- advertentie -

Peijs niet blij met 'grappige' tweet

Peijs niet blij met 'grappige' tweet

OOST-SOUBURG - Commissaris van de Koningin Karla Peijs zegt 'niet blij te zijn' met de tweet van Burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst.


Mulder twitterde maandag over drie overvallen op Chinese restaurants in Zeeland. Daarbij verving hij de letter R door de letter L. De tweet ging als volgt: Nu al die overvallen op Slineese lestaulants in Zeeland. Hoop dat die lale overvaller snel in z'n klaag gelepen wordt ... niet sambalb(l)ij!

De tweet was volgens Mulder grappig bedoeld en past bij de manier van twitteren van de burgervader.

Gesprek

Volgens een woordvoerder gaat Peijs op zeer korte termijn met Mulder praten over de tweet.

laatste keer aangepast:
di 06-03-2012, 08:30


delen:

Reacties

Wat verwacht je anders van een medium zoals tweet. Er wordt wat afgetwetterd en lang zal ze leven iedereen roept maar weer wat via dat kanaal. Ook burgervaders laten zich verleiden om populair over te komen en twetteren zo ondoordachte dingen tussen twee happen door tijdens het avondeten. Velen laten zich knettergek maken door al die moderne communicatiemiddelen. Dat begint al bij kinderen van 11-12 jaar. 'k Moet nog ff m'n mail checke zeggen ze dan. Totaal geen rust meer voor de mens. Doe jij er ook aan mee?

Ik ben trots op deze burgemeester, chapeau! Carla Peijs wil alleen maar de aandacht afwenden van de kritiek op haar vele bijbaantjes.

Ik vind het hoogst ongepast en niet getuigen van enig respect. Dit is een burgemeester onwaardig. Zo kleinerend zich uitlaten over een bevolkingsgroep is discriminatie van de bovenstre plank. Zeker een bevolkingsgroep die zo hard werkt, of moet werken om de kost te kunnen blijven verdienen. Mensen die altijd werken, altijd vriendelijk, nooit klagen, nooit hun hand ophouden. Eerlijke hardwerkende mensen belachelijk maken, ja daar moet je als burgemeester trots op zijn, om deze groep belachelijk te maken.En deze mensen moeten de volgende dag gewoon weer werken, zelfs vriendelijk zijn als deze man er nogeens op terug wil komen en zijn paadje wil schoonvegen. Want ja hij is een egotripper van de bovenste plank. Voelt zich super de super. Ik hoop dat hij eens aan de beurt komt,en dat hij kan begrijpen wat deze mensen hebben meegemaakt. Wat een sukkel toch, volgens mij kijkt hij alleen naar zichzelf met al zijn tweets. Bah, dat moet dan een burger vader zijn,maar weet niet eens wat dat betekend. Direkt de laan uitsturen, zonder salaris of bonus. Laat hem maar soliciteren, dan komt hij er misschien achter, dat er niemand op hem zit te wachten. leedvermaak is het, en misschien weet hij het nog niet, maar dat is het slechtste vermaak dat er is!

Tjonge wat wil die zuurpruim van Peijs nu eigenlijk? Laat ze naar zichzelf kijken zeg met haar dure gedoe. Fruit voor 700 euries per jaar, op de zak vd belastingbetaler. En burgemeester Mulder, die heeft gewoon lekker humor. Wat heeft ie eigenlijk miszegd, niks toch? Wat een azijnpissers zijn sommigen zeg. Ongelofelijk. En lekker hypocriet.

Ach wat maakt dat nou uit. Weten we tegenwoordig nog wel het verschil tussen een grapje en discriminatie!? Waar maken mensen zich druk om. Die beste burgemeester heeft ook gevoel voor humor. Hou je kalm en denk aan je hart.

