op de Zeeuwse podia. Zaterdag presenteert hij zijn eerste solo-cd Almost On The Road in Razzmatazz in Oost-Souburg.

ZIERIKZEE - De band Siruside uit Zierikzee zet een nieuwe stap in z'n carrière. Via de regionale finale van PopSport hebben ze zich geplaatst voor de landelijke versie.

OOST-SOUBURG - Kevin Village heeft een nieuwe single: Papillon. Het liedje over een onbereikbare liefde is vanaf vandaag overal te downloaden. Het is Franstalig en daarmee zoekt hij aansluiting bij de komende Zeeuwse etappefinish van de Tour de France.

OOST-SOUBURG - De band PEER heeft zijn zegetocht voortgezet door bandcompetitie Podium Z op zijn naam te schrijven. Eerder won de Walcherse band al de talentenwedstrijd Steenworp.

HULST - Het popfestival Vestrock dat vrijdag begint in Hulst, houdt voor het eerst ook concerten in de Sint-Willibrordusbasiliek. De zogenoemde Basilieksessies zijn volgens Vestrock intieme optredens, waar maximaal 36 mensen bij kunnen zijn.

OOST-SOUBURG - De Vlissingse hiphopband De Hobbyisten heeft een YouTube-hit te pakken met de Zeeuwstalige versie van Parijs van Kenny B. De parodie is inmiddels 26.000 keer bekeken en maakt veel reacties los: van 'eindelijk is-ie er' en 'super leuk' tot negatieve reacties op het Zeeuws van zanger Kevin van Gorkom. Anderen vinden deze korte versie aan de 'zunige kant': "Jie hae een langere moete maeke".

OOST-SOUBURG - Racoon gaat in 2016 opnieuw op theatertour. Vandaag maakte de Goese band 25 data bekend. De tour begint met een try-out in Theater De Mythe in Goes op 18 februari en eindigt twee maanden later in Zaandam.