OOST-SOUBURG - Bluesrocktrio The Sweet Lord Animals uit Axel komt met een nieuwe cd. Vrijdagochtend lieten ze alvast een voorproefje horen van het album, de track Flood, een lied over de watersnoodramp van 1953.

De Zeeuwse Top 40

GRONINGEN - The Common Linnets zijn de grote winnaars geworden bij de uitreiking van de European Border Breakers Awards in Groningen. Behalve zo'n award, kregen ze ook de publieksprijs, de Public Choice Award. Het duo, bestaande uit Ilse DeLange en de uit Hulst afkomstige JB Meijers (foto) kregen de prijzen woensdagavond uitgereikt tijdens festival Eurosonic Noorderslag.

OOST-SOUBURG - Fans van Elvis Presley hebben donderdag hun idool ontmoet bij Omroep Zeeland. Elvis look-a-like Ben Thompson was op bezoek en zong twee nummers van Elvis. Hij staat in de 80th Anniversary Tribute Show, die volgende week Middelburg aandoet.

OOST-SOUBURG - Zanger Kees heeft een nieuwe single. Het is een cover van Vergeet Nu Maar Je Zorgen uit Ciske de Rat. Hij heeft de ballad in een nieuw jasje gestoken. Het refrein toverde hij om in een feestnummer.

OOST-SOUBURG - Rockband Evelyn's Cradle uit Oost-Souburg is terug van weggeweest met een nieuwe song en videoclip. De single heet 24/7 en de clip is opgenomen in De Machinefabriek in Vlissingen.

OOST-SOUBURG - Van dj-duo Pep & Rash is een nieuwe track verschenen: Rumors is de tweede track op hun nieuwe label Spinnin' Records. In het najaar van 2014 verscheen al Fatality. Al voor de release kreeg Rumors de nodige support van dj's als Hardwell, Martin Garrix, Tiësto, Afrojack en Pete Tong.

LEEUWARDEN - De Friese dreampopband Sväva start het jaar met de release van de nieuwe single Labyrinth. In de band zingt Bente Hout, afkomstig uit Kapelle. In de muziek zijn invloeden terug te horen van onder meer Kate Bush en Björk.

UTRECHT - Singer-songwriter Eveline Vroonland heeft een nieuwe single en clip naar buiten gebracht. Het nummer 'Fall Out' is de eerst single onder haar artiestennaam PHOS.

MIDDELBURG - De Amerikaan Joe Chiccarelli produceert het debuutalbum van het Middelburgse duo Romi Cage. Het duo, bestaande uit het echtpaar Michaël en Romy Coomans, maakte dat op hun Facebookpagina bekend.

HEINKENSZAND - Zangeres Marjon van Iwaarden uit Heinkenszand heeft een nieuwe single uitgebracht. Het lied heet Spreek Vrij en gaat over de liefde tussen twee mensen.

BRUINISSE - Poprockband Jimmy Dumbbell uit Bruinisse houdt op te bestaan. De breuk komt niet door problemen onderling, maar wel door gebrek aan inspiratie. Het album waaraan de band werkte komt er niet.