OOST-SOUBURG - De Goese reggaeband Misty Basement heeft een nieuwe cd gemaakt: World Wide Web. Zondag wordt de plaat gepresenteerd in Café De Pompe in Goes. De band speelt reggae maar wel op zijn eigen, Zeeuwse manier.

De Zeeuwse Top 40

VLISSINGEN - Op de Sena Talent Stage van het Bevrijdingsfestival in Vlissingen spelen vijf bands uit het midden van het land: Stillwave, Causes, Het Universumpje, rapper ReaZun en Leaways.

SCHIJNDEL - Racoon, Danny Vera en Vanderbuyst spelen in het paasweekeinde op Paaspop. Voor Racoon wordt dit het derde optreden op de mainstage. Vanderbuyst speelde in 2011 al eens op het festival in Schijndel.

HEINKENSZAND - Marjon van Iwaarden zoekt financiële ondersteuning om een EP te kunnen opnemen. Met dat doel is de zangeres een crowdfundingproject gestart op Voordekunst. Dat is een website die kunstenaars en kunstinstellingen helpt hun projecten te realiseren.

MIDDELBURG - Twee leden van rockband Steady New Sounds zijn een eigen studio gestart. De behoefte aan een eigen studio is ontstaan door hun ervaringen bij het zoeken naar een geschikte, betaalbare studio.

OOST-SOUBURG - Broeder Dieleman uit Middelburg en de Amerikaan Bonnie 'Prince' Billy brengen op 18 april een plaat uit voor Record Store Day 2015. Dat is een dag die in het teken staat van de onafhankelijke platenzaak. Op de vinylsingle zingen beiden een nummer van elkaar.

GOES - Alex Krijnen is een feestzanger uit Goes. Zondag presenteert hij zijn nieuwe single Heel Dicht Bij Jou. Hij komt oorspronkelijk uit Bergen op Zoom, maar hij heeft geen moeite om de Zeeuwen op sleeptouw te nemen.

MIDDELBURG - Maxim S. Calda van Tuxedo Bandido heeft een solosingle uitgebracht. Twenty Years Ago verschijnt onder zijn artiestennaam El Maxicano. Hoewel het al een tijdje stil is rond Tuxedo Bandido, betekent dit soloproject niet het einde van de band, verzekert Maxim.

OOST-SOUBURG - De single Vision van singer-songwriter Claudia K. is vanaf 1 maart wereldwijd verkrijgbaar. Claudia Kuzee-Bauer woont in Beieren, maar groeide op in Oost-Souburg.

OOST-SOUBURG - Drie ervaren muzikanten hebben zich verenigd in Blue Belgique: Dirk van Sliedrecht uit Sint-Niklaas en Ferry Fassaert en Frans Bosschaert uit Hulst. Ze spelen blues, folk en een beetje funk en hebben eind vorig jaar de demo Pay Day opgenomen.

ALICANTE - Het debuutalbum van Sound Of Lighthouse is donderdag verschenen. De band is een samenwerking tussen dj/producer Renegato (Fred Krautwurst) en zangeres Josie Kneepkens, die beiden tot voor kort in Zeeland actief waren.