- advertentie -

Like Lopen in Zeeland op Facebook


OOST-SOUBURG - Het Kustmarathonweekend ligt weer achter ons. Dit was de top-5 van momenten volgens de redactie van Omroep Zeeland.

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - De wedstrijdleiding van de Kustmarathon vindt het niet nodig om Erwin Harmes te diskwalificeren. De Kustmarathon is namelijk geen officiële wedstrijd, zegt wedstrijdleider Wim Schot.

ZOUTELANDE - Erwin Harmes was gisteren tijdens de Kustmarathon de meest besproken atleet. Dertig meter voor de finish zakte de hardloper uit Middelburg in elkaar en kwam onder begeleiding over de streep. Gisteravond kwam Harmes opnieuw over de finish, maar dan zonder hulp.

ZOUTELANDE - De eerste wandelaar die de finish van de Wandelmarathon bereikte is Ron Dellebeke uit Oost-Souburg. Hij arriveerde om 13.12 uur in Zoutelande, kort daarna gevolgd door John Alewijnse uit Vlissingen.

ZOUTELANDE - Het leek er even op alsof er geen Zeeuw op het podium zou komen, maar Erwin Harmes stak daar een stokje voor. De atleet uit Middelburg liep Berok in de slotfase voorbij en moest die inspanning vlak voor de finish nog bijna bekopen. Harmes zakte in elkaar en kwam onder begeleiding over de finish.

ZOUTELANDE - Titelverdediger Hamid El Mouaziz heeft opnieuw de Kustmarathon gewonnen. De Marokkaan liep een tijd van 2:29.53', twee seconden onder het parcoursrecord uit 2012.

ZOUTELANDE - Ze zijn nog te jong om aan de Kustmarathon mee te doen, maar nemen hardlopen minstens net zo serieus als hun volwassen collega’s. In Zoutelande streden zo’n 250 jongeren om de titel ‘Zeeuws Kampioen MiniMarathon 2015’.

BURGH-HAAMSTEDE Stipt om 12.00 uur klinkt het startschot en gaat de Kustmarathon van start. 1894 mensen starten dan aan de loodzware marathon van Burgh-Haamstede naar Zoutelande. Omroep Zeeland doet live verslag via de radio en internet.

ZOUTELANDE - Het blijft de vreemde eend in de bijt. Het enige kustmarathononderdeel waarbij de voetjes van de vloer gaan - de MTB-tocht voor mountainbikers - is zaterdagochtend in Zoutelande van start gegaan. Er verschenen dit jaar 1189 deelnemers aan de start. Nieuw is dit jaar de tijdregistratie.

DOMBURG - Donker, lichtjes en muziek; het is blijkbaar een aantrekkelijke combinatie voor hardlopers. Deden er vorig jaar 635 mensen mee aan de eerste editie, vrijdagavond verschijnt het dubbele aantal aan de start. Bijna 1400 deelnemers doen mee aan de Light Kustrun.

ZOUTELANDE - Anjolie Engels-Wisse uit Middelburg heeft de tien kilometer van de Ladiesrun gewonnen. Ze kwam in een tijd van 42:28 over de streep. Marianne de Kok uit Lewedorp werd, net als vorig jaar, tweede. Carolien van de Kreeke uit Serooskerke (W) veroverde, ook net als vorig jaar, de derde plaats.