MIDDELBURG - Van het popduo Romi Cage uit Middelburg verschijnt vandaag een trancetrack op het label van Armin van Buuren. Het gaat om een bewerking van Don't Wait door het Egyptische dj-duo Fady & Mina.

De Zeeuwse Top 40

MIDDELBURG - De Zeeuwse rockband Fire Within presenteert op 1 november zijn debuutalbum tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Die avond staat helemaal in het teken van de Zeeuwse Metal. Naast Fire Within zijn er optredens van Hatred Defined en Tellurion.

OOST-SOUBURG - De Duts'n hebben met '500 Kroketten' (origineel: The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles) de beste Zeeuwse cover van 2014 gemaakt en de publieksprijs gewonnen. Kijk hier de optredens van de zestien fiinalisten terug.

OOST-SOUBURG - De uitzending van de Beste Zeeuwse Cover 2014 gemist? Kijk hier de uitzending per uur terug.

OOST-SOUBURG - De Duts'n uit Oostburg hebben de beste Zeeuwse cover van 2014 gemaakt. Hun cover van The Proclaimers 500 miles is vertaald als 500 kroketten. Ook de publiekprijs ging naar hen. Tweede werd de band El Combo met 'Nae Stranguh'. Derde werden Ellen en Jeroen met 'Mee sie mee joe'.

OOST-SOUBURG - Geert & The Chiefs brengt zondag zijn nieuwe single uit. De single heet Fly To Freedom en de Walcherse band viert de release met een optreden in De Spot in Middelburg op 31 oktober.

OOST-SOUBURG - De Spaans/Nederlandse band Sound of Lighthouse heeft een tweede single uitgebracht. Leap Into The Deep is de opvolger van My Eyes Only die vorige maand verscheen.

OOST-SOUBURG - Kleinkunstenaar Adrie Oosterling en gitaarbouwer Sjak Zwier zitten dit jaar in de jury van de Beste Zeeuwse Cover op zaterdag 25 oktober.

OOST-SOUBURG - De finalisten voor de Beste Zeeuwse Cover van 2014 zijn bekend. Op zaterdag 25 oktober van 8.00 tot 12.00 uur spelen de finalisten hun cover live en akoestisch in de studio van Omroep Zeeland. Dit is live te volgen op Omroep Zeeland radio, tv en internet.

OOST-SOUBURG - Ze spelen nog maar een jaar samen, maar ze hebben al redelijk wat podiumervaring opgedaan: de jonge Walcherse band Behind The Mirror. Dinsdagochtend speelde de band live in de studio van Omroep Zeeland een nummer van de pas verschenen demo-cd.

OOST-SOUBURG - De band Lorrainville heeft maandag een nieuwe single uitgebracht: It’s Not A Crime is de eerste single van het tweede album Desire the Reckless dat op 3 november uitkomt. Bassist van de band is Peter Slager van BLØF.