OOST-SOUBURG - Drie ervaren muzikanten hebben zich verenigd in Blue Belgique: Dirk van Sliedrecht uit Sint-Niklaas en Ferry Fassaert en Frans Bosschaert uit Hulst. Ze spelen blues, folk en een beetje funk en hebben eind vorig jaar de demo Pay Day opgenomen.

De Zeeuwse Top 40

TERNEUZEN - De Middelburgse powerrockband Fire Within heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Metal Battle, een landelijke contest voor beginnende metalbands. De Zeeuwse voorronde vond zaterdagavond plaats in De Pit in Terneuzen. Andere deelnemers waren Hollow Familiar, Facelifter en Necro Nation.

OOST-SOUBURG - Guimar van der Weele uit Vlissingen was als kind idolaat van Frans Bauer en Jan Smit. Een carrière als Nederlandstalig zanger lag in het verschiet. Maar sinds hij studeert aan het conservatorium in Tilburg heeft hij het roer omgegooid: jazz is nu het credo. Tegenwoordig treedt hij op met bigbands, als een Zeeuwse Michael Bublé.

GOES - Bas Matthijsse is de nieuwe bassist van YELLOW. Hij volgt Dennis Notebaart op, die het bandlidmaatschap niet langer kan combineren met zijn studie in Amsterdam.

OOST-SOUBURG - De nieuwe versie van Change Me van de Middelburgse band PEER is uit. De single is opgenomen met producer Eric van Tijn en Lange Frans. PEER won die studiotijd toen de band vorig jaar werd uitgeroepen tot Beste Schoolact. De bijbehorende videoclip is in december gemaakt in De Spot in Middelburg. Maandag kwam de band erover vertellen in de radiostudio van Omroep Zeeland.

OOST-SOUBURG - De Vlissingse rockabillygroep 5-ó-Matic's heeft een album uitgebracht: Hydromatic. Die titel staat voor 'heel veel power en vermogen', want dáár gaan de bandleden voor.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse bluesrockband The Juke Joints presenteert zaterdag 14 februari de nieuwe cd Heart On Fire in De Piek in Vlissingen. De band blijft trouw aan het herkenbare geluid, maar ging ook op zoek naar andere invalshoeken binnen de blues.

OOST-SOUBURG - Van zangeres Emma Heesters uit 's-Gravenpolder zijn in korte tijd twee nieuwe dancetracks verschenen: Anything, met Reez & Mike Bravo, en Last Day met de StereoBeatz. Voor beide tracks schreef Emma melodielijn en tekst.

OOST-SOUBURG - Nieuw Zeeuws Talent is de naam van een nieuwe muziektalentenjacht in Middelburg. Muzikanten uit heel Zeeland krijgen de kans om eigen werk te laten horen in de voorrondes. Die vinden plaats op zondagmiddagen vanaf 1 maart in café de Geere in Middelburg. Een vakjury beoordeelt welke acts doorgaan naar de finale in Schuttershof op 17 mei.

Laagdrempelig

Volgens organisator Alain Vierhout onderscheidt de wedstrijd zich van andere door haar laagdrempeligheid: "Dit is echt een huiskameridee. Je kan als beginnende muzikant je muziek laten horen, liefst eigen nummers."

OOST-SOUBURG - Bluesrocktrio The Sweet Lord Animals uit Axel komt met een nieuwe cd. Vrijdagochtend lieten ze alvast een voorproefje horen van het album, de track Flood, een lied over de watersnoodramp van 1953.

KOUDEKERKE - Het duo Gebroeders Bin heeft een videoclip opgenomen voor het lied 'Morgen Jaagt Mijn Kogel'. Het is één van de liedjes van de cd 'Brieven', een thema-album over de Eerste Wereldoorlog dat vorig jaar verscheen.