VLISSINGEN - Eva Auad treedt komende zomer twee keer op in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Op 20 juli en 1 augustus geeft de Vlissingse singer-songwriter een buitenconcert op het Westergasterrein.

like ons op facebook

OOST-SOUBURG - De nieuwe EP van poprockband Yellow uit Goes verschijnt eind mei, maar de single Pretender is sinds vrijdag overal digitaal te koop. "We konden niet langer wachten", zegt zangeres Joyce Gyselinck, die met de complete band te gast was in de studio van Omroep Zeeland.

LANDGRAAF - Taymir speelt op Pinkpop 2014. De Haagse band met Zeeuwse drummer Harrie Roelse staat zondag 9 juni op het nieuwe vierde podium van het festival in Landgraaf. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

OOST-SOUBURG - BLØF start donderdag de tournee In Het Midden Van Alles met een try-out in Gebouw-T in Bergen op Zoom. De voorbereidingen waren korter dan gepland, doordat de band dinsdag nog te gast was in De Wereld Draait Door.

OOST-SOUBURG - De Walcherse band The Shore Cries Attic was vrijdag te gast in de studio van Omroep Zeeland. Na hun uitverkiezing voor het bandcoachtraject PopAanZee 2014 is de band gedreven om heel groot te worden. Gitarist Remi Moehijam: "We investeren al onze vrije tijd in de band en we hopen zo snel mogelijk op grote podia en festivals te staan.

OOST-SOUBURG - Anita en Ed uit Tholen hebben een reggaesingle uitgebracht. Reggae Te Gek Ee! is de eerste single van het duo van dit jaar.

MIDDELBURG - Danny Vera was donderdagavond te gast in De Wereld Draait Door. In de rubriek Guilty Pleasure zong hij een favoriet nummer waar hij zich eigenlijk een beetje voor schaamt: All I Wanna Do Is Make Love To You van Heart.

TERNEUZEN - Herman Brock Jr. is bijna klaar met zijn nieuwe cd, het bluegrass-album The Old World. Voor de financiering van de laatste fase van masteren en mixen, zoekt hij hulp van het publiek via crowdfunding,

VLISSINGEN - De band Tangarine komt naar het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Het folkduo neemt de plaats in van Danny Vera, die verhinderd is.

MIDDELBURG - Steady New Sounds doet namens Zeeland mee aan de Nederlandse finale van Global Battle of the Bands. Dat is een muziekwedstrijd voor bands van alle continenten, met 38 deelnemende landen. Nederland doet voor het tweede achtereenvolgende jaar mee.

GRAAUW - De Zeeuwse bands The Red Scarves en Going Dutch zijn geselecteerd voor de bandwedstrijd The Road To Graauwrock. In totaal strijden negen bands uit Nederland en België voor een plekje op het festivalpodium op 29 mei.