- advertentie -

Kerkgebouwen steeds vaker verkocht of gesloopt

Kerkgebouwen steeds vaker verkocht of gesloopt

MIDDELBURG - De komende jaren zullen tientallen kerkgebouwen in Zeeland leeg komen te staan. Dat verwacht de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland. Daarbij is het onvermijdelijk dat er kerken worden gesloopt.

Eén van de kerken die moet worden verkocht is de Oostkerk in Middelburg. De protestante gemeente in Middelburg heeft geen geld meer voor het onderhoud van het 17e eeuwse monument. De beeldbepalende Oostkerk aan het gelijknamige plein in Middelburg is 350 jaar oud. Onderhoud kost ruim een ton per jaar en dat geld is er niet meer.

Overdragen
Geprobeerd wordt om de kerk over te dragen aan een stichting en vervolgens terug te huren voor het houden van diensten. De protestante gemeente in Middelburg bezit nu nog zeven kerken. Naast de Oostkerk staat ook de Morgensterkerk in de Breewijk in de etalage.
laatste keer aangepast:
di 17-04-2012, 20:50


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Kerkgebouwen steeds vaker verkocht of gesloopt

kerkgebouwen

Reacties

Ja, daar is wel geld voor om een moskee te bouwen en te onderhouden, maar onze kerken moeten er aan geloven. Niet normaal dit, echt helemaal maf zijn we hier in Nederland!

Afbreken van de Oostkerk zou wel heel erg zijn, er zijn ook tal van mogelijkheden om er iets anders mee te doen, misschien wel een poptempel.

De mensen en gemeente moet zich doodschamen om kerken af te breken! Wel toestemming geven om een Moskee te bouwen hè... Raar zooitje hier in Nederland!

Moet je eens naar de randstad rijden met de trein, dan kom je de mooiste moskeën tegen onderweg. Ze kunnen er beter een moskee van maken als dat men het gaat slopen..