Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

VEERE - Ondernemers en bewoners in de gemeente Veere komen in actie voor betere internetverbinding. Al een tijd klaagt men over de verbinding, met name in het buitengebied.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta verlaagt per 1 juli de variabele gastarieven. De variabele elektriciteitsprijzen blijven gelijk. Gemiddeld genomen scheelt de wijziging op jaarbasis ongeveer 24 euro. Dat meldt het Zeeuwse bedrijf dinsdagmiddag.

VEERE - De Schotse Huizen in Veere komen mogelijk in Zeeuwse handen. Exploitant Delta Cultureel hoopt het museum voor een schappelijke prijs van de Rijksoverheid over te nemen. Dat zou de toekomst van het museum ten goede komen, zegt de stichting.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft in 2014 slechts een kleine winst geboekt. Door de verkoop van afvalonderdeel Indaver maakt het bedrijf over 2014 een bescheiden 3,8 miljoen euro winst. Indaver wordt namelijk voor veel minder verkocht dan waarvoor het bedrijf bij Delta in de boeken staat. In 2013 maakte Delta nog een winst van 75 miljoen euro.

MIDDELBURG - Delta heeft ongeveer duizend modems van het type EPC 3925 teruggeroepen. Deze modems worden teruggehaald, omdat de fabrikant een productiefout in dit type heeft geconstateerd. Dit type modem is sinds 2013 door Delta uitgegeven.

MIDDELBURG - Abonnees van analoge televisie van Delta hoeven de komende jaren niet te vrezen voor de opheffing hiervan. Het bedrijf investeert dit jaar miljoenen in de verbetering van het digitale netwerk, waardoor analoge tv minder snel verdwijnt dan eerder gedacht.

OOST-SOUBURG - Energiebedrijf Delta is niet langer in de race om stroom te leveren aan België. Volgens het zakenblad Tijd heeft de Belgische regering de aanbesteding geannuleerd omdat de Europese Commissie bezwaar zou hebben.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta verwacht 15 miljoen euro aan dividend uit te keren aan de Zeeuwse gemeenten en provincie. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Delta kan dit dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders dankzij een positief resultaat over 2014.

MIDDELBURG - Een nieuwe reorganisatie bij energiebedrijf Delta gaat naar verwachting 20 tot 30 banen kosten. Verschillende afdelingen binnen de divisie Energie en Multimedia hebben dat donderdagmiddag te horen gekregen. Tijdelijke contracten worden niet verlengd.

MIDDELBURG - De Hoge Raad komt aanstaande vrijdag opnieuw niet met een uitspraak over de zaak van Delta tegen de Nederlandse splitsingswet. Ook in januari zou er een uitspraak volgen, maar net als toen is het nu niet duidelijk waarom er sprake is van uitstel. De uitspraak is belangrijk voor Delta omdat het voor een groot deel de toekomst van het bedrijf bepaalt.