Zaak Checkpoint zet discussie gedoogbeleid op scherp

Zaak Checkpoint zet discussie gedoogbeleid op scherp

Het gerechtshof in Den Haag oordeelt op 2 februari 2012 dat de eigenaar en medewerkers van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen vrijuit gaan. Volgens het hof is de softdrugswinkel te lang gedoogd, waardoor het onmogelijk is geworden om de leiding en de medewerkers te vervolgen.

DEN BOSCH - De eigenaar van coffeeshop Aarden in Goes moet opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Het gerechtshof in Den Bosch oordeelt woensdag dat de eigenaar alsnog vervolgd kan worden. Eerder haalde de rechtbank van Middelburg nog een streep door de vervolging van de coffeeshophouder.

bekijk video: 

DEN HAAG (ANP) - De uitspraak van de Hoge Raad over coffeeshop Checkpoint schept duidelijkheid over heel veel andere zaken over de verkoop van softdrugs. De raad bepaalde dinsdag dat het Openbaar Ministerie (OM) de shop in Terneuzen toch mag vervolgen.

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen reageert met gemengde gevoelens op de ontwikkelingen rond de voormalige coffeeshop Checkpoint. Dinsdag besloot de Hoge Raad in Den Haag dat het Openbaar Ministerie de eigenaar en het personeel van Checkpoint tóch mag vervolgen.

luister fragment: 

DEN HAAG - Eigenaren en personeel van de voormalige coffeeshop Checkpoint in Terneuzen mogen worden vervolgd door het Openbaar Ministerie. Dat oordeelde de Hoge Raad in Den Haag dinsdagmiddag.

bekijk video: 
luister fragment: 

TERNEUZEN - Skihal Snowbase in Terneuzen is gesloten en de vijftig personeelsleden zijn ontslagen. Snowbase zat al een tijdje in financiële problemen, onder meer doordat het Openbaar Ministerie beslag legde op de hal, vanwege mogelijke banden met coffeeshop Checkpoint.

bekijk video: 
luister fragment: 
di 06-03-2012, 08:32

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie gaat definitief in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag, waardoor medewerkers van coffeeshop Checkpoint vrijuit gingen. Volgens het hof hebben politie, gemeente en justitie willens en wetens de grootschalige handel in softdrugs bij Checkpoint gedoogd. Het Openbaar Ministerie is het hier niet mee eens en vecht de uitspraak aan.

bekijk video: 
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie legt zich niet neer bij de uitspraak in de zaak rond de voormalige coffeeshop Checkpoint, en heeft cassatie ingesteld. Dit moet binnen veertien dagen gebeuren en die termijn is nu veiliggesteld.
bekijk video: 
TERNEUZEN - Oud-medewerkers van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen noemen de rechterlijke uitspraak 'uiteindelijk gerechtigheid'. Het hof heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de vervolging van de vroegere medewerkers van de coffeeshop.
bekijk video: 
luister fragment: 

TERNEUZEN - Het gedoogbeleid is zo goed als failliet. Dat zegt burgemeester Jan Lonink van Terneuzen. Aanleiding daarvoor is de uitspraak - donderdag - van het Gerechtshof in Den Haag. De zaak om medewerkers van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen te vervolgen, werd door het Hof niet-ontvankelijk verklaard.

bekijk video: 
luister fragment: 

DEN HAAG – Leiding en medewerkers van de voormalige coffeeshop Checkpoint in Terneuzen gaan vrijuit. Dat is het directe gevolg van de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. Het hof heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de vervolging van de vroegere medewerkers van Checkpoint.

bekijk video: 
luister fragment: