OOST-SOUBURG - De Zeeuws-Vlaamse band The Brightt is bezig met een superjaar. In maart zag de debuut-EP Evidence het licht, de band werd uitgeroepen tot De Zeeuwse Belofte en de single Not For Me kwam binnen op negen in de nieuwe Zeeuwse Top 40! En dat terwijl de zevenkoppige band nog maar twee jaar geleden is opgericht. In de Muziekmiddag blikte Elias den Hollander terug èn hij keek vooruit met bandleden Kayleigh Maas en Niels Wauters. 

zo 28-05-2017, 14:21
- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Wat zijn dit jaar de populairste Zeeuwse nummers? Dat hoor je in de Zeeuwse Top 40 op Omroep Zeeland.

OOST-SOUBURG - DJ-duo Pep & Rash uit Goes heeft een nieuwe single uitgebracht: Break Down. Op die track werkt het duo samen met de Vlissingse hiphopartiest D-Double. Het nummer met videoclip is uitgebracht op het label Musical Freedom Records van DJ Tiësto, en is nadrukkelijk bedoeld voor de dansvloer.

OOST-SOUBURG - Wat vind jij de beste nummers van Zeeuwse bodem? Voor de elfde keer kan je stemmen voor een gloednieuwe Zeeuwse Top 40. Stem op jouw favoriete muziek van bands, zangers en zangeressen uit Zeeland en stel zo de Zeeuwse Top 40 van 2017 samen. 

VLISSINGEN - Op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen is The Brightt uitgeroepen tot de nieuwe Zeeuwse Belofte. De vakjury vond The Brightt de meest complete band, met een enthousiaste show die aanzette tot dansen. De band uit Zeeuws-Vlaanderen bracht de dag na de winst meteen de allereerste videoclip naar buiten: Not For Me.

GENT/MIDDELBURG - Aanstormende jonge popbands uit Zeeland kunnen strijden voor een plek op het podium van de Gentse Feesten. De Belgische wedstrijd Jonge Wolven - Jeunes Loups is dit jaar namelijk ook opengesteld voor jonge Zeeuwse bandjes. De winnaar mag optreden op het hoofdpodium tijdens de opening van de Gentse Feesten volgend jaar. Zeeuwse bands kunnen zich inschrijven via poppodium De Spot in Middelburg.

OOST-SOUBURG - Jake Rainey noemt hij zich, singer-songwriter René Freijser (36) uit Terneuzen. Zijn credo is: een melodie, een tekst, gitaarspel met mondharmonica begeleiding. Wat dan ontstaat is 'contemporary folk'. Vorige maand verscheen zijn debuutalbum Sour Joy. Toch lagen die liedjes eerst jarenlang op de plank. In de Muziekmiddag legde hij uit hoe dat kwam. 

OOST-SOUBURG - De band HunterStreet heeft een nieuwe single: ZOO. Het is het eerste nieuwe werk van de alternative rockband sinds de EP We All Wander van vorig jaar. De tweede EP is al opgenomen en gaat Deprived of Sleep heten. 

MIDDELBURG - Jan Piet de Klerk uit Middelburg is bijzonder tevreden over zijn solo-album Old Cold Church Road. In de afgelopen twee jaar schreef hij de liedjes en nam ze op in Eindhoven, met onder anderen gitarist en producer Angelo de Rijke. Samen kwamen ze op het stoutmoedige idee om de opnames in de Verenigde Staten te laten mixen en masteren. Die droom werd realiteit. Het leverde een fantastische ervaring op en nuttige connecties. 

LOS ANGELES - Het Middelburgse duo RoMi Cage is opnieuw in de Verenigde Staten. Twee jaar geleden namen ze daar hun debuutalbum Things We Never Say op. Nu combineren ze een vakantie met enkele optredens in Los Angeles en San Francisco. Ook troffen ze hun producer Joe Chiccarelli. Zangeres Romy vertelde erover in De Muziekmiddag.

OOST-SOUBURG - Annika Boxhoorn brengt dit jaar een EP uit: The Art Of Letting Go. De uit Tholen afkomstige singer-songwriter houdt van verschillende soorten muziek, maar heeft een voorkeur voor het steviger werk. En dat is te horen aan de single Long Shot. Vrijdag was ze te gast in De Muziekmiddag. Daar vertelde ze over haar carrière tot nu toe, en over het thema van de EP: de kunst van het loslaten.