THOLEN - Zeehond Happie is weggehaald bij de Bergse Diepsluis. Medewerkers van de EHBZ, Eerste Hulp Bij Zeehonden, hebben het dier in opdracht van de gemeente en de politie zondagavond rond 19.30 uur meegenomen.

de stemming

TERNEUZEN - Tientallen mensen hebben op Paaszondag meegedaan aan de Vliegende Hollanderrace in Terneuzen. Café De Vliegende Hollander, een museumcafé in Terneuzen, organiseerde de activiteit om stil te staan bij het vertrek van Willem van der Decken, de kapitein van De Vliegende Hollander, uit Terneuzen. Hij vertrok in 1670, op eerste paasdag, en keerde nooit terug.

TERNEUZEN - De bandcompetitie Steenworp is gewonnen door de band Clear Clamour. De Goese band won zaterdagavond de finale in De Pit in Terneuzen.

KAPELLE - Tweehonderd scouts uit heel Nederland zijn dit paasweekend in Zeeland. Ze eten in de natuur, koken zonder potten en pannen en slapen in een zelfgemaakte tent. De jonge scouts leren in Kapelle onder begeleiding van de brandweer hoe ze een professioneel kampvuur kunnen maken.

BROUWERSDAM - De politie heeft zaterdagmiddag een Duitser aangehouden die een verboden wapen bij zich had. Dat gebeurde op de Brouwersdam. Een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) zag de 30-jarige man uit Bornheim met een stroomstootwapen en alarmeerde de politie.

TERNEUZEN - Een vrijwilliger van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen is gisteren mishandeld door een fietser. De medewerker vroeg de fietser af te stappen, omdat op de laatste kilometer van het parcours geen meerijdende fietsers zijn toegestaan.

BRUINISSE - Een 24-jarige man uit Bruinisse wordt beschuldigd van poging tot doodslag omdat hij op een politieman inreed. Dat gebeurde zaterdagavond bij een verkeerscontrole aan de Havendijk in zijn woonplaats. De man kreeg een stopteken, maar negeerde dat en reed met ongeveer 60 kilometer per uur op de politieman af. Die kon nog net op tijd wegspringen.

WESTERSCHELDE - Tijdens de eerste zeehondentelling van dit jaar zijn veel meer zeehonden gezien in de Westerschelde dan vorig jaar. Vrijwilligers van onder meer de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren telden 103 zeehonden. Vorig jaar april waren dat er een stuk minder, 65.

OOST-SOUBURG - In de bouwput in Middelburg en in een plantsoen in Vlissingen zijn zaterdag Guerrilla Gardeners actief geweest. Het doel van Guerrilla Gardening is het creëren van meer groen in de stad. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een tuin op een plek waar het officieel niet mag.

ZIERIKZEE - Op twee locaties in Zeeland is zaterdag de Internationale Record Store Day gevierd. Record Store Day is een dag waarop wereldwijd de muziekhandel wordt gepromoot door onafhankelijke platenzaken. De Drukkery in Middelburg deed al eerder mee maar voor platenzaak Marmur Gomusic in Zierikzee was het de eerste keer.

OOST-SOUBURG - Zaamslag heeft in de 1e klasse C een punt gepakt tegen Nieuw-Lekkerland. Op eigen veld speelde de Zeeuws-Vlamingen met 2-2 gelijk.

VLISSINGEN - Een bijzondere kerkdienst zaterdagmiddag in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Er werd nagespeeld hoe de Vlissingers zich op paaszondag in 1572 bevrijdden van de Spanjaarden. De pastoor riep toen op tot verzet.

GOES - De 19e editie van de ZLM tour om de Arjaan de Schipper Trofee is gewonnen door Thomas Boudat. De Fransman was na een koers over 177 kilometer met start en finish in Goes de snelste in de sprint van een kopgroep van tien.

TERNEUZEN - Sébastièn Schletterer uit Middelburg heeft de marathon van Zeeuws-Vlaanderen in een nieuw parcoursrecord gewonnen. Schletterer won voor Erwin Harmes uit Middelburg en Huub van Noorden uit Goes.

GOES - Drie jongens uit Brouwershaven en Kamperland zijn aangehouden door de politie. Ze worden verdacht van mishandeling van een 16-jarige jongen uit de gemeente Borsele. De aangehouden jongens zijn 16 en 17 jaar oud.