OOST-SOUBURG - Ook dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar de beste Zeeuwse cover. Doe mee en maak een Zeeuwse cover van een popliedje, speel het, maak er een filmpje van en stuur het naar Omroep Zeeland. Wie weet speel jij jouw nummer live en akoestisch in de radiostudio tijdens de finale op zaterdag 25 oktober.

De Zeeuwse Top 40

BIERVLIET - De band The Good, The Bad & Bart uit Biervliet heeft een cd gemaakt. Tot nu toe speelden ze alleen covers, maar op het mini-album Fly With Me staan vier eigen country-folk liedjes. Met het album staan ze ook stil bij hun 11-jarig bestaan.

OOST-SOUBURG - Deze Zeeuwse Band doet ook dit jaar weer mee met de Beste Zeeuwse Cover. Dit keer hebben de muzikanten voor het nummer Applejack van Dolly Parton gekozen. Hun Zeeuwse versie heet Ouwe Zak.

OOST-SOUBURG - Het lied Nobody's Wife van Anouk heeft nu ook een Zeeuwse cover. 'An'doek ging aan de slag met het nummer en maakte er Nooit van Hin'een van.

OOST-SOUBURG - Geert de Vos doet dit jaar ook weer mee aan de Beste Zeeuwse Cover. Hij heeft een eigen versie gemaakt van het nummer Altijd heb ik je lief van Clouseau. Zijn versie van het lied heeft de titell Zjeeuws Dat Is Mun Toal. Het nummer is geschreven door Elly Neuféglise.

OOST-SOUBURG - Musicalactrice Maike Boerdam zit dit jaar opnieuw in de jury van de Beste Zeeuwse Cover. Op zaterdag 25 oktober 2014 bepaalt zij, samen met twee anderen, wie de beste Zeeuwse cover van 2014 maakt.

OOST-SOUBURG - De symfonische hardrockband Fire Within uit Middelburg heeft zijn debuutalbum af. Bassist Robbin van de Bor en toetsenist Arjon Bimmel lieten de eerste twee tracks vrijdagochtend horen op Omroep Zeeland radio.

OOST-SOUBURG - Ook de mannen van Krapuul hebben weer een Zeeuwse cover ingestuurd. Het nummer Going Down South staken ze in een Zeeuws jasje: Slik.

OOST-SOUBURG - As die sturm weer in mun kop rond woedt, en ik nie weet oe ut verder moet. Is dit de plek waerak ouvast vin, zolang a jie ier bin. Make You Feel My Love, de wereldhit van Adele (origineel: Bob Dylan) is er nu ook in het Zeeuws. Leo Adriaansen (zang) en David Egter (gitaar) maakten er 'Zolang a Jie Ier Bin' van.

OOST-SOUBURG - De Spaans-Nederlandse band Sound of Lighthouse heeft een single uitgebracht: My Eyes Only. Bandlid is singer-songwriter Josie Kneepkens, die tot voor kort in Middelburg woonde.

OOST-SOUBURG - De band PerkXperience doet ook mee aan de Beste Zeeuwse Cover van 2014. Polk Salad Annie van Tony Joe White wordt Lamsoren Lieze. In de cover zijn verschillende verwijzingen naar het origineel opgenomen.