- advertentie -

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is één van de langzaamste brandweerorganisaties van ons land. Dat blijkt uit cijfers over 2015 die het CBS vandaag gepubliceerd heeft. De Veiligheidsregio Zeeland staat met gemiddeld 8,1 minuut op de vierde plaats van onderen in Nederland. Volgens directeur Gerrie Ruijs komt het verschil door de inzet van vrijwilligers.

do 11-02-2016, 14:01
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HULST - Een fietster in Hulst is gisteren beroofd van haar telefoon en pinpas. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De politie is op zoek naar getuigen van de straatroof.

OOSTKAPELLE - De opknapbeurt van de historische buitenplaats Berkenbosch in de Manteling bij Oostkapelle is bijna klaar. Op dit moment worden de lanen vrijgemaakt van overhangend groen en hout.

AARDENBURG - De plannen voor het uitbreiden van het Archeologisch Museum in Aardenburg gaan niet door. De stichting krijgt het benodigde geldbedrag niet bij elkaar en draagt het beheer terug over aan de gemeente Sluis.

SLUIS - De politie heeft woensdagavond een 20-jarige vrouw uit de gemeente Sluis aangehouden. De vrouw zou sinds janauri een 15-jarig meisje uit Retranchement onderdak hebben geboden, zonder dat de familie van het meisje op de hoogte was.

AXEL - De 27-jarige Svetlana Martin uit Axel heeft bewust gekozen voor een vak in de groensector. Ze is tuinarchitect en snapt er niets van dat jongeren groenopleidingen links laten liggen. Het leerlingenaantal op deze opleidingen in Zeeland loopt al jaren terug.

VETgroen

OOST-SOUBURG - Vanavond worden de Zeeuwse sportprijzen uitgereikt. Dat gebeurt tijdens het Zeeuws topsportgala in Goes. In zes verschillende categorieën worden de prijzen verdeeld. En dat is live te volgen via de website van Omroep Zeeland.

BROUWERSDAM - De organisatie van Concert at Sea heeft nieuwe namen bekendgemaakt voor de elfde editie van het festival op 1 en 2 juli. Het zijn Guus Meeuwis, The Common Linnets, Jett Rebel en Memphis Maniacs.

GOES - Zeeuwse jongeren laten groenopleidingen massaal links liggen. Het aantal leerlingen dat zo'n opleiding volgt neemt al jaren af. Dat heeft ook gevolgen voor de arbeidsmarkt. Er is al een tekort aan vakbekwame hoveniers in Zeeland.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 240 uur geëist tegen een 28-jarige man uit Tholen. Hij zou via de computer minderjarige meisjes hebben benaderd, terwijl hij zich voordeed als 17-jarige jongen.

UTRECHT- De groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen in Zeeland worden gevraagd mee te doen aan de grootste muziekwedstrijd van Nederland. 'Méér Muziek in de Klas' zet zich de komende vijf jaren jaren in om structureel muziekonderwijs te realiseren op de basisscholen.

OOST-SOUBURG - Gladde wegen in Colijnsplaat, Grijpskerke en Kattendijke waren donderdagmorgen de oorzaak voor verschillende ongelukken. Daarbij zijn drie personen gewond geraakt.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen. Het is vandaag donderdag 11 februari. Dit is het nieuws in Zeeland.

VLISSINGEN - De HZ University of Applied Sciences breidt de samenwerking met Shanghai steeds verder uit. Er komen nu jaarlijks zo'n 25 Chinese studenten naar de Vlissingse hogeschool.

KOEWACHT - Het hossen en drinken zit erop. Voor carnavalsvierders is het nu tijd voor bezinning en vasten. Volgens rooms-katholieke traditie begint die veertig dagen tijd met de toediening van askruisjes.