Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta onderzoekt of er een een zonnepark kan komen langs de Ceresweg op Tholen. Daar zouden 70.000 zonnepanelen kunnen komen, zegt woordvoerder Arendo Schreurs van Delta.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta scoort slecht bij een klantenserviceonderzoek van de Consumentenbond. Van de twaalf onderzochte energieleveranciers, eindigde Delta op de tiende plaats met een 4,6.

MIDDELBURG - Delta heeft sinds donderdag enkele lokale omroepen in het digitale tv-pakket zitten. Omroep Tholen, Scheldemond TV en Omroep Hulst zijn nu ook digitaal te bekijken. Daarmee wordt hun bereik een stuk groter. Lokale radio-omroepen waren eerder al digitaal te ontvangen.

OOST-SOUBURG - Delta ontkent dat het klanten benadeelt die zelf stroom opwekken met zonnepanelen. GroenLinks gaat dit punt in Provinciale Staten naar voren brengen. Volgens hen rekent Delta een laag tarief voor de stroom die het afneemt van de consument en rekent het bedrijf een hoog tarief die dezelfde consument terugkoopt.

OOST-SOUBURG - GroenLinks wil dat de provincie ingrijpt bij energiebedrijf Delta. Het energiebedrijf zou klanten benadelen bij het verrekenen van met zonnepanelen opgewekte energie. Volgens Groenlinks druist dit 'ontmoedigingsbeleid' in tegen het beleid van de provincie.

VLISSINGEN – Het Vlissingse havenbedrijf BOW Terminal heeft een grote opdracht binnengesleept. Het bedrijf gaat 75 funderingen voor windmolens opslaan en verschepen. Die funderingen zijn bedoeld voor het grootste windmolenpark van Nederland dat binnenkort wordt gebouwd ten noorden van Schiermonnikoog.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta wil de Sloecentrale in Vlissingen inzetten voor het Belgische energienetwerk. België verwacht in de toekomst een tekort aan stroom vanwege de sluiting van de eigen kerncentrales. Daarom heeft het land nu een aanbesteding uitgeschreven voor 2019.

GOES - Vanaf aanstaande maandag tot en met woensdag is er in Goes en omgeving kans op bruin water. Ook kan er minder water uit de kraan komen. Delta voert werk uit aan leidingen onder de grond op de hoek Beukenstraat/Eikenlaan en Watertorenstraat.

MIDDELBURG - De kolencentrale bij Borssele kan in 2016 niet open blijven, ook al mag de centrale dat van minister Henk Kamp van Economische Zaken wel. De nieuwe rendementseisen voor het energiebedrijf kunnen door de Zeeuwse kolencentrale niet gehaald worden.

TERNEUZEN - Energiebedrijf Delta heeft woensdag het startsein gegeven voor een proef met draadloos internet in de buitengebieden. Er zijn nog altijd zo'n 12.000 adressen in Zeeland die niet voorzien zijn van een snelle breedbandverbinding. Volgens Delta kost het aansluiten van al die adressen op de kabel te veel geld.