- advertentie -

GOES - Bij een steekpartij op het terrein van Emergis in Kloetinge is donderdagmiddag een cliënt met een mes neergestoken. Volgens een woordvoerder van Emergis is het slachtoffer met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht, maar inmiddels buiten levensgevaar. 

de stemming

do 27-10-2016, 14:41

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

THOLEN - Goran uit Tholen wilde met eigen ogen de strijd tegen IS in Irak zien. Daarom pakte hij zijn auto en reed hij in drie dagen naar de Iraakse stad Mosul. 

THOLEN - Een winkel waar iedereen die dat wil, spullen kan verkopen. Dat is het concept van Jouw Marktkraam. Sinds deze week heeft de winkelketen een vestiging in Tholen-Stad.

YERSEKE - In de dorpsboomgaard aan de Hogeweg in Yerseke staan sinds maart van dit jaar zo'n 25 bomen. Over een paar jaar moeten hier diverse fruitsoorten zoals appels, peren en pruimen aan gaan groeien. En de boomgaard moet mensen gaan verbinden.

ZAAMSLAG - Bij een bedrijfsongeval in Zaamslag is een man gewond geraakt. Volgens de politie had de man een fikse hoofdwond.

OOST-SOUBURG - De saneerder van het oude Thermphos-terrein heeft bijna twee jaar lang mooi weer gespeeld. Op verschillende persmomenten kwam het bedrijf naar buiten met positieve berichten over de voortgang van de sanering, terwijl afgelopen vrijdag bleek dat het geld op is en dat er nog geen kwart van de sanering is gedaan.

SLUISKIL - De politie heeft een man van 30 in Sluiskil opgepakt vanwege een bedreiging. De man zou woensdagavond rond 21.30 uur een andere inwoner van het dorp hebben bedreigd met een mes.

ZUIDZANDE - Een nieuwe school is al even wennen, maar een nieuwe onderwijsmethode helemaal. Toch zijn de leerlingen en leerkrachten van de Kustschool razend enthousiast over het International Primary Curriculum (IPC) waar ze sinds het begin van het schooljaar in het nieuwe gebouw in Zuidzande mee werken.

VLISSINGEN-OOST - De saneerders van Thermphos hebben van tevoren te weinig wetenschappelijke informatie ingewonnen. Daardoor is een slechte inschatting gemaakt van de kosten en de termijn van de sanering. Dat zegt Genserik Reniers, hoogleraar 'veiligheid en gevaarlijke stoffen' aan de TU Delft.

IJZENDIJKE - De rooms-katholieke kerk in IJzendijke gaat in januari 2017 dicht. De Heilige Andreasparochie West-Zeeuws-Vlaanderen kan hem niet meer openhouden. Het wordt te duur om de kerk open te houden en het aantal kerkgangers loopt terug. Het is de vierde kerk die de Andreasparochie in een paar jaar tijd moet sluiten. 

NIEUW NAMEN - Hij was de bekendste en meest fanatieke strijder voor het behoud van de Hedwigepolder. Maar toen hij bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 niet genoeg stemmen kreeg, viel hij in een diep zwart gat. Nu heeft hij zichzelf herpakt en zijn oude strijdlust is terug. De wederopstanding van Johan Robesin.

MIDDELBURG - De Aziatische man die afgebeeld is op het grote altaarstuk 'De wonderen van de Heilige Franciscus Xaverius' (1617-18) is een Chinees die in Middelburg woonde. Dat zeggen kunsthistoricus Thijs Weststeijn en sinoloog Lennert Gesterkamp in De Volkskrant. De man heet Yppong en is de eerste Chinese persoon in Europa die werd getekend. 

HULST - In de binnenstad van Hulst worden volgende maand camera's opgehangen. De gemeente wil met het cameratoezicht het uitgaan veiliger maken. Hulst heeft veel overlast van drugsgebruik en drugshandel. 

OOST-SOUBURG - Op donderdagochtend 27 oktober 2016 is dit onder meer in het Zeeuwse nieuws:

ZUIDZANDE - Het International Primary Curriculum (IPC) heeft zijn intrede in Zeeland gedaan. Op de Kustschool in Zuidzande krijgen de kinderen dit schooljaar namelijk voor het eerst dit thematisch onderwijs met specifieke leerdoelen, waarbij de eigen inbreng van de kinderen centraal staat.