- advertentie -

Noodoproep PvZ om Hedwigeplannen af te wijzen

Noodoproep PvZ om Hedwigeplannen af te wijzen

HOEK - De Partij voor Zeeland roept de Tweede Kamer op om het plan van Bleker om de Hedwige voor 1/3 te ontpolderen, af te wijzen. De fractievoorzitter van de partij, Johan Robesin houdt wel een slag om de arm; in verband met de dreigende val van het kabinet sluit hij niet uit dat het debat over het plan van Bleker woensdag komt te vervallen.

De partij voor Zeeland waarschuwt in de brief voor de juridische procedures die de eigenaar van de Hedwigepolder, de Belg Géry Decloedt, gaat aanspannen als de polder onder water gezet dreigt te worden.
laatste keer aangepast:
ma 14-05-2012, 15:16


delen:

Reacties

Ik steun dit initiatief van de PvZ. Geen ontpoldering, geen landbouwgrond terug aan de zee geven.

Meneer Robesin, ik ga steeds meer respect voor u krijgen. Er is al zoveel water en zo weinig grond. Natuur kun je niet compenseren, door er natuur voor op te geven. Je kunt er alleen een inbreuk op plegen en dat is hetgeen we zouden doen met ontpolderen al of niet in delen. Voor dat land is gevochten, gestemd of het bij Nederland zou blijven, geintrigeerd met protestanten in een overwegend katholieke omgeving met de bedoeling om verlies aan de buren te voorkomen. Zouden we dat land dan nu verkwanselen aan het water tbv een Antwerpse loozingstrog? Hou de rug recht!

Deze polder is een 'postzegel' op de kaart van Zeeland. Jaarlijks worden 100en ha's landbouwgrond opgeofferd aan stadsuitbreiding etc Daar wordt men niet geëmotioneerd van. Vreemd! Zou alleen het woord "ontpoldering" deze impact hebben?

Iedereen is tegen behalve de mensen die geld hebben om daarin te investeren zoals een hotel enz enz , waar blijft de stem van de gewone mens die tegen is, dacht dat we democraties waren helaas blijkt dit weer anders.

Kijk, als ik deze brief lees word ik weer wat vrolijker, er zijn dus toch nog mensen die serieus na denken, maar ook met alternatieven en goede oplossingen komen. Bravo JB! Doorzetten!