OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Doe ook mee: maak een Zeeuwse cover van een popnummer, speel het, maak er een filmopname van en stuur het naar Omroep Zeeland. Misschien speel jij jouw nummer live en akoestisch in de radiostudio tijdens de finale op zaterdag 24 oktober.

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Een Zeeuwse cover over de ziekte waar iedereen weleens mee te maken krijgt: Griep. One Opinion heeft ervoor gekozen om Creep, het bekendste nummer van Radiohead te coveren.

OOST-SOUBURG - Fernando in het dialect van Axel. Jan Lauret vertaalde Abba, verzamelde een gitarist én een groepje dames om hem heen. Samen maakten zij deze inzending voor de beste Zeeuwse Cover van 2015.

TILBURG - De band Destine stopt ermee. De leden kondigen het einde aan op hun Facebookpagina. Gitarist Hubrecht Eversdijk en toetsenist Laurens Troost zijn uit Zeeland afkomstig.

MALAGA - Sound Of Lighthouse brengt een nieuwe versie uit van hun allereerste single My Eyes Only. De remix tovert het nummer om in een dancetrack. De nieuwe videoclip is gemaakt in de bergen bij Malaga. Het is inmiddels de tiende single van het duo bestaande uit zangeres Josie Kneepkens en DJ Renegato.

OOST-SOUBURG - De EP Soul Searching van Willy The Poet is dinsdag uitgebracht. Die bevat vijf tracks waarop Middelburg Willem Lokerse flink in z'n ziel graaft. De soulful, laidback sound is bewust gekozen, maar als artiest staat nog niets bij hem vast.

OOST-SOUBURG - Bluuf Moar Rocken tot je Neervalt. Als je de titel van de Zeeuwse cover van Re-Volt leest, weet je misschien al om welk nummer het gaat. Inderdaad, de band geeft een eigen draai aan Rockin' in the Free World van Neil Young.

MIDDELBURG - Singer-songwriter Danny Vera heeft een nieuwe single uitgebracht: Expandable Time. Het is een voorproefje van zijn nieuwe EP, het tweede deel van The New Black & White, die op 18 september verschijnt. Aansluitend is Danny Vera weer in de theaters te zien met zijn gelijknamige theatershow.

GOES - De Gebroeders Bin zetten hun project over de Eerste Wereldoorlog voort met een nieuwe single en een muzikale geschiedenistour in de Belgische stad Ieper. De single Nooit Geen Oorlog Meer verschijnt op 14 september.

OOST-SOUBURG - De Duitse singer-songwriter Lucy Malheur heeft een lied van de Zeeuwse componist Frans van Aken uitgebracht. Zaterdagochtend ging de single On The Road in première op Omroep Zeeland radio.

OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. We trappen af met een inzending van Adrie van der Lijcke. Hij heeft ervoor gekozen om het nummer Still Haven't Found What I'm Looking For van U2 te coveren.