- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Hopelijk is er geen aardbeving nodig om minister Kamp in beweging te krijgen voor kerncentrale, verzuchtte Goos Roeland van de SGP. De weigering van de minister van Economische Zaken om mee te helpen aan een oplossing voor de kerncentrale is slecht gevallen bij de Zeeuwse politiek.

MIDDELBURG - Werknemers van energiebedrijf Delta krijgen vanaf vandaag te horen wat de grote reorganisatie bij het bedrijf voor hen betekent. Belangrijke onderdelen zoals de energie en multimedia-tak staan in de verkoop en in 2017 komen het water- en netwerkbedrijf los van Delta te staan.

MIDDELBURG - Financiële hulp van de overheid is wel degelijk nodig om kerncentrale Borssele op een veilige manier in bedrijf te houden. Dat schrijft energiebedrijf Delta in een brief aan de Tweede Kamer.

MIDDELBURG - Delta heeft donderdagavond de nieuwe directievoorzitter bekendgemaakt. De raad van commissarissen heeft Gerard Uytdewilligen benoemd als topman van het Zeeuwse energiebedrijf. 

OOST-SOUBURG - De weigering van het kabinet om de kerncentrale van Borssele over te nemen, kan Delta tweehonderd tot driehonderd banen kosten. Woordvoerder Mirjam van Zuilen van Delta noemt het besluit 'heel teleurstellend'.  

OOST-SOUBURG - Het Rijk is niet van plan om de kerncentrale in Borssele over te nemen van Delta. Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

MIDDELBURG - Het lukt Delta maar niet om een koper te vinden voor de Sloecentrale. De gascentrale draait door de lage energieprijs momenteel met verlies. Delta verkeert sowieso in zwaar weer; vorige maand werd al bekend dat belangrijke delen van Delta in de verkoop worden gedaan.

MIDDELBURG - De miljoenenclaim die een zakenman eiste van Delta is van de baan. De rechtbank heeft de beslaglegging door de ondernemer op een aantal onderdelen van Delta opgeheven.

MIDDELBURG - Erwin van Laethem wil geen directeur meer worden van Delta. De 52-jarige Vlaming heeft bedankt voor de eer, nadat de Ondernemingsraad van Delta eerder aangaf, het niet in hem te zien zitten.  

BORSSELE - Als de kerncentrale van Borssele niet zijn eigen broek kan ophouden, heeft de centrale geen bestaansrecht meer. Dat zeggen milieuorganisaties WISE en Greenpeace in reactie op berichten dat de centrale, ondanks dat er verlies wordt gedraaid. beter open kan blijven.