- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Delta gaat er vanuit dat de storingen van dinsdag- en woensdagavond bij de digitale televisie niet meer voorkomen. Door de storing haperde het beeld en waren er blokjes door het beeld te zien. Zekerheid kan het de kabelleverancier niet geven omdat de aanpassing over langere tijd getest moet worden.

MIDDELBURG - Kabelleverancier Delta kampte woensdagavond met een storing bij de digitale televisie. Het beeld haperde hierdoor en er waren blokjes door het beeld te zien. Mensen die van analoge televisie gebruik maakten, hadden het probleem niet.

MIDDELBURG - Burgers die investeren in zonneparken op daken van bedrijven gaat het helemaal worden. Daar is energiebedrijf Delta van overtuigd. Sinds begin dit jaar is een regeling waardoor burgers samen een zonnepark kunnen opzetten financieel aantrekkelijk geworden, waardoor er veel van wordt verwacht.

MIDDELBURG - Delta is het op één na minst duurzame energiebedrijf van ons land. De Zeeuwse energieproducent en -leverancier scoort in een rapport van vier milieu- en consumentenorganisaties het cijfer 3,7. Vorig jaar kreeg Delta nog een 4,4. Alleen Essent is nog vervuilender. Delta is ook de grootste leverancier van kernenergie.

KLOETINGE - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes en psychiatrisch centrum Emergis in Kloetinge zijn zondagmorgen getroffen door een stroomstoring. Ook driehonderd particuliere huishoudens in en om Kloetinge hadden enige tijd geen elektriciteit.

OOST-SOUBURG/DEN HAAG - Het kabinet wil Zeeland toch de helpende hand bieden bij de problemen met de kerncentrale in Borssele. Dat zeiden de ministers Kamp van Economische Zaken (VVD) en Dijsselbloem van Financiën (PvdA) woensdag tijdens een speciaal Algemeen Overleg over het rapport van de commissie Balkenende. 

MIDDELBURG - Klanten van Delta kunnen vanaf nu op elk moment van de dag zien hoeveel energie ze verbruiken. Het energiebedrijf heeft voor alle energieklanten met een slimme meter een speciale applicatie ontwikkeld, die gratis te gebruiken is.

MIDDELBURG - Een volksraadpleging over steun aan de kerncentrale. Voor het eerst probeert een groepje verontruste Zeeuwen de politiek zo ver te krijgen om een referendum te houden. Zeeuwse overheden willen voor minstens 200 miljoen euro garant staan voor Delta. 

OOST-SOUBURG - Energiebedrijf Nuon is een van de gegadigden die de divisie van Delta die energie- en telecomdiensten levert aan consumenten wil overnemen. Dat schrijven Zweedse media woensdag.

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Tot grote teleurstelling van omwonenden wordt een oud transformatorhuisje aan de Veerstraat in Nieuw- en Sint Joosland vervangen door een grijze metalen kist. Het tientallen jaren oude huisje, waarvan Delta eigenaar is, moet worden vervangen.