- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

OOST-SOUBURG - Kabelaar Delta heeft het aantal zenders onder de rode knop met HbbTV uitgebreid. Met de functie wordt tv-kijken gecombineerd met internet.

MIDDELBURG - Zeeland heeft vroegere Delta-dividenden te makkelijk uitgegeven. "Er is met geld gesmeten", zegt D66-fractievoorzitter Ton Veraart. 

KRUININGEN - Zeeland deelt niet langer in de winst van energiebedrijf Delta, nu het bedrijf moet zien te overleven. Het verdwijnen van die Delta-dividenden doet pijn in Zeeland. Niet alleen vanwege het geld, maar ook vanwege de onzekere toekomst van het bedrijf zelf. Dat zegt financieel wethouder Hans de Kunder van de gemeente Reimerswaal.

OOST-SOUBURG - Delta heeft voetballiefhebbers zondagmiddag even laten schrikken. Rond de klok van twee uur ging het beeld bij FOX Sports op zwart. ''Een storing'', aldus Delta. ''Dit beeld stond klaar voor het geval de onderhandelingen tussen FOX Sports en Delta zouden mislopen, maar dat is nog niet het geval.''

TERNEUZEN - Een deel van Zeeuws-Vlaanderen heeft maandagmiddag ongeveer een uur zonder stroom gezeten. Het gaat om delen van Terneuzen, Zaamslag en Axel. Volgens netbeheerder Enduris was de oorzaak een kapot beveiligingsrelais. 

MIDDELBURG - Delta stopt vandaag definitief met het aanbieden van mobiele telefonie. Sinds 2012 was het mogelijk om via het energiebedrijf een sim-only abonnement af te sluiten.

MIDDELBURG - De voetbalzender FOX Sports gaat mogelijk op zwart bij Delta. Het contract met de zender loopt op 1 augustus af en het is nog allerminst zeker of Delta in wil gaan op de eis van FOX om haar belangrijkste voetbalkanaal toe te voegen aan het basispakket. 

MIDDELBURG - De storing aan het aanvoersignaal van internet dat Zeeland binnenkomt is opgelost. De storing duurde van 20.30 uur tot ongeveer 22.20 uur en zorgde voor een instabiel internet voor klanten van Zeelandnet. Dat meldde Delta donderdagavond. 

'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Basisschool De Poeljeugd uit 's-Heer Hendrikskinderen is de winnaar van de scholentourcompetitie van Delta. De kinderen hebben de meeste punten behaald bij opdrachten die de energiebewustwording moeten vergroten. De school krijgt als prijs zonnepanelen. 

MIDDELBURG - Internetaanbieder Delta verhoogt per 1 september 2016 de tarieven voor internet. Afhankelijk van het abonnement betalen klanten straks 55 cent tot 3,25 euro meer per maand.