- advertentie -

SLUIS - Justitie heeft afgelopen jaar meer dan 100.000 boetes uitgedeeld aan mensen die te hard reden in Zeeland. De digitale flitspaal op de N253 tussen Sluis en Oostburg flitste het vaakst: 24.909 keer.

de stemming

di 17-01-2017, 14:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Het provinciebestuur gaat geen moeite doen de Ronde van Spanje naar Zeeland te halen.  De Vuelta, zoals de Ronde van Spanje officieel heet - start in 2020 waarschijnlijk in Utrecht.

IJMUIDEN - Dennis de Nooijer stopt per direct met zijn werkzaamheden als assistent-trainer van Telstar. De uit Oost-Souburg afkomstige De Nooijer was sinds dit seizoen werkzaam bij de Jupiler Leauge-club uit IJmuiden. De oud-profvoetballer heeft zelf zijn contract ingeleverd.

ANTWERPEN (B) - In de haven van Antwerpen zijn vorig jaar 2,7 procent meer goederen overgeslagen. Dat blijkt uit de definitieven jaarcijfers van het havenbedrijf. Vooral de containeroverslag nam fors toe.

NIEUW-NAMEN - Veel Zeeuwen hebben vast eens een tochtje door het Verdronken Land van Saeftinghe gemaakt. Altijd al afgevraagd hoe dat er van boven uitziet? Je ziet het in een nieuwe video. 

OOST-SOUBURG - Voor de Zeeuwse KNRM-stations gaat 2016 de boeken in als 'gemiddeld reddingsjaar'. In totaal werd door de zes stations 263 keer uitgerukt, net iets meer dan in 2015. Toen kwamen de redders 247 keer in actie. 

GOES - Ze zijn nu nog met z'n zessen, maar ze hopen snel meer inwoners te verwelkomen. Zes dames uit Goes-Oost doen mee aan het project de Wijkcirkel van de Stichting Maatschappelijk werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). Ze helpen elkaar: van een luisterend oor, tot boodschappen doen of zelfs een gezamenlijke avondmaaltijd. 

ZIERIKZEE - Zierikzee kampte dinsdagmorgen met een waterstoring. Vanaf 08.00 uur zaten verschillende huishoudens en bedrijven zonder water. De oorzaak was een lekkage aan de Nieuwe Koolweg in Zierikzee. Het lek werd tegen 09.30 uur ontdekt en direct gerepareerd. 

WILHELMINADORP - Op de Deltaweg (N256) zijn dinsdagochtend vier auto's op elkaar gereden. Het ongeval gebeurde voor de stoplichten bij Wilhelminadorp. 

OOST-SOUBURG - De vier multinationals AkzoNobel, DSM, Google en Philips gaan in de toekomst ook groene stroom afnemen van windpark Bouwdokken. Eerder heeft het consortium ook getekend voor stroom van het Zeeuwse Windpark Krammer rondom de Krammersluizen. 

GOES - Het Getijde College in Goes gaat naast middelbaar onderwijs en een mbo-opleiding ook een hbo-opleiding aanbieden. Dat maakte de overnamepartner Essenzo bekend. Samen met de stichting Ojee ADHD uit Ouwerkerk heeft Essenzo opleidingen uit Gouda het failliete College overgenomen.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is dinsdag 17 januari 2017 en dit is het nieuws in Zeeland.

MIDDELBURG - De brandweer heeft maandagavond een gewonde vrouw uit haar woning in een verzorgingstehuis in Middelburg gehaald na een valpartij. Om binnen te komen hebben de hulpdiensten een ruit ingetikt.

BORSSELE - Bij Borssele worden bomen gekapt die bijna dertig jaar geleden geplaatst zijn om het zicht van de kerncentrale te ontnemen. Het stuk bos heet de 'Sloerand' en de omwonenden zijn allesbehalve blij dat de bomen verdwijnen. Zij kijken nu weer tegen de kerncentrale aan en op dat uitzicht zitten ze niet te wachten.

MIDDELBURG - Het kost 500 miljoen euro om de Westerscheldetunnel tolvrij te maken, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. Hij reageert op de verkiezingsprogramma's van de PvdA en de SP. Die hebben een tolvrije tunnel daarin opgenomen, maar de financiële onderbouwing ontbreekt.