- advertentie -

'Wietpas zorgt