- advertentie -

VLISSINGEN - De zware regen en onweersbuien hebben voor tientallen meldingen van wateroverlast in Zeeland gezorgd. Met name in Westkapelle zijn verschillende straten onder water gelopen. Bij verzekeraar ZLM zijn tot 15.30 uur 150 schademeldingen binnengekomen uit zuid-west-Nederland, waarvan 40 in Zeeland.

de stemming

ma 28-07-2014, 14:21

MIDDELBURG - Aan de Langevielesingel in Middelburg zijn in de nacht van zondag op maandag twee auto's zwaar beschadigd geraakt door een brand. Rond 02.30 uur werd de brand ontdekt. De carport waar de auto's onder stonden is ook beschadigd.

KRABBENDIJKE - Een man is maandagmorgen op station Krabbendijke de trein uitgevlucht nadat hij een conductrice had bespuugd. De dader had geen kaartje bij zich en wist tijdens een controle te ontsnappen. Later op de dag deed de man precies hetzelfde, maar dan in Den Haag.

TBILISI - In Georgië is Michael Saakasjvili, echtgenoot van de uit Terneuzen afkomstige Sandra Roelofs, aangeklaagd voor machtsmisbruik. Saakasjvili is de oud-president van Georgië.

YERSEKE - De planten in Yerseke krijgen geen dorst op een dag als vandaag. Naast de hevige regen- en onweersbuien die over Zeeland heen trekken, hebben ze vanmorgen gewoon water gehad. De vrachtwagen met water ging de hangplanten allemaal langs.

GOES - Bij de Dancetour in Goes heeft zondagavond een persoon een klap gekregen. Afgezien van deze mishandeling is het feest op de Grote Markt volgens de politie rustig verlopen. Duizenden mensen bezochten zondag de Goese editie van het dansevenement.

BURGH-HAAMSTEDEIn de eredivisie zijn komend seizoen twee Zeeuwse voetbaltrainers actief. Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg en de uit Goes afkomstige Rody Hoegee zijn allebei assistent-trainer bij het gepromoveerde FC Dordrecht. Ze hebben met de club handhaving als doel, maar persoonlijk lopen hun ambities uiteen.

GOES - Voor veilinghuis De Jager in Goes is het veilen van sieraden dagelijkse kost. Maar 19 en 20 augustus gaat een heel bijzondere verzameling onder de hamer. Het gaat om zeer zeldzame Zeeuwse streeksieraden.

ZAAMSLAG - Zanger Dirk (13) uit Zaamslag heeft een nieuwe single uitgebracht. Verliefd Tot Over M'n Oren is zijn eerste single die uitkomt op het platenlabel Rood-Hit-Blauw.

OOSTBURG - Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gaat over twee weken in Oostburg beginnen met de eerste werkzaamheden voor de sloop van 24 woningen in één straat. Die woningen aan de Finlandstraat moeten plaats maken voor nieuwbouw. Ook 4 woningen aan de Quarles van Uffordweg gaan tegen de vlakte.

OOST-SOUBURG - Het KNMI heeft maandag code geel afgegeven voor Zeeland. Er was een waarschuwing voor gevaarlijk weer door wateroverlast en onweer. Vooral weggebruikers en watersporters moesten extra voorzichtig zijn, zo stelde het KNMI.

OOST-SOUBURG - De pollepel is onlosmakelijk verbonden met het ringrijden in Zeeland. Maar waarom is het een prijs bij het ringrijden? Omroep Zeeland geeft het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

ZIERIKZEE - De cultuurstichting Centree op Schouwen-Duiveland wil meer culturele evenementen houden in het Burgerweeshuis, de Nieuwe Kerk, De Weverij en de Dikke Toren in Zierikzee. Daarvoor wordt een deel van het geld gebruikt dat Centree van een nieuwe hoofdsponsor krijgt.

GOES - In de binnenstad van Goes is zondagmorgen vroeg een man beroofd van geld. Volgens de politie werd hij door een andere man bedreigd met een mes.

VROUWENPOLDER - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft met zijn partner Mart van Werkhoven uit Groningen het eredivisietoernooi in Vrouwenpolder gewonnen. Het duo versloeg in de finale Timko Lokerse uit Dishoek en Eric-Jan Rothfusz uit Gouda met 21-16 en 21-18.