- advertentie -

BRUINISSE - Het oesterseizoen 2016 is begonnen. Het allereerste vaatje heeft maandagavond 6860 euro opgebracht. Dat bedrag gaat naar het goede doel: het Prinses Máxima Centrum voor kinderen met kanker.

de stemming

ma 26-09-2016, 14:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - De 11-jarige Suzette Koopmans uit Vlissingen loopt komend weekend de wandelmarathon. Ze loopt die ruim 42 kilometer dan niet voor zichzelf, maar voor het goede doel. Ze wil namelijk geld ophalen voor Stichting Haarwensen. 

OOST-SOUBURG - Wielertalent Jarno Mobach uit Philippine mag naar het WK in Qatar. De KNWU heeft de 18-jarige renner geselecteerd voor zowel de tijdrit als de wegrit voor junioren.

TERNEUZEN - Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical doet mogelijk een mega-investering in Terneuzen. Manager Anton van Beek van Dow Chemical Benelux zegt in het Financieel Dagblad dat hij aan het lobbyen is om Dow ervan te overtuigen dat voor de locatie Terneuzen moet worden gekozen.

MIDDELBURG - Het Openbaar ministerie heeft tegen een man van 43 een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 18 maanden geëist. De Poolse vrachtwagenchauffeur zou september vorig jaar een verkeersongeval op de N62 hebben veroorzaakt waarbij twee mensen om het leven kwamen.

WILHELMINADORP - De politie heeft een man van 34 uit Ouwerkerk aangehouden die bij een auto op de parkeerplaats in Wilhelminadorp had ingebroken.

THOLEN - Een laadpaal voor elektrische auto's die verwerkt is in de stoep. Het is een Thools ontwerp, waarvan de eerste volgend jaar in Nederland wordt geïnstalleerd. Maar er is ook internationaal interesse in deze innovatie.

VLISSINGEN - Een man van 20 uit Domburg is in de nacht van zondag op maandag opgepakt, omdat hij 186 gram hasj in zijn auto had.

SINT JANSTEEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen opgepakt vanwege diefstal. In de auto van de twee zaten hennepplanten.

NEELTJE JANS - De getijdencentrale in de stormvloedkering in de Oosterschelde is jarig en dat wordt niet gevierd met een cadeautje, maar met een verzoek om geld. Een jaar na de opening start het bedrijf achter de centrale een crowdfundingactie om deze nieuwe techniek verder te kunnen ontwikkelen.

MIDDELBURG - Een 88-jarige Middelburger is zondag in zijn auto een natuurlijke dood gestorven. De man draaide rond 16.30 uur vanaf de Laan der Verenigde Naties de Breeweg op toen hij onwel werd en overleed.

'S-GRAVENPOLDER - De A58 is ter hoogte van 's-Gravenpolder korte tijd afgesloten geweest na melding van een spookrijder. Het bleek loos alarm.

ARNEMUIDEN - Defensie begint met een grote oefening. Vandaag vooral rond Woensdrecht, en vanaf morgen zijn militairen ook te vinden rondom vliegveld Midden-Zeeland. Voor de operatie Falcon Autumn oefenen Nederlandse, Duitse en Amerikaanse soldaten hoe ze objecten moeten veroveren.

OOST-SOUBURG - Goeiemorgen, het is maandag 26 september. Dit is in het Zeeuwse nieuws.

OOST-SOUBURG - Artsen die niet luisteren en de verkeerde behandeling toepassen, assistenten die patiënten die een afspraak proberen te maken ontmoedigen en eindeloos wachten voordat je aan de beurt bent. Dat zijn de meest voorkomende klachten van de Zeeuwen over de huisartsenposten (HAP) in hun provincie.