- advertentie -

GOES - De blinde Goesenaar Johan Dingemanse is de pesterijen door buurtbewoners meer dan zat. Al tien jaar lang worden hij en zijn blindengeleidehond getreiterd als ze samen buiten lopen. De politie is inmiddels met een onderzoek gestart.

de stemming

wo 02-09-2015, 15:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

TERNEUZEN - In Terneuzen is woensdag begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe op- en overslagterminal van het sloop- en recyclingbedrijf Beelen. Het terrein wordt door BAM Infra Regio Zuidwest aangelegd aan de Finlandweg, bij de Axelse Vlakte.

MIDDELBURG - De nieuwe organisatie die is ontstaan door de fusie tussen de Zeeuwse Bibliotheek en Scoop krijgt de naam ZB. Dat is woensdagavond bekend gemaakt op een personeelsbijeenkomst. Achter de naam ZB komt ‘Planbureau en Bibliotheek van Zeeland’ te staan.

ZIERIKZEE - Oud-international Peter van Vossen heeft woensdagmiddag een voetbalclinic gegeven op het veld van MZC'11 in Zierikzee. Tientallen kinderen deden daar enthousiast aan mee.

TERNEUZEN - Bij chemieconcern Dow Chemical in Terneuzen is woensdagmiddag wederom een storing opgetreden in kraker 2. Door die storing is Dow opnieuw gaan fakkelen. Dat betekent dat er woensdagmiddag weer een grote vlam in de omgeving te zien was.

ARNEMUIDEN - In aanloop naar het WK Korfbal in België komt topfavoriet Oranje naar Zeeland. Op dinsdag 15 september oefent het Nederlands team in Arnemuiden tegen de Zeeuwse selectie. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Bikken.

GOES - De politie heeft woensdag een tweede verdachte aangehouden voor het steekincident op de Grote Markt in Goes van afgelopen weekend. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Goes.

VLISSINGEN - Er is een relatief gevaarlijke tijd aangebroken op de Zeeuwse stranden. Volgens Albert Dijkstra van de strandbewaking in Vlissingen nodigt de temperatuur van de zee nog steeds uit tot zwemmen, maar is de bewaking op de meeste stranden inmiddels weg.

SLUIS - De Zwintriathlon is 'pure' promotie voor Sluis. Dat zegt organisator Willy Schram. Er staan zo'n 1100 deelnemers aan de start en die brengen ook allemaal supporters mee. Dat betekent volgens Schram voor de middenstand van Sluis vooral ook extra inkomsten.

SCHOUWEN-DUIVELAND - Plannen om op de stranden van Schouwen slaaphuisjes neer te zetten stuiten op protest. Op internet is een petitie tegen de huisjes meer dan 200 keer ondertekend. De gemeente Schouwen-Duiveland laat dit najaar de haalbaarheid van de plannen onderzoeken.

SNEEK - De selectie en de technische staf van VC Vlissingen reist vandaag naar Sneek voor een half uurtje voetballen. Het gaat om het restant van de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek, die vorige week gestaakt werd vanwege hevige regenval. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

VEERE - Zes auto's met een Duits kenteken zijn dinsdagmiddag bekrast op het Mauritsbolwerk in Veere. De vernielingen zijn vermoedelijk toegebracht tussen 12.40 uur en 16.00 uur.

CADZAND-BAD - Cadzand-Bad ondergaat een complete metamorfose. De badplaats wordt volgebouwd met nieuwe vakantiewoningen en -appartementen. Al die veranderingen weerhouden de trouwe toerist Jan Fabel uit Hilversum er niet van om naar Cadzand-Bad te komen.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse brandweer gaat veiligheidstrainingen geven aan studenten. Dit om de brandveiligheid in studentenhuizen te vergroten. Die laat ondanks het verscherpte toezicht van de laatste jaren nog steeds te wensen over.

SLUISKIL - In een woning aan de Spoorstraat in Sluiskil is dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen met 458 hennepplanten. De 40-jarige bewoner is aangehouden. Op een gevaarlijke manier is illegaal stroom afgenomen.