- advertentie -

Fusie ziekenhuizen boven de Westerschelde

Fusie ziekenhuizen boven de Westerschelde

Het Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen van Goes en Zierikzee zijn op 1 januari 2010 gefuseerd tot het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Onderdeel van de fusie is het plan dat het huidige ziekenhuis in Vlissingen dicht gaat en dat er in de Mortiere bij Middelburg een nieuw gebouwd gaat worden. Maar tot nu toe is de financiering van het nieuwe ziekenhuis nog niet rond. De Walcherse politiek maakt zich zorgen over de haalbaarheid van de nieuwbouwplannen.

MIDDELBURG - Het CDA in Middelburg pleitte maandagavond voor een Middelburgse verloskamer in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes. De partij wil dat de gemeente Middelburg daarover in gesprek gaat met Goes. De gemeenteraad steunde het voorstel echter niet.

GOES - Ziekenhuis ADRZ heeft tien extra bedden op de acute opname afdeling geplaatst. Dat zegt Sjors van Lieshout van de afdeling. Het ziekenhuis heeft het erg druk en door de gladheid donderdagavond kan er ook lastig een beroep worden gedaan op andere ziekenhuizen om eventuele patiënten onder te brengen. 

MIDDELBURG - Sinds het verdwijnen van het ziekenhuis in Middelburg, worden er geen kinderen meer geboren met die stad als geboorteplaats op hun identiteitsbewijs. Dat moet veranderen, vindt CDA-raadslid Jan Zwemer. Zijn idee: een stukje Middelburgs grondgebied in de verloskamer in het ziekenhuis van Goes.

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) gekregen. Dat betekent dat het ziekenhuis, volgens het NIAZ, zorg leveren die 'aantoonbaar van goede kwaliteit is'.

GOES - Het ADRZ in Goes wijzigt per 1 augustus tijdelijk de bezoekuren van enkele verpleegafdelingen om de naleving van de hygiënemaatregelen beter te kunnen begeleiden. Het besluit geldt voor nog onbepaalde tijd.

GOES - Twee cardiologen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) hebben zich ziek gemeld. De twee zijn in conflict met de directie van het ziekenhuis. 

GOES - Discussie binnen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, waar de directie en vier van de zeven cardiologen er samen niet uit komen. Het ziekenhuis wil graag dat de artsen zich aansluiten bij een coöperatie om de samenwerking te verbeteren. Artsen vrezen de financiële risico's.

GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis wil een dochteronderneming van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam worden. Het ADRZ en het Erasmus werken al samen op het gebied van gespecialiseerde behandelingen. Wanneer het ADRZ opgenomen wordt in de Erasmus MC Holding wordt die samenwerking nog intensiever.

GOES - Volgens ziekenhuis ADRZ zijn medische gegevens niet ingezien door gedetineerden in de Belgische gevangenis van Leuven. Dat zegt ADRZ-woordvoerder Dick Bosscher. Volgens het televisie-programma Meldpunt van Omroep Max hebben gevangenen gevoelige patiëntengegevens verwerkt waaronder die van het Zeeuwse ziekenhuis.

GOES - In Goes komt een centrum voor nucleaire geneeskunde. Dat is het Admiraal de Ruyterziekenhuis overeengekomen met Siemens. Dat betekent dat veel patiënten  vanaf de zomer in Zeeland kunnen blijven.

MIDDELBURG - Het CDA in Middelburg pleitte maandagavond voor een Middelburgse verloskamer in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes. De partij wil dat de gemeente Middelburg daarover in gesprek gaat met Goes. De gemeenteraad steunde het voorstel echter niet.

VLISSINGEN - Ziekenhuis ADRZ in Vlissingen gaat over op een digitaal aanmeldsysteem. Patiënten melden zich met een identiteitsbewijs aan bij een aanmeldpaal en krijgen een nummertje. Op schermen zien zij vervolgens naar welke wachtruimte zij moeten.

VLISSINGEN - Het ADRZ ziekenhuis in Vlissingen heeft weer een cafetaria. Cliënten van Arduin draaien sinds twee weken proef in het cafetaria in afwachting van de definitieve inrichting die over twee weken wordt verwacht. 

VLISSINGEN - "Het is het geld meer dan waard." Daar waren de meeste crowdfunders het wel over eens. De investeerders van het nieuwe ziekenhuis in Vlissingen werden dinsdagavond uitgenodigd voor een rondleiding.

