Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta wil de Sloecentrale in Vlissingen inzetten voor het Belgische energienetwerk. België verwacht in de toekomst een tekort aan stroom vanwege de sluiting van de eigen kerncentrales. Daarom heeft het land nu een aanbesteding uitgeschreven voor 2019.

GOES - Vanaf aanstaande maandag tot en met woensdag is er in Goes en omgeving kans op bruin water. Ook kan er minder water uit de kraan komen. Delta voert werk uit aan leidingen onder de grond op de hoek Beukenstraat/Eikenlaan en Watertorenstraat.

MIDDELBURG - De kolencentrale bij Borssele kan in 2016 niet open blijven, ook al mag de centrale dat van minister Henk Kamp van Economische Zaken wel. De nieuwe rendementseisen voor het energiebedrijf kunnen door de Zeeuwse kolencentrale niet gehaald worden.

TERNEUZEN - Energiebedrijf Delta heeft woensdag het startsein gegeven voor een proef met draadloos internet in de buitengebieden. Er zijn nog altijd zo'n 12.000 adressen in Zeeland die niet voorzien zijn van een snelle breedbandverbinding. Volgens Delta kost het aansluiten van al die adressen op de kabel te veel geld.

OOST-SOUBURG - Zeeland staat in Nederland op de vierde plaats wat de productie van windenergie betreft. Dat blijkt uit het overzicht over 2013 dat vandaag door het CBS is gepubliceerd. Zeeland komt achter Flevoland, Groningen en Noord-Holland. In onze provincie werd vorig jaar 636 miljoen kilowatt-uur geproduceerd, een achtste deel van de totale Nederlandse windenergie.

SCHOONDIJKE - Duizenden huishoudens in West Zeeuws-Vlaanderen hebben zondagochtend vroeg enige tijd zonder stromend water gezeten. De storing begon rond half vijf en was een kleine twee uur later verholpen. Het had te maken met een breuk in een transportleiding in het buitengebied van Schoondijke.

HULST - Als Hulst haar beleid niet wijzigt dan stevent het aan het eind van het jaar af op een tekort van 221.000 euro. Dat blijkt uit de voorjaarsnota van de gemeente. De oorzaak is volgens de gemeente dat nog maar de helft van het Delta-dividend wordt uitgekeerd. De voorjaarsnota is gebaseerd op de inkomsten en uitgaven over de eerste vier maanden in 2014.

MIDDELBURG - Energie- en internetbedrijf Delta begint een proef waarbij klanten van ZeelandNet via de draadloze netwerken van andere klanten kunnen internetten. De proef start deze zomer in Vlissingen.

OOST-SOUBURG - Undercover Rhythms heeft de Doorbraak gewonnen. Deze talentenjacht van Delta geeft recht op een optreden tijdens Concert at Sea.

MIDDELBURG - Internet in Zeeland is net zo snel als in de rest van Nederland. Het snelle glasvezelkabel-netwerk is zelfs beter vertakt dan in andere regio's in het land. Dat zegt Marina Geelhoed, manager MultiMedia van de Zeeuwse energiemaatschappij Delta.