OOST-SOUBURG - Hiphopband De Hobbyisten uit Vlissingen heeft de clip van de nieuwe single naar buiten gebracht: Buurtthug. Het is een woord dat je niet tegenkomt in Van Dale, maar het staat letterlijk voor 'buurt tuig'. Met de single introduceert de band een ander, electronischer geluid. Maandag vertelden bandleden Kevin van Gorkom en Hugo van Rooijen erover in de radiostudio bij Elsa van Hermon in Goedemorgen Zeeland.

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

HOOGERHEIDE - De Nederlandse zangeres Bo Joanna heeft het liedje Love Me van de Goese singer-songwriter Kees van Vredegem opgenomen. De single beleefde donderdag zijn digitale release in Bergen op Zoom. 

TERNEUZEN - Ze noemen zich Vellie & Scarra en als het aan hen ligt wordt hun nieuwe clip een regelrechte zomerhit. Je Voelt Dit van de twee Zeeuws-Vlaamse rappers is het relaas van een ontmoeting met een vrouw met sexy 'boobs en booty', of was het toch allemaal een droom?

OOST-SOUBURG - De Goese band YELLOW heeft een nieuwe single. 'Over' is de eerste track van een nieuwe EP die later dit jaar verschijnt. De single beleefde vrijdagochtend zijn radiopremière bij Omroep Zeeland, in het bijzijn van bandleden Dennis Notebaart en Rob de Winter.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse zangeres Marjolijn Polfliet zingt op 2 juli twee Franse chansons in het radioprogramma Sportzomer op NPO Radio 1. Die dag is de start van de Tour de France.          

OOST-SOUBURG - Het gaat goed met Sunra. De rockband uit Schouwen-Duiveland leverde eind vorig jaar de EP This Is The Shit af en speelde deze maand op Anywave. Op 19 juni staat Sunra op het Noord-Hollandse festival Julianapop voor waarschijnlijk een paar duizend mensen. Na de goed lopende set op Anywave hebben frontman Adriaan van den Berg en drummer Maurice Frickus er alle vertrouwen in.

AMSTERDAM - Rockband The Pheromones heeft een nieuwe single uitgebracht. De track heet Lost in Amsterdam en is een voorproefje van het tweede album.

TERNEUZEN - Django Boegheim uit Middelburg mag zich De Beste Singer-Songwriter van Zeeland noemen. Hij won zaterdagavond de finale in Porgy en Bess. De contest was georganiseerd door Bureau City Marketing Terneuzen in samenwerking met festival ZeelandJazz. 

GOES - Kevin Village uit Goes heeft de Nederlandstalige versie van Papillon uitgebracht. Vorig jaar verscheen het Franstalige Papillon. Daarmee sloot hij aan op de Zeeuwse etappe van de Tour de France. Nu zingt hij hetzelfde lied als 'Zoals Een Vlinder'. Lied en videoclip zijn afgelopen zondag uitgevlogen. 

TERNEUZEN - Vijf Zeeuwse singers-songwriters strijden op 11 juni in Terneuzen om de titel Beste Singer Songwriter Zeeland 2016. Het zijn Jaimy Versteeg, Django Boegheim, Isabel Zoeteweij, Meriam Ulijn en Olof Sinke. De verkiezing is opgezet om de beoefening van (jazz)muziek, vooral door jongeren te stimuleren en te promoten.

OOST-SOUBURG - Hij woont al jaren in Breda maar laat zich nog graag inspireren door de gezonde Zeeuwse zeelucht: singer-songwriter Joris Dee. Hij groeide op in Middelburg en heeft zijn debuutalbum Cobalt gedoopt, een verwijzing naar de kleur van de zee.