Zeeland Nazomerfestival

Zeeland Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival heeft in 2012 een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 28.000 mensen kwamen naar de voorstellingen op bijzondere lokaties in Zeeland. Het toneelstuk Medea en een concert van Racoon trokken de meeste belangstelling.

MIDDELBURG - 'De schrijver, zijn vrouw, haar minnares'. Dat is de titel van één van de voorstellingen, die op dit moment voor het Zeeland Nazomer Festival gemaakt worden. De Middelburgse componist Douwe Eisenga schrijft de muziek voor het stuk.

MIDDELBURG - Het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival opent dit jaar met een optreden van BLØF. Op vrijdag 29 augustus speelt de band op het Abdijplein in Middelburg, het festivalhart.

MIDDELBURG - Een recordaantal mensen heeft de dertiende editie van het Zeeland Nazomerfestival bezocht. Bijna 30.000 bezoekers kwamen op het festival af. Dat zijn er ruim duizend meer dan vorig jaar.

MIDDELBURG - Op het Abdijplein in Middelburg hebben vanmiddag ruim duizend mensen meegedaan aan een gezamenlijke picknick. In het eerste weekend van het Zeeland Nazomerfestival is het op zondag vaste prik om te beginnen met een picknick.

MIDDELBURG - Tijdens haar optreden op het Abdijplein bracht Ilse DeLange vrijdagavond een klein eerbetoon aan Bløf. ,,Ik vind ze te gek en jullie mogen supertrots zijn dat ze hier vandaan komen”, zei de zangeres, aan het begin van haar uitgebreide toegift. Met enige schroom zong ze vervolgens Liefs uit Londen.

MIDDELBURG - Het festivalhart van het Zeeland Nazomerfestival begint te kloppen. Op het Abdijplein in Middelburg trapt Ilse DeLange vrijdagavond af op het hoofdpodium. De Schouwse band Jimmy Dumbbell warmt in de PopAanZee tent het publiek op.

RENESSE - Bezoekers van de openingsvoorstelling van het Zeeland Nazomerfestival zijn vol lof over het stuk Kabaal en Liefde. Gisteravond ging de locatievoorstelling in premiere op slot Moermond bij Renesse en daarmee werd het startsein gegeven voor twee weken theater en muziek op verschillende locaties.

MIDDELBURG - Theaterproductiehuis Zeelandia krijgt extra geld van het rijk om jonge theatermakers te ondersteunen. Dat zei directeur Henk Schoute in Renesse bij de opening van het Zeeland Nazomerfestival. Het productiehuis krijgt 112.000 euro subsidie voor twee jaar.

MIDDELBURG - De meeste Zeeuwen willen dat Aan De Kust van Bløf gezongen wordt tijdens het Nazomerzingen, een onderdeel van het Zeeland Nazomerfestival. Dat is de uitslag van een stemming onder de lezers van de PZC.

MIDDELBURG - Zangeres Ilse DeLange opent het muziekgedeelte van het Zeeland Nazomerfestival. De zangeres treedt op op het Abdijplein in Middelburg op 30 augustus.