- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG (ANP) - Energiebedrijf Delta verweert zich tegen een beslaglegging van bijna honderd miljoen euro door een ondernemer, waarmee het al jaren in een conflict verwikkeld is. Het energiebedrijf heeft een kort geding aangespannen.

MIDDELBURG - Het is niet goed gesteld met de duurzaamheid van Delta. Het Zeeuwse energiebedrijf krijgt van milieuvereniging WISE een 4,4 op het gebied van duurzaamheid. Ongeveer zestien procent van de energie die Delta produceert is duurzaam. 

MIDDELBURG - Delta verlaagt per 1 juli de leveringsprijzen voor elektriciteit en gas. Volgens Delta wordt klanten met een variabel contract dan gas en elektriciteit geleverd tegen de laagste prijzen in 12 jaar.

MIDDELBURG – Delta stopt voorlopig met het aanbieden van mobiele telefonie. Sinds 2012 was het mogelijk om via het energiebedrijf een sim-only abonnement af te sluiten. Daar is per 1 mei een einde aan gekomen. 

ZIERIKZEE - Zeeland krijgt er een nieuwe energieleverancier bij. Installatiebedrijf Saman uit Zierikzee stort zich vanaf volgende maand onder de naam EnergiQ op het leveren van duurzaam opgewekte stroom en gas. 

OOST-SOUBURG - Energiecoöperatie Qurrent roept Zeeuwen op om zelf eigenaar te worden van Delta. Het verliesgevende energiebedrijf maakte deze week bekend onderdelen te willen verkopen. Als 10.000 Zeeuwen belangstelling hebben wil Qurrent kijken naar mogelijkheden voor zo'n overname. 

MIDDELBURG - Delta gaat voor een belangrijk deel in de verkoop. Het reddingsplan voor het Zeeuwse energiebedrijf van de provincie en de Zeeuwse gemeenten is volgens Delta niet voldoende om het bedrijf te redden.

MIDDELBURG - Delta is op zoek naar een interim-directeur die het energiebedrijf door het splitsingsproces leidt. Dat zei gedeputeerde Carla Schönknecht vanochtend tijdens een vergadering van Provinciale Staten.

MIDDELBURG - De beste plek voor het tweede university college in Middelburg is het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta. Dat zegt kwartiermaker Hans van Duijn, die sinds de zomer onderzoekt wat de kansen zijn voor de nieuwe onderwijsinstelling. 

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta denkt dat het aantal ontslagen bij het bedrijf beperkt kan worden tot 200 arbeidsplaatsen. Dat is gebleken tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf gaat onzekere tijden tegemoet, nu het moet splitsen en de energiemarkt zwaar verliesgevend blijft. Eerder waarschuwde Delta nog voor een verlies van 800 banen. Vandaag werd ook bekend dat het bedrijf het afgelopen jaar 110,7 miljoen euro verlies heeft geleden.