OOST-SOUBURG - Vrijdagavond staat Marjon van Iwaarden in theater De Mythe in Goes met de avondvullende theatershow Vrij. Op het programma staan Nederlandstalige liedjes met tussendoor persoonlijke verhalen. Marjon staat helemaal achter haar keuze voor de Nederlandstalige muziek, al blijft het moeilijk een voet tussen de deur te krijgen bij landelijke radiostations. 

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Jeroen 't Gilde met 'n Pèrd zon'r Naom heeft de Zeeuwse Coverwedstrijd 2016 gewonnen. De jury, bestaande uit Ronald Slager, Kees Wondergem en Adrie Oosterling, vond het liedje het beste van de dertien finalisten.

OOST-SOUBURG - Jeroen 't Gilde uit Axel heeft met het nummer 'n Pèrd zon'r Naom de beste Zeeuwse cover van 2016 gemaakt. Het nummer is origineel van America. Kijk de uitzending per uur terug.

OOST-SOUBURG - Kijk alle optredens van de Beste Zeeuwse Cover van dit jaar nog eens terug.

OOST-SOUBURG - Voor de vijfde keer gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Zaterdag spelen de finalisten van 8.00 tot 12.00 uur hun cover live en akoestisch in de studio van Omroep Zeeland. Dit zijn de winnaars van vorige edities.

OOST-SOUBURG - De finalisten die op zaterdag 29 oktober strijden om de Beste Zeeuwse Cover van 2016 zijn bekend.

OOST-SOUBURG - De track Easier That Way van Danny Vera is op single uitgebracht. Het staat op het album The Outsider, dat in september verscheen. Op het nummer is ook de Zeeuwse blues- en rootsmuzikant Gait Klein Kromhof te horen op mondharmonica. 

OOST-SOUBURG - Ronald Slager, Kees Wondergem en Adrie Oosterling zitten op zaterdag 29 oktober in de jury van de Beste Zeeuwse Cover. Zij bepalen wie dit jaar de beste Zeeuwse cover heeft gemaakt. 

OOST-SOUBURG - In de nieuwe Nederlandse speelfilm De Zevende Hemel zitten twee liedjes van Zeeuwse bodem: Mijn Hart Kan Dat Niet Aan, geschreven door Huub van der Lubbe en de Zeeuwse gitarist Leo van de Ketterij, en Omarm van BLØF. Verder komt er muziek in voor van onder meer Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar.

OOST-SOUBURG -  Zaterdag presenteert de band YELLOW zijn nieuwe single Alright in De Piek in Vlissingen. De vier bandleden hebben ook een paar muzikale vrienden uitgenodigd: Inge, Marjon van Iwaarden en Peetman. Samen willen ze er een prachtig feestje van maken, vertelden ze in De Muziekmiddag tegen Elias den Hollander. Toch denkt zangeres Joyce Gyselinck nog wel eens terug aan die eerste enge ontmoeting... 

HOEDEKENSKERKE - De zingende makelaar Alwin uit Hoedekenskerke heeft een nieuwe single. Jij Hebt Veel Meer Dan Andere Vrouwen is geproduceerd door Emile Hartkamp, bekend van zijn werk met Frans Bauer, Marianne Weber en Jannes. Alwin dook een paar weken geleden de studio in met de producer en het resultaat is een single waar het plezier van afspat.