- advertentie -

Burgemeester in opspraak na 'lollige tweet'

Burgemeester in opspraak na 'lollige tweet'

HULST - Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst twitterde maandag over de overval op een chinees restaurant in Middelburg, waarbij hij in zijn bericht de ‘r’ verving door een ‘l’.


De tweet ging als volgt: Nu al die overvallen op Slineese lestaulants in Zeeland. Hoop dat die lale overvaller snel in z'n klaag geslepen wordt ... niet sambalb(l)ij!

Stijl
De burgmeester geeft aan dat hij niet namens de gemeente Hulst twittert en dat deze tweet overeenkomstig zijn stijl van twitteren is.

'Niet blij'

Commissaris van de Koningin Karla Peijs zegt 'niet blij te zijn' met de tweet van Burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst. Volgens een woordvoerder gaat Peijs op zeer korte termijn met Mulder praten over de tweet.

laatste keer aangepast:
di 06-03-2012, 14:47


delen:
Twitterkwestie uit de wereld tussen burgemeester en restaurant
jan-frans_mulder

Reacties

Heeft deze burgermeester niet in de gaten dat het noch bij de situatie, noch bij zijn leeftijd, noch bij zijn functie past zich puberaal te gedragen. Hij zou moeten weten dat het er niet om gaat wat hij bedoelt maar wat er staat. Hoe zou hij het vinden in een raadsvergadering zo puberaal aangesproken te worden?

"Karla Peijs niet blij met de tweet van Jan Fran Mulder", moet toch niet gekker worden, gaan ze zeker een gesprek voeren met een appeltje en een banaantje erbij dacht dat de commissaris al geleerd was over negatievelingen of gaat ze zich ook nog inzetten tegen de Belgen moppen aanpakken.

Wat een ophef over zoiets onbenulligs. Als je tegenwoordig naar cabaret kijkt, lijken de grootste schofferingen te mogen, het schunnigste taalgebruik geaccepteerd. Als je een beetje tussen de regels doorleest, zie je dat de burgemeester hoopt dat die overvallers snel opgepakt kunnen worden. Verder bedoelt hij er weinig tot niets mee, denk ik. Ik heb jaren in China gewoond en denk niet dat er één Chinees wakker zou liggen van deze opmerking. En laten we eerlijk zijn: de eerste generatie Chinezen heeft enorm veel moeite met onze r. Die zit namelijk niet in de Chinese taal. En ja, die moet je van kinds af aan geleerd hebben, dus de tweede generatie kan dat natuurlijk net zo goed als wij zelf dat kunnen. Discriminatie? Wat een flauwekul! dan is elke grap over een andere bevolkingsgroep discriminatie!

Zo zie je maar weer. Zonder je er bewust van te zijn kun je mensen pijn doen en kwetsen. Zelfs de burgemeester van Hulst. Maar, als je dan onmiddelijk op de gekwetsten afstapt om je spijt te betuigen, dan ben je burgemeester-waardig. Foutjes maken mag best, als je het dan achteraf maar weer rechtzet. Zand er over, en samen boeven vangen nu! Bas Hamelink, Terneuzen.

Als er moppen en dergelijke gemaakt worden over overleden koningen, ministers of uitspattingen van mensen van hogerhand is het wel vermakelijk en dit mag niet, beetje Vlaamse humor met toch een steuntje in de rug, mag dat niet? Omdat het de burgemeester is?

Echt laag van niveau als burgemeester. Als je deze boodschap lollig vindt en als humor bedoeld, vind ik uiterst racistisch. Wij zullen u als burgervader ook niet meer serieus nemen. Als u zelf overvallen wordt, dan zult u anders piepen. Waarom wilt u plots de Chinese restaurants bezoeken die overvallen zijn? Omdat u zogenaamd uw steun wilt betuigen en u bang bent uw baan kwijt te raken? Ik zou maar voortaan eerst nadenken voordat u die soort tuig tekst naar buiten brengt. Ach... Schaamtes kennen wij boeren niet!

