OOST-SOUBURG - Drie muzikanten hebben de handen ineen geslagen en een benefiet-cd gemaakt voor de Stichting Ambulance Wens Nederland. De stichting vervult laatste wensen van terminale patiënten. Eén van de drie is Robert Stoltink uit Middelburg. Hij was donderdag in de studio van Omroep Zeeland om de benefietplaat A Rising Star te presenteren.

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Ed Struijlaart heeft een nieuw album uitgebracht: Closer Than Skin. Donderdag kwam de singer-songwriter uit Den Haag langs in de studio van Omroep Zeeland, want komend weekend is hij één van de artiesten op festival Back At Sea in Ouddorp. Hij treedt daar op samen met BLØF, Racoon en Matt Simons, en probeert een wereldrecord te vestigen!

UTRECHT - Singer-songwriter Eveline Vroonland heeft een nieuwe naam: PHOS. De in Heinkenszand geboren zangeres komt begin januari met een tweede album. Het eerste optreden onder de nieuwe naam is op 17 januari tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

OOST-SOUBURG - Nicole Bianchet is kunstenares, zangeres en songwriter en ze heeft een debuutalbum gemaakt: House of Silence. Ze presenteert de plaat zaterdag in De Piek in Vlissingen. Vrijdag kwam ze erover vertellen in de studio van Omroep Zeeland.

GOES - De nieuwe single van popduo SENSE uit Goes heet Come Closer. Meer dan in de voorgaande nummers kiest het duo voor een elektrisch geluid.

VLISSINGEN - Van electroband XMH uit Vlissingen verschijnt deze week een nieuwe EP. Centraal daarop staat het nummer The Blind, afkomstig van het album dat eerder dit jaar verscheen. Die track blijkt een gewild nummer op de Europese dansvloeren.

MIDDELBURG - Van het popduo Romi Cage uit Middelburg verschijnt vandaag een trancetrack op het label van Armin van Buuren. Het gaat om een bewerking van Don't Wait door het Egyptische dj-duo Fady & Mina.

MIDDELBURG - Liedjesfestival 'Zing Zeeuws!' beleeft vrijdag 7 november zijn vijfde editie. Deze keer wordt het tweejaarlijkse liedjesfestival gehouden in Brogum, Zierikzee.

TILBURG - Rockband Destine is een crowdfundingproject gestart voor de opnames van een derde studioalbum. In de band spelen twee in Zeeland geboren muzikanten: gitarist Hubrecht Eversdijk en toetsenist Laurens Troost.

NIJMEGEN - Rockband Navarone brengt op 6 december een nieuwe dvd en cd uit: A Date At The Chapel. In de band speelt de uit Middelburg afkomstige gitarist Roman Huijbreghs. A Date At The Chapel is een registratie van een optreden in een kloosterkapel in Ottersum. De band werd daarbij begeleid door negen klassieke muzikanten.

MIDDELBURG - De Zeeuwse rockband Fire Within presenteert op 1 november zijn debuutalbum tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Die avond staat helemaal in het teken van de Zeeuwse Metal. Naast Fire Within zijn er optredens van Hatred Defined en Tellurion.