De Passie van Kloetinge 2015

KLOETINGE - Even was Kloetinge zondagavond het Golgotha van Zeeland. Bijna vijfhonderd mensen bezochten zondagavond het Marktveld om de Passie van Kloetinge te bekijken. Editie was er ook bij en maakte een impressie van het bijzondere evenement. 

Weer
Het optreden begon ongeveer een half uur later dan gepland vanwege de harde wind. De organisatie wilde geen risico nemen maar na een paar aanpassingen aan het podium kon de Passie van Kloetinge gewoon doorgaan. Halverwege de voorstelling brak de zon zelfs door en ging de wind grotendeels liggen.
 
Passie vs. Passion
De Passie van Kloetinge is, net als de landelijke Passion van de EO, een moderne musical over het lijdensverhaal, de laatste uren van Jezus. Op veel vlakken komt de Passie overeen met haar landelijke grote broer.
 
Eerder opgenomen
Zo waren enkele scenes met de discipelen en Jezus al eerder opgenomen, droegen vrijwilligers een groot, wit, verlicht kruis door de straten van Kloetinge en werd de vertelling van het verhaal afgewisseld met muziek en eerder opgenomen scenes. Het verhaal werd verteld door burgemeester René Verhulst uit Goes.
 
Dans
Afwijkend van het landelijke evenement werd het verhaal ook deels in dans uitgebeeld. Dansgroep Body Action Goes gaf in een streetdancebattle het verraad van Judas weer.
 
The Passion in Enschede
De landelijke Passion van de EO vindt op donderdag 2 april plaats in Enschede. Vlissingen bedankte voor het tv-spektakel, omdat het evenement precies op de dag valt dat de stad 700 jaar stadsrechten heeft.

 

Editie 2015
Volgend weekend weer een nieuwe Editie, dan zijn we bij de Gevangentorenrace (een sloeproeiwedstrijd) in Vlissingen! Kijk voor meer Editie op www.omroepzeeland.nl/editie2015

Editie 2014

Delen:

Reacties

Wat jammer dat er in de reportage nauwelijks aandacht is besteed aan de winnaars van het concours: Rolf de Vries, Quintijn van Heek, Anna May van der Feen en Martijn Wijsman!

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden