- advertentie -

Zeeland Nazomerfestival

Zeeland Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival heeft in 2012 een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 28.000 mensen kwamen naar de voorstellingen op bijzondere lokaties in Zeeland. Het toneelstuk Medea en een concert van Racoon trokken de meeste belangstelling.

MIDDELBURG - Wende Snijders opent dit jaar het festivalhart van het Zeeland Nazomerfestival. Voor de afsluiting ervan heeft de organisatie Jett Rebel weten te strikken. Die namen zijn alvast bekendgemaakt voor de 15e editie die wordt gehouden van 25 augustus tot en met 5 september.

OOST-SOUBURG - Daags na haar optreden op het Abdijplein in Middelburg kwam Eveline Vroonland langs in de studio van Omroep Zeeland. Ze zong live Safe And Sound en onthulde dat ze druk bezig is met haar debuutalbum, dat ze in januari wil uitbrengen.

MIDDELBURG - Na tien jaar is BLØF terug op het Abdijplein in Middelburg. Vrijdagavond opent de band het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival.

KAMPERLAND - Het dak van de schuur bij boerderij Land- en Zeezicht in Kamperland speelt een hoofdrol in de voorstelling Aards Paradijs op het Zeeland Nazomerfestival. De klassieker van Tenessee Williams gaat over een dreigende watersnood en twee broers die strijden om het eigendomsrecht van de boerderij.

MIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival is geopend. De openingsvoorstelling De Zwarte van Walcheren ging in première in de Oostkerk. Daarin wordt de link gelegd tussen de huidige maatschappij en het Zeeuwse slavernijverleden.

MIDDELBURG - Voor de openingsvoorstelling van het Zeeland Nazomerfestival is de Oostkerk in Middelburg veranderd in een arena. Een enorme catwalk doorklieft de ronde kerk en het publiek loopt via de ingang van de kerk de buik van een slavenschip in. Het is het decor van De Zwarte van Walcheren, een voorstelling die gemaakt is in het kader van de herdenking van 200 jaar afschaffing van de slavernij.

MIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival is dit jaar Zeeuwser dan ooit. De organisatie heeft gezocht naar verhalen uit de geschiedenis van Zeeland en kwam uit bij ons slavernijverleden in Middelburg, watersnood in Kamperland en een groot schrijver met een huis in Biggekerke.

MIDDELBURG - De voorverkoop voor het Zeeland Nazomerfestival 2014 loopt bijzonder goed. Directeur Henk Schoute meldt dat vergeleken met andere jaren twee weken voor de start zo'n 3500 kaarten meer zijn verkocht.

MIDDELBURG - 'De schrijver, zijn vrouw, haar minnares'. Dat is de titel van één van de voorstellingen, die op dit moment voor het Zeeland Nazomer Festival gemaakt worden. De Middelburgse componist Douwe Eisenga schrijft de muziek voor het stuk.

MIDDELBURG - Het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival opent dit jaar met een optreden van BLØF. Op vrijdag 29 augustus speelt de band op het Abdijplein in Middelburg, het festivalhart.