Fusie ziekenhuizen boven de Westerschelde

Fusie ziekenhuizen boven de Westerschelde

Het Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen van Goes en Zierikzee zijn op 1 januari 2010 gefuseerd tot het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Onderdeel van de fusie is het plan dat het huidige ziekenhuis in Vlissingen dicht gaat en dat er in de Mortiere bij Middelburg een nieuw gebouwd gaat worden. Maar tot nu toe is de financiering van het nieuwe ziekenhuis nog niet rond. De Walcherse politiek maakt zich zorgen over de haalbaarheid van de nieuwbouwplannen.

GOES - Jonge patiëntjes in het ADRZ in Goes krijgen vandaag bezoek van de paashaas. Ieder kind op de polikliniek en de verpleegafdeling krijgt een chocoladepaashaas. De actie is een idee van Chocolate Lovers in Middelburg.

luister fragment: 

GOES - Een kijkje achter de schermen in een ziekenhuis of een woonzorgcentrum. Het kon zaterdag tijdens de open dag van Zorg&Welzijn. Verschillende zorginstanties in Zeeland, waaronder het geboortehuis Vlissingen, Ter Weel in Goes en ziekenhuis ADRZ hadden de deuren geopend.

luister fragment: 

GOES - Het werkleerbedrijf Goes gaat Legotafels neerzetten bij een groot aantal afdelingen en poliklinieken van het ARDZ in Vlissingen, Goes en Zierikzee. De tafels komen in de wachtkamers als afleiding voor jonge patiënten als zij moeten wachten.

OOST-SOUBURG - Het sterftecijfer in de Zeeuwse ziekenhuizen ligt rond het landelijk gemiddelde. De zogenaamde Hospital Standard Mortality Ratio wordt jaarlijks berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

di 25-02-2014, 22:10

GOES - De stroomstoring in een deel van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes is voorbij. Om 14:30 uur gingen de lichten weer aan. De medische apparatuur is getest en draait momenteel weer op de normale stroomvoorziening.

bekijk video: 
luister fragment: 

GOES - Kankerpatiënten die een borstoperatie hebben ondergaan in het ADRZ krijgen voortaan gratis een speciaal kussen mee naar huis. De Heart Pillow verzacht de pijn van de operatiewond en verlicht de zwelling en stuwing van de borsten.

GOES - Er komt voorlopig geen sociaal plan voor medewerkers van de ziekenhuizen in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Dat zegt Mark Froklage van vakbond Nu91. "De vakbonden kunnen geen overeenstemming vinden met de directie over belangrijke punten", aldus Froklage.

do 06-02-2014, 17:40

GOES/VLISSINGEN - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis verwacht de komende jaren zeker zo'n 4 miljoen per jaar winst te maken. De ziekenhuisdirectie meldt dat 2013 positief is afgesloten, na een grote financiële operatie aan het eind van het jaar waarbij met hulp van experts voor zo'n 15 miljoen euro aan achterstallige rekeningen werd geïnd. Het ADRZ is volgens directeur Financiën Rinus van Riel, weer in rustiger vaarwater terecht gekomen.

bekijk video: 
luister fragment: 

GOES - Bij de spoedeisende hulp in het ADRZ in Goes zijn in de nieuwjaarsnacht negen mensen behandeld omdat ze gewond waren geraakt door vuurwerk. Drie van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

GOES - Bij het Admiraal De Ruijter Ziekenhuis in Goes verliezen vier tot zes werknemers hun baan. Ze werken nu nog op de afdeling financiën en controle. Volgens een woordvoerder passen ze niet meer in het veranderingstraject dat bij het ziekenhuis is ingezet. Dat traject is bedoeld om de kwaliteit te verhogen.

bekijk video: 

GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis ziet met lede ogen toe hoe de afdeling cardiologie van ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen steeds meer patiënten op Walcheren helpt.

bekijk video: 
luister fragment: 

VLISSINGEN - De zorg op Walcheren moet worden behouden. Dat vinden de initiatiefnemers van de nieuwe actiewebsite behoudziekenhuis.wordpress.com. De oprichters van de site vinden dat er een ziekenhuis op Walcheren moet blijven.

