OOST-SOUBURG - Ed Struijlaart heeft een nieuw album uitgebracht: Closer Than Skin. Donderdag kwam de singer-songwriter uit Den Haag langs in de studio van Omroep Zeeland, want komend weekend is hij één van de artiesten op festival Back At Sea in Ouddorp. Hij treedt daar op samen met BLØF, Racoon en Matt Simons, en probeert een wereldrecord te vestigen!

De Zeeuwse Top 40

VLISSINGEN - Van electroband XMH uit Vlissingen verschijnt deze week een nieuwe EP. Centraal daarop staat het nummer The Blind, afkomstig van het album dat eerder dit jaar verscheen. Die track blijkt een gewild nummer op de Europese dansvloeren.

MIDDELBURG - Van het popduo Romi Cage uit Middelburg verschijnt vandaag een trancetrack op het label van Armin van Buuren. Het gaat om een bewerking van Don't Wait door het Egyptische dj-duo Fady & Mina.

MIDDELBURG - Liedjesfestival 'Zing Zeeuws!' beleeft vrijdag 7 november zijn vijfde editie. Deze keer wordt het tweejaarlijkse liedjesfestival gehouden in Brogum, Zierikzee.

TILBURG - Rockband Destine is een crowdfundingproject gestart voor de opnames van een derde studioalbum. In de band spelen twee in Zeeland geboren muzikanten: gitarist Hubrecht Eversdijk en toetsenist Laurens Troost.

NIJMEGEN - Rockband Navarone brengt op 6 december een nieuwe dvd en cd uit: A Date At The Chapel. In de band speelt de uit Middelburg afkomstige gitarist Roman Huijbreghs. A Date At The Chapel is een registratie van een optreden in een kloosterkapel in Ottersum. De band werd daarbij begeleid door negen klassieke muzikanten.

MIDDELBURG - De Zeeuwse rockband Fire Within presenteert op 1 november zijn debuutalbum tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Die avond staat helemaal in het teken van de Zeeuwse Metal. Naast Fire Within zijn er optredens van Hatred Defined en Tellurion.

OOST-SOUBURG - De Duts'n hebben met '500 Kroketten' (origineel: The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles) de beste Zeeuwse cover van 2014 gemaakt en de publieksprijs gewonnen. Kijk hier de optredens van de zestien fiinalisten terug.

OOST-SOUBURG - De uitzending van de Beste Zeeuwse Cover 2014 gemist? Kijk hier de uitzending per uur terug.

OOST-SOUBURG - De Duts'n uit Oostburg hebben de beste Zeeuwse cover van 2014 gemaakt. Hun cover van The Proclaimers 500 miles is vertaald als 500 kroketten. Ook de publiekprijs ging naar hen. Tweede werd de band El Combo met 'Nae Stranguh'. Derde werden Ellen en Jeroen met 'Mee sie mee joe'.

OOST-SOUBURG - Geert & The Chiefs brengt zondag zijn nieuwe single uit. De single heet Fly To Freedom en de Walcherse band viert de release met een optreden in De Spot in Middelburg op 31 oktober.