- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - De storing aan het aanvoersignaal van internet dat Zeeland binnenkomt is opgelost. De storing duurde van 20.30 uur tot ongeveer 22.20 uur en zorgde voor een instabiel internet voor klanten van Zeelandnet. Dat meldde Delta donderdagavond. 

'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Basisschool De Poeljeugd uit 's-Heer Hendrikskinderen is de winnaar van de scholentourcompetitie van Delta. De kinderen hebben de meeste punten behaald bij opdrachten die de energiebewustwording moeten vergroten. De school krijgt als prijs zonnepanelen. 

MIDDELBURG - Internetaanbieder Delta verhoogt per 1 september 2016 de tarieven voor internet. Afhankelijk van het abonnement betalen klanten straks 55 cent tot 3,25 euro meer per maand.

MIDDELBURG - Tijdens een speciale vergadering hebben bijna alle aandeelhouders van Delta ingestemd met het splitsingsplan van het bedrijf. Alleen de gemeente Vlissingen stemde tegen.

MIDDELBURG - Delta moet binnen een jaar worden opgesplitst. De Autoriteit Consument en Markt, toezichthouder op de energiemarkt, heeft de splitsing vandaag definitief vastgesteld op 30 juni volgend jaar. Ondanks bezwaren van het Zeeuwse energiebedrijf.

MIDDELBURG - Hopelijk is er geen aardbeving nodig om minister Kamp in beweging te krijgen voor kerncentrale, verzuchtte Goos Roeland van de SGP. De weigering van de minister van Economische Zaken om mee te helpen aan een oplossing voor de kerncentrale is slecht gevallen bij de Zeeuwse politiek.

MIDDELBURG - Werknemers van energiebedrijf Delta krijgen vanaf vandaag te horen wat de grote reorganisatie bij het bedrijf voor hen betekent. Belangrijke onderdelen zoals de energie en multimedia-tak staan in de verkoop en in 2017 komen het water- en netwerkbedrijf los van Delta te staan.

MIDDELBURG - Financiële hulp van de overheid is wel degelijk nodig om kerncentrale Borssele op een veilige manier in bedrijf te houden. Dat schrijft energiebedrijf Delta in een brief aan de Tweede Kamer.

MIDDELBURG - Delta heeft donderdagavond de nieuwe directievoorzitter bekendgemaakt. De raad van commissarissen heeft Gerard Uytdewilligen benoemd als topman van het Zeeuwse energiebedrijf. 

OOST-SOUBURG - De weigering van het kabinet om de kerncentrale van Borssele over te nemen, kan Delta tweehonderd tot driehonderd banen kosten. Woordvoerder Mirjam van Zuilen van Delta noemt het besluit 'heel teleurstellend'.