HULST - De Zeeuwse bands Jimmy Dumbbell en De Hobbyisten strijden samen met twee Belgische bands op 25 april (Koningsnacht) om de laatste twee plaatsen op Vestrock. De concurrentie in deze Vestrockrally komt uit Sint Niklaas (Deerman) en Brugge (We Are Ooh People).

like ons op facebook

HEIKANT - Coverband Smash speelt zaterdag in de halve finale van The Clash of the Coverbands (Benelux editie) in Amsterdam. Zaterdag vertrekt een volle bus met fans vanuit Heikant.

MIDDELBURG - Frontman Marien Dorleijn van de band Moss is zaterdag 12 april op De Muzikantendag on tour in Zeeland. Je kunt je demo pluggen, netwerken of meer informatie krijgen over diverse aspecten van het muzikantschap. In De Spot in Middelburg kun je als binnen een dag zowel artistieke als zakelijke kennis opdoen over het muzikantschap.

VLISSINGEN - De Walcherse band De Hobbyisten lanceert zijn nieuwe album Ambitie op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. De hiphopband speelt op 5 mei op het hoofdpodium aan het Bellamypark.

OOST-SOUBURG - De nieuwe EP van poprockband Yellow uit Goes verschijnt eind mei, maar de single Pretender is sinds vrijdag overal digitaal te koop. "We konden niet langer wachten", zegt zangeres Joyce Gyselinck, die met de complete band te gast was in de studio van Omroep Zeeland.

LANDGRAAF - Taymir speelt op Pinkpop 2014. De Haagse band met Zeeuwse drummer Harrie Roelse staat zondag 9 juni op het nieuwe vierde podium van het festival in Landgraaf. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

OOST-SOUBURG - BLØF start donderdag de tournee In Het Midden Van Alles met een try-out in Gebouw-T in Bergen op Zoom. De voorbereidingen waren korter dan gepland, doordat de band dinsdag nog te gast was in De Wereld Draait Door.

OOST-SOUBURG - De Walcherse band The Shore Cries Attic was vrijdag te gast in de studio van Omroep Zeeland. Na hun uitverkiezing voor het bandcoachtraject PopAanZee 2014 is de band gedreven om heel groot te worden. Gitarist Remi Moehijam: "We investeren al onze vrije tijd in de band en we hopen zo snel mogelijk op grote podia en festivals te staan.

OOST-SOUBURG - Anita en Ed uit Tholen hebben een reggaesingle uitgebracht. Reggae Te Gek Ee! is de eerste single van het duo van dit jaar.

MIDDELBURG - Danny Vera was donderdagavond te gast in De Wereld Draait Door. In de rubriek Guilty Pleasure zong hij een favoriet nummer waar hij zich eigenlijk een beetje voor schaamt: All I Wanna Do Is Make Love To You van Heart.

TERNEUZEN - Herman Brock Jr. is bijna klaar met zijn nieuwe cd, het bluegrass-album The Old World. Voor de financiering van de laatste fase van masteren en mixen, zoekt hij hulp van het publiek via crowdfunding,