- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - Ondernemer Benno Wiersma mag definitief geen beslag leggen op de miljoenen van Delta. Wiersma wilde beslag leggen op 93 miljoen euro bij Delta, maar het Hof heeft besloten dat het beslag definitief van de baan is.

MIDDELBURG -Zo'n 100 inwoners van Middelburg kunnen zich inschrijven voor het grootste particuliere zonnepark op Walcheren. Dit najaar zullen zo'n 1.200 zonnepanelen geplaatst worden, waar met name centrumbewoners groene stroom van kunnen afnemen.

VLISSINGEN - ZeelandNet heeft gepland onderhoud in de nacht van woensdag op donderdag uitgesteld vanwege de verkiezingen. Bewoners kregen het bericht dat televisie, internet en de telefonie op zwart zou gaan van 00.01 tot 01.01 uur vanwege spoedonderhoud.

MIDDELBURG - Marco Visser is benoemd tot de nieuwe topman van DELTA. EQT Partners, sinds kort de nieuwe eigenaar, heeft hem aangesteld per 1 maart 2017.

MIDDELBURG - Een feestelijk moment vanochtend bij energiemaatschappij DELTA in Middelburg. De energieproducerende tak van het bedrijf draagt weer de oude naam PZEM, oftewel Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij.

MIDDELBURG - De verkoop van de naam DELTA en het bedrijfsonderdeel dat energie en internet verkoopt is officieel goedgekeurd. De dertien Zeeuwse gemeenten en de provincie hebben dat donderdag bepaald. Ook netwerkbedrijf Enduris staat in de verkoop. Vijf vragen en antwoorden over de veranderingen bij DELTA.

GOES - Het Gelderse netwerkbedrijf Alliander heeft een bod gedaan op Enduris, het netwerkonderdeel van het Zeeuwse energiebedrijf DELTA. Dat maakte de Gelderse gedeputeerde Jan Markink woensdagochtend bekend aan de Provinciale Staten van Gelderland.

MIDDELBURG - Het provinciebestuur heeft vanmorgen formeel toestemming gegeven voor de verkoop van het DELTA-onderdeel Retail, inclusief ZeelandNet. Een Zweedse investeringsgroep heeft een bod van 488 miljoen euro uitgebracht op het bedrijf.

DEN HAAG - Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken moet met de provincies in gesprek over een compensatie voor Zeeland binnen het provinciefonds. Dat stelt de SGP in een motie die woensdag werd ingediend in Tweede Kamer. 

DEN HAAG - Het kabinet gaat niet opnieuw onderhandelen met Zeeland over de kerncentrale in Borssele. De verlieslijdende kerncentrale is de verantwoordelijkheid van eigenaar DELTA en niet van het Rijk, stelden ministers Kamp en Dijsselbloem donderdagochtend tijdens een overleg met Kamerleden.