Willen mensen nu gewoon iets te zeuren hebben? En zijn dan meestal mensen met niets kwaads in de zin de dupe? Nu gaat die burgemeester langs bij die Chinese mensen en dat is het wéér niet goed. Lieve mensen, laten we ons druk maken om dingen die écht niet deugen. Misschien was het niet handig, maar de burgemeester heeft het heus niet verkeerd bedoeld. De lente komt er aan. En we hebben de hele zomer nog voor ons. Laten we er samen iets moois van maken!

Dit vind ik dus echt niet kunnen. Een beetje meer respect zou wel op zijn plaats zijn, al is hij burgemeester. Het wordt tijd voor een nieuwe burgemeester die meer respect toont voor andere mensen en een ander niet belachelijk maakt. Erg genoeg dat dit die mensen overkomt. Hij zou heel diep zijn excuses moet maken en dan aftreden.

Heel leuke man die burgervader in Hulst, die houdt van glapjes is toch fijn. Zo'n man die zo positief in het leven staat . goed voorbeeld.voor de velhalde maatschappij positief denken plima.

Nee, inderdaad dit past een-op-een als zijn reguliere stijl van twitteren. Vreemd, zijn overige tweets worden toch echt in keurig Nederland getweet! Dit is toch echt te belachelijk voor woorden?...en dit wordt geaccepteerd? De beste man is zelfs een zogenoemde voorbeeld rol? Een burgemeester? Hij is ronduit lachwekkend. Kansloos.

Ik vind hem meestellijk, behalve dat ie 'gelepen' niet goed heeft gespeld... Hopelijk worden de overvallers een keer overjufferd, stelletje klieren!

Wat een ongein. En dat is dan een burgemeester. Wordt tijd dat we een gekozen biurgemeester krijgen dan piept hij wel anders

Wat wilt deze burgemeester ermee bereiken? Alle Chinezen over 1 kam scheren, stereotyperen dat Chinezen geen R kunnen uitspreken? Net als vele tienduizenden Chinezen in Nederland kan ik de R wel degelijk uitspreken. Kortom: Racistisch en niet grappig.

Geachte burgemeester: bent u nooit buiten geweest? Want dit is echt een voorbeeld van iemand die nooit gereisd heeft of iets van de wereld heeft gezien. Denkt u ook dat u superieur bent boven andere culturen? Hoe durft u uw medemens zo te stigmatiseren? Gebrek aan algemene ontwikkeling en respect. Als uw soort mensen ons moet besturen, wordt het tijd u naar een inburgeringscursus te sturen!

Hij is een beetje heel erg dom! Hij kan zich beter als hoofd van de politie bezig houden met het opsporen van de overvaller ipv deze flauwekul neer te zetten. Waarom hebben we eigenlijk nog burgemeesters en commissarissen in dit land?

Alle burgers zijn gelijk, maar soms is de meesterburger een hamburger!

Wat een idioot!

Jan-Frans: ga zo door en trek je niets aan van al die misplaatste commentaren van mensen die totaal geen humor hebben.

Als ik het goed begrijp is het humor wanneer er na een overval (niet erg lollig) de gedupeerden (slachtoffers) ook nog eens extra in de kou worden gezet door een politicus (een burgemeester), waarvan men mag aannemen dat hij een dienende rol (zijn werk) voor het volk heeft. Overigens is er bij mij geen sprake van gebrek aan humor, waardoor dit ook geen 'misplaatst' commentaar kan zijn. Los van het feit dat ik me afvraag wanneer een commentaar 'misplaatst' kan zijn. Volgens mij heb je misplaatst, mis plaatst en zou het beter voor humor geplaatst kunnen worden. Ik zou zeggen: Jan-Frans ga je schamen!

Ik hoop dat die burgemeester de eerstvolgende keer dat hij Chinees eet 7 dagen aan de schijterij is!

Los van het feit dat hij vergeet de ''r'' in de woorden overvaller en overvallen aan te passen, wat hem inconsequent maakt, zou iemand in zijn functie een voorbeeld moeten zijn van een open- en authentiek mens. Wat een misplaatste flauwe misser zeg.

