Marinierskazerne naar Vlissingen

Marinierskazerne naar Vlissingen

De marinierskazerne van Doorn verhuist naar Vlissingen. Na veel vijven en zessen is de Tweede Kamer daarmee akkoord gegaan. Bij de nieuwe kazerne die aan de Buitenhaven moet komen, zal werk zijn voor zeker 1900 mensen.

OOST-SOUBURG - Bouwend Zeeland wil dat de provincie kansen onderzoekt om Zeeuwse bouwbedrijven actief in te zetten voor de bouw van de Marinierskazerne, de verdubbeling van de Tractaatweg en de nieuwe sluis bij Terneuzen. Dat staat in een brief van Bouwend Zeeland aan de provincie.

OOST-SOUBURG - De Raad van State heeft een beroep tegen de marinierskazerne in Vlissingen ongegrond verklaard. Een omwonende van het terrein in Vlissingen-Oost waar de kazerne moet komen had beroep aangetekend, omdat hij bang is voor overlast.

VLISSINGEN - Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie heeft donderdagmorgen een overeenkomst ondertekend over de komst van de marinierskazerne naar Zeeland. De nieuwe kazerne in Vlissingen wordt de thuisbasis van het Korps Mariniers, dat nu nog in Doorn is gevestigd.

VLISSINGEN - De komst van de marinierskazerne naar Vlissingen levert Zeeland veel arbeidsplaatsen op, maar niet per direct. Dat zegt gedeputeerde Kees van Beveren van Financiën. Volgens Van Beveren moet je naar de lange termijn kijken, als steeds meer mariniers zich in Zeeland vestigen.

VLISSINGEN - Regionale bedrijven worden niet voorgetrokken bij de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. Minister Hennis van Defensie schrijft aan de Tweede Kamer dat voortrekken niet mag volgens de Europese aanbestedingsregels.

VLISSINGEN - Twaalf mensen hebben een zienswijze ingediend over de plannen voor de bouw van een marinierskazerne in Vlissingen. Dat bleek op een informatiebijeenkomst maandagavond in Vlissingen. Het aantal van twaalf is volgens provinciebestuurder Kees van Beveren laag.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse bedrijven moeten zoveel mogelijk profiteren van de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. Daarop hamerde Tweede Kamerlid Sultan Günal-Gezer van de Partij van de Arbeid dinsdag in een commissievergadering in Den Haag. Voor de krimpregio Zeeland is het van belang aanbestedingen zoveel mogelijk regionaal te doen, vindt zij.

DEN HAAG - De oplevering van de nieuwe Michiel de Ruyterkazerne loopt vertraging op. De marinierskazerne in Vlissingen gaat nu in 2019 open. Dat staat in een brief van minister Hennis-Plasschaert van Defensie vrijdagmorgen naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

RITTHEM - Sinds woensdag kunnen burgers op- en aanmerkingen maken over de komst van de Marinierskazerne naar Vlissingen. Tot en met twaalf maart kunnen bezwaren worden ingediend. Die lijken er heel wat te zijn.

VLISSINGEN - Zeven bedrijven zijn woensdag afgekomen op de inloopavond over de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. Bedrijven die straks de nieuwe kazerne in hun achtertuin krijgen konden woensdagavond zien en horen wat de gevolgen voor hen zijn. De projectleider van de gemeente Vlissingen was aanwezig voor het beantwoorden van vragen.