- advertentie -

Marinierskazerne naar Vlissingen

Marinierskazerne naar Vlissingen

De marinierskazerne van Doorn verhuist naar Vlissingen. Na veel vijven en zessen is de Tweede Kamer daarmee akkoord gegaan. Bij de nieuwe kazerne die aan de Buitenhaven moet komen, zal werk zijn voor zeker 1900 mensen.

VLISSINGEN - Met een miljoeneninvestering wil de gemeente Vlissingen de entree van de stad een enorme impuls geven. Het bedrijventerrein langs de A58 wordt uitgebreid met het oude veerhavenplein. Het gaat om het gebied rond de marinierskazerne die in 2019 opengaat. Vlissingen verwacht dat er veel bedrijven zijn die zich willen vestigen in de buurt van de kazerne.

VLISSINGEN - De komst van de kazerne van het Korps Mariniers in Vlissingen is weer een stap dichterbij. Dinsdag ondertekenden Zeeland Seaports en het ministerie van Defensie een erfpachtovereenkomst voor 14,5 hectare in de buitenhaven van Vlissingen.

VLISSINGEN - Vlissingen staat komend weekend in het teken van de komst van de marinierskazerne naar de stad. Onder het motto 'Zeeuwen ontmoeten mariniers' wordt het Korps Mariniers zondag welkom geheten.

VLISSINGEN - Ruim 100 (oud-)mariniers roeien begin september in een week tijd vanuit Vlissingen naar Sheerness in Engeland, een tocht van ruim 400 kilometer. Ze varen de Noordzee over ter ere van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers en om geld op te halen voor collega's die mede door de aard van hun werk problemen hebben.

Thuisbasis

MIDDELBURG - De provincie Zeeland en het Ministerie van Defensie hebben vrijdagmorgen de overeenkomsten ondertekend voor het beschikbaar stellen van de grond voor de nieuwe marinierskazerne bij de Buitenhaven in Vlissingen. De grond wordt in erfpacht gegeven aan Defensie.

MIDDELBURG – Het ministerie van Defensie en de provincie tekenen voor 1 juli de laatste overeenkomsten die nodig zijn voor de marinierskazerne in Vlissingen. Dat is belangrijk omdat er nog tot 1 juli gebruik gemaakt kan worden van een overgangsregeling, waardoor er geen btw-heffing over de erfpacht hoeft te worden betaald.

OOST-SOUBURG - Bouwend Zeeland wil dat de provincie kansen onderzoekt om Zeeuwse bouwbedrijven actief in te zetten voor de bouw van de Marinierskazerne, de verdubbeling van de Tractaatweg en de nieuwe sluis bij Terneuzen. Dat staat in een brief van Bouwend Zeeland aan de provincie.

OOST-SOUBURG - De Raad van State heeft een beroep tegen de marinierskazerne in Vlissingen ongegrond verklaard. Een omwonende van het terrein in Vlissingen-Oost waar de kazerne moet komen had beroep aangetekend, omdat hij bang is voor overlast.

VLISSINGEN - Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie heeft donderdagmorgen een overeenkomst ondertekend over de komst van de marinierskazerne naar Zeeland. De nieuwe kazerne in Vlissingen wordt de thuisbasis van het Korps Mariniers, dat nu nog in Doorn is gevestigd.

VLISSINGEN - De komst van de marinierskazerne naar Vlissingen levert Zeeland veel arbeidsplaatsen op, maar niet per direct. Dat zegt gedeputeerde Kees van Beveren van Financiën. Volgens Van Beveren moet je naar de lange termijn kijken, als steeds meer mariniers zich in Zeeland vestigen.