OOST-SOUBURG - De Duts'n hebben met '500 Kroketten' (origineel: The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles) de beste Zeeuwse cover van 2014 gemaakt en de publieksprijs gewonnen. Kijk hier de optredens van de zestien fiinalisten terug.

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - De Spaans/Nederlandse band Sound of Lighthouse heeft een tweede single uitgebracht. Leap Into The Deep is de opvolger van My Eyes Only die vorige maand verscheen.

OOST-SOUBURG - Kleinkunstenaar Adrie Oosterling en gitaarbouwer Sjak Zwier zitten dit jaar in de jury van de Beste Zeeuwse Cover op zaterdag 25 oktober.

OOST-SOUBURG - De finalisten voor de Beste Zeeuwse Cover van 2014 zijn bekend. Op zaterdag 25 oktober van 8.00 tot 12.00 uur spelen de finalisten hun cover live en akoestisch in de studio van Omroep Zeeland. Dit is live te volgen op Omroep Zeeland radio, tv en internet.

OOST-SOUBURG - Ze spelen nog maar een jaar samen, maar ze hebben al redelijk wat podiumervaring opgedaan: de jonge Walcherse band Behind The Mirror. Dinsdagochtend speelde de band live in de studio van Omroep Zeeland een nummer van de pas verschenen demo-cd.

OOST-SOUBURG - De band Lorrainville heeft maandag een nieuwe single uitgebracht: It’s Not A Crime is de eerste single van het tweede album Desire the Reckless dat op 3 november uitkomt. Bassist van de band is Peter Slager van BLØF.

MIDDELBURG - Rockband Steady New Sounds heeft een nieuwe videoclip gemaakt. Het gaat om het nummer Babylon, de tweede single van de EP You Got Me. Zondag bracht de band de clip naar buiten op hun Facebookpagina.

DEN HAAG - Rockband Taymir is winnaar van De Haagse Pop Prijs. Drummer Harry Roelse groeide op in Hoedekenskerke.

OOST-SOUBURG - Eind vorige maand verscheen de eerste single van de Middelburgse band Keaton: Trampoline Lover. Gitarist Daniël Lokerse en zanger/bassist Maxim Ventulé kwamen dinsdag langs in de studio van Omroep Zeeland, en daar vertelden ze over hoe het begon, hun inspiratiebronnen en 'uit je plaat gaan'.

OOST-SOUBURG - Wie maakt de Beste Zeeuwse cover van 2014? Op zaterdag 25 oktober strijden vijftien finalisten om de titel in de studio van Omroep Zeeland. Onbekend is nog wie de finalisten zijn, want dat bepaal jij! Hoe? Door jouw stem uit te brengen.

OOST-SOUBURG 'Een mengelmoesje van Souburgs en overige Zeeuwse dialecten', zo omschrijft de Walcherse band El Combo haar bijdrage aan de Zeeuwse Cover 2014. De band maakte een bewerking op een hit van Kevin Ayers: Caribean Moon.