- advertentie -

Controle op wietpas is aan burgemeester

Controle op wietpas is aan burgemeester

TERNEUZEN - De burgemeester wordt verantwoordelijk voor de controle op de wietpas in zijn of haar gemeente. Dat hebben burgemeesters, politie en justitie afgesproken. Burgemeester Lonink van Terneuzen had maandag een gesprek met beide partijen over de toezicht op het passjessyteem.

Op 1 mei moet de wietpas ingaan. Met de invoering van de pas worden coffeeshops besloten clubs, bedoeld om het drugstoerisme in de grensstreek terug te dringen.

Toezicht
In Terneuzen zal de politie, op verzoek van burgemeester Lonink, meerdere malen per week in de coffeeshop controleren of bezoekers op de ledenlijst staan. De invoering van de wietpas was eerder uitgesteld omdat er onduidelijkheid was over wie er verantwoordelijk is voor de handhaving.
laatste keer aangepast:
ma 23-04-2012, 21:42


delen:
luister fragment: 

Lonink praat met politie en justitie over wietpas

Omwonenden coffeeshop eisen oplossing overlast

Reacties

Controle of bezoekers op de ledenlijst staan lijkt me simpel te omzeilen. Elke (niet-lid)klant die zich meldt in de shop en welke niet op de lijst staat, zegt bij controle dat ie net binnen is gekomen om zich als lid van de club aan te melden. Als politie kun je daar weinig aan doen denk ik, want dat kan worden uitgelegd / opgevat als een belemmering zich als lid aan te melden. Advocaatjes weten daar wel raad mee. En een dikke kans dat die ook nog gratis zijn voor de "klanten". Kortom het zoveelste, door de overheid bedacht, systeem dat zo lek is als een mandje.