VLISSINGEN - Bij het ADRZ ziekenhuis in Vlissingen komt een speciale tuin, die de bezoekers van het ziekenhuis op hun gemak moet stellen. Dat gebeurt bijvoorbeeld met geneeskrachtige kruiden.

VLISSINGEN - Het nieuwe gedeelte van het ziekenhuis in Vlissingen is vanaf vandaag open. Vanaf vanmorgen kunnen de patiënten naar binnen via de nieuwe ingang. Wie een afspraak heeft bij de polikliniek oogheelkunde of bloed moet prikken, komt terecht in de nieuwe poliklinieken. 

VLISSINGEN - De nieuwe hoofdingang van het ADRZ-ziekenhuis in Vlissingen gaat maandag open. Met die opening sluit de tijdelijke entree aan de Sottegemstraat. Het parkeerterrein aan de achterzijde van het ziekenhuis blijft nog wel in gebruik. 

VLISSINGEN - De operatiekamers van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen sluiten maandag voor zes weken de deuren. Vanwege de renovatie van het ziekenhuis kunnen in die periode geen operaties in Vlissingen plaatsvinden.

VLISSINGEN - De verbouwing van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen verloopt volgens plan en eind augustus kan het vernieuwde gedeelte in gebruik worden genomen.

OOST-SOUBURG - Oud-directeur Huybert van Eck heeft van het Admiraal de Ruyterziekenhuis een ontslagvergoeding van ruim 200.000 euro gekregen. Dat blijkt uit de jaarrekening van het ziekenhuis. Van Eck moest vorig jaar opstappen na miljoenenverliezen bij het ADRZ. 

ZIERIKZEE - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis gaat tot het einde van het jaar ook operaties uitvoeren in de locatie in Zierikzee. Het ziekenhuis wil voorkomen dat door de tijdelijke sluiting van de operatiekamers wachtlijsten ontstaan. De locatie in Vlissingen wordt op dit moment gerenoveerd. 

ZIERIKZEE - Alle onderzoeken op de afdelingen KNO en neurologie van de polikliniek in Zierizee zijn afgezegd vanwege een inbraak. Afgelopen weekend zijn computers en meetapparatuur gestolen en daardoor kunnen de afspraken niet doorgaan.

GOES - Er komt voorlopig geen sociaal plan voor medewerkers van de ziekenhuizen in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Dat zegt Mark Froklage van vakbond Nu91. "De vakbonden kunnen geen overeenstemming vinden met de directie over belangrijke punten", aldus Froklage.

BRUINISSE - Huisartsenkring Zeeland maakt zich geen zorgen over de veiligheid van patiënten bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. De huisartsenkring vindt dat het ADRZ net zo veilig is als andere ziekenhuizen maar dat het ADRZ dat nu alleen nog niet kan aantonen.

ZIERIKZEE - De Victoriakliniek in Zierikzee krijgt er de komende twee maanden vier nieuwe specialismen bij. Het gaat om herniaoperaties, cardiologie en operaties aan spataderen en liesbreuken. Dat zegt algemeen directeur Charles Versluijs van de Victoriakliniek.

OOST-SOUBURG - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis opent dinsdag de nieuwe StartPoli Epilepsie. Bij de poli staat het zogenoemde zelfmanagement centraal. Dat betekent dat de patiënt voor een groot deel zelf verantwoordelijk is voor de zorg.

GOES - Het ADRZ heeft vorig jaar 9,9 miljoen euro winst gemaakt. Dat staat in het jaarverslag van het ziekenhuis over 2011. Ondanks dat het nu beter gaat, noemt het ADRZ 2011 toch een moeilijk jaar. De winst is voor een deel bereikt door flink te bezuinigingen.

ZIERIKZEE - Het Zweeds Rode Kruis Ziekenhuis in Zierikzee is verkocht. Het vennootschap Health Estate Centre koopt het pand voor vijf miljoen euro. Het vennootschap staat onder leiding van Henk van Koeveringe, bekend van recreatiebedrijf De Roompot, Het College Sanering Zorginstellingen heeft toestemming voor de verkoop gegeven.

GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis heeft een Wond Expertise Centrum (WEC) geopend. Dat moet ervoor zorgen dat mensen met moeilijk genezende wonden sneller geholpen worden en minder kans hebben op terugkeer van de klachten.
GOES - GroenLinks in Goes wil dat de directie van het Admiraal de Ruyterziekenhuis een deel van zijn salaris terugstort.