GOES/ VLISSINGEN - De medische staf van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is de negatieve berichten beu. Ze schaden het vertrouwen van de patiënten, zegt KNO-arts en voorzitter van de medische staf Jan Rombout.

bekijk video: 
luister fragment: 

MIDDELBURG - De Vlissingse politiek maakt zich grote zorgen over de toekomst van de ziekenhuiszorg op Walcheren. Tijdens een gesprek deze week tussen de Vlissingse politiek en het ADRZ heeft ziekenhuisdirecteur Huybert van Eck gezegd dat als de financiering van het nieuwe ziekenhuis in de Mortiere niet rondkomt, er een kleine kans is dat alles naar Goes gaat. Gevolg: onrust in Vlissingen en omstreken.

bekijk video: 

VLISSINGEN - De provincie Zeeland en de drie Walcherse gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere moeten samen proberen om een ziekenhuis op Walcheren te behouden. Dat staat in een unanieme motie die donderdagavond laat is aangenomen in de Vlissingse gemeenteraad.

luister fragment: 
MIDDELBURG - De provincie moet zich garant stellen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis op Walcheren. Dat staat in de zorgvisie van de Partij van de Arbeid die maandagavond in Middelburg is gepresenteerd.
VLISSINGEN - De protestmars op Walcheren tegen de plannen van het Admiraal de Ruyterziekenhuis is voorlopig afgelast. De mars was bedoeld om te protesteren tegen het uitkleden van het ziekenhuis in Vlissingen. De actie werd in oktober aangekondigd.

ZIERIKZEE - Alle onderzoeken op de afdelingen KNO en neurologie van de polikliniek in Zierizee zijn afgezegd vanwege een inbraak. Afgelopen weekend zijn computers en meetapparatuur gestolen en daardoor kunnen de afspraken niet doorgaan.

bekijk video: 

GOES - Er komt voorlopig geen sociaal plan voor medewerkers van de ziekenhuizen in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Dat zegt Mark Froklage van vakbond Nu91. "De vakbonden kunnen geen overeenstemming vinden met de directie over belangrijke punten", aldus Froklage.

BRUINISSE - Huisartsenkring Zeeland maakt zich geen zorgen over de veiligheid van patiënten bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. De huisartsenkring vindt dat het ADRZ net zo veilig is als andere ziekenhuizen maar dat het ADRZ dat nu alleen nog niet kan aantonen.

bekijk video: 
luister fragment: 

ZIERIKZEE - De Victoriakliniek in Zierikzee krijgt er de komende twee maanden vier nieuwe specialismen bij. Het gaat om herniaoperaties, cardiologie en operaties aan spataderen en liesbreuken. Dat zegt algemeen directeur Charles Versluijs van de Victoriakliniek.

bekijk video: 
luister fragment: 

OOST-SOUBURG - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis opent dinsdag de nieuwe StartPoli Epilepsie. Bij de poli staat het zogenoemde zelfmanagement centraal. Dat betekent dat de patiënt voor een groot deel zelf verantwoordelijk is voor de zorg.

luister fragment: 

GOES - Het ADRZ heeft vorig jaar 9,9 miljoen euro winst gemaakt. Dat staat in het jaarverslag van het ziekenhuis over 2011. Ondanks dat het nu beter gaat, noemt het ADRZ 2011 toch een moeilijk jaar. De winst is voor een deel bereikt door flink te bezuinigingen.

bekijk video: 

ZIERIKZEE - Het Zweeds Rode Kruis Ziekenhuis in Zierikzee is verkocht. Het vennootschap Health Estate Centre koopt het pand voor vijf miljoen euro. Het vennootschap staat onder leiding van Henk van Koeveringe, bekend van recreatiebedrijf De Roompot, Het College Sanering Zorginstellingen heeft toestemming voor de verkoop gegeven.

luister fragment: 
GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis heeft een Wond Expertise Centrum (WEC) geopend. Dat moet ervoor zorgen dat mensen met moeilijk genezende wonden sneller geholpen worden en minder kans hebben op terugkeer van de klachten.
GOES - GroenLinks in Goes wil dat de directie van het Admiraal de Ruyterziekenhuis een deel van zijn salaris terugstort.