- advertentie -

Zeeland Nazomerfestival

Zeeland Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival heeft in 2012 een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 28.000 mensen kwamen naar de voorstellingen op bijzondere lokaties in Zeeland. Het toneelstuk Medea en een concert van Racoon trokken de meeste belangstelling.

MIDDELBURG -De Oesterdam, het Industrieel Museum in Sas van Gent, de schouwburg van Middelburg en de Nieuwe Kerk in Middelburg zijn decor van de locatievoorstellingen op het Zeeland Nazomerfestival. Het festival is dit jaar van 22 augustus tot en met 2 september.

OOST-SOUBURG - Het Theaterproductiehuis Zeelandia krijgt de komende vier jaar 695.000 euro aan subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Het productiehuis maakt eigen theatervoorstellingen en organiseert het Zeeland Nazomerfestival. 

AMSTERDAM - Theaterproductiehuis Zeelandia gaat het Nazomerfestival nog eens dunnetjes over doen in Amsterdam. In de Stadsschouwburg en in Theater Bellevue staan vanaf 1 oktober vier dagen lang Zeeuwse voorstellingen geprogrammeerd.

MIDDELBURG - Festivaldirecteur Henk Schoute van het Zeeland Nazomerfestival kijkt tevreden terug op de editie van dit jaar. Er waren minder bezoekers (ruim 30.000) dan vorig jaar. Maar volgens Schoute waren er meer voorstellingen uitverkocht en waren de reacties van het publiek overwegend positief.

MIDDELBURG - Een 23-jarige man uit Middelburg zit vast nadat hij twee personen mishandelde. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De verdachte bezocht een voorstelling van het Zeeland Nazomerfestival op het Abdijplein in Middelburg. Hij zou daarbij een glas bier gegooid hebben naar een van de artiesten.

WESTKAPELLE - Westkapelle heeft iets wat andere dorpen achter de dijk niet hebben. Dat blijkt uit het overzicht van de locatievoorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival. Gewoonlijk komen alleen grotere steden als Middelburg, Goes en Vlissingen vaak aan de beurt.

VLISSINGEN - Met de première van theatervoorstelling Saul, is de 15e editie van het Zeeland Nazomerfestival van start gegaan. In een volle Lasloods aan de binnenhaven in Vlissingen, met allemaal genodigden, voerden muzikanten en acteur Dirk Roofthooft het bijbelstuk op.

OOST-SOUBURG - "De kritiek van Zeeuws-Vlamingen dat het Zeeland Nazomerfestival nooit in Zeeuws-Vlaanderen komt is onterecht en jammer". Dat zei festivaldirecteur Henk Schoute dinsdagmiddag in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer.

OOST-SOUBURG - Festivaldirecteur Henk Schoute ziet de toekomst van het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) met vertrouwen tegemoet. De komende tijd moet het festival opnieuw bewijzen dat het een provinciale subsidie verdient.

OOST-SOUBURG - Het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) moet opletten dat het zijn unieke imago als theaterfestival niet verliest. Het is volgens kenners de grootste valkuil voor de organisatie, die de komende jaren ook moet oppassen voor het wegvallen van subsidies.