do 24-04-2014, 15:51

ROTTERDAM - De definitieve route van de wielerkoers World Ports Classic is donderdag gepresenteerd. De door de ASO georganiseerde wedstrijd rijdt op zaterdag 24 mei grotendeels door Zeeland.

WESTKAPELLE - De Oranjevereniging van Westkapelle is op zoek naar nieuwe bestuursleden. De twee oudste leden van de vereniging organiseren de festiviteiten al zestien jaar en vinden dat het stokje nu moet worden overgedragen aan dorpsgenoten.

OOST-SOUBURG - In de provincie zijn tussen 5 en 19 april dertig automobilisten die achter het stuur zaten te bellen bekeurd. De politie meldt dat daar extra op is gecontroleerd.

ZIERIKZEE - Een brief die in 1860 van Willemstad naar Zierikzee werd gestuurd wordt vrijdag geveild in het Museum voor Communicatie in Den Haag. De brief is getaxeerd op een waarde van 15.000 euro, maar kenners denken dat er 20.000 tot 30.000 euro voor zal worden betaald.

BURGH-HAAMSTEDE - Op de Vroongronden tussen Renesse en Burgh-Haamstede zijn twee zieke shetlandpony's afgevoerd. Volgens de boswachters zijn ze illegaal gevoerd met onder andere tuinafval en suikerklontjes.

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil dat er meer steun onder bewoners wordt gezocht voor de komst van windmolens. Dat bleek donderdag in een debat over de kabinetsplannen voor windenergie.

VLISSINGEN - Vier acts staan op 5 mei in de finale van de Zeeuwse Belofte, te weten Clear Clamour, Nutz, The Venues en Monsun. De finale vindt plaats in de F* Freedomtent op de Zeilmarkt in Vlissingen. De finalisten zijn geselecteerd tijdens de Zeeuwse muziekcompetities Podium Z, Regioruis, Spectra en Steenworp.

ANTWERPEN - De haven van Antwerpen heeft de eerste drie maanden van dit jaar ruim 48 miljoen ton goederen gelost en geladen, 2,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de eerste kwartaalcijfers.

ZIERIKZEE - Een 48-jarige bromfietser uit Zierikzee is in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt na een lange achtervolging door de stad. Rond middernacht wilde de politie de man laten stoppen omdat hij op een onverlichte brommer reed over de Laan van Sint Hilaire.

OVEZANDE - Het gaat nog steeds niet goed met de bij. Door de zachte winter zijn er dit jaar weliswaar minder bijen dood gegaan dan andere jaren, maar volgens imker Kees Veldkamp mag er niet te vroeg gejuicht worden.

AXEL - Motorcrossers kijken uit naar het ONK in Axel op Koningsdag. De organisatie van de motorcrosswedstrijd is trots, met vijf wereldtitels en bijna tien Grand Prix-rijders kan Axel rekenen op een sterk deelnemersveld.

BURGH-HAAMSTEDE - Modder en klei proeven. En dat allemaal voor een kunsttentoonstelling. Kunstenaars Jeroen van Westen en Anne Ausloos gaan de komende vijf jaar de bodem van Schouwen-Duiveland onderzoeken; op zoek naar de grens tussen zoet en zout.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse detailhandel is voor het eerst sinds lange tijd weer positief over de nabije toekomst. Dat blijkt uit de conjunctuurenquête die het CBS die deze maand heeft gehouden.

NOORDGOUWE - Het zoemen van bijen, het ruisen van de zee, het wuiven van het riet. Allemaal geluiden die je in Zeeland tegenkomt. Maar zijn ze typerend voor Zeeland? Roger van der Veken is op zoek naar het geluid van Zeeland. Regelmatig trekt hij erop uit om op zoek te gaan naar geluiden die kenmerkend zijn voor Zeeland.