- advertentie -

ZALCO failliet: ruim 600 mensen op straat

ZALCO failliet: ruim 600 mensen op straat

Op dinsdag 13 december 2011 wordt aluminiumfabriek Zalco failliet verklaard. Bij het bedrijf werken ruim 600 mensen. Zalco verkeerde al langer in financiële problemen. Na een half jaar onzekerheid en onderhandelen werden de gieterij en de anodefabriek overgenomen.

MIDDELBURG - Zo'n veertig oud-medewerkers van Zalco gaan de komende tijd de schoolbanken in. Ze gaan een opleiding volgen om vervolgens aan de slag te kunnen als operator of in de logistiek. De opleiding van het mobiliteitscentrum Zalco en een opleidingsinstituut uit Hoogvliet moet de oud- werknemers nieuwe kansen op de arbeidsmarkt bieden. De opleiding wordt gesubsidieerd met een Europese subsidie.

VLISSINGEN-OOST - De internetveiling van spullen van de failliete aluminiumfabrikant Zalco in Vlissingen-Oost heeft tussen de 150.000 en 200.000 euro opgebracht. Dat is aanzienlijk minder dan Veilinghuis Troostwijk tevoren had verwacht.

VLISSINGEN - Een deel van de inboedel van aluminiumfabriek Zalco in Vlissingen-Oost wordt vanaf vandaag geveild. Het online veilinghuis Troostwijk Veilingen biedt onder meer transformers, halkranen en elektromotoren aan.

VLISSINGEN - De Europese Commisie wil 1,5 miljoen euro beschikbaar stellen voor de om- en bijscholing van oud-medewerkers van aluminiumfabriek Zalco. De Europese Raad en het Europees Parlement moeten het voorstel wel nog goedkeuren.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur stelt 600.000 euro beschikbaar voor het mobiliteitscentrum in Middelburg. Dat is het centrum dat is opgericht om de ex-medewerkers van aluminiumfabriek Zalco aan een nieuwe baan te helpen. Deze fabriek ging eind vorig jaar failliet.

VLISSINGEN-OOST - De kans dat de smelterij van het failliete aluminiumbedrijf Zalco in Vlissingen-Oost nog een doorstart maakt is minimaal. Dat valt op te maken uit een mededeling van de curatoren die de failliete boedel van Zalco moeten afwikkelen.

VLISSINGEN-OOST - Sloop van aluminiumfabriek Zalco gaat naar schatting 3 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit een inventarisatie van een Zeeuws sloopbedrijf op basis van stukken uit het biedingsboek dat eventuele overnamekandidaten hebben ontvangen. Sloop komt in beeld als de curatoren er niet uitkomen met een of meerdere overnamekandidaten.

GOES - Alle vaste en ingeleende werknemers van Zalco krijigen tóch een kerstpakket. Ondernemer Wim Bouman uit Goes en twee landelijke toeleveringsbedrijven hebben de handen ineen geslagen en 620 kerstpakketten geregeld. Die worden donderdag afgeleverd bij de fabriek in Vlissingen-oost.

VLISSINGEN-OOST- De ruim vijfhonderd ovens van aluminiumfabriek Zalco zijn uitgeschakeld. Dat meldt de curator. Sinds vrijdag ontvangt het failliete bedrijf geen stroom meer voor het productieproces. Een handjevol medewerkers is nog bij de aluminiumsmelter aan het werk om de laatste zaken in orde te brengen.

VLISSINGEN - Het is een zwarte dag voor Henk Schotanus uit Vlissingen en al zijn 600 collega's, of beter gezegd ex-collega's van Zalco. De onslagbrief viel vandaag bij de Vlissinger in de bus.

VLISSINGEN-OOST - De gieterij van de voormalige aluminiumfabriek Zalco is weer in bedrijf genomen. Daarmee is de doorstart van een deel van het failliete bedrijf een feit. De productie zal voorlopig nog laag zijn. Het hele proces moet nog op gang komen en Zalco moet weer klanten aan zich weten te binden.

VLISSINGEN-OOST - Het mobiliteitscentrum, dat oud-werknemers van Aluminiumfabriek Zalco weer aan het werk probeert te helpen, adviseert het personeel vooral de ogen open te houden.

VLISSINGEN-OOST - Zeker tachtig voormalige medewerkers van aluminiumfabriek Zalco in Vlissingen-Oost maken kans om weer terug aan het werk te gaan in de fabriek. De gieterij en de anodefabriek zijn vandaag overgenomen. Onderdeel van de overeenkomst is dat oud-Zalco-medewerkers voorrang krijgen bij sollicitatieprocedures.

VLISSINGEN-OOST - De partijen die geïnteresseerd zijn in delen van de failliete aluminiumfabriek Zalco liggen met elkaar overhoop. Woensdagochtend stond een persconferentie gepland waarin meer bekend zou worden over de overname van de gieterij en de anodefabriek van Zaclo in Vlissingen-Oost.

VLISSINGEN-OOST - Directeur Hans van der Hart van Zeeland Seaports heeft er zeer veel vertrouwen in dat delen van de aluminiumfabriek Zalco in Vlissingen-Oost een doorstart gaan maken. Dat zei hij zaterdagmiddag bij het discussieprogramma Zeeuws Diep van Omroep Zeeland.

VLISSINGEN-OOST - De kans op een doorstart van aluminiumfabriek Zalco is minimaal. Dat is het gevolg van het afhaken van potentiële kopers voor de anodefabriek en de gieterij. Er was een overeenkomst op hoofdlijnen, maar de curatoren melden nu dat de kopers zich hier niet langer aan willen verbinden. Het doorstarten van de gehele fabriek was al eerder als optie komen te vervallen.

VLISSINGEN-OOST - De doorstart van aluminiumsmelter Zalco is nog ver weg. Dat blijkt uit het tweede verslag van de curatoren. De rechter-commissaris heeft de curatoren nu twee maanden de tijd gegeven om verder te onderhandelen over een doorstart.

MIDDELBURG - De PVV in Provinciale Staten wil meer actie van de Nederlandse overheid om een doorstart van Zalco mogelijk te maken. De partij verwijst daarbij naar de actieve houding van minister Verhagen van Economische Zaken rond NedCar.

VLISSINGEN-OOST - Sloop van aluminiumfabriek Zalco gaat naar schatting 3 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit een inventarisatie van een Zeeuws sloopbedrijf op basis van stukken uit het biedingsboek dat eventuele overnamekandidaten hebben ontvangen. Sloop komt in beeld als de curatoren er niet uitkomen met een of meerdere overnamekandidaten.

GOES - Voor de honderden ex-Zalco medewerkers blijven het onzekere tijden. Er is sprake van een mogelijke doorstart waar de grote groep werkzoekenden misschien baat bij heeft. Maar tot die tijd blijft het solliciteren en de dagen vullen, bijvoorbeeld met klussen aan het huis.