ZAAMSLAG - Zanger Dirk (13) uit Zaamslag heeft een nieuwe single uitgebracht. Verliefd Tot Over M'n Oren is zijn eerste single die uitkomt op het platenlabel Rood-Hit-Blauw.

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - BLØF brengt vijf nummers van de afgelopen editie van Concert at SEA uit op een EP. Vanaf vrijdag is de EP 'Open Je Ogen' verkrijgbaar.

MIDDELBURG - De Popronde strijkt op 13 november neer in Middelburg. Het gratis festival heeft de eerste negen artiesten bevestigd. Het zijn: Eveline Vroonland, Me & Mr. Jansen, Wonder, De Skaggerz, Maask, Piñata, Head First, The Afterveins en The Shady Greys.

OOST-SOUBURG - The Black Marble Selection uit Tilburg heeft een contract getekend bij V2 records. Zanger van de band is de uit Middelburg afkomstige Jean-Paul Lilipaly. Dit jaar gaat de band een volledig album opnemen, dat begin 2015 verschijnt. Label V2 verzorgt de komende vier jaar de promotie in binnen- en buitenland.

OOST-SOUBURG - Bart Dietvorst uit Delft verloor vorig jaar oktober zijn driejarig dochtertje Mara aan neuroblastoom kinderkanker. De ex-Goesenaar maakte met zijn band Broken Sun het album Life & Death. De cd is een eerbetoon aan Mara, maar ook een manier om aandacht te vragen voor het belang van onderzoek naar deze ziekte.

VLISSINGEN - De Hobbyisten spelen op 21 november in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De Walcherse hiphopband ziet het optreden als een unieke kans om zich te presenteren voor het festivalseizoen 2015.

OOST-SOUBURG - Van Broeder Dieleman is een nieuwe videoclip uitgekomen: Land van Verandering. De clip is gemaakt door Kimmo Films naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van Zeeuws-Vlaanderen en zit vol beelden van het Zeeuws-Vlaamse land.

OOST-SOUBURG - Zoals elke voetbalzomer steunt Louis L uit Vrouwenpolder het Nederlands elftal met een voetbalsingle. Dit jaar doet hij dat met een nieuwe versie van Nederland Kampioen!en hij heeft er alle vertrouwen in dat deze voorspelling uitkomt.

OOST-SOUBURG - Van de 169 bands die zich hebben aangemeld voor de Grote Prijs van Nederland 2014 komen er zes uit Zeeland. Het zijn: Going Dutch, Yellow, Steady New Sounds, Jimmy Dumbbell, De Hobbyisten en Giant Diamond Sea Turtle. Bernard Hering en de ex-Zeeuws-Vlaamse Elly Kellner doen mee in de categorie singer-songwriter.

OOST-SOUBURG - Met optredens in Vlissingen, in Gent, op Weitjerock en in de North Sea Jazz Club in Amsterdam gaat Eva Auad een leuke zomer tegemoet. Daarnaast legt de Vlissingse singer-songwriter de laatste hand aan een nieuw album waarmee ze verder hoopt door te breken. Dinsdag vertelde ze erover in de studio van Omroep Zeeland.

OOST-SOUBURG - Zanger Edwin Kaljouw kwam vrijdagochtend op bezoek bij Omroep Zeeland. Zijn nieuwe single Zorg Dat Je Happy Wordt! beleefde de radiopremière. Edwin presenteert de single zaterdag in zijn woonplaats Kapelle.