Eindelijk een burgemeester die een beetje bij het volk staat en wat humor heeft. Moeten we weer zeiken. Of die grap op zijn plaats is is de zelfde discussie of spruitjes lekker zijn. Maar we moeten elkaar daar niet over aanvallen. Wat zijn wij Nederlanders eerste klas zeikers. Een goede vriend van mij is Chinees en die kan er wel om lachen en hij vind het niet discriminerend. Dan kan je wel overal iets discriminerend in vinden. Leven en laten leven en niet al te serieus dan is er meer verdraagzaamheid. Wat Karla betreft; dat is een geldverslindster. Dat was ze als minister en nu als Commissaris van de Koningin en een humorloze dame. Behalve als het om onze zuurverdiende belastingcentjes gaat dan kan ze wel lachen: Hahahaha. Wat is dit makkelijk uitgeven. Misschien moeten degenen die zeiken op deze burgemeester, omdat het niet kan vanwege zijn voorbeeldfunctie. Maar naar Iran verhuizen. Daar zijn ze erg serieus en als iemand een grapje maakt of anders denkt sturen ze hem weg.

schaap!

Die burgemeester van Hulst; je moet echt weg, zoiets zet je niet op twitter. Jij bent toch burgemeester? Jij discrimineert de Chinezen, dit is te laag voor jouw niveau, zeker omdat je nog eens burgemeester bent!

Een bestuurder, die nog tijd over heeft voor denigrerende en discriminerende "grapjes", buiten zijn bestuurlijk gebied, is ,- of gefrustreerd met betrekking tot zijn bestuurlijke capaciteiten - of heeft geen invloed in zijn gebied en vraagt aldus om aandacht.

Als persoon een grap als deze te maken is onsmakelijk en als burgemeester ronduit schandalig. Een burgemeester zijn ben je niet van 9 tot 17 uur, en wat je daarbuiten doet kan ook schade richten aan de betrouwbaarheid van het ambt. Deze bevolkingsgroep werkt hard voor zijn geld en verdient niet alleen daarom met respect te worden behandeld. Door zo'n grap te maken op het verkeerde moment (een groep mensen, met misschien jonge kinderen, die net zijn overvallen en daardoor getraumatiseerd), op zo'n leeftijd (er zal toch wel iets geleerd zijn over gepast gedrag doorheen de jaren?) en als burgemeester, toon je als individu een zeer immatuur persoonlijkheid. Om vervolgens ernaar toe te gaan om niet eens excuses aan te bieden én daarnaast te zeggen dat je steun wilt betuigen en het jammer vindt van alle aandacht die de mensen door de tweet over zich heen krijgen, is ronduit belachelijk. Als je gaat, bied je excuses in ieder geval aan, anders ben je ook weer iemand die extra aandacht en tijd vraagt voor niets. Aandacht die gegeven wordt door mensen die nu wel ergens anders beter hun energie in kunnen steken.

Hij is zeker lid van een groene gedoogpartij (tot ze zelf iets overkomt).

Wat een onzin om niks. Wees blij dat onze burgemeester gevoel voor humor heeft.

Ach ja, wat ziet ze de splinter bij een ander verdomde goed zitten, maaaaaar de balk voor haar kop o nee! " Eilanders trotseren kou voor sobere herdenking" zie openings foto Pzc 2 feb. 2012. Wat doet ze daar? En het ergste is dat als je de CdK daarop aanspreekt zwijgt ze als het graf en kennelijk heeft ze ook de media bewerkt. Dat vraagt om "lekken" in het belang van de democratie.

Zullen we maar naar het PVV-voorbeeld een meldpunt beginnen voor humorloze bestuurders? Of beter, voor humorloze reageerders? Want wie heeft er nog nooit een grapje gemaakt wat achteraf niet zo geslaagd bleek? Vanochtend op Radio 2 was er 'gepaste verontwaardiging' tijdens het interview met JFM. Blijkbaar moet alles en iedereen zich schikken naar de beangstigende middenmoot, azijnpissers van de eerste orde; schoppers tegen vanalles maar niet het lef hebben om zichzelf in de spiegel te bekijken. Jammer dat we met z'n allen afglijden naar het niveau van klagers en zagers.

Deze tweet zegt veel over de burgemeester... Hij heeft een korte en krachtige manier gevonden om zich aan de slachtoffers van de overvallen voor te stellen!

