- advertentie -

OOST-SOUBURG - Van alle Nederlanders die zijn bedrogen bij een internetaankoop laten de Zeeuwen dit het vaakst erbij zitten. Dat blijkt uit een rondvraag van Omroep Zeeland, de andere regionale omroepen en de NOS. Slechts 41,5 procent van de Zeeuwen heeft aangifte gedaan van hun meest recente aankoop die niet bleek te deugen. Het laagste van Nederland.

de stemming

zo 28-05-2017, 14:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OVEZANDE - De organisatie van het Klomppop Festivalweekend kijkt tevreden terug op de eerste editie. Het festival is een fusie tussen Klomppop en Straatfestival Ovezande. Het festival trok in drie dagen 6.000 bezoekers veel bezoekers.

OOST-SOUBURG - Vlissingen verliest met 4-1 van Quick en blijft volgend jaar hoofdklasser. Boshuizen wint van Nieuw-Buinen waardoor GOES donderdag thuis tegen Nieuw-Buinen speelt. Volgende week maandag volgt voor GOES het uitduel tegen Boshuizen. Zeelandia Middelburg verliest en blijft tweedeklasser.

OOST-SOUBURG - Ontslag nemen en op vakantie gaan. Dat zouden de meeste mensen doen als ze 25 miljoen euro zouden winnen. Dat valt op te maken uit de reacties onder het Facebookbericht van Omroep Zeeland over de jackpot van de Lotto die zaterdagavond op een in Zeeland verkocht formulier is gevallen. 

MIDDELBURG - Het vijfde seizoen van House of Cards begint dinsdag (30 mei) en Jeffrey Oudeman uit Goes kan niet wachten tot het zover is. Het CDA-Statenlid is groot fan van de Netflix-serie over een Amerikaanse politicus die alles, maar dan ook alles, doet om aan de macht te komen en te blijven.

OOSTKAPELLE - Even geen zorgen om geld maar gewoon een dagje genieten. In Oostkapelle zijn 250 klanten van de Zeeuwse voedselbanken zondag een dag lang verwend. 

VLISSINGEN - In de finale van de nacompetitie neemt VC Vlissingen het op tegen Quick om een plek in de Derde Divisie. Op het eigen sportpark aan de Irislaan moet een 1-0 achterstand worden weggepoetst. Volg het hier live: 

WESTENSCHOUWEN - In Westenschouwen wordt geld opgehaald om een standbeeld te plaatsen van een zeemeermin. Daarmee wil het Schouwse dorp een oud volksverhaal in de herinnering houden. Maar voor het standbeeld is nog wel vijfduizend euro nodig.

SCHORE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen aangehouden in Schore. De mannen probeerden in te breken. Toen de mannen de politie zagen komen, lieten zij hun inbraakspullen achter en zetten het op een lopen.

OOST-SOUBURG - De Lotto Jackpot van 25.400.000 euro is gevallen op een Zeeuws Lottoformulier. Dat meldt de PZC. Het is voor het eerst dit jaar dat iemand de Jackpot wint.

OOST-SOUBURG - Axel is er niet in geslaagd de finale van de nacompetitie in het zaterdagvoetbal te halen. Axel ging met 2-1 onderuit tegen GJS. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel.

VLISSINGEN - Zon, zee, strand en sport. Dat waren deze week de ingrediënten van Zeeland Beach Classics op het Badstrand in Vlissingen. Meer dan 500 teams deden de afgelopen week mee aan de verschillende strandsporten.

VLISSINGEN - De strijd om een ticket voor de Derde Divisie tussen VC Vlissingen en Quick is zondag live te zien op de website van Omroep Zeeland. Daarnaast zijn er in de middaguitzending op de radio flitsen te horen van de wedstrijd. 

ARNEMUIDEN - Om mensen warm te maken voor de vliegsport hield Aero Club Zeeland zaterdag een open dag. Geïnteresseerden kregen tegen gereduceerd tarief een proefles in een van de vliegtuigen die klaarstonden op het vliegveld Midden Zeeland in Arnemuiden.    

OOSTERLAND - Extra maatregelen in verband met de hitte vandaag bij de jubileumwedstrijd van de Fok- en Menvereniging Schouwen-Duiveland. De deelnemende paarden kregen een extra controle van de veearts tijdens de wedstrijd en er was een verplichte rustpauze in de schaduw.