- advertentie -

Alpe d'HuZes: Opgeven is geen optie

Alpe d'HuZes: Opgeven is geen optie

Deze week wordt in Frankrijk voor de achtste keer Alpe d'HuZes gehouden. Dat is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt de legendarische Alpe d'Huez tot zes keer aan toe beklommen, fietsend en lopend. Dat gebeurt op woensdag 5 en donderdag 6 juni. Er doen ook veel Zeeuwen mee. Verslaggevers Stefan Nijpjes en Mark van Leijden zoeken die Zeeuwse deelnemers op en maken deze week verhalen met hen.

GOES - Het is de week van de fietsevenementen voor het goede doel. Alpe d'HuZes in Frankrijk zit erop en Delta Ride for the Roses in Goes staat voor de deur. Er zijn ook sporters die aan beide evenementen meedoen. Eén van hen is de Goese bakker Patrick Bunt.

ALPE D'HUEZ - Duizenden deelnemers aan de benefiettocht Alpe d'HuZes zijn woensdag en donderdag meerdere malen de berg Aple d'Huez opgereden of gelopen. Zij hebben daarmee ruim 25 miljoen euro opgehaald voor de stichting KWF Kankerbestrijding.

ALPE D'HUEZ - Zanger Syb van der Ploeg van de Kast gaf woensdag tijdens het fietsevenement Alpe d'Huzes een privé-optreden ter nagedachtenis aan de in april overleden Joyce Muilenburg uit Vlissingen. Dat gebeurde in bocht 18 van de berg Alpe d'Huez.

ALPE D'HUEZ - Het was vandaag de eerste koersdag van de Alpe d'HuZes, het fietsevenement op de beroemde berg Alpe d'Huez, waarbij geld opgehaald wordt voor KWF Kankerbestrijding.

ALPE D'HUEZ - Van de bijna achtduizend deelnemers aan het fietsevenement Alpe d'HuZes komen er 97 uit Zeeland. Dat maakt de organisatie van Alpe d'HuZes bekend.

ALPE D'HUEZ (FRA) - Bijna honderd Zeeuwen doen dit jaar mee aan Alpe d'HuZes, het fietsevenement op de Franse Alpe d'Huez waarbij geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Een van de deelnemers is de 62-jarige René den Doelder uit Vogelwaarde. Hij rijdt donderdag mee met Team Zeeuwsche Delta.

OUD-VOSSEMEER - Duizenden fietsers rijden komende woensdag en donderdag de Alpe D'Huez op. Ze laten zich sponsoren om onder het motto Alpe d'HuZes geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

OUD-VOSSEMEER - De Glazen Ei-actie in Oud-Vossemeer heeft 23.853 euro opgeleverd voor de strijd tegen kanker. Vier dagen lang sloten Jan Koning, Rini Matthijsen, Johan de Jager, en Rachella Slokkers zichzelf op in een glazen ei. Daar maakten de Zeeuwen precies honderd uur radio. Net als de dj's van 3FM in het Glazen Huis deden ze dat zonder te eten.