Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta verwacht 15 miljoen euro aan dividend uit te keren aan de Zeeuwse gemeenten en provincie. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Delta kan dit dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders dankzij een positief resultaat over 2014.

MIDDELBURG - Een nieuwe reorganisatie bij energiebedrijf Delta gaat naar verwachting 20 tot 30 banen kosten. Verschillende afdelingen binnen de divisie Energie en Multimedia hebben dat donderdagmiddag te horen gekregen. Tijdelijke contracten worden niet verlengd.

MIDDELBURG - De Hoge Raad komt aanstaande vrijdag opnieuw niet met een uitspraak over de zaak van Delta tegen de Nederlandse splitsingswet. Ook in januari zou er een uitspraak volgen, maar net als toen is het nu niet duidelijk waarom er sprake is van uitstel. De uitspraak is belangrijk voor Delta omdat het voor een groot deel de toekomst van het bedrijf bepaalt.

MIDDELBURG - ZeelandNet stopt per direct met het opslaan van nieuwe privégegevens van klanten. Wel bewaart de provider oude klantgegevens tot een eventueel hoger beroep heeft gediend. De provider reageert daarmee op de rechtbank in Den Haag die de bewaarplicht van klantgegevens woensdag buiten werking stelde.

MIDDELBURG - Complimenten, een schouderklop en glimlachende gezichten. Deltadirecteur Arnoud Kamerbeek leunt tevreden achterover als hij de reacties van aandeelhouders ontvangt op de door hem gepresenteerde verkoop van dochter Indaver. In één klap is Delta af van een miljoenenschuld.

OOST-SOUBURG - Ruim twintig Zeeuwse projecten kunnen de industrie in de provincie duurzaam laten groeien. Dat blijkt uit onderzoek van het samenwerkingsverband van elf bedrijven, het Smart Delta Resources Platform (SDR).

MIDDELBURG - Zeeuwse huishoudens hadden vorig jaar 21 seconden geen gas. Dat is drie seconden meer ten opzichte van 2013. De brancheorganisatie Netbeheer Nederland maakt dat vandaag bekend met de jaarlijkse gas- en stroomstoringscijfers van de gezamenlijke netbeheerders.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta is voorlopig het beste af als zelfstandig, Zeeuws bedrijf. Dat staat in de herziene strategie van het bedrijf. De afgelopen tijd zijn onder druk van een slechte energiemarkt, dreigende opsplitsing en een miljoenenschuld meerdere toekomstscenario's bekeken.

MIDDELBURG - Het Zeeuwse nutsbedrijf Delta moet Zeeuws blijven, vindt ruim driekwart van de Zeeuwen (77,6 procent). Dat blijkt uit een peiling van het bureau GfK. Het provinciebestuur heeft vorig jaar opdracht gegeven voor een onderzoek naar de toekomst van het nutsbedrijf, dat voor de helft in handen is van de provincie Zeeland en voor de andere helft van de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - De Hoge Raad komt aanstaande vrijdag niet met een uitspraak over de zaak van Delta tegen de Nederlandse splitsingswet. Op deze dag zou aanvankelijk duidelijk worden of de gehele rechtszaak opnieuw moet. Vrijdag wordt bekend welke dag het oordeel wordt geveld.