ZOUTELANDE - De Belg Dieter Broeckaert en de in België woonachtige Marokkaan Hamid el Mouaziz doen op 4 oktober mee aan de Kustmarathon. Organisator Lein Lievense heeft de twee een wildcard gegeven. Martijn de Kok (foto) uit Heinkenszand doet ook mee. Hij is aan het deelnemersveld toegevoegd.

OOST-SOUBURG - Huub van Noorden uit Goes, de winnaar van de laatste editie van de Kustmarathon, heeft zich ingeschreven voor de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Het aantal oud-winnaars van de grootste Zeeuwse marathon dat meedoet aan de zesde editie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen komt daarmee op drie.

ZOUTELANDE - De wandelmarathon van de kustmarathon Zeeland zit opnieuw vol. Om 11.00 uur waren de 4500 inschrijfbewijzen vergeven. Ook de ladiesrun zit bijna vol, op nieuwjaarsochtend waren 1700 van de 1750 startplaatsen vergeven.

GOES - Kustmarathon-winnaar Huub van Noorden uit Goes werd bij zijn atletiekvereniging AV'56 in het zonnetje gezet. Burgemeester René Verhulst en wethouder Jo-Annes de Bat waren aanwezig om Van Noorden te huldigen.

OOST-SOUBURG - De wedstrijd van de Kustmarathon Zeeland was afgelopen zaterdag bloedstollend spannend. Voordat Huub van Noorden en Anjolie Engels konden juichen in de Langstraat in Zoutelande gebeurde er van alles in de website. In de compilatie van het radioverlsag van Omroep Zeeland kun je de wedstrijd herbeleven.

BURGH – Bij de sporthal aan de Daleboutseweg in Burgh-Haamstede ging zondag om 8.00 uur de negende editie van de Wandelmarathon van start. De wandelaars liepen het marathonparcours van ruim 42 kilometer tussen Burgh en Zoutelande onder andere door het bos, over de Stormvloedkering en over het strand.

ZOUTELANDE - Organisator Lein Lievense keek zondag aan het einde van de dag zeer tevreden terug op een Kustmarathon-weekend dat zonder noemenswaardige problemen is verlopen. "Dit is één groot groot, top, feestweekend", aldus de organisator uit Zoutelande.

ZOUTELANDE - De aankomst van je broer, tante, neef, buurvrouw, vader, oma of jezelf in de Wandelmarathon bekijken? We verzamelen alle aankomsten van de bijna vierduizend deelnemers hier zodat iedereen het nog eens rustig kan herbeleven.

ZOUTELANDE - Bij het sluiten van de tijd voor de marathon waren zaterdag om 18.00 uur in totaal 1383 lopers de finish gepasseerd. Omdat het hoog water was bij Vrouwenpolder moesten veel lopers hun pad zoeken door het mulle zand.

ZOUTELANDE - 'Lieke wil je met me trouwen' stond er op het spandoek dat bij de finish van de Wandelmarathon omhoog werd gehouden. Nadat Ben Boers uit Oost-Souburg, de aanstaande bruidegom, op z'n knieën in de zandhoop in de Langstraat was gevallen klonk er luid applaus in Zoutelande.

ZOUTELANDE - Voor het eerst sinds 2009 heeft een Zeeuw de Kustmarathon Zeeland gewonnen. De 11e editie van de marathon werd een prooi voor Huub van Noorden uit Goes, die in een tijd van 2:40.51' solo over de streep kwam. Bij de dames was er ook Zeeuws succes, de wedstrijd werd gewonnen door Anjolie Engels uit Middelburg.