ZOUTELANDE - Het onderdeel Electric Run van de Kustmarathon Zeeland heet voortaan Light Kust Run. Een Amerikaans bedrijf dat de naam Electric Run heeft geregistreerd, dreigde met een boete van tweeduizend euro per dag.

ZOUTELANDE - De Belg Dieter Broeckaert en de in België woonachtige Marokkaan Hamid el Mouaziz doen op 4 oktober mee aan de Kustmarathon. Organisator Lein Lievense heeft de twee een wildcard gegeven. Martijn de Kok (foto) uit Heinkenszand doet ook mee. Hij is aan het deelnemersveld toegevoegd.

ZOUTELANDE - De Kustmarathon Zeeland heeft een wildcard gegeven aan atleet Sébastièn Schletterer uit Middelburg, drievoudig winnaar van het evenement.

OOST-SOUBURG - Organisator Lein Lievense uit Zoutelande is trots dat German Silva, tweevoudig winnaar van de marathon van New York, mee wil doen aan de Kustmarathon Zeeland. Lievense heeft een wildcard klaarliggen voor de Mexicaan.

ZOUTELANDE - Organisator van de Kustmarathon Lein Lievense denkt een gat in de markt te hebben gevonden. De Electric Run. Duizend lopers zullen in het weekend van de kustmarathon 's avonds een 'fun run' lopen van elf kilometer op een verlicht parcours met muziek.

OOST-SOUBURG - Huub van Noorden uit Goes, de winnaar van de laatste editie van de Kustmarathon, heeft zich ingeschreven voor de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Het aantal oud-winnaars van de grootste Zeeuwse marathon dat meedoet aan de zesde editie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen komt daarmee op drie.

ZOUTELANDE - De wandelmarathon van de kustmarathon Zeeland zit opnieuw vol. Om 11.00 uur waren de 4500 inschrijfbewijzen vergeven. Ook de ladiesrun zit bijna vol, op nieuwjaarsochtend waren 1700 van de 1750 startplaatsen vergeven.

GOES - Kustmarathon-winnaar Huub van Noorden uit Goes werd bij zijn atletiekvereniging AV'56 in het zonnetje gezet. Burgemeester René Verhulst en wethouder Jo-Annes de Bat waren aanwezig om Van Noorden te huldigen.

OOST-SOUBURG - De wedstrijd van de Kustmarathon Zeeland was afgelopen zaterdag bloedstollend spannend. Voordat Huub van Noorden en Anjolie Engels konden juichen in de Langstraat in Zoutelande gebeurde er van alles in de website. In de compilatie van het radioverlsag van Omroep Zeeland kun je de wedstrijd herbeleven.

BURGH – Bij de sporthal aan de Daleboutseweg in Burgh-Haamstede ging zondag om 8.00 uur de negende editie van de Wandelmarathon van start. De wandelaars liepen het marathonparcours van ruim 42 kilometer tussen Burgh en Zoutelande onder andere door het bos, over de Stormvloedkering en over het strand.

ZOUTELANDE - Organisator Lein Lievense keek zondag aan het einde van de dag zeer tevreden terug op een Kustmarathon-weekend dat zonder noemenswaardige problemen is verlopen. "Dit is één groot groot, top, feestweekend", aldus de organisator uit Zoutelande.