Marinierskazerne naar Vlissingen

Marinierskazerne naar Vlissingen

De marinierskazerne van Doorn verhuist naar Vlissingen. Na veel vijven en zessen is de Tweede Kamer daarmee akkoord gegaan. Bij de nieuwe kazerne die aan de Buitenhaven moet komen, zal werk zijn voor zeker 1900 mensen.

DEN HAAG - De oplevering van de nieuwe Michiel de Ruyterkazerne loopt vertraging op. De marinierskazerne in Vlissingen gaat nu in 2019 open. Dat staat in een brief van minister Hennis-Plasschaert van Defensie vrijdagmorgen naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

bekijk video: 

RITTHEM - Sinds woensdag kunnen burgers op- en aanmerkingen maken over de komst van de Marinierskazerne naar Vlissingen. Tot en met twaalf maart kunnen bezwaren worden ingediend. Die lijken er heel wat te zijn.

bekijk video: 
luister fragment: 

VLISSINGEN - Zeven bedrijven zijn woensdag afgekomen op de inloopavond over de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. Bedrijven die straks de nieuwe kazerne in hun achtertuin krijgen konden woensdagavond zien en horen wat de gevolgen voor hen zijn. De projectleider van de gemeente Vlissingen was aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

luister fragment: 

VLISSINGEN - Zeeland en Vlissingen hopen dat minister Hennis van Defensie snel een knoop doorhakt over de eventuele komst van de mariniersopleiding naar Vlissingen. Dat bleek gisteravond tijdens een voorlichtingsbijeenkomst voor Zeeuwse politici over de marinierskazerne. De opleiding wordt nu nog gegeven aan de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

bekijk video: 
luister fragment: 

VLISSINGEN - Het ministerie van Defensie stelt bij grote calamiteiten de marinekazerne in Vlissingen beschikbaar aan de Veiligheidsregio Zeeland. Beide partjen hebben daar in Middelburg een akkoord over gesloten.

MIDDELBURG - Alle fracties in de Provinciale Staten hebben vrijdagavond unaniem ingestemd met het aankopen van de gronden die nodig zijn voor de bouw van de marinierskazerne. Het gaat om een bedrag van 15 miljoen euro die over een periode van 30 jaar zal worden afgeschreven.

VLISSINGEN - De PVV zet grote vraagtekens bij de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. Volgens fractievoorzitter en Eerste Kamerlid Peter van Dijk is er geen enkele zekerheid over de komst van de kazerne totdat alle handtekeningen zijn gezet.

bekijk video: 

GOES - De commandant van de marinekazerne in Vlissingen, kapitein-luitenant-ter-zee Willem Meijer, heeft een stand op de Zeeuwse bedrijvenbeurs Contacta afgezegd. Op de beurs zou in de stand de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen worden gepresenteerd. Volgens de organisatie van de beurs gaf commandant Meijer aan dat er nog teveel vragen waren over de komst van de kazerne. "Een stand op de beurs zou daarom volgens de commandant nog te voorbarig zijn", aldus Perry Kentin van het bureau dat Contacta organiseert.

bekijk video: 
luister fragment: 

VLISSINGEN - Ruim vijftig belangstellenden hebben woensdagavond een informatieavond over de komst van de Marinierskazerne naar Vlissingen bezocht. Bezoekers konden vragen stellen aan medewerkers van de provincie, de gemeente Vlissingen en de marine. Vooral naastgelegen bedrijven en inwoners van Ritthem kwamen op de avond af.

bekijk video: 
luister fragment: 

VLISSINGEN - Oud-commissaris van de Koningin in Zeeland Karla Peijs vindt het onverstandig om te pleiten voor de verhuizing van de mariniersopleiding van Rotterdam naar Vlissingen: "Laten we de Van Ghentkazerne vergeten."

bekijk video: 
luister fragment: