Hoek uit bekertoernooi: onderzoek naar strafschoppenserie

Hoek begon met Sidy Ceesay en de van een blessure teruggekeerde Stef de Backer in de basisopstelling. In het begin van de wedstrijd was er meer balbezit voor FC Lisse, dat twee klassen hoger speelt dan Hoek. De eerste grote kans was ook voor de thuisploeg. Rowdy van der Putten kon van een paar meter voor de goal van Hoek zijn inzet niet tussen de palen krijgen.
Na een half uur spelen was er een tegenvaller voor Hoek. Verdediger De Backer raakte opnieuw geblesseerd en werd vervangen door Rik Impens. Hoek kwam wel beter in het spel, maar wist geen grote kansen te creëren. Voor de rust was er nog één noemenswaardig moment. Een vrije trap van FC Lisse werd rakelings langs de paal gekopt door Justin Valk.
Hoek-keeper Jordi de Jonghe baalt na een tegendoelpunt
Hoek-keeper Jordi de Jonghe baalt na een tegendoelpunt © Orange Pictures
Gelijkmaker op de valreep
Meteen na de rust ging het mis voor Hoek. Martin van Eeuwijk dook ineens alleen op voor doelman Jordi de Jonghe en liet hem kansloos door de bal in de linkerkruising te schieten. Na de tegentreffer kroop de ploeg van trainer Jannes Tant meer uit zijn schulp. Impens (net naast) en Van Sprundel (geblokt) waren met schoten dichtbij de gelijkmaker.
De grootste kans kwam tien minuten voor tijd. Sidy Ceesay kopte volledig vrijstaand van een meter op vijf op Lisse-doelman Storm. In de allerlaatste minuut kwam daar toch de terechte gelijkmaker voor Hoek. Sidy Ceesay tikte een afgeslagen schot binnen en zorgde voor een verlenging.
In die verlenging was Hoek meteen gevaarlijk. Invaller Sacha Besliaha schoot net over na een weifelend optreden in de Lisse-verdediging. De thuisploeg was gevaarlijk uit een vrije trap van Stevens. Jordi de Jonghe kon net redding brengen. Vlak voor het verstrijken van de eerste verlening dook Impens ineens op voor goalie van Lisse en verschalkte hem van dichtbij. Maar twee minuten later was het Van Eeuwijk die de stand weer gelijk trok.
Na strafschoppen verloor uiteindelijk met 5-4 na gemiste penalty's van Chergui en Vandepitte.
<p>De wedstrijd tussen FC Lisse en Hoek krijgt nog een staartje. De penaltyserie werd namelijk in een verkeerde volgorde genomen (niet om en om maar in de zogenoemde ABBA-volgorde). De KNVB is een onderzoek gestart en hoopt de komende dagen meer duidelijk te geven over de eventuele gevolgen voor de definitieve uitslag. </p>
Vandepitte vond dat Hoek goed speelde ondanks de uitschakeling

1-0 Van Eeuwijk (50)
1-1 Ceesay (90+3)
1-2 Impens (105)
2-2 Van Eeuwijk (107)
Opstelling Hoek
De Jonghe, Wilson, Van Den Bergh(Chergui/83), De Backer(Impens/28), Van Renterghem, Vandepitte, Verwilligen, Martens(Vitukynas/76), Leroy, Van Sprundel, Ceesay (Besliaha/91)
Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand 2-2, dus liep het uit op strafschoppen. Die waren live te volgen via onze Facebookpagina Omroep Zeeland Sport.