- advertentie -

VLISSINGEN - In de marinekazerne in Vlissingen zijn vrijdagavond zo'n 120 oud-mariniers bij elkaar gekomen voor de viering van het 45-jarig bestaan van COM-Zeeland, Contact Oud en actief dienende Mariniers. Naast de oud- mariniers waren er ook enkele actief dienende mariniers uit Zeeland aanwezig.

de stemming

vr 28-11-2014, 15:26

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagavond vijftien 'witte voetjes' achtergelaten in woningen in de Middelburgse wijk Griffioen. Agenten controleerden of er makkelijk in te breken was bij huizen en lieten een uitgeprinte voetafdruk achter als dit het geval was.

KATS - Een 79-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland is gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Deltaweg. Vrijdagdagmiddag reed de man met zijn auto een waarschuwingsbord omver en belandde in de greppel. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

SEOUL (ZKO) - Jean Paul de Bruijn heeft op het wereldkampioenschap driebanden in het Zuid-Koreanse Seoul de achtste finale bereikt. Hierin neemt hij het op tegen zijn ploeggenoot en meervoudig wereldkampioen Dick Jaspers. De driebander uit Hulst won zijn twee poulewedstrijden.

GOES - Zeven reumatologen uit Zeeland en West-Brabant gaan per 1 januari zelfstandig werken in Reumazorg Zuidwest Nederland. Ze vertrekken definitief bij de ziekenhuizen in Goes, Vlissingen, Terneuzen en Roosendaal waar ze nu nog werken.

VLISSINGEN - De Vlissingse jiu-jitsuka Andrea Verberkmoes maakt morgen haar debuut bij het wereldkampioenschap in Parijs. Verberkmoes komt in de klasse tot 62 kilogram uit op het onderdeel ne waza, dat is een onderdeel waarin het grondgevecht centraal staat.

TERNEUZEN - De kortingspas Koesterpas in Zeeuws-Vlaanderen gaat zelfstandig verder. Nu is de organisatie achter die pas nog onderdeel van zorginstelling ZorgSaam. De Koesterpas gaat binnenkort verder als nieuw op te richten stichting.

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is ook in 2015 weer op zes zaterdagen tolvrij. In 2012 en 2013 waren dat er nog vier, maar dit jaar ging dat aantal omhoog naar zes. Volgend jaar wordt aantal voortgezet. In 2015 vallen de tolvrije zaterdagen op 31 januari, 28 februari, 28 maart, 26 september, 31 oktober en 28 november.

GOES - Een 27-jarige man uit Zeist is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Nobelweg in Goes opgepakt omdat hij rondreed in een gestolen bestelbus met gestolen kentekenplaten. In de bus lagen ook nog verschillende inbrekersspullen.

MIDDELBURG - Bij hulporganisatie Juvent verliezen tachtig mensen hun baan. Dat heeft gedeputeerde Van Heukelom vrijdagochtend gezegd bij een vergadering in het provinciehuis. De zorg aan jongeren wordt per 1 januari overgeheveld van de provincie naar de gemeenten. Zo wil het Rijk bezuinigen op de stijgende zorgkosten.

KRUININGEN - Een inwoner van Kruiningen die verdacht wordt van een zedenmisdrijf, is mede op verzoek van de gemeente Reimerswaal verhuisd. Tegen de man loopt een onderzoek omdat hij twee kinderen misbruikt zou hebben.

SAS VAN GENT - In Zeeuws-Vlaanderen komt volgend jaar een proef met duurzaam asfalt. Het asfalt wordt bij elkaar gehouden door een biobased plakmiddel. Dit plakmiddel, lignine, is een natuurlijke lijmstof die zorgt voor stevigheid in allerlei planten en bomen.

VLISSINGEN - Het heeft twintig jaar gekost, maar er is nu eindelijk een antwoord op de vraag waar de naam Vlissingen nu eigenlijk vandaan komt. Vrijdagmiddag worden een boek en een e-book daarover gepresenteerd.

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum krijgt vrijdag van Rijkswaterstaat een bijzondere bel uit de Tweede Wereldoorlog. De bel diende als geluidsignaal op één van de boeien in de Westerschelde, vlak na de Slag om de Schelde.

MIDDELBURG - Het eind is in zicht van de klucht rond de bouwput in Middelburg. Die duurt inmiddels bijna dertien jaar en heeft de gemeente ongeveer twintig miljoen euro gekost. Sinds deze week is de bouwput aan de Zuidsingel volgestort met zand.