OOST-SOUBURG - De Vereniging van Zeeuwse Gemeenten (VZG) wil deze zomer een onderzoek naar de mobiele bereikbaarheid van alarmnummer 112 op en rond de Zeeuwse stranden.

de stemming

vr 24-04-2015, 15:05

VLISSINGEN - De Vlissingse schilder Dick van de Velde ruimt schilderijen op. Al 50 jaar schildert hij voornamelijk maritieme taferelen. Echt beroemd is hij niet en verkopen doet hij ook niet zoveel, dus de doeken beginnen zich langzamerhand op te stapelen in zijn garage.

ENSCHEDE - Dennis de Nooijer vertrekt na dit seizoen als jeugdtrainer bij FC Twente. Dat heeft de oud-prof aan de club laten weten. De Nooijer is sinds dit seizoen trainer van FC Twente onder 16 jaar, maar keert terug naar Zeeland.

MIDDELBURG - Op de zolder van een woning aan de Robert Johnsonstraat in Middelburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Twee mensen zijn medisch onderzocht omdat ze rook hadden ingeademd.

MIDDELBURG - SGP-gedeputeerde George van Heukelom is voorlopig verantwoordelijk voor het dossier Sloeweg. Ook de andere portefeuilles van Van Beveren zijn verdeeld.

MIDDELBURG - Het Southpark Festival in Middelburg is dit jaar voor de eerste keer twee dagen. Het multicultureel festival op het Meiveld heeft daarvoor een vergunning gekregen van de gemeente.

SLUIS - Wethouder Christianne van de Vijver heeft haar koninklijke onderscheiding geweigerd. Van de Vijver heeft om principiële redenen haar lintje geweigerd. "Ik heb gewoon helemaal niks met het hele gebeuren."

MIDDELBURG - De pachtovereenkomsten tussen de eigenaar van de Hedwigepolder en de huurders van zijn land worden niet ontbonden. Dat heeft de rechtbank in Middelburg vandaag besloten.

MIDDELBURG - De oppositie in Provinciale Staten wil weten wat de rol was van het hele dagelijks provinciebestuur bij het geven van informatie over het debacle rond de nieuwe Sloeweg.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft in 2014 slechts een kleine winst geboekt. Door de verkoop van afvalonderdeel Indaver maakt het bedrijf over 2014 een bescheiden 3,8 miljoen euro winst. Indaver wordt namelijk voor veel minder verkocht dan waarvoor het bedrijf bij Delta in de boeken staat. In 2013 maakte Delta nog een winst van 75 miljoen euro.

ROTTERDAM - De wielerwedstrijd World Ports Classic rijdt dit jaar twee keer door Zeeland. De route voor de wedstrijd is vrijdag in Rotterdam bekend gemaakt. Er werden geen mededelingen gedaan over de toekomst van de wedstrijd.

MIDDELBURG - Een persoonlijk drama, maar onvermijdelijk. Zo reageert politiek Zeeland op het aftreden van gedeputeerde Kees van Beveren. Hij is gestruikeld over het debacle rond de nieuwe Sloeweg. Deze week werd bekend dat die weg 19 miljoen euro duurder uitvalt dan was begroot.

SLUISKIL - Vandalen hebben tien jonge bomen vernield die twee weken geleden zijn geplant bij de Sluiskiltunnel. De bomen aan de westzijde van het kanaal, vlakbij het onlangs gepresenteerde trekvlot, zijn alle tien geknakt.

MIDDELBURG - Op 11 mei is er een extra vergadering over het debacle rond de nieuwe Sloeweg. Het was de bedoeling dat Provinciale Staten vrijdag met verantwoordelijk gedeputeerde Kees van Beveren (CDA) in debat zouden gaan over de problemen. Maar Van Beveren trad vanmorgen af als gedeputeerde.

MIDDELBURG - Nick van der Lijke doet zondag niet mee aan de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. De coureur uit Middelburg is ziek. Hij wordt bij zijn ploeg Lotto-Jumbo NL vervangen door Moreno Hofland.