Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft over het eerste half jaar van 2014 minder winst geboekt dan over diezelfde periode vorig jaar. Uit de halfjaarcijfers van het bedrijf blijkt dat Delta over de eerste zes maanden ruim dertig miljoen euro winst heeft gemaakt. In 2013 was dat drie miljoen euro meer.

MIDDELBURG - GroenLinks roept alle partijen in Provinciale Staten op de extra informatiebijeenkomst over Delta van maandag te boycotten. Die bijeenkomst is belegd nu er grote politieke onrust is ontstaan over het voornemen van Delta om de winstgevende bedrijfspoot Indaver te verkopen.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta houdt zich niet aan de afspraken die zijn gemaakt met aandeelhouders. Dat vinden Provinciale Staten die de helft van de aandelen van Delta in bezit hebben. Daarom houden ze op 26 september een debat over het functioneren van de directie van Delta en de Raad van Commissarissen die het management moet controleren.

OOST-SOUBURG - De helft van de Zeeuwse dijken moeten de komende 35 jaar ingrijpend worden verbeterd om aan de nieuwe eisen te voldoen. Vandaag werd in Den Haag door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Deltacommissaris Kuijken het Deltaplan gepresenteerd.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta gaat het Belgische afvalbedrijf Indaver verkopen. Dat is opmerkelijk, omdat Indaver een van de bedrijfsonderdelen van Delta is die het erg goed doet. Delta is voor 75 procent eigenaar van het bedrijf.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft vrijdag in een email aan de aandeelhouders laten weten dat er niet naar de pers is gelekt over mogelijke fusieplannen. Die suggestie werd vanmorgen gewekt door enkele partijen in Provinciale Staten. Volgens die partijen heeft Delta de geheimhouding over de toekomst van het bedrijf geschonden.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta onderzoekt of er een een zonnepark kan komen langs de Ceresweg op Tholen. Daar zouden 70.000 zonnepanelen kunnen komen, zegt woordvoerder Arendo Schreurs van Delta.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta scoort slecht bij een klantenserviceonderzoek van de Consumentenbond. Van de twaalf onderzochte energieleveranciers, eindigde Delta op de tiende plaats met een 4,6.

MIDDELBURG - Delta heeft sinds donderdag enkele lokale omroepen in het digitale tv-pakket zitten. Omroep Tholen, Scheldemond TV en Omroep Hulst zijn nu ook digitaal te bekijken. Daarmee wordt hun bereik een stuk groter. Lokale radio-omroepen waren eerder al digitaal te ontvangen.

OOST-SOUBURG - Delta ontkent dat het klanten benadeelt die zelf stroom opwekken met zonnepanelen. GroenLinks gaat dit punt in Provinciale Staten naar voren brengen. Volgens hen rekent Delta een laag tarief voor de stroom die het afneemt van de consument en rekent het bedrijf een hoog tarief die dezelfde consument terugkoopt.