ZIERIKZEE - Op het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland wordt vanavond het nieuwe college gepresenteerd. Het college bestaat, naast burgemeester Rabelink, uit drie wethouders. De coalitiepartijen LSD, VVD en SGP/ChristenUnie leveren elk een eigen wethouder.

ZOUTELANDE - De aankomst van je broer, tante, neef, buurvrouw, vader, oma of jezelf in de Wandelmarathon bekijken? We verzamelen alle aankomsten van de bijna vierduizend deelnemers hier zodat iedereen het nog eens rustig kan herbeleven.

ZOUTELANDE - Bij het sluiten van de tijd voor de marathon waren zaterdag om 18.00 uur in totaal 1383 lopers de finish gepasseerd. Omdat het hoog water was bij Vrouwenpolder moesten veel lopers hun pad zoeken door het mulle zand.

ZOUTELANDE - 'Lieke wil je met me trouwen' stond er op het spandoek dat bij de finish van de Wandelmarathon omhoog werd gehouden. Nadat Ben Boers uit Oost-Souburg, de aanstaande bruidegom, op z'n knieën in de zandhoop in de Langstraat was gevallen klonk er luid applaus in Zoutelande.

ZOUTELANDE - Voor het eerst sinds 2009 heeft een Zeeuw de Kustmarathon Zeeland gewonnen. De 11e editie van de marathon werd een prooi voor Huub van Noorden uit Goes, die in een tijd van 2:40.51' solo over de streep kwam. Bij de dames was er ook Zeeuws succes, de wedstrijd werd gewonnen door Anjolie Engels uit Middelburg.

ZOUTELANDE - Als extraatje vloog er voor Omroep Zeeland een kleine camera boven de hoofden van de deelnemers aan de Kustmarathon Zeeland. Dat levert bijzondere plaatjes op van vaak bijzondere prestaties.

ZOUTELANDE - Van Huub van Noorden uit Goes tot Gerard Radstaat uit Lexmond. De winnaar had 2:40.51' nodig voor de Kustmarathon Zeeland, de nummer 1383 en laatst deed er 6:00.01' over.

ZOUTELANDE - De naam van Huub van Noorden wordt gegraveerd in een tegel bovenop de Boulevard in Zoutelande als winnaar van de Kustmarathon Zeeland 2013. Daar was de atleet uit Goes maar wat blij mee: "Eindelijk een tegeltje", jubelde de 25-jarige fysiotherapeut na afloop.

ZOUTELANDE - Anjolie Engels kwam als eerste dame over de finish bij de Kustmarathon Zeeland. Na afloop vertelde ze dat ze eigenlijk helemaal niet zeker was van haar zaak, omdat ze pas laat besloot mee te doen. Dat maakte de feestvreugde des te groter.

DOMBURG - Hij leek op weg naar zijn vierde overwinning in de Kustmarathon Zeeland, tot Sébastièn Schletterer uit Middelburg in de Manteling kramp kreeg. Schletterer (40) stopte in leidende positie om te rekken en strekken, maar stapte enkele kilometers later bij Domburg gedesillusioneerd uit de wedstrijd.

ZOUTELANDE - Ruim 200 deelnemers tussen de 7 tot 15 jaar verschenen in Zoutelande aan de start van de minimarathon. In afwachting van de 'echte' marathon is de finish in de Langstraat even van hen. Ze strijden in verschillende leeftijdsgroepen en afstanden om de ereplaatsen.