- advertentie -

Marinierskazerne naar Vlissingen

Marinierskazerne naar Vlissingen

De marinierskazerne van Doorn verhuist naar Vlissingen. Na veel vijven en zessen is de Tweede Kamer daarmee akkoord gegaan. Bij de nieuwe kazerne die aan de Buitenhaven moet komen, zal werk zijn voor zeker 1900 mensen.

VLISSINGEN - De aanleg van de marinierskazerne in Vlissingen wordt 1,6 miljoen euro duurder dan eerder werd aangenomen. Dat schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie in antwoord op kamervragen.

RITTHEM - Naturistenvereniging Zeelandia strijkt in 2018 neer in het gebied De Schone Waardin, achter de zeedijk bij Ritthem.

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen roept Zeeuwse bedrijven op om mee te dingen naar de bouw van de marinierskazerne. Wethouder Albert Vader ziet graag regionale bedrijven zoveel mogelijk profiteren van de bouw.

MIDDELBURG - In Middelburg moet een militaire academie komen. Dat schrijven oud-minister van Defensie Frits Bolkestein en oud-hoogleraar politieke theorie Meindert Fennema in een opiniestuk in het NRC.

OOST-SOUBURG - Het plan van de Lokale Partij Vlissingen (LPV) om een aparte woonwijk in te richten voor personeel van de marinierskazerne in Vlissingen valt niet in goede aarde bij lezers van de website en Facebookpagina van Omroep Zeeland.

VLISSINGEN - Met een miljoeneninvestering wil de gemeente Vlissingen de entree van de stad een enorme impuls geven. Het bedrijventerrein langs de A58 wordt uitgebreid met het oude veerhavenplein. Het gaat om het gebied rond de marinierskazerne die in 2019 opengaat. Vlissingen verwacht dat er veel bedrijven zijn die zich willen vestigen in de buurt van de kazerne.

VLISSINGEN - De komst van de kazerne van het Korps Mariniers in Vlissingen is weer een stap dichterbij. Dinsdag ondertekenden Zeeland Seaports en het ministerie van Defensie een erfpachtovereenkomst voor 14,5 hectare in de buitenhaven van Vlissingen.

VLISSINGEN - Vlissingen staat komend weekend in het teken van de komst van de marinierskazerne naar de stad. Onder het motto 'Zeeuwen ontmoeten mariniers' wordt het Korps Mariniers zondag welkom geheten.

VLISSINGEN - Ruim 100 (oud-)mariniers roeien begin september in een week tijd vanuit Vlissingen naar Sheerness in Engeland, een tocht van ruim 400 kilometer. Ze varen de Noordzee over ter ere van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers en om geld op te halen voor collega's die mede door de aard van hun werk problemen hebben.

Thuisbasis

MIDDELBURG - De provincie Zeeland en het Ministerie van Defensie hebben vrijdagmorgen de overeenkomsten ondertekend voor het beschikbaar stellen van de grond voor de nieuwe marinierskazerne bij de Buitenhaven in Vlissingen. De grond wordt in erfpacht gegeven aan Defensie.