ZIERIKZEE - Vanaf woensdagavond zijn in Zierikzee zeker vijftig auto's bekrast. Mogelijk zijn honderd voertuigen het doelwit geworden. De politie kreeg donderdagmorgen de eerste meldingen binnen van eigenaren waarvan hun auto was vernield.

de stemming

do 05-03-2015, 14:41

VLISSINGEN - De film over Michiel de Ruyter is in Vlissingen het meest bezocht van Nederland. Ruim 25.000 mensen zagen de film in de geboortestad van De Ruyter. Dat is vijfduizend bezoekers meer dan in Pathé De Kuip, de nummer twee in deze lijst.

HOEK - Gert-Jan van Leiden gaat HSV Hoek verlaten. De verdedigende middenvelder kiest voor een studie in Amsterdam en gaat in de hoofdstad op zoek naar een nieuwe club. Verdediger Thomas van den Houten blijft Hoek wel trouw.

OOST-SOUBURG - Als het aan een meerderheid van de Nederlanders ligt hoeft de Eerste Kamer niet te worden afgeschaft. Maar de meeste mensen die vinden dat de Senaat wèl kan worden afgeschaft, wonen in Zeeland. Dat blijkt uit een panelonderzoek van EenVandaag in samenwerking met de regionale omroepen.

OOST-SOUBURG - Tijdens extra controles op bellen tijdens het rijden heeft de politie de afgelopen twee maanden 300 boetes uitgedeeld en 40 mensen gewaarschuwd. Sinds begin dit jaar wordt extra gecontroleerd op afleiding in het verkeer. De smartphone is daarbij één van de grootste boosdoeners. 5 tot 25% van alle verkeersslachtoffers valt door afleidingen in het verkeer.

WESTDORPE - Wist je dat Yara in Sluiskil iedere seconde 143 kilo producten voorbrengt, oftewel het gewicht van twee volwassen mannen? En dat kunstmest belangrijk is om de groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien?

WESTDORPE - Op de Axelse Vlakte bij Westdorpe is donderdagmiddag officieel het startsein gegevens voor de bouw van de nieuwe kunstmestfabriek Plantacote en het bijbehorende op- en overslagbedrijf Vlaeynatie. Beide bedrijven leveren de regio samen zo'n vijftig banen op.

THOLEN - Na ruim 29 jaar valt in april het doek voor de Stichting Uit op Tholen. Een dalend aantal bezoekers en teruglopende inkomsten zorgen ervoor dat de stichting het hoofd niet langer boven water kan houden.

HEINKENSZAND - De omstreden rabbijn Eliezer Berland is samen met ongeveer 250 volgelingen neergestreken in recreatiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand. De 77-jarige rabbijn wordt in Israël verdacht van ontucht met jonge meisjes en mishandeling.

NIEUW NAMEN - Onder meer bietjes, kool en tomaten gaan de strijd aan met de Zeeuwse zilte grond. Het gaat om een proef, die donderdag begint, om te zien welke smaak de zoute bodem afgeeft aan groenten en kruiden.

MIDDELBURG - Rechters in Zeeland gaan gebukt onder hoge werkdruk. Bij het voorbereiden van hun zaken moeten ze steeds vaker 's avonds doorwerken. Dat kan leiden tot onzorgvuldige rechtspraak en foutieve vonnissen.

HOEK - De eerste dienst in de nieuwe kerk in Hoek zou begin 2017 kunnen plaatsvinden. Dat zei het kerkbestuur woensdagavond tegen zo'n 60 aanwezigen tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis in Hoek.

TERNEUZEN - De stemming over het nieuwe sociaal plan van Philips Terneuzen is uitgesteld. De bonden en OR hebben dat woensdagmiddag besloten, omdat de emoties bij de werknemers hoog opliepen. Nu mogen de leden schriftelijk aangeven of ze akkoord zijn met de toezeggingen van de directie.

GOES - Voorlopig komen er geen haltetaxi's in Goes, Vlissingen, Middelburg en Terneuzen. Dat zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. Ze had woensdag overleg met de gemeentes Middelburg, Vlissingen en Terneuzen over de nieuwe busdienstregeling met de verantwoordelijk gedeputeerde George van Heukelom.

Stof opwaaien

OOST-SOUBURG - Brandweer Nederland zoekt samen met de inspectie SZW naar een oplossing voor de stilgelegde brandweerkeuring. Na een inspectie in Terneuzen dinsdag bleek dat een onderdeel ervan, de traplooptest, niet veilig is. Daarom zijn landelijk alle medische keuringen voor brandweerlieden stilgelegd.