- advertentie -

Grote ontuchtzaak in Westkapelle

Grote ontuchtzaak in Westkapelle

Een 60-jarige inwoner van Westkapelle is in september 2012 veroordeeld tot twee jaar cel plus tbs met dwangverpleging. De man heeft bekend de afgelopen dertig jaar tientallen jongens te hebben misbruikt. In het dorp wisten veel mensen al heel lang van de zaak, maar zwegen.

WESTKAPELLE - De tbs van een 63-jarige man uit Westkapelle wordt verlengd met twee jaar. Dat heeft de rechtbank van Middelburg vandaag bepaald. De man is in 2012 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tbs in de geruchtmakende ontuchtzaak in Westkapelle.

MIDDELBURG - De man uit Westkapelle die veroordeeld is voor ontucht met minderjarige jongens gaat niet in hoger beroep tegen de straf die hij heeft gekregen. Dat heeft zijn advocaat desgevraagd laten weten. Volgens de advocaat kan zijn client 'zich wel vinden' in de opgelegde straf.

MIDDELBURG - De 60-jarige ontuchtverdachte uit Westkapelle is veroordeeld tot twee jaar cel plus tbs met dwangverpleging. Volgens de rechtbank in Middelburg is ontucht met acht minderjarige jongens bewezen.

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie eist twee jaar cel tegen de 60-jarige verdachte in de Westkapelse ontuchtzaak. De man wordt verdacht van ontucht met zeven minderjarige jongens in de periode 1993 tot en met 2011. Het misbruik zou in en rond Westkapelle hebben plaatsgevonden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie zoekt de grens op in de ontuchtzaak in Westkapelle. Ze gaat de 60-jarige verdachte ook vervolgen voor gevallen waarvan geen aangifte is gedaan.
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie legt de 60-jarige verdachte uit Westkapelle ontucht met acht minderjarigen ten laste. Dat zou gebeurd zijn in de periode vanaf 1993 tot het moment dat de man werd opgepakt, in september vorig jaar. Morgen komt de zaak opnieuw voor de rechtbank in Middelburg. Er zal nog geen inhoudelijke behandeling plaatsvinden.
WESTKAPELLE - De oproep van het OM aan 'slachtoffers' van de ontuchtverdachte uit Westkapelle heeft weinig opgeleverd. Er is slechts één nieuwe melding binnengekomen. Dat zegt advocaat Bals van de verdachte. De zaak van het slachtoffer is verjaard, zegt Bals.

WESTKAPELLE - Na een week vol negatieve publiciteit verzetten de inwoners van Westkapelle zaterdag de zinnen tijdens de Dijkwerkersdag. Het evenement is een vervolg op de bekende Wasschappelse Dag uit de jaren negentig.

WESTKAPELLE - Het beeld van Westkapelle dat is ontstaan rond de ontuchtzaak is vooral een beeld van een gesloten gemeenschap. Dat zegt vertrouwenspersoon seksueel misbruik Frida den Hollander. Haar ervaring is dat in dit soort gemeenschappen dergelijke zaken veelal geheim blijven.

WESTKAPELLE - Het misbruik in de zedenzaak in Westkapelle zou al in de jaren '60 zijn begonnen. Tijdens een informatiebijeenkomst gisteravond voor de inwoners van 't dorp, meldde zich een vierde slachtoffer. Hij zegt dat hij in de jaren '60 op jonge leeftijd is misbruikt. Aangifte doen kan niet meer, omdat de zaak is verjaard.