OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Doe mee en maak een Zeeuwse cover van een popliedje, speel het, maak er een filmpje van en stuur het naar Omroep Zeeland. Wie weet speel jij jouw nummer live en akoestisch in de radiostudio tijdens de finale op zaterdag 25 oktober.

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Folkzanger Broeder Dieleman uit Middelburg heeft zijn tweede album uitgebracht. De opvolger van Alles Is IJdelheid heet Gloria. Vrijdag kwam hij langs in de studio van Omroep Zeeland en speelde live één van zijn nieuwe nummers.

OOST-SOUBURG - Altijd al willen weten hoe Jim Croce in het Zeeuws klinkt? Joey & Yvonne geven je het antwoord. Zij maakten een Zeeuwse versie van het nummer I'll Have To Say I Love You In A Song.

OOST-SOUBURG - Daags na haar optreden op het Abdijplein in Middelburg kwam Eveline Vroonland langs in de studio van Omroep Zeeland. Ze zong live Safe And Sound en onthulde dat ze druk bezig is met haar debuutalbum, dat ze in januari wil uitbrengen.

SLUISKIL - DJ Kabalos uit Sluiskil heeft een remix gemaakt van de hit Stay With Me van de Britse singer-songwriter Sam Smith. Hij leerde het nummer kennen via zijn vriendin. Eerst sprak het hem niet zo aan, maar de duetversie met Mary J. Blige trok hem over de streep.

OOST-SOUBURG - Het nieuwe album van hardrockgroep Vanderbuyst verschijnt in oktober. De band onthult op zijn Facebookpagina de titel: At The Crack Of Dawn. Gitarist Willem Verbuyst en drummer Barry van Esbroek hebben Zeeuws-Vlaamse roots.

OOST-SOUBURG - Een Duits nummer in het Zeeuws? Dat kan! Anne-Marie Verton heeft een Zeeuwse versie gemaakt van Geh Nicht In Die Stadt van Julianne Werding. Frans Schrier begeleidt haar op gitaar.

OOST-SOUBURG - Marjon van Iwaarden presenteerde woensdag haar nieuwe single 'Waarom' in de radiostudio van Omroep Zeeland. Ze schreef het nummer zelf in samenwerking met Frans van Aken.

MIDDELBURG - De band PEER gaat in een vernieuwde bezetting de studio in om een single op te nemen. De opname van het nummer Change Me staat gepland voor 2 september en vindt plaats onder leiding van Eric van Tijn en Lange Frans.

OOST-SOUBURG - Wie kent het niet? Het dansje van Will Smith tijdens de intro van de televisiekomedie The Fresh Prince of Bel-Air. Eén van de bekendste tv tunes heeft nu ook een Zeeuwse cover, geschreven door Frans van den Berge.

OOST-SOUBURG - Alle tracks van de EP Open Je Ogen van BLØF zijn nu als videoclip te bekijken. Vrijdag verscheen de clip van het laatste nummer Iedereen Is Van De Wereld op het YouTube-kanaal van de band.