Ben blij dat ik niet zo'n lamlul van een burgermeester heb. Hoe zou hij het vinden als ie uitgelachen zou worden? Ophoepelen maar, en zonder bonus.

GLAPPIG HOOL!

Wij vinden de bulgemeestel van Hulst de leukste bulgemeestel van Nedelland! Jullie kunnen nelgens tegen. Gloeten van Malianne en Malion, twee toelisten in Zielikzee.

Ik vind het gedrag van deze burgemeester ronduit verwerpelijk en zeer kwetsend maar gezien de landelijke tendens van "dit moet allemaal maar kunnen-gedrag" dat onstaan is op Het Binnenhof verbaast dit zwakzinnige gedrag mij totaal niet. Ontslaan, geen wachtgeld geven en zijn pensioen afnemen!

Nog los van de goedkope en respectloze manier waarop hij Chinezen neerzet, moet hij simpelweg geen grappig bedoelde tweets plaatsen over iets ergs als overvallen. Dit is wel echt heel laag.

Ik betwijfel het of de Chinese gemeenschap in Nederland dat soort generaliserende grappen wel kan waarderen. Het zijn kwetsende uitspraken en getuigd van een laag IQ. De generaliserende grappen zijn ook wat achterhaald: volgens het SCP gaat 85% van de 2e generatie Chinezen in Nederland naar hoger onderwijs.

Ik bedoelde 'EQ'.

Verdraagzaamheid en respect voor elkaar hollen in sneltreinvaart decennia na decennia achteruit. Zo een opmerkingen en ophef over een privétwittertje laat zien dat we weinig of niks van elkaar willen verdragen. Alsof je weet niet wat slecht mens bent dat je dit durft te twitteren. Niet generaliseren er zijn gelukkig lezers die de strekking op waarde inschatten en het dan al of niet humor vinden.

Echt helemaal geen stijl. Drieledig. 1. Een overval heeft een enorme grote impact op mensen. Vaak traumatische ervaringen waar men niet van af komt. 2. Dit lollige gedoe heeft alles te maken met het belachelijk maken van een bevolkingsgroep. Overigens hebben wij veel aan deze mensen te danken. De Foe Yong Hai en de Babi Pangang zijn toch niet meer weg te denken uit onze cultuur? Dat moeten we eren. 3. Een burgemeester zou zich in moeten spannen voor het oplossen van de overval en achter zijn burgers gaan staan. Belachelijk dat de commissaris van de koningin dit accepteert.

Beste Jan-Flans, Moet je 't wel goed doen... het is "ovelvallel" enne Ledactie, het is "geglepen" en niet "geslepen..." Misschien ben ik ik wat klietisch maal ik hou wel van die glappen! Ondanks dat ik niet lasisitisch ben!

Vanwaar al die ophef. Als een gewoon iemand zoiets twittert zal er niemand reactie geven. Nu is het een burgemeester die via zijn eigen privé account iets zegt en er is gelijk een hele heisa. Een burgemeester is toch ook maar een mens lijkt mij .... Tenminste iemand die op een eigen manier zijn mening zegt. Wel op een lollige manier maar dat lijkt mij wel kunnen.

Ik zou er eigenlijk serieus op ingaan, maar ik ben hier tijdens het lezen van de reacties van mijn stoel gevallen van het lachen. Het getuigd hier dat ook de Zeeuwen niet op hun mondje zijn gevallen. Dat mag ik wel.

Zegt heel veel over deze 'bestuurder'. Ruk hem maar uit het pluche.

Tijd voor een pseudoniempje, zodat de burgermeester ook als gewoon mens kan twitteren. Rascistisch vind ik persoonlijk we een zwaar woord hiervoor, maar erg slim is het niet.

Met zulke ongein kweek je goodwill hoor, als je een voorbeeldfunctie hebt! Bah! Daar kun je toch geen meneer de burgemeester tegen zeggen.

