- advertentie -

MIDDELBURG - Een Middelburgse Syriëganger moet vandaag voor de rechtbank verschijnen. De 22-jarige man wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. Het is de eerste keer dat de rechtbank van Middelburg een dergelijke zaak behandelt. De man zou in 2013 naar Syrië zijn gereisd en in oktober 2016 bij een nieuwe poging zijn aangehouden.

ma 27-02-2017, 14:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Een automobilist is dinsdagochtend bekneld geraakt na een ongeval op de A58. Dat gebeurde rond kwart voor zeven bij de oprit vanaf Oost-Souburg en Ritthem.

OOST-SOUBURG - Het is dinsdag 28 februari, goedemorgen! Dit is het Zeeuwse nieuws.

TERNEUZEN - Het is druk op een maandagmiddag in Skidôme Terneuzen. Terwijl je zou denken dat nu, in de voorjaarsvakantie, mensen naar echte sneeuw en bergen gaan in bijvoorbeeld Oostenrijk, zoals het koninklijk gezin.

GOES - Kees Bal uit Goes is blij en opgelucht dat Zeeland een eigen profkoers voor wielrenners houdt. De oud-profrenner leidde het afgelopen jaar de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor. Die werd maandag gepresenteerd. De wedstrijd gaat verder onder de naam Tacx Pro Classic. Bal verwacht een sterk deelnemersveld.

TERNEUZEN - Ronès Wielinga snapt niet dat de gemeentelijke campagneborden voor de deur van zijn communicatiebureau nog niet volhangen. Het is volgens hem goed dat politici zich tegenwoordig ook uitgebreid online profileren, maar het ouderwetse posterplakken moeten ze wat hem betreft ook zeker blijven doen. 

VLISSINGEN - Willem Willemse doet er alles aan om voor zijn partij 50PLUS in Den Haag te komen. De 67-jarige Vlissinger staat als veertiende op de verkiezingslijst en maakt volgens de peilingen een goede kans op een zetel in de Tweede Kamer bij de aanstaande verkiezingen.

NIEUWDORP - Er ligt nog zoveel munitie uit de Tweede Wereldoorlog in Zeeland dat nog voor lange tijd een gevaar kan vormen. Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum Zeeland is duidelijk: "Niet op zoek gaan, en als je toevallig iets ziet niet aanraken maar de politie bellen."

HEINKENSZAND - Vier vrouwen en achttien mannen hebben gesolliciteerd op de vacature voor burgemeester in de gemeente Borsele. De huidige burgemeester, Jaap Gelok, gaat 1 mei met pensioen. 

MIDDELBURG - De PVV noemt de beslissing van de provincie om de informatie over de haltetaxi in het Arabisch en Tingrinyia te vertalen onbegrijpelijk. Het provinciebestuur wil de teksten over de haltetaxi op de website van de provincie Zeeland vertalen.

THOLEN - De waterkering in Tholen in bijna klaar. De kering moet uiteraard water tegenhouden, maar een tweede eis was dat het bouwwerk een 'mooi plaatje' moest opleveren. Dat lijkt gelukt. 

KUALA LUMPUR (MAL) - Lesley Kerkhove (25) heeft voor het eerst in haar carrière een wedstrijd gewonnen bij een WTA-toernooi. De WTA-tour is het hoogste mondiale niveau. De uit Zierikzee afkomstige tennisster klopte in de eerste ronde de Malaysian Open in Kuala Lumpur de Belgische nummer zeven van de plaatsingslijst Elise Mertens met 6-4 en 7-6.

MIDDELBURG - De Tacx Pro Classic is de nieuwe naam voor de enige Zeeuwse profkoers voor wielrenners: de Ronde van Zeeland. Het bedrijf Tacx uit Wassenaar heeft een driejarig contract afgesloten met de wedstrijd die daarmee behouden blijft. Maandag werden de plannen gepresenteerd

ROTTERDAM - Dolf Roks uit Zierikzee blijft hoofd opleiding bij Sparta Rotterdam. Roks heeft zijn contract bij de Rotterdamse eredivisionist met twee seizoenen verlengd. Op dit moment is Roks ook nog hoofd scouting bij Sparta, maar daar stopt hij mee.

VLISSINGEN - In de aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart stellen we Zeeuwse kandidaten voor. Deze keer 50PLUS-er Willem Willemse uit Vlissingen. Hij staat op een veertiende plek van de kandidatenlijst van 50PLUS. Een vragenlijstje voor hem.