- advertentie -

Flyers moeten drugstoeristen uit Terneuzen weren

Flyers moeten drugstoeristen uit Terneuzen weren

TERNEUZEN - De flyers om drugstoeristen te weren liggen klaar bij de gemeente Terneuzen. In de flyers staat in verschillende talen dat drugstoeristen de coffeeshops niet meer in kunnen. Vanaf 1 mei wordt de wietpas ingevoerd en worden coffeeshops besloten clubs.

'New rules, no drugs' staat er op de folder te lezen waarop in het Engels, Frans, Duits en Nederlands wordt uitgelegd wat de nieuwe regels zijn. De campagne is een samenwerking tussen de gemeenten in de zuidelijke provincies en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Besloten club
Om lid te worden van een coffeeshop heeft iemand een uittreksel van het bevolkingsregister nodig om het Nederlanderschap aan te tonen. Hoewel de regelgeving op 1 mei ingaat, is daar nog geen run op ontstaan volgens burgemeester Jan Lonink van Terneuzen.

Een coffeeshop mag maximaal 2000 leden hebben.
laatste keer aangepast:
wo 11-04-2012, 20:58


delen:
New rules, no drugs

Reacties

Wat een onzin, dit is geen discriminatie, als je een Nederlands paspoort hebt, kun je toch gewoon om een uitreksel.

Ik heb een Belgisch paspoort, dus zal gediscrimineerd worden..... :(

Voor alle duidelijkheid: Ik ben voorstander om de buitenlandse drugtoeristen te weren in NL. Laten de overheden in Duitsland, Belgie en Frankrijk maar zelf hun regels aanpassen om te voorzien in de wensen van hun bevolking. Momenteel is het in Belgie wel toegestaan om een kleine hoeveelheid weed in je bezit te hebben. Het is wel verboden om weed te kweken, over de grens te brengen en te (ver) kopen. Maar zouden de Nederlandse coffeeshops met leden nu een vereniging worden? Een vereniging is niet BTW plichtig en het bestuur hoeft over de inkomsten uit de vereniging geen inkomsten te betalen.

Is geen discriminatie. Ze zouden voor iedereen die troep moeten verbieden. En de regels nog strenger maken.

Nou meneer of mevrouw de burger, volgens mij hebben we van alcoholische versnaperingen meer overlast dan van mensen die een jointje roken, de meesten worden daar lekker rustig van. Dus snel alle horeca gelegenheden sluiten, weg met die troep. En een website over oost-europeanen mag niet (is ook een onzinnige site) , maar als de overheid een flyer maakt waarin ze zuid-europeanen verbied ( lees onmogelijk maken) om van de vrije-handels economie gebruik te maken mag dat wel? Ik vrees dat de illegale handel in wiet na 1 mei zeer goed zal floreren in de zuidelijke gemeentes, hoe zou dat toch komen?

Nu woon ik al 10 jaar in Nederland, werk hier ook. Maar ben nog steeds geen Nederlander, maar Duitser. Nu kan ik dus niet in aanmerking komen omdat ik geen Nederlanderschap kan aantonen. Dit is dus een wet van discriminatie op alle buitenlanders, ook al ben je hier geboren en getogen.