Terecht Mevr. Peijs, wijs die burgemeester er maar op dat het niet correct is wat hij doet. Hij is 24 uur burgemeester voor de gehele ambtstermijn, zo heeft die zich ook te gedragen ernaar. "Grappen" maken over andermans tekortkomingen terwijl er ook nog leed is, is volledig misplaatst. Had hij dat bij de verkeerde bevolkingsgroep gedaan, dan was het weer volledig uit de hand gelopen!

Weet je wie de schuldigen zijn dat dit zo wordt opgeblazen wordt, WIJ MET ZIJN ALLEN. Als er hier geen reactie had gestaan, was er ook geen herrie van gekomen. DUS WIJ MOETEN MET ZIJN ALLEN MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA en voor diegenen die dit niet begrijpen, die hebben weer wat om op te zoeken wat het betekent.

Zou de heer Mulder ook zo kunnen lachen als er bij hem ingebroken wordt en hij dan wordt geconfronteerd met een "humoristische" tweet, waarbij alles in het belachelijke wordt getrokken? Ik denk het niet. Trouwens, heeft een burgemeester niet meer te doen dan onnozele tweets de wereld in te sturen? Blijkbaar niet!

Heb je eens een hippe en leuke burgemeester, wordt hij op de vingers getikt. Hij heeft gewoon humor! Maar ja, tegenwoordig zijn er zo veel mensen die op alle slakken zout leggen. Misschien kunnen we het beste maar zwijgen, want er zijn altijd van die zeuren!

Zal dit figuur nou niets anders te doen hebben voor die drie ton netto per jaar.

Een grapje mag best hoor, maar een grapje in combinatie met het leed van deze mensen vind ik misplaatst. Dus burgemeester, volgende keer beter?

Als hij op gesprek moet, hoop ik dat hij zo slim is een bloemetje mee te nemen. Daar is ze namelijk dol op!

Een bloemetje? Nee hoor, liever een hele grote mand met allerlei soorten fruit.

Je bedoel een bloemetje voor Peys? ik zou liever een container met verrot fruit naar haar sturen. Dan kan ze tenminste NIET meer declareren, omdat zij bezwaar maak over een grapje .

Er zijn ook een boel mensen niet blij met Peijs.

Als men grappig wil zijn, moet men maar een ander onderwerp nemen. Niet de pure ellende van anderen en ook niet vervallen in uiterst afgezaagde stereotypen.

De aandacht wordt op deze manier behoorlijk verlegd van de een naar de ander. Dat grapje met die R en de L is totaal omgeslagen naar een FLUITMANDJE. Ga zo door en je kunt FLUITEN naar je populairiteit.

Ik vind het haltstikke leuk dat el nu ook eens een glappig item naal volen woldt geblacht bij Zeelandnet. Misschien ontstaat el nu een nieuwe taal zoals "Nedchin of chinned"

Wat is er nu toch mis met deze tweet? We maken in het leven over ernstiger zaken ook grapjes. Dit is volgens mij niet kwaad bedoeld, toch?

Die grapjes over Chinezen zijn wel heeeeeeeeel oud.En het zijn altijd dezelfde grapjes...Kom eens met nieuwe zeg ! Ik irriteer me er mateloos aan. Er mag niet over andere rassen gesproken worden, maar Chinezen worden weer eens belachelijk gemaakt! Ik heb veel respect voor die mensen, die werken tenminste!

Oude vrouwen kunnen niet meer tegen een grapje

Heeft Mw Peijs niks beters te doen dan zich hier druk om te maken en kreeft te eten?

Wat een ophef. In de Tweede Kamer mag men tegenwoordig zo'n beetje alles zeggen. En dan zou deze burgemeester niet in een paar woordjes de r door een l mogen vervangen. Hij heeft toch niet gezegd dat hij die overval prima vindt. Laten we ons altublieft druk maken om de ècht belangrijke zaken. Zoals de steeds maar verder gaande vervuiling en vernietiging van de natuur. ;-(

Aftreden.

