- advertentie -

VLISSINGEN - Hij heeft er nog best van kunnen genieten, maar een pretje was zijn tocht van Burgh-Haamstede naar Zoutelande zeker niet. Jos Francke (60) uit Vlissingen kreeg tijdens zijn eerste Kustmarathon last van zijn knie en moest op zijn tanden bijten om de finish te halen. Dat lukte uiteindelijk wel, na 5 uur 49 minuten en 47 seconden.

ZOUTELANDE - Van Hamid El Mouaziz uit Marokko tot Ton Biesemaat uit 's-Gravenhage. De winnaar had 2:32:58 nodig, de nummer 1394 en laatst deed er 5:59:57 over.

ZOUTELANDE - Na de wedstrijd zaterdag is het zondag tijd voor de wandelmarathon in het Zeeuwse kustmarathonweekend. Om 08:00 uur is de eerste groep van in totaal 4.500 wandelaars vertrokken vanuit Burgh-Haamstede om ruim 42 kilometer verder in Zoutelande te finishen.

ZOUTELANDE - De 12e editie van de Kustmarathon is gewonnen door Hamid El Mouaziz. De in België woonachtige Marokkaan kwam in een tijd van 2:32.58' solo over de streep in Zoutelande.

ZOUTELANDE - De 12e editie van de Kustmarathon Zeeland is uitgelopen door 1394 atleten. Voor de laatste paar lopers was het een spannende strijd om binnen de tijd binnen te komen. Ton Biesemaat uit Den Haag bleek (ondanks dat de klok bij de finish de zes uur al gepasseerd was) nog net op tijd: 5:59.57'.

ZOUTELANDE – Zo’n 250 jongens streden zaterdagmiddag om het Zeeuws Jeugdkampioenschap Mini Marathon. De wedstrijd is onderdeel van het Kustmarathonweekend. Jongeren tussen de 7 en 15 jaar liepen een afstand van 1.050 meter of 2.100 meter.

ZOUTELANDE - De 12e editie van de Kustmarathon kreeg bij de dames een onverwachte winnaar. Agnes Schipper uit Utrecht liep haar eerste marathon ooit en kwam in 3:07.22' als eerste over de streep in Zoutelande.

ZOUTELANDE – Meer dan 1500 mountainbikers zijn zaterdagochtend gestart voor de achtste editie van de MTB-toertocht van de Kustmarathon Zeeland. Deze tocht voor fietsers gaat over hetzelfde parcours als de marathon en de wandelmarathon, maar dan omgekeerd. Anders dan voorgaande jaren is de tocht ongeveer 55 kilometer lang.

DOMBURG – Het kustmarathonweekend heeft dit jaar een nieuw onderdeel: de Light Kustrun. Volgens organisator Lein Lievense leggen ongeveer 750 hardlopers een parcours van 11,2 kilometer af dat speciaal voor de gelegenheid verlicht is. De start was om 20.15 uur in Domburg en de finish in Zoutelande.

ZOUTELANDE - De uit Terneuzen afkomstige Esther Platteeuw heeft de tien kilometer van de Ladiesrun gewonnen. Platteeuw kwam in een tijd van 41.15' over de streep in de Langstraat in Zoutelande. Marianne de Kok uit Lewedorp werd op ruim twintig seconden achterstand tweede.

OOST-SOUBURG - De strijd tegen de natuurelementen in de Kustmarathon Zeeland levert de laatste vijf edities bijna iedere jaar een andere winnaar op. Alleen Ilonka van den Hengel uit Woudenberg won de wedstrijd twee keer in de laatste vijf jaar.