- advertentie -

Explosie Ritthem dreunt nog na

Explosie Ritthem dreunt nog na

Op 23 september 2011 ontploft 's avonds een caisson op een strand nabij Ritthem: 1.6 op de Schaal van Richter. De knal is in een groot deel van Zeeland te horen en te voelen. Twee mannen, uit Zoutelande en Hilversum, worden verdacht van het veroorzaken van de explosie.

MIDDELBURG - De twee mannen die in 2011 een caisson op het strand bij Ritthem hebben opgeblazen, zijn vanmiddag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Er was 240 uur werkstraf geeist. De mannen hoeven niet meer de cel in, de opgelegde celstraf -94 dagen- is gelijk aan de tijd die ze al in voorarrest hebben doorgebracht.

GOES - De GGD Zeeland wil weten hoe de inwoners van Ritthem reageerden op de explosie in de caisson op het strand, in september vorig jaar. Met die kennis wil de gezondheidsdienst leren hoe mensen mogelijk reageren bij een ramp.

RITTHEM - De ontploffing van een caisson in Ritthem was 'een ongelukje'. De verdachten van de explosie vertelden dat in de rechtszaal donderdag. De twee mannen uit Zoutelande en Hilversum hebben als hobby het zoeken van oorlogstuig met een metaaldetector. De restjes kruit uit de gevonden voorwerpen staken ze aan bij een caisson op het strand in Ritthem.

OOST-SOUBURG - De moeder van de 20-jarige man uit Oost-Souburg die vast zat voor het opblazen van de caisson bij Ritthem heeft nog elke dag last van die verdenking. Dat zegt ze in een exclusief interview met Omroep Zeeland.

OOST-SOUBURG - Het gezin uit Oost-Souburg dat werd verdacht van betrokkenheid bij het opblazen van de caisson in Ritthem heeft onschuldig vastgezeten. De vader, moeder en zoon worden niet meer verdacht. Het Openbaar Ministerie heeft excuses aangeboden. Tegenover Omroep Zeeland reageert het gezin blij en opgelucht.

RITTHEM - De twee verdachten van de explosie in Ritthem blijven 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De twee, een 24-jarige man uit Zoutelande en een 45-jarige man uit Hilversum, kwamen dinsdag voor bij de raadkamer gevangenhouding.

MIDDELBURG - Een van de twee verdachten van de explosie bij Ritthem heeft zijn betrokkenheid bij de explosie van vorig jaar september bekend. Het gaat om een 45-jarige man uit Hilversum. Ook de 24-jarige verdachte uit Zoutelande blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

RITTHEM - De twee verdachten die dinsdag zijn aangehouden in verband met de ontploffing van de caisson in Ritthem, worden vrijdag voorgeleid. Tot die tijd blijven de twee verdachten nog vastzitten. Het gaat om een 24-jarige man uit Zoutelande en een 45-jarige man uit Hilversum.

ZOUTELANDE - De politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden in verband met de ontploffing van een caisson op het strand bij Ritthem. Het gaat om een 24-jarige man uit Zoutelande en een 45-jarige man uit Hilversum. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij het opblazen van het caisson vorig jaar september.

MIDDELBURG - De twintigjarige man uit Oost-Souburg die verdacht wordt van het opblazen van een caisson in Ritthem komt woensdag vrij. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Middelburg dinsdag besloten. De man zat anderhalve maand vast.