- advertentie -

OOST-SOUBURG - 15,9 miljoen euro aan toeristenbelasting is er vorig jaar bij de Zeeuwse gemeenten binnengekomen. Het geld wordt vooral gebruikt om de begroting sluitend te krijgen. Een klein deel van de opbrengst gaat naar investeringen die nodig zijn voor het toerisme. Toeristen die in onze provincie overnachten betalen de belasting per persoon per nacht. 

de stemming

zo 24-07-2016, 14:56

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

THOLEN - Twee mannen zijn zondagavond op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen door de politie uit de auto gepraat en gedwongen op de grond te gaan liggen. De politie verdacht hen van vuurwapenbezit. 

RENESSE- Op de Hogezoom in Renesse is in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. In de auto van de man werden zakjes met, vermoedelijk, speed aangetroffen. Ook had de man een flink geldbedrag bij zich.

 AARDENBURG - In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een supermarkt in Aardenburg. Het gaat om een vestiging van Jumbo aan de Puerssenstraat. 

COLIJNSPLAAT - Een scooterrijder is zondagavond zwaar gewond geraakt in Colijnsplaat. Rond half elf gisteravond reed hij op de Colijnsplaatseweg tegen de middengeleider in de weg, en werd gelanceerd. 

OOST-SOUBURG - In de Oosterschelde zijn dit jaar minder bruinvissen geteld dan in 2015. Deze zomer kwam Stichting Rugvin tot 25 bruinvissen, waaronder twee kalfjes. Vorig jaar waren dat er dertig. Stichting Rugvin organiseerde de jaarlijkse telling voor de achtste keer.

'S-GRAVENPOLDER - Een nieuwe nier kost de 29-jarige Jeroen van Setten uit 's Gravenpolder 180.000 euro. Hij heeft zijn hele leven al nierproblemen en verschillende transplantaties gehad. Dat is nu niet meer mogelijk, behalve als hij die dure behandeling krijgt. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is maandag 25 juli. Dit is het nieuws in Zeeland.

OOSTKAPELLE - In het bos van kasteel Westhove in Oostkapelle is een tiendpaal gevonden. Een tiendpaal is eigenlijk een soort grenspaal dat in de vorige eeuwen aangaf welk perceel achter het paaltje lag. 

ZAAMSLAG - Een motorrijdster is zondagochtend op een rotonde van de Rondweg bij Zaamslag onderuit gegaan.  De bestuurder, een 58-jarige vrouw uit Vogelwaarde, is daarbij gewond geraakt.

HELMOND - ''De man die dit jaar Helmond Sport gaat leiden, en die voor ons succes gaat zorgen dames en heren. Geef hem een hartelijk applaus.. Onze hoofdtrainer/coach... Roy Hendriksen!'' 

OOST-SOUBURG - 'Parijs halen' is voor wielrenners een belangrijk doel in de Tour de France. Cees Priem (65) reed vijf keer de Tour, maar reed de wedstrijd niet één keer uit. Wel won hij twee etappes.

OLIVA (SPA) - Amazone Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W) heeft haar tweede gouden medaille gewonnen bij het Europees kampioenschap dressuur voor Young Riders. Nieuwenhuis won zondag de Kür op muziek.

SCHARENDIJKE -  Inwoners van Scharendijke willen een veilige oversteekplek bij de nieuwe supermarkt in Scharendijke. De winkel verhuisde enkele maanden geleden vanuit hartje dorp naar de rand van Scharendijke. Veel dorpsbewoners vinden het nu gevaarlijk om bij de supermarkt te komen. 

SCHEVENINGEN - Dirk Boehlé uit Hulst is er niet in geslaagd om bij het Nederlands kampioenschap beachvolleybal de halve finale te bereiken. Boehlé eindigde met zijn gelegenheidspartner Joris Marcelis op de negende plaats.