OOST-SOUBURG - Ondanks een eerste plaats bij de publieksstemming is de band De Hobbyisten door de jury niet geselecteerd als deelnemer aan de Grote Prijs van Nederland. Ook de andere Zeeuwse kandidaten haalden de kwartfinale niet.

De Zeeuwse Top 40

MIDDELBURG - Leden van de Middelburgse dansschool Sessadance hebben meegedaan aan de opnames van een videoclip. Het gaat om de clip Party van de jonge zangeres Natalia. De opnames vonden deze maand plaats in haar woonplaats Oud-Beijerland.

OOST-SOUBURG – Net als vorig jaar zijn er diverse Zeeuwse muzikanten actief op festival Zwarte Cross, op 25, 26 en 27 juli. In totaal geven zes bands met muzikanten uit Zeeland acte de présence in Lichtenvoorde.

OOST-SOUBURG - Rockband The Pheromones uit Amsterdam heeft zijn debuutalbum afgeleverd. Drie van de vier bandleden zijn uit Middelburg afkomstig: gitarist Matthijs Hoitsma en de broers Marijn en Michiel Slager. Zij vormden eerder met zanger Willy Berrevoets de band Nuff Said

OOST-SOUBURG - BLØF brengt vijf nummers van de afgelopen editie van Concert at SEA uit op een EP. Vanaf vrijdag is de EP 'Open Je Ogen' verkrijgbaar.

MIDDELBURG - De Popronde strijkt op 13 november neer in Middelburg. Het gratis festival heeft de eerste negen artiesten bevestigd. Het zijn: Eveline Vroonland, Me & Mr. Jansen, Wonder, De Skaggerz, Maask, Piñata, Head First, The Afterveins en The Shady Greys.

OOST-SOUBURG - The Black Marble Selection uit Tilburg heeft een contract getekend bij V2 records. Zanger van de band is de uit Middelburg afkomstige Jean-Paul Lilipaly. Dit jaar gaat de band een volledig album opnemen, dat begin 2015 verschijnt. Label V2 verzorgt de komende vier jaar de promotie in binnen- en buitenland.

OOST-SOUBURG - Bart Dietvorst uit Delft verloor vorig jaar oktober zijn driejarig dochtertje Mara aan neuroblastoom kinderkanker. De ex-Goesenaar maakte met zijn band Broken Sun het album Life & Death. De cd is een eerbetoon aan Mara, maar ook een manier om aandacht te vragen voor het belang van onderzoek naar deze ziekte.

VLISSINGEN - De Hobbyisten spelen op 21 november in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De Walcherse hiphopband ziet het optreden als een unieke kans om zich te presenteren voor het festivalseizoen 2015.

OOST-SOUBURG - Van Broeder Dieleman is een nieuwe videoclip uitgekomen: Land van Verandering. De clip is gemaakt door Kimmo Films naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van Zeeuws-Vlaanderen en zit vol beelden van het Zeeuws-Vlaamse land.

OOST-SOUBURG - Zoals elke voetbalzomer steunt Louis L uit Vrouwenpolder het Nederlands elftal met een voetbalsingle. Dit jaar doet hij dat met een nieuwe versie van Nederland Kampioen!en hij heeft er alle vertrouwen in dat deze voorspelling uitkomt.