- advertentie -

NEELTJE JANS - In Zeeland komen ruim 200 soorten zeewier voor, en de 27 meest voorkomende staan beschreven in het nieuwe boekje de 'Wierenwaaier'. Het boekje is zondagmiddag op Neeltje Jans gepresenteerd en in de waaier is alles te vinden wat je ooit wilde weten over de verschillende soorten zeewier. 

de stemming

zo 29-05-2016, 14:01

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HEESCH - VC Vlissingen heeft het eerste duel van de dubbele ontmoeting met HVCH met 0-4 gewonnen. Door de ruime zege in het uitduel lijkt de ploeg van trainer Ruud Pennings al bijna zeker van de finale in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse.

VLISSINGEN / BRESKENS - De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens vaart vanaf maandagochtend weer met twee schepen. Beide schepen zijn gerepareerd en weer inzetbaar na technische problemen, dus wordt de normale dienstregeling hervat.

ZIERIKZEE - Het wethouderschap voor Ad Verseput (VVD) uit Renesse zit erop. Na tien jaar heeft hij afscheid genomen van de gemeente Schouwen-Duiveland. Donderdag was zijn laatste raadsvergadering in functie als wethouder. Dinsdag 31 mei volgt nog een afscheidsreceptie. 

OOSTKAPELLE - Een 44-jarige wielrenner uit Oost-Souburg is gewond geraakt toen hij op zaterdagavond tegen een hek reed tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Hij raakte gewond in zijn gezicht en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

GOES - Precies een week geleden stonden 6500 mensen, ondanks de regen, goedgemutst op de Grote Markt in Goes voor Racoon & Friends for Jayden. Voor wie er bij was, maar ook voor wie er niet was, maakte Omroep Zeeland een registratie van het optreden van Racoon. 

SLUIS - Bij een alcoholcontrole in Sluis zijn zaterdagavond zeven automobilisten betrapt op rijden onder invloed. Een van hen, een 44-jarige Belg, moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had ruim drie keer meer alcohol op dan is toegestaan. 

GOES - 24 uur golfen voor het goede doel. Veel jeugdspelers hebben dit weekend meegedaan aan dit golfevenement op De Goese Golf. De opbrengst van ruim 10.000 euro gaat naar KiKa, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen kanker bij kinderen. 

SINT PHILIPSLAND - Een 35-jarige vrouw uit Sommelsdijk is zaterdagavond met haar auto over de kop geslagen op de Philipsdam bij Sint Philipsland. Ze raakt lichtgewond en is met enkele kleine hoofdwonden naar het ziekenhuis gebracht. 

TERNEUZEN - De politie zoekt naar meer getuigen van de masturberende man op Scheldeboulevard in Terneuzen. De man werd zaterdagmiddag opgepakt na een melding van een getuige die de man had betrapt.  

HULST - De brandweer heeft zondagmorgen aan de Hogeweg in Hulst een brand in een schuur met stro geblust. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland lag er in de schuur zo'n 1000 kilo aan stro. 

OOST-SOUBURG - Vandaag zijn er negen wedstrijden gespeeld in de nacompetitie van het amateurvoetbal in onze regio. Vlissingen en Rillandia promoveren naar de derde klasse.

GOES - Bakker Van Meijel uit Clinge is wederom de beste Zeeuwse bolusbakker. Op de Bolusdag in Goes ontving hij zaterdag de Zeeuwse Bolustrofee 2016. Ook in 2014 en 2015 nam de bakker de trofee naar huis. 

WOLPHAARTSDIJK - In Wolphaartsdijk zijn zaterdag keuringen gehouden voor politiehonden. Bij goed gevolg kunnen de honden een certificaat verdienen waarmee ze aan het werk mogen.

AXEL - De loods van een hoveniersbedrijf in Axel is zaterdagmiddag volledig uitgebrand. De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen en een hoogwerker om de brand te blussen en om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het nabijgelegen tankstation.