- advertentie -

Zeeland Kiest

Zeeland Kiest

Het nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 15 maart 2017. 
Like Zeeland Kiest op Facebook om op de hoogte te blijven.

MIDDELBURG - De PvdA in de Tweede Kamer wil dat minister Schultz een einde maakt aan de plannen voor Brouwerseiland. Kamerlid Joyce Vermue uit Schoondijke heeft woensdag een motie ingediend waarin de minister wordt opgeroepen om geen toestemming te geven voor Brouwerseiland.

MIDDELBURG - Omroep Zeeland, de PZC en ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland halen de landelijke lijsttrekkers naar Middelburg. Vanaf 1 maart worden ze om de beurt drie kwartier lang aan de tand gevoeld over Zeeuwse kwesties. De interviews zijn live te volgen via internet en Facebook en zijn er samenvattingen op tv en radio en volgt een groot verslag in de krant.

THOLEN - Duurzame landbouw en groene banen. Daarvoor gaat Niels van den Berge uit Tholen strijden als hij gekozen wordt voor de Tweede Kamer op 15 maart. Het is de derde keer dat Van den Berge een gooi doet naar een Kamerzetel voor GroenLinks. Of het deze keer lukt spant erom, want hij staat op de achttiende plek op de kandidatenlijst.

THOLEN - Niels van den Berge uit Tholen doet op 15 maart voor de derde keer een gooi naar een Tweede Kamerzetel voor GroenLinks. De boerenzoon staat op de achttiende plaats op de kieslijst. Maar wie is deze Zeeuwse kandidaat voor de Tweede Kamer?

OOST-SOUBURG - Twee stembureaus gezellig samen in 1 ruimte, of een bureau in een museum. Op een aantal plekken in de provincie is het stemmen vandaag, voor zowel provinciale staten als het waterschap, net even anders dan anders.

SINT-MAARTENSDIJK - Door een kleine brand in Woonzorgcentrum Maartenshof in Sint-Maartensdijk was het stemlokaal in het woonzorgcentrum woensdag een half uur afgesloten. Vier personen kregen last van de rook en zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

SINT-MAARTENSDIJK - Door een kleine brand in Woonzorgcentrum Maartenshof in Sint-Maartensdijk was het stemlokaal in het woonzorgcentrum woensdag een half uur afgesloten. Vier personen kregen last van de rook en zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

OOST-SOUBURG Wie op de Partij voor Zeeland stemt, weet dat zijn stem tijdens de Eerste Kamerverkiezingen naar de Onafhankelijke SenaatsFractie gaat. Dat zei lijsttrekker Marien Weststrate donderdag in de Zeeuwse Kamer.

Naast het vitaal platteland moeten er ook bruisende steden komen. Volgens lijsttrekker van de PvdA Ben de Reu hou je op die manier meer jongeren in de provincie. Hij zei dat woensdagmiddag in de radio-uitzending bij Omroep Zeeland. "We kunnen niet de illusie hebben dat elk dorp alle voorzieningen kan behouden, beter is om een aantal van de voorzieningen te concentreren in een stad. Steden zouden daar betere afspraken over moeten maken"

 

MIDDELBURG - De Zeeuwse gedeputeerden kennen twee spreekwoorden goed: "Oost west, thuis best" en "Ons Zeeuwen ben zuunig". Uit onderzoek van de gezamenlijke regionale omroepen en de NOS blijkt dat Zeeuwse gedeputeerden veruit de minste en ook de goedkoopste dienstreizen van Nederland maken.