- advertentie -

Meer jongeren met alcoholvergiftiging bij ADRZ

Meer jongeren met alcoholvergiftiging bij ADRZ

GOES - Het aantal Zeeuwse jongeren dat met een alcoholvergiftiging op de eerste hulp terecht komt van het Admiraal de Ruyterziekenhuis stijgt. In 2010 kwamen er bij de eerste hulp van het ADRZ vijftien jongeren binnen met alcoholvergifting. Het jaar daarop waren dat er 21. Een toename van veertig procent.

Ook landelijk stijgt het aantal eerstehulpbezoeken onder jongeren na alcoholmisbruik.

ZorgSaam

Onder de Westerschelde is er juist sprake van een daling. Bij ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen kwamen zeven jongeren in 2010 binnen op de eerste hulp bij wie sprake was een veel te hoog alcoholpromillage, vorig jaar was dat maar één minderjarige.

Topje van de ijsberg
Zowel de kinderarts van Goes als die in Terneuzen spreken van een topje van de ijsberg. Heel veel jongeren drinken volgens de artsen veel te veel, maar slecht een klein deel daarvan eindigt in het ziekenhuis.

laatste keer aangepast:
za 24-03-2012, 17:25


delen:
Meer jongeren met alcoholvergiftiging bij ADRZ

Reacties

Verbieden is geen oplossing. Sterke drank mag niet onder de 18, maar toch zuipen ze zich in een coma. Als je dat met bier wilt doen ben je echt wel even bezig. Een betere oplossing zou zijn om sterke drank pas boven de 20-21 te verkopen en hier strenge boetes voor uitdelen. En om comazuipers zelf de rekening te laten betalen is misschien nog wel het slechtste idee. Deze kids zijn simpelweg nog te jong om echt in te kunnen schatten wat er gebeurt als je 12 shots vodka neemt. En het laatste wat we willen is kinderen die niet naar het ziekenhuis durven, omdat hun ouders dan gigantische kosten moeten betalen, en dan als resultaat daarvan op straat sterven. Wat mij betreft mogen ze biertjes drinken, maar ze moeten gewoon van de sterke drank afblijven.

Maak alcohol 50 % duurder. Indien dit nog weinig resultaat oplevert,dan moet de prijs op alcohol zelfs met 100 % worden verhoogd. En zoals eerder op tv is gezegd,wie zichzelf in coma zuipt,moet zelf de zorgkosten gaan opdraaien inclusief de ambulance en administratiekosten.

Daarom ben ik ervoor dat ze maar eens wat zelf voor de kosten opdraaien.

Kwestie van opvoeden en laten weten wat de gevolgen kunnen zijn en de kosten. Dronken wij zelf vroeger ook niet te veel, alleen hoorde je daar niemand over en nu wel.

Gewoon de rekening geven, dus niet aan de gemeenschap.