- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - De Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure koopt voor 488 miljoen euro belangrijke onderdelen van energiebedrijf Delta. De divisie die energie verkoopt en de multimediatak ZeelandNet worden overgenomen. Delta moet onderdelen verkopen omdat het in zijn huidige vorm niet kan voortbestaan. 

OOST-SOUBURG - De gebruikers van DELTA die televisie kijken via hun internetbrowser klagen al meer dan een maand over haperende beelden en een slechte beeldkwaliteit. DELTA zegt aan een oplossing te werken, maar vooralsnog blijven de klachten voortduren.

DEN HAAG - Het kabinet en Zeeland hebben hun ruzie over een oplossing voor de kerncentrale bijgelegd. Na een paar boze brieven over en weer is er vrijdag weer gesproken over een oplossing voor de kerncentrale. Afgelopen weken botsten de Zeeuwse overheden en de ministers Kamp en Dijsselbloem met elkaar toen Zeeland een oplossing van het kabinet van de hand wees.

DEN HAAG - De afgelopen weken is er wel degelijk intensief contact geweest tussen de provincie Zeeland en het ministerie van Economische Zaken over een oplossing voor de kerncentrale. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Kamp dat hij zich totaal niet herkent in het beeld dat Zeeland schetst dat er sinds 5 oktober geen overleg meer heeft plaatsgevonden.

VLISSINGEN - Op de locaties van het ADRZ in Vlissingen, Middelburg, Zierikzee en Goes waren vanmorgen enkele uren onderbrekingen in het dataverkeer. Dat kwam door een storing van leverancier Delta in de dataverbindingen.

MIDDELBURG - Als het Rijk Zeeland niet helpt met een oplossing voor de kerncentrale, heeft dat dramatische gevolgen voor de financiële positie van de Zeeuwse aandeelhouders van DELTA. Volgens gedeputeerde Carla Schönknecht gaat Zeeland dan voor de komende twintig tot dertig jaar op slot voor welke financiering dan ook.

OOST-SOUBURG / DEN HAAG - Het Zeeuwse Tweede Kamerlid Albert de Vries van de PvdA heeft een nieuw Kamerdebat aangevraagd over het energiebedrijf DELTA. Volgens De Vries helpt het gebakkelei van de afgelopen dagen niet en moeten de provincie en het Rijk het gesprek weer aangaan.

DEN HAAG - De aandeelhouders van DELTA moeten zelf op zoek naar een oplossing voor het bedrijf. Dat laat minister Henk Kamp van Economische Zaken weten in een brief aan de Tweede Kamer. 

MIDDELBURG - De provincie en Zeeuwse gemeenten zien niets in het reddingsplan van het Rijk voor DELTA en de kerncentrale. Het overleg over een oplossing voor het noodlijdende energiebedrijf ligt sinds begin oktober stil. 

MIDDELBURG - De jaarlijkse bijeenkomst voor oud-medewerkers van energiebedrijf Delta is waarschijnlijk voor het laatst gehouden. De toekomst van het bedrijf is erg onzeker en de vaste organisatoren stoppen ermee. Voor oud-Deltanen gaat een traditie verloren.