- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

VLISSINGEN - In Vlissingen-Oost is het startschot gegeven voor de bouw van een enorme accuopslag voor groene stroom. Het is de eerste accucentrale op het Europese vasteland en heeft een vermogen van 10 megawatt. Dat is goed om 3000 huishoudens te voorzien van groene stroom.

BRESKENS - In delen van West-Zeeuws-Vlaanderen zijn maandagavond urenlang problemen met de waterdruk geweest. Daardoor kregen veel huishoudens geen tot nauwelijks water uit de kraan. Een kapotte waterleiding was de oorzaak.

DEN HAAG - De Nederlandse splitsingswet is niet in strijd met Europese regels en moet worden nageleefd. Tot dat oordeel komt de Hoge Raad der Nederlanden. Het betekent dat energiebedrijf Delta waarschijnlijk zijn zelfstandigheid verliest en er mogelijk banen verloren gaan.

HULST - Hulst stevent af op een tekort van 130.000 euro aan het eind van het jaar als de gemeente het beleid niet wijzigt. Dat blijkt uit de voorjaarsnota van de gemeente. Oorzaken zijn onder meer een lagere uitkering uit het gemeentefonds en een extra korting op het sociaal domein.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft zijn aandeel in het windmolenpark bij de Kreekraksluizen verkocht. De 18 windmolens leveren het Zeeuwse bedrijf ruim 61 miljoen euro op. Met het geld gaat Delta zijn schulden verminderen.

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmorgen een wietkwekerij opgerold in Middelburg. In een woning aan de Keurhove werden bij een inval 170 stekjes gevonden. De bewoner was niet thuis en is nog niet aangehouden.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta keert 15 miljoen euro dividend uit aan de provincie en de Zeeuwse gemeenten. Dat is veel meer dan de winst van 3,8 miljoen over 2014. Omdat de aandeelhouders in hun begrotingen rekening hebben gehouden met meer winstuitkering van Delta, past het bedrijf 11,2 miljoen bij uit eigen spaarpot.

VEERE - Ondernemers en bewoners in de gemeente Veere komen in actie voor betere internetverbinding. Al een tijd klaagt men over de verbinding, met name in het buitengebied.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta verlaagt per 1 juli de variabele gastarieven. De variabele elektriciteitsprijzen blijven gelijk. Gemiddeld genomen scheelt de wijziging op jaarbasis ongeveer 24 euro. Dat meldt het Zeeuwse bedrijf dinsdagmiddag.

VEERE - De Schotse Huizen in Veere komen mogelijk in Zeeuwse handen. Exploitant Delta Cultureel hoopt het museum voor een schappelijke prijs van de Rijksoverheid over te nemen. Dat zou de toekomst van het museum ten goede komen, zegt de stichting.