- advertentie -

Kapelse drugs -en witwaszaak

Kapelse drugs -en witwaszaak

Bij een grote politieactie in november 2011 worden op zeven plaatsen in Zeeland hennep, contant geld en auto's in beslag genomen. In totaal worden 32 mensen aangehouden. Het OM spreekt van een criminele organisatie die winst van handel in softdrugs zou witwassen bij hoogwerkersbedrijf HWS in Kapelle. De rechtbank behandelt deze zaak inhoudelijk in het voorjaar van 2013.

MIDDELBURG - Alle 29 verdachten in de HWS-zaak gaan vrijuit. De rechtbank in Middelburg heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de grote wietkweek- en witwaszaak. Het OM is het niet eens met de beslissing van de rechter en tekent hoger beroep aan.

MIDDELBURG - Het is nog maar de vraag of de grote hennep- en witwaszaak rond de Hoogwerkersservice (HWS) in Kapelle tot een uitspraak van de rechtbank gaat komen. De vijftien advocaten die samen negenentwintig verdachten vertegenwoordigden probeerden donderdag de zaak in een regiezitting vroegtijdig tot een einde te laten komen.

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg laat onderzoeken of justitie informatie heeft achtergehouden in de Kapelse drugszaak. Als dat zo is, bestaat de kans dat tientallen verdachten hun straf ontlopen. Het gaat om een van de grootste Zeeuwse drugszaken van de laatste jaren.

KAPELLE - De Kapelse drugshandel- en witwaszaak wordt behandeld in de tweede helft van volgend jaar. Dat zei de voorzitter van de rechtbank vanmorgen in een regiezitting over deze zaak.

DEN HAAG - Een 27-jarige verdachte in de HWS witwaszaak moet zijn DNA afstaan aan justitie. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag besloten. De verdachte had een kort geding aangespannen om te voorkomen dat hij genetisch materiaal moet afstaan in zijn strafzaak.

OOST-SOUBURG - Alle tweeëndertig verdachten in de Kapelse drugs- en witwaszaak mogen thuis de rechtszaak afwachten. In totaal zijn er in deze zaak 32 verdachten aangehouden. De 46-jarige eigenaar van HWS was de enige die nog vast zat, maar ook hij is nu vrijgelaten.

DEN HAAG - Advocaat De Witte van de verdachte in de HWS-witwaszaak wil eerst zeker weten of er bruikbare DNA-sporen zijn gevonden, voordat zijn cliënt meewerkt aan een DNA-onderzoek. Vandaag diende een kort geding hierover.

MIDDELBURG - De politie heeft gisterenavond in Middelburg twee auto's en vier motoren in beslag genomen bij een woning aan de Oosterscheldestraat. Schuin tegenover het huis in de Oosterscheldestraat in Middelburg trof de politie gisteren ook een wietkwekerij met 91 planten aan.

KAPELLE - De politie heeft acht aanhoudingen verricht bij een inval in een loods in Kapelle. De aangehouden mensen worden verdacht van handel in verdovende middelen. Volgens de politie heeft de actie te maken met de witwaszaak rond het hoogwerkbedrijf HWS in Kapelle.

KAPELLE - In de witwaszaak rond het hoogwerkersbedrijf HWS in Kapelle zijn donderdag drie verdachten voorlopig op vrije voeten gesteld door de Middelburgse rechtbank. Dit in afwachting van hun proces, dat pas volgend jaar zal zijn.