- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - De nieuwe afspraken over de verdeling van rijksgeld tussen de provincies pakken slecht uit voor Zeeland. De provincie krijgt zoals het er nu naar uitziet miljoenen euro's minder dan waarop was gehoopt.

DEN HAAG - Het ministerie van Economische Zaken en de aandeelhouders van Delta gaan samen zoeken naar een oplossing voor de kerncentrale. Dat is de uitkomst van een gesprek vanochtend in Den Haag. Gedeputeerde Carla Schönknecht en wethouder Ad Schenk van Borsele hebben daar gesproken met topambtenaren van het ministerie.

MIDDELBURG - Een Zeeuwse afvaardiging gaat donderdag op het ministerie van Economische Zaken praten over de toekomst van de kerncentrale. Het gaat om gedeputeerde Carla Schönknecht en wethouder Ad Schenk van de gemeente Borsele.

OOST-SOUBURG - Delta neemt Zapp Xtra op in het standaard digitale televisiepakket om liefhebbers van Sesamstraat tegemoet te komen. Dat laat het telecombedrijf dinsdag weten na bezorgde telefoontjes van kijkers.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta zou binnen een jaar gesplitst moeten worden. Dat meldt dagblad PZC op basis van een vertrouwelijke brief van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die brief zou verzonden zijn aan het energiebedrijf.

OOST-SOUBURG - Klanten van Zeelandnet die vandaag de websites van de gemeente Middelburg of Vlissingen wilden bezoeken, kwamen bedrogen uit. Door een instellingsfout bij Zeelandnet kwamen zij op de pagina van de internetprovider uit.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta is gestegen op de ranglijst van duurzame stroomleveranciers van de Consumentenbond en vijf milieuorganisaties. Door deze stijging valt het energiebedrijf niet meer onder de zogenoemde vervuilers in de ranglijst.

BORSSELE - De Tweede Kamer vraagt de regering om zorgvuldigheid ten aanzien van de kerncentrale bij de splitsing van Delta. Dat is de strekking van een motie van GroenLinks en de Partij van de Arbeid die vanmiddag in de Tweede Kamer is aangenomen.

DEN HAAG - Energiebedrijf Delta moet definitief splitsen in een commercieel bedrijf en een netwerkbedrijf. Dat is de uitkomst van een stemming vanmiddag in de Tweede Kamer. Een voorstel van de SP om een uitzondering te maken voor Delta, kreeg geen meerderheid.

DEN HAAG - Het vervolg van het Tweede Kamerdebat over de gevolgen van de splitsingswet voor Delta, heeft geen nieuwe inzichten opgeleverd. Het energiebedrijf zegt dat er door die wet 800 banen verloren gaan in Zeeland. De oppositie wil daarom er een uitzondering komt voor Delta. Maar de regeringspartijen VVD en PvdA blijven pal achter de wet staan.