- advertentie -

Defensie zoekt geschikte oefenterreinen

Defensie zoekt geschikte oefenterreinen

VLISSINGEN - Met de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen zoekt defensie naar geschikte oefenterreinen in de provincie. Daarbij wordt vooral gekeken naar locaties waarbij de mariniers vanaf het water het land op kunnen. Gekeken wordt naar terreinen op maximaal 1 uur rijafstand van de kazerne in Vlissingen.


Defensie heeft op dit moment geen oefenterreinen in Zeeland. In een rapport van de werkgroep Marinierskazerne Zeeland staan verschillende mogelijkheden zoals de Schotsman bij Kamperland, de Grevelingendam, de polders bij Hulst en braakliggende haventerreinen bij de Westerschelde. Ook wordt de Kop van Schouwen genoemd.Kop van Schouwen
Vanuit het oogpunt van de mariniers wordt met name die laatste plek geroemd. De werkgroep stelt dat het gebied 'perfect' aan de eisen voor oefeningen en trainingen van mariniers voldoet. Omdat het om een natuur- en recreatiegebied gaat wil defensie wel onderzoeken welke trainingen van mariniers daar mogelijk zijn.

Reactie
Staatsbosbeheer heeft inmiddels een verzoek van de provincie gekregen om mee te denken over mogelijke oefenterreinen op hun grondgebied. Daar heeft Staatsbosbeheer positief op gereageerd.


Bekijk het dossier 'Marinierkazerne naar Vlissingen'

laatste keer aangepast:
wo 13-06-2012, 10:49


delen:
luister fragment: 

Marjet Heins van Staatsbosbeheer over oefenterreinen Defensie

Defensie zoekt geschikte oefenterreinen

Reacties

Als ze dan toch met geld smijten dan maar de Hedwig deels ontpolderen en de marinierskazerne daar bouwen zo hebben de mariniers hun droogje en hun natje, kunnen ze ook eens kennis maken met de Westerschelde. Dat is iets anders dan de Utrechtse Heuvelrug en die plasjes die daar aan vastgeplakt zitten.

Wat een logica van die malloot Hillen? Eerst een opdracht voor bezuinigen en dan kapitaalvernietiging in Doorn! Mw Platschorre CDA collega ( goed voor ton gemeenschapsgeld vleien: zij ligt aan de basis van de ontpoldering van de Hedwige polder. Daarna gaat hij kijken of er hier wel oefenterreinen zijn! Gelukkig hebben we een trainingsmissie( geen vechtmissie hoor) in het middeleeuws corrupt Kunduz.  Met zulke bestuurders zijn we blij!

Het kalootstrand is een mooie locatie. Niet te ver van de kazerne.

Dan maar gauw de Hedwigepolder ontpolderen, slaan we 2 vliegen in 1 klap.