Heeft "geen stijl" nu ook al burgemeesters?

Echt een scheve schaats, dat dat soort nog bestuurslid kan zijn ook, een schande gewoon. En nog een slechte uitvoering ook, want overvaller is dan natuurlijk ovelvallel maar dat is blijkbaar een graad te moeilijk voor de bulgemeestul. En alsof ze in Zeeuws-Vlaanderen zelfs soms zonder spraakgebrek spreken? Wat een miskwal is die vent zeg. Van mij mag hij zijn ontslagbrief morgen indienen. Wie weet, met dit soort gedrag is er nog een baantje vrij bij "geen stijl" of zo. Ach, zelfs die halen hun neus nog op voor deze laagvloerse "humor". Hij lust zeker zelf geen Chinees eten ?

is die man altijd zo lollig? Of denkt hij dat het leuk is om overvallen te worden. Twittert niet namens de gemeente. Moest er nog bijkomen. Twittert altijd zo volgens het bericht. Dit is zijn stijl. Nou neen mijnheer, stijl heeft u niet.

Jan-Flans: Murder voor Chinees handelsverkeer. Beter niet als je burgemeester bent. Wel als je gewoon Jan-Frans bent en een leuk mens.

Ook ik maak wel eens grapjes over "Sambal Bij?", maar je moet wel weten wanneer je grappig kan zijn! Ook al heeft de burgemeester het in persoonlijke titel getwitterd, hij heeft er zelf voor gekozen om een voorbeeld functie te bekleden, met de daarbij hoorende verantwoordelijkheden!

Wacht maar tot Jan-Flans Muldel wordt overvallen. Dan lacht hij niet meer.

Deze " burgervader " heeft te veel in de boeken van Leonard Huizinga gekeken, en vervolgens plagiaat gepleegd met zijn tweets. Vernoemd schrijver heeft boeken geschreven onder de titel; Adriaan en Olivier, waarin, op een heel onschuldige manier deze taal werd gebruikt als humor. Doch als "burgervader" die met een multiculturele samenleving rekening moet houden, is zijn manier van converseren geheel onwenselijk , nee geheel ongepast. Ik had deze vertegenwoordiger van "het fatsoen " hoger ingeschat, maar wederom blijkt dat " inschattingen naar integriteit" door politiek bestuurlijke personen , niet of nauwelijks in acht genomen worden, en sluit mij dan ook bij een andere reageerder aan met de volzin: Boelenrur! ( niet netjes, maar wel doeltreffend)

Eigenlijk zou hij eens overvallen moeten worden daarna praten we verder. Onmiddellijk aftreden, zoiets noemt zich hoofd van een gemeente

Volledig misplaatst, kijken of hij nog zo veel humor heeft als zijn huis wordt leeg gehaald onder bedreiging. Wat een malloot zeg, en die krijgt betaald door de gemeente? Hij heeft net zoveel gevoel in zijn donder als een micro organisme. Daarbij is hij ook nog onbeschoft en lomp naar de Aziatische gemeenschap toe. Kijken of hij zo veel lef heeft als er meerdere kebab tenten zou worden overvallen. Denk dat hij dan niet zo'n idioot bericht twittert. Wat een klein kind zeg. Beledigende tekst, ach dat is mijn manier van schrijven.....

Misplaatste humor, getuigt van weinig of geen niveau!

Die spoort echt niet, dat doe je toch niet, zeker als je zo'n functie hebt.

Nou,ik vind hem wel lollig hoor, een grapje moet kunnen op zijn tijd. Het leven is al serieus genoeg.Een burgemeester is ook maar een gewoon mens en hij twittert als zichzelf. Moet kunnen.

Misplaatst en beledigend.

Er zijn nog steeds mensen die mensen met een Aziatische achtergrond stigmatiseren. Als mensen met een voorbeeldfunctie dit doen stemmen ze in met die kortzichtige houding. Niet in zijn hoedanigheid van burgemeester? Wat een mislukte bolus!