Aftreden met die Mulder. Met pek en veren de stad uit jagen.

Wordt het niet tijd dat mevrouw Peijs humor leert te waarderen. Geld waardeert ze al jaren. Als ze zo goed is, dan schenkt ze haar neveninkomsten allemaal aan goede doelen op een controleerbare manier. Met deze CdK heb ik het allang gehad. Als ze lintjes gaan uitdelen voor zakkenvullen, wint ze zelfs van Sinterklaas,

Onze burgemeester staat midden tussen zijn mensen. Niet erboven. Hij schrijft of FaceBook en op Twitter in zijn eigen woorden. Vaak zijn ze grappig maar nooit echt kwetsend. We leven in 2012 en dat moet kunnen. Kop op JFM...Laat ze maar lullen...We love you!

Ik kan ook niet lachen om Carla Peijs , of is iedereen de " Bodemloze Betuweputlijn" van mevr, Peijs alweer vergeten ?  Wat was het ook weer? 600.- euro per Nederlander, voor een lijn die nauwelijks rendabel blijkt te zijn!

Wat een eng mannetje. Laat meneer Mulder maar naar Walcheren komen om zijn excuses aan te bieden aan deze ondernemers. Doet 't ventje niet. Dunne poep uit z'n broekspijpjes.

Mis Martie! Hij is al in Middelburg geweest, om uit te leggen dat hij het vervelend vindt dat zijn tweet voor nog meer media aandacht heeft gezorgd voor het Chinees Restaurant. Maar blijkbaar leest niemand de inhoud van zijn tweet: hij hoopt dat de dader(s) snel worden gepakt!! Wie moet er nu excuus aanbieden? De heer Mulder heeft toch geen overval gepleegd? Wees blij dat een burgemeester ook een gewoon mens is!

Ach, maak er geen drama van. Er zit ook wel iets grappigs in en het is niet met kwade bedoelingen gebeurd.

Als ik nu alle reacties lees in de media, dan word ik kotsmisselijk van die typische mentaliteit. De nationale hobby is actief speuren naar iemand die toevallig eens een misstapje zet en dan met z'n allen erop vliegen en alles lekker opblazen, van een mug een olifant maken en dan de grond inboren. Als ze eerst eens allemaal naar zichzelf kijken, ze doen waarschijnlijk allemaal hetzelfde, moppen over en lachen met de Belgen, Joden, negers, moslims, stotteraars, Wilmpies, doven, katholieken, simpele typetjes (van Wendy van Dijk) enz. enz... Humor moet/mag er zijn, anders kan je beter gelijk in je graf kruipen.

Mee eens!

Natuurlijk moet/mag er humor zijn, maar humor die ten koste van iemand gaat is altijd tweederangs humor. En als het over een ander gaat, zegt iedereen altijd: 'moet kunnen'.

Miss popie jopie heeft het weer maar druk, overuren zeker?

Mevrouw Peijs is duidelijk een selieus bestuulder die niet toleleelt dat er selieuze ondelwelpen belachelijk wolden gemaakt. Beste Kalla, weet u wat belachelijk is? Uw liante salalis, uw fluitmandjes en en uw bijbaantjes. Maak u snel uit de voeten en laat ze een selieuze commissalis van gloot kalibel aanstellen.

Je kan sowieso zien aan de foto dat Mevlouw Peijs geen humol heeft. De eet alleen glaag veel fluit

Glappig toch?

Volgens mij kan die Brabantse barbiepop alleen lachen, als haar fluitmandje betaald wordt uit de zak van de belastingbetaler.

Nou, humor of niet, de burgemeester heeft wel op al dan niet 'ludieke' wijze de aandacht gevestigd op een aantal laffe overvallen. Ik had dan ook liever gezien dat de Televaag ed juist meer de aandacht op de overvallen had gericht ipv het afkeuren (mening aannemen waar is de objectiviteit en neutraliteit) van deze tweet. Daar had toch wel doorheen geprikt kunnen worden m.i. Helaas is dit het niveau van de hedendaagse pers, sensatiebelust. Jammer.