Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Het Zeeuwse energiebedrijf Delta heeft via een aanbesteding een grote opdracht van kabelaanbieder Ziggo gekregen. Het bedrijf gaat 8500 nieuwe elektriciteitsmeters plaatsen, variërend van wijkkasten tot datacenters.

MIDDELBURG - Delta moet meer dividend uitkeren nu de winst meevalt. Dat vindt GroenLinks in Zeeland. Ook zou de provincie minder kunnen bezuinigen, vindt de partij. De VVD waarschuwt tegen teveel optimisme.

bekijk video: 
luister fragment: 

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft vorig jaar 74,8 miljoen euro winst gemaakt. Het energiebedrijf heeft vanmiddag de jaarcijfers naar buiten gebracht. In 2012 boekte het bedrijf een bijna vergelijkbare winst van 81,1 miljoen euro.

bekijk video: 
luister fragment: 

OOST-SOUBURG - Delta wordt de grootste aanbieder van windenergie in Nederland. Het Zeeuwse energiebedrijf heeft bevestigd dat daarvoor een contract wordt getekend met de eigenaar van een groot toekomstig windpark.

Gemini-park

bekijk video: 
luister fragment: 

OSSENISSE - De stroomstoring in een deel van Oost-Zeeuws-Vlaanderen is zo goed als voorbij. Een boer in het buitengebied moet nog worden aangesloten. De storing kwam door graafwerkzaamheden in de omgeving van Ossenisse. In totaal werden een paar honderd huishoudens getroffen.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta gaat experimenteren met draadloos internet in buitengebieden. Het gaat om een proef waarbij via de ether een internetsignaal een groot gebied kan voorzien van snel internet, daar waar nu vaak alleen een tragere telefoonverbinding beschikbaar is.

luister fragment: 

MIDDELBURG - Zeeuwse huishoudens zaten afgelopen jaar gemiddeld 17 minuten zonder stroom. Dat bljkt uit de gas- en stroomstoringscijfers van de gezamelijke netbeheerders. In 2012 waren het twee minuten meer.

MIDDELBURG - Coalitiepartij CDA vraagt zich af of de extra bezuinigingen van negentien miljoen euro niet kunnen worden uitgesteld. Dat gaf fractievoorzitter Patricia de Milliano aan in een commissievergadering van Provinciale Staten. Tot ergernis van coalitiegenoot PvdA.

luister fragment: 

RENESSE - De dorpen Renesse en Noordwelle kampten donderdag aan het eind van de middag met een stroomstoring. Rond 16.30 uur kwamen ruim 1.100 huishoudens zonder stroom te zitten na een storing in een middenspanningskabel.

OOST-SOUBURG - Het Zeeuwse energiebedrijf Delta hoort bij de minst groene stroomleveranciers van Nederland. Dat stellen de consumentenbond, Hivos, vereniging Eigen Huis en vier milieuorganisaties na een onderzoek.