- advertentie -

KRABBENDIJKE - Bij de brand in verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke is een tweede dode gevallen. Dat maakte burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal maandagochtend bekend. Beide doden waren bewoners van het verzorgingstehuis.

de stemming

zo 28-08-2016, 14:11

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Zondag derdeklasser HVV'24 heeft zich voor de volgende ronde van de districtsbeker geplaatst. De ploeg van Ralph Zegers was in de streekderby tegen STEEN met 0-2 te sterk.

VLISSINGEN - VC Vlissingen kent een uitstekende start van het nog prille seizoen. De ploeg van Ruud Pennings won in eigen huis met 1-0 van Dosko. De enige treffer van de middag werd gemaakt door Yves Nyemb, die vorige week ook al de matchwinner was tegen IFC. Door deze zege hebben de Vlissingers de maximale score na twee duels.

KRABBENDIJKE - Bij een felle brand in verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke is zondag een dode gevallen. Er zijn vier gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén appartement in het verzorgingshuis is helemaal uitgebrand.

OOST-SOUBURG - Het warme weer van de afgelopen dagen heeft veel toeristen naar Zeeland getrokken. Zo werd het, aan het einde van het seizoen, nog een topweekend met een bezettingsgraad van 90 procent.

ASSEN - Nancy van de Ven is tweede geworden op het wereldkampioenschap motocross. De Vlissingse won vandaag de tweede manche en sloot de GP in Assen af als tweede, naar haar vijfde plek bij de eerste race.

VOGELWAARDE - Pompoenen in alle soorten en maten te koop in Vogelwaarde! Het zijn er vele honderden. Yolanda Dek kweekt ze zelf en verkoopt ze voor het goede doel.

BAARLAND - De Schotse veteraan Jim Anderson heeft zondagmiddag de erepenning van de gemeente Borsele gekregen. Dat gebeurde bij de start van de Highland Games by the Sea in Baarland, die door de 93-jarige oud-strijder geopend werden.

RILLAND - De brandweerkorpsen van Rilland en Krabbendijke zijn zaterdagmiddag lang bezig gewest met het blussen van een brand op een schip van 9 meter. Het schip lag in het Schelde-Rijn-kanaal bij het viaduct van de Kreekrakweg.

ZIERIKZEE - Mosselen, mosselen en mosselen; de ingrediënten voor de Havendagen in Zierikzee. Maar naast deze Zeeuwse delicatesse was er op en rondom de Nieuwe Haven in Zierikzee tijdens deze 29ste editie meer te doen. 

KOEWACHT - De politie heeft bij het zwembad aan de Berlaersstraat een 36-jarige Belg aangehouden. Hij zou een 33-jarige man, ook uit België, mishandeld hebben.

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee 16-jarige jongens aangehouden na een mislukte overval op de McDonald's in Middelburg. Rond 2.30 uur werd een medewerker bedreigd met een wapen. 

AXEL - De politie heeft een man uit Terneuzen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op de Markt in Axel, in de nacht van zaterdag op zondag. 

HOEK - Hoek heeft op het eigen sportpark de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnengehaald. Tijdens de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld werd Ajax met 2-0 verslagen.

OOST-SOUBURG - Eersteklassers GOES en Kloetinge hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker. GOES won bij het al geplaatste MZC'11, Kloetinge had aan een punt tegen Roosendaal genoeg voor een plek in de volgende ronde.