- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

SLUISKIL - In een woning aan de Spoorstraat in Sluiskil is dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen met 458 hennepplanten. De 40-jarige bewoner is aangehouden. Op een gevaarlijke manier is illegaal stroom afgenomen.

GOES - De 34-jarige man die zondagmiddag zwaargewond raakte op het terrein van de schakelcentrale Delta aan de Repelweg in Goes, probeerde zelfmoord te plegen. Dat laat een voorlichter van de politie weten.

MIDDELBURG - Klanten van Zeelandnet kunnen vanaf dinsdag op meerdere plekken in Nederland gratis internetten via wifi. Netwerkbedrijf Delta start met Ziggo een samenwerking waarbij klanten van elkaars internetmodem gebruik kunnen maken.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta verwacht niet dat de prijzen voor energie op korte termijn blijvend gaan dalen. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten als reactie op een rapport van deskundigen van Nuon.

MIDDELBURG - Het netwerkbedrijf van Delta mag van toezichthouder ACM niet langer dezelfde naam en hetzelfde logo hebben als de commerciële onderdelen van het nutsbedrijf. Delta kondigde deze week al aan dat het zijn netwerkonderdeel gaat omdopen in Enduris.

VLISSINGEN - In Vlissingen-Oost is het startschot gegeven voor de bouw van een enorme accuopslag voor groene stroom. Het is de eerste accucentrale op het Europese vasteland en heeft een vermogen van 10 megawatt. Dat is goed om 3000 huishoudens te voorzien van groene stroom.

BRESKENS - In delen van West-Zeeuws-Vlaanderen zijn maandagavond urenlang problemen met de waterdruk geweest. Daardoor kregen veel huishoudens geen tot nauwelijks water uit de kraan. Een kapotte waterleiding was de oorzaak.

DEN HAAG - De Nederlandse splitsingswet is niet in strijd met Europese regels en moet worden nageleefd. Tot dat oordeel komt de Hoge Raad der Nederlanden. Het betekent dat energiebedrijf Delta waarschijnlijk zijn zelfstandigheid verliest en er mogelijk banen verloren gaan.

HULST - Hulst stevent af op een tekort van 130.000 euro aan het eind van het jaar als de gemeente het beleid niet wijzigt. Dat blijkt uit de voorjaarsnota van de gemeente. Oorzaken zijn onder meer een lagere uitkering uit het gemeentefonds en een extra korting op het sociaal domein.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft zijn aandeel in het windmolenpark bij de Kreekraksluizen verkocht. De 18 windmolens leveren het Zeeuwse bedrijf ruim 61 miljoen euro op. Met het geld gaat Delta zijn schulden verminderen.