Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Zeeuwse huishoudens hadden vorig jaar 21 seconden geen gas. Dat is drie seconden meer ten opzichte van 2013. De brancheorganisatie Netbeheer Nederland maakt dat vandaag bekend met de jaarlijkse gas- en stroomstoringscijfers van de gezamenlijke netbeheerders.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta is voorlopig het beste af als zelfstandig, Zeeuws bedrijf. Dat staat in de herziene strategie van het bedrijf. De afgelopen tijd zijn onder druk van een slechte energiemarkt, dreigende opsplitsing en een miljoenenschuld meerdere toekomstscenario's bekeken.

MIDDELBURG - Het Zeeuwse nutsbedrijf Delta moet Zeeuws blijven, vindt ruim driekwart van de Zeeuwen (77,6 procent). Dat blijkt uit een peiling van het bureau GfK. Het provinciebestuur heeft vorig jaar opdracht gegeven voor een onderzoek naar de toekomst van het nutsbedrijf, dat voor de helft in handen is van de provincie Zeeland en voor de andere helft van de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - De Hoge Raad komt aanstaande vrijdag niet met een uitspraak over de zaak van Delta tegen de Nederlandse splitsingswet. Op deze dag zou aanvankelijk duidelijk worden of de gehele rechtszaak opnieuw moet. Vrijdag wordt bekend welke dag het oordeel wordt geveld.

MIDDELBURG - Ongeveer vijftien betogers hebben donderdagmiddag voor het gebouw van energiebedrijf Delta actie gevoerd voor de afstoting van de kerncentrale in Borssele. Voor aanvang van de aandeelhoudersvergadering in Middelburg stonden actieleden van WISE, Laka en Stop Borssele op de stoep met spandoeken.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta denkt het aandeel in het windmolenpark bij de Kreekraksluizen in het eerste kwartaal van 2015 te kunnen verkopen. Dat bleek vandaag tijdens de afsluitende aandeelhoudersvergadering van dit jaar.

ZOUTELANDE - De volgende editie van de Light Kust Run krijgt een nieuwe naam. Er is een prijsvraag uitgeschreven voor de beste naam voor het evenement dat onderdeel is van het Kustmarathonweekend.

MIDDELBURG - Stop Borssele, WISE en Laka, organisaties die tegen kernenergie zijn, protesteren donderdag voor en tijdens de aandeelhoudersvergadering van energiebedrijf Delta in Middelburg. Volgens de organisaties moet Delta de kerncentrale afstoten.

BORSSELE - De kerncentrale van Borssele moet in handen komen van de overheid. Huidige eigenaar energiebedrijf Delta wil er vanaf en de kosten lopen de komende jaren enorm op. Dat schrijft Peer de Rijk van milieuorganisatie Wise maandag in een opiniestuk in NRC Handelsblad.

MIDDELBURG - Provinciale Staten balen als een stekker van Delta. Het energiebedrijf wil dat ze vrijdag een besluit nemen over de verkoop van achttien windmolens bij de Kreekraksluizen.