- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Delta heeft in het eerste halfjaar van 2016 een kleine winst behaald van 5,3 miljoen euro. De totale omzet was 448 miljoen. Dat is fors minder dan het eerste halfjaar van 2015. Toen was de omzet 605 miljoen euro. Een daling van 25,9%.

MIDDELBURG - Welke kansen biedt de miljoenennota voor Zeeland? Met die vraag in het achterhoofd gaat het provinciebestuur dinsdag de rijksbegroting uitpluizen. Omroep Zeeland peilde vast de Zeeuwse verwachtingen.

MIDDELBURG - Delta heeft als laatste kabelaanbieder in Nederland een akkoord gesloten met Fox Sports. De voetbalzender blijft bij Delta te zien, en abonnees gaan minder betalen. FOX Sports komt niet in het basispakket en blijft een betaalzender. 

MIDDELBURG - Politiek Zeeland ontwaakt uit de zomerslaap. En dat is maar goed ook, want de laatste vier maanden van 2016 moeten er nog heel wat belangrijke besluiten voor Zeeland worden genomen. De zeven hete hangijzers op een rij.

DEN HAAG - Minister Dijsselbloem van Financiën moet het kabinet ervan overtuigen dat er hoognodig wat gedaan moet worden voor de werkgelegenheid in Zeeland. Dat vinden de Zeeuwse PvdA-Kamerleden Albert de Vries en Joyce Vermue. Ze hebben dinsdagmiddag een overleg met hun partijgenoot Dijsselbloem.

MIDDELBURG – Een groep verontruste Zeeuwen wil een een volksraadpleging houden over financiële steun aan de kerncentrale. Maar hun oproep lijkt op voorhand kansloos. Een ruime meerderheid in Provinciale Staten vindt het onderwerp niet geschikt voor een referendum.

OOST-SOUBURG - Kabelaar Delta heeft het aantal zenders onder de rode knop met HbbTV uitgebreid. Met de functie wordt tv-kijken gecombineerd met internet.

MIDDELBURG - Zeeland heeft vroegere Delta-dividenden te makkelijk uitgegeven. "Er is met geld gesmeten", zegt D66-fractievoorzitter Ton Veraart. 

KRUININGEN - Zeeland deelt niet langer in de winst van energiebedrijf Delta, nu het bedrijf moet zien te overleven. Het verdwijnen van die Delta-dividenden doet pijn in Zeeland. Niet alleen vanwege het geld, maar ook vanwege de onzekere toekomst van het bedrijf zelf. Dat zegt financieel wethouder Hans de Kunder van de gemeente Reimerswaal.

OOST-SOUBURG - Delta heeft voetballiefhebbers zondagmiddag even laten schrikken. Rond de klok van twee uur ging het beeld bij FOX Sports op zwart. ''Een storing'', aldus Delta. ''Dit beeld stond klaar voor het geval de onderhandelingen tussen FOX Sports en Delta zouden mislopen, maar dat is nog niet het geval.''