- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - De aandeelhouders van Delta, de provincie en de dertien Zeeuwse gemeenten, komen woensdag bij elkaar. Dan praten ze over een gezamenlijke actie tegen de forse salarisverhoging van Delta-directeur Arnoud Kamerbeek. 

MIDDELBURG - Provinciale Staten van Zeeland praten vandaag over de vraag of ze samen met andere aandeelhouders borg willen staan voor een lening die Delta wil afsluiten. Die lening - tussen de 150 en 200 miljoen euro - is nodig om te voorkomen dat de energiepoot van Delta in de financiële problemen komt.

DEN HAAG - De Tweede Kamerfractie van de SP werkt aan een initiatiefwet om de verplichte splitsing van energiebedrijven te voorkomen. Volgens SP-Kamerlid Eric Smaling dient de splitsingswet 'geen enkel doel'.

MIDDELBURG - De splitsing van Delta, Waterdunen en de toekomst van de veerboot. De provincie neemt dit jaar een aantal belangrijke besluiten over zaken waarvan iedere Zeeuw wat van gaat merken. Een dag voor de eerste statenvergadering van 2016 blikt Omroep Zeeland vooruit op het politieke jaar.

MIDDELBURG - Gedeputeerde Carla Schönknecht is 'not amused' over de salarisverhoging van directeur Arnoud Kamerbeek van Delta. Ze heeft haar ongenoegen laten blijken.

DEN HAAG - De PvdA in de Tweede Kamer wil dat directeur Arnoud Kamerbeek van Delta afziet van een salarisverhoging. Tweede-Kamerlid Joyce Vermue uit Schoondijke stelt dat in kamervragen aan de ministers Henk Kamp van Economische Zaken en Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

MIDDELBURG - De centrale ondernemingsraad van energiebedrijf Delta heeft grote moeite met de loonsverhoging die directeur Arnoud Kamerbeek heeft gekregen. In een interne memo die in handen is van Omroep Zeeland, schrijft de raad dat "dit niet uitlegbaar is richting de medewerkers".

MIDDELBURG - Energie-adviseur Ebel Kemeling ziet niks in het plan van de provincie Zeeland om Delta te redden. Het energiebedrijf moet zich van de overheid opsplitsen in een netwerkbedrijf en een energieproducent. Provinciale staten willen zich inspannen om de 'energie-poot' van Delta draaiende te houden. Voor die garantstelling is een extra lening van 200 miljoen nodig en dient het winstgevende waterbedrijf Evides als een soort onderpand.

HEINKENSZAND - Inwoners van Heinkenszand hebben al drie dagen problemen met hun internet-, tv- en telefoonverbinding. Vooral bewoners in de Vogelbuurt hebben regelmatig helemaal geen verbinding en storen zich eraan dat internetprovider Zeelandnet zo weinig doet aan en slecht communiceert over de problemen.

MIDDELBURG - Verkoop van onderdelen van Delta is niet aan de orde. Provinciale Staten van Zeeland willen zich inzetten om alle onderdelen van het Zeeuwse energiebedrijf overeind te houden. Dat was de stemming vandaag in de statencommissie Bestuur.