- advertentie -

Zaak Checkpoint zet discussie gedoogbeleid op scherp

Zaak Checkpoint zet discussie gedoogbeleid op scherp

Het gerechtshof in Den Haag oordeelt op 2 februari 2012 dat de eigenaar en medewerkers van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen vrijuit gaan. Volgens het hof is de softdrugswinkel te lang gedoogd, waardoor het onmogelijk is geworden om de leiding en de medewerkers te vervolgen.

TERNEUZEN - Coffeeshop Checkpoint in Terneuzen zal de jarenlang slepende rechtszaken uiteindelijk winnen. Dat stelt onderzoeker en cannabisdeskundige Nicole Maalsté: "Er is geen criminele organisatie of wat dan ook aangetoond."

OOST-SOUBURG - Voormalige coffeeshop Checkpoint in Terneuzen is onderwerp voor de volgende film van regisseur Marnix Ruben uit Terneuzen. Het wordt de eerste speelfilm van de regisseur en dit keer over een controversieel onderwerp.

TERNEUZEN - Het opnieuw in hoger beroep behandelen van de strafzaak tegen de eigenaar van voormalig coffeeshop Checkpoint in Terneuzen heeft geen zin. Dat zegt de advocaat van de eigenaar van Checkpoint, André Beckers. Deze nieuwe behandeling is volgens hem verspilde moeite.

DEN HAAG (ANP) - De strafzaak in hoger beroep tegen de eigenaar van voormalig coffeeshop Checkpoint in Terneuzen moet over worden gedaan. Volgens de Hoge Raad heeft het gerechtshof in Amsterdam het Openbaar Ministerie in deze zaak onterecht niet-ontvankelijk verklaard.

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie stopt met vervolging van medewerkers van de voormalige coffeeshop Checkpoint in Terneuzen. Een woordvoerder van het OM laat weten dat het cassatieverzoek tegen hen is ingetrokken.

Het Openbaar Ministerie gaat voorlopig in cassatie tegen het niet vervolgen van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen. Later wordt besloten of de cassatie al dan niet wordt doorgezet. Volgens een woordvoerster van het OM is er meer tijd nodig om het arrest te bestuderen dan de twee weken die er eigenlijk voor staan.

AMSTERDAM - De eigenaar en het personeel van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen hoeven niet de cel in. En de BV waar Checkpoint onder viel, hoeft geen boete te betalen. Dat is het oordeel van het Gerechtshof in Amsterdam. Het Hof heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard.

AMSTERDAM - Op de vijfde en laatste dag van het hoger beroep tegen Checkpoint in Terneuzen was het laatste woord voor de 62-jarige hoofdverdachte, de eigenaar van de coffeeshop. Voor het Gerechtshof in Amsterdam verklaarde hij opnieuw dat het zonder de steun van de gemeente nooit gelukt was om Checkpoint te exploiteren. Het gerechtshof in Amsterdam doet op 16 juli uitspraak.

AMSTERDAM - De advocaten van Checkpoint vinden dat de voormalige coffeeshop in Terneuzen te hard wordt aangepakt. Dinsdag was de vierde dag van het proces. De coffeeshop moest in 2008 dicht na een reeks invallen.

AMSTERDAM - Er is in Nederland nog nooit een coffeeshophouder veroordeeld tot een gevangenisstraf; er waren tot nu toe alleen veroordelingen tot werkstraffen. Daarom moet ook de eigenaar van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen een taakstraf krijgen en niet de gevangenis in gaan. Dit betoogde advocaat Ab Sol uit Terneuzen donderdagmorgen in het Gerechtshof in Amsterdam.