- advertentie -

TERNEUZEN - De spookrijder in de Westerscheldetunnel van vrijdagavond was een Poolse vrouw. Ze zat in de auto met haar dochtertje toen ze in de tunnel plotseling besloot om te keren. Volgens de politie deed ze dat waarschijnlijk omdat ze doorkreeg dat ze verkeerd was gereden.

de stemming

za 03-12-2016, 15:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse actrice Lente Voorhoeve is te sexy voor zorgverzekeraar Ohra. Voorhoeve speelde mee in een reclamefilmpje waarbij de patiënt moet kiezen tussen een aantrekkelijke vrouw (Voorhoeve) of een mannelijke nerd als dokter. Maar die reclame is snel offline gehaald, want hij zou 'te seksistisch' zijn.

NIEUW-HAAMSTEDE - Op het strand van Westenschouwen bij Nieuw-Haamstede is zaterdagochtend een vrachtwagen volledig uitgebrand. Het lukte de brandweer niet om met een tankautospuit bij de brandende vrachtwagen en het vuur te blussen. Daarom is besloten om de vrachtwagen gecontroleerd te laten uitbranden. 

HULST - Drie jongens uit België zijn vrijdagavond aangehouden na een inbraak in een winkel aan de Poorterslaan in Hulst. Dankzij een tip van een omwonende hield de politie in de omgeving een 18-jarige jongen uit Bornem aan, die bloed aan zijn handen had.

OOST-SOUBURG - Wie het over winterbanden heeft, denkt meestal meteen aan auto's. Dat er ook winterbanden zijn voor de fiets, is bij veel minder mensen bekend. Toch kan het een aanrader zijn voor wie in de winter vaak de fiets neemt en bang is om door gladheid onderuit te gaan.

MIDDELBURG - De PVV wil overal in Zeeland gaan meedoen. Nu heeft de partij van Geert Wilders alleen een vertegenwoordiging in Provinciale Staten. Maar 2018 wil de PVV in alle Zeeuwse gemeenten en bij het waterschap gaan meedoen aan de verkiezingen. 

WILHELMINADORP - Bij de Westhavendijk in Wilhelminadorp is zaterdagochtend een auto in het kanaal richting het Goese Sas beland. De eigenaar meldde tegen de hulpdiensten dat de auto van de handrem was geschoten en daardoor het water in was gereden.

TERNEUZEN - De Westerscheldetunnel werd vrijdagavond korte tijd afgesloten omdat er een spookrijder was gesignaleerd. Beide tunnelbuizen gingen iets voor 20.00 uur dicht om de spookrijder veilig te doen keren. Ongeveer tien minuten later was de tunnel weer open voor verkeer.

OOST-SOUBURG - In Zeeland wordt voor Sinterklaas vooral veel parfum gekocht, meldt het online warenhuis Wehkamp op basis van de eigen verkoopcijfers. En vooral Zeeuwse mannen geven veel geld uit aan Sinterklaascadeaus, alleen mannen uit Drenthe betalen meer. 

OOST-SOUBURG - Concert at SEA raakte in recordtempo uitverkocht, waardoor veel Zeeuwen zonder kaartje zitten. Daarom werd het idee geopperd om Zeeuwen voorrang te geven bij de kartverkoop. Maar als de reacties op Facebook een graadmeter zijn is het merendeel van de Zeeuwen daar geen voorstander van.

OOST-SOUBURG - Zeeuwen die telefonisch een afspraak willen maken om hun paspoort of rijbewijs te verlengen wisten het al langer, maar nu blijkt het ook uit onderzoek: alle Zeeuwse gemeenten scoren slecht op het gebied van telefonische bereikbaarheid. De gemeenten Vlissingen, Terneuzen en Middelburg scoren het slechtst.

MIDDELBURG - De komst van een tweede university college levert Zeeland aardig wat banen op, als het doorgaat. Dat is de uitkomst van een onderzoek van ZB Planbureau, de Universiteit van Gent en University College Roosevelt.

OOST-SOUBURG - Drie bejaarde vrouwen zijn donderdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. In Goes, en Vlissingen gingen de oplichters er met de portemonnee en sieraden van de vrouwen vandoor. De daders zijn, volgens de politie, een man en een vrouw.

OOST-SOUBURG - De discussie rondom Zwarte Piet blijft volgens historicus Jeanine Dekker van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland een hele moeilijke, ook voor historici. Zij staan voor de lastige uitdaging om te duiden waar de donkerkleurige kindervriend vandaan komt, maar veel aanwijzingen hebben ze niet.

MIDDELBURG - Op de vierde dag in het proces tegen de verdachten in de zedenzaak draaide het om de klanten van het meisje. Zes Zeeuwse mannen staan terecht voor prostitutie met een minderjarige. Hun verweer was telkens hetzelfde: ze zeggen allemaal dat ze niet doorhadden dat het meisje minderjarig was.