OOST-SOUBURG - De band Lorrainville heeft maandag een nieuwe single uitgebracht: It’s Not A Crime is de eerste single van het tweede album Desire the Reckless dat op 3 november uitkomt. Bassist van de band is Peter Slager van BLØF.

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Wie maakt de Beste Zeeuwse cover van 2014? Op zaterdag 25 oktober strijden vijftien finalisten om de titel in de studio van Omroep Zeeland. Onbekend is nog wie de finalisten zijn, want dat bepaal jij! Hoe? Door jouw stem uit te brengen.

OOST-SOUBURG 'Een mengelmoesje van Souburgs en overige Zeeuwse dialecten', zo omschrijft de Walcherse band El Combo haar bijdrage aan de Zeeuwse Cover 2014. De band maakte een bewerking op een hit van Kevin Ayers: Caribean Moon.

OOST-SOUBURG Geen Zeeuwse bolus, Zeeuwse kroketten! DE DUTS'N uit Zeeuws-Vlaanderen brengen in hun cover van 500 Miles (The Proclaimers) een ode aan de Zeeuwse kroket.

OOST-SOUBURG - In zijn Zeeuwse cover vervangt Hans Rademakers Het Land van Maas en Waal door Ut Langd van Zeej en Langd . Het bekendste nummer van Boudewijn de Groot, en zijn enige nummer 1-hit, in een Zeeuws jasje.

Terneuzen - Adrie van der Lijcke zond enkele weken geleden al zijn vertaling van Heb je even voor mij van Frans Bauer in. Nu heeft 'ie er ook nog een clip bij gemaakt. De clip is opgenomen aan het strandje bij Terneuzen.

Oostburg - Jacco Ricardo maakte een Zeeuwse cover in het West Zeeuws-Vlaamse dialect. Ik voel me zo verdomd alleen van Danny de Munck werd Zjeew'n zin zuunug! Opgenomen in de studio van Peter de Krijger in Hoek. Helaas vergaten de heren een filmpje op te maken, daarom bij dit lied alleen een foto...

HULST - Mondharmonicaspeler Gait Klein Kromhof uit Hulst is genomineerd voor een Dutch Blues Award. Hij dingt mee in de categorie 'Best Harpist'. In 2010 was hij al eens winnaar van die award, maar hij zou het opnieuw een eer vinden hem te winnen.

OOST-SOUBURG - De band Melou werkt aan een nieuw album. In de band speelt de uit Groot-Abeele afkomstige singer-songwriter Maarten Reijnierse. Om het geld voor de opnames bij elkaar te brengen is een crowdfundingproject gestart.

OOST-SOUBURG - Opnieuw is een nummer van BLØF gekozen als inzending voor de Beste Zeeuwse Cover. Maet 4 maakten Bin Het Je Ogen Of Nie, een Zeeuwse versie van Open Je Ogen.

OOST-SOUBURG - De allereerste cover van BLØF is binnen. Ronny & Danny Hannewijk gingen aan de slag met het nummer Mannenharten dat BLØF samen met Nielson heeft gemaakt. Ronny & Danny maakten er Broederharten van. Ter nagedachtenis aan hun overleden broer. Op gitaar zien we een oude bekende.