- advertentie -

Zeeland Nazomerfestival

Zeeland Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival heeft in 2012 een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 28.000 mensen kwamen naar de voorstellingen op bijzondere lokaties in Zeeland. Het toneelstuk Medea en een concert van Racoon trokken de meeste belangstelling.

WESTKAPELLE - Westkapelle heeft iets wat andere dorpen achter de dijk niet hebben. Dat blijkt uit het overzicht van de locatievoorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival. Gewoonlijk komen alleen grotere steden als Middelburg, Goes en Vlissingen vaak aan de beurt.

VLISSINGEN - Met de première van theatervoorstelling Saul, is de 15e editie van het Zeeland Nazomerfestival van start gegaan. In een volle Lasloods aan de binnenhaven in Vlissingen, met allemaal genodigden, voerden muzikanten en acteur Dirk Roofthooft het bijbelstuk op.

OOST-SOUBURG - "De kritiek van Zeeuws-Vlamingen dat het Zeeland Nazomerfestival nooit in Zeeuws-Vlaanderen komt is onterecht en jammer". Dat zei festivaldirecteur Henk Schoute dinsdagmiddag in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer.

OOST-SOUBURG - Festivaldirecteur Henk Schoute ziet de toekomst van het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) met vertrouwen tegemoet. De komende tijd moet het festival opnieuw bewijzen dat het een provinciale subsidie verdient.

OOST-SOUBURG - Het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) moet opletten dat het zijn unieke imago als theaterfestival niet verliest. Het is volgens kenners de grootste valkuil voor de organisatie, die de komende jaren ook moet oppassen voor het wegvallen van subsidies.

MIDDELBURG - Wende Snijders opent dit jaar het festivalhart van het Zeeland Nazomerfestival. Voor de afsluiting ervan heeft de organisatie Jett Rebel weten te strikken. Die namen zijn alvast bekendgemaakt voor de 15e editie die wordt gehouden van 25 augustus tot en met 5 september.

OOST-SOUBURG - Daags na haar optreden op het Abdijplein in Middelburg kwam Eveline Vroonland langs in de studio van Omroep Zeeland. Ze zong live Safe And Sound en onthulde dat ze druk bezig is met haar debuutalbum, dat ze in januari wil uitbrengen.

MIDDELBURG - Na tien jaar is BLØF terug op het Abdijplein in Middelburg. Vrijdagavond opent de band het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival.

KAMPERLAND - Het dak van de schuur bij boerderij Land- en Zeezicht in Kamperland speelt een hoofdrol in de voorstelling Aards Paradijs op het Zeeland Nazomerfestival. De klassieker van Tenessee Williams gaat over een dreigende watersnood en twee broers die strijden om het eigendomsrecht van de boerderij.

MIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival is geopend. De openingsvoorstelling De Zwarte van Walcheren ging in première in de Oostkerk. Daarin wordt de link gelegd tussen de huidige maatschappij en het Zeeuwse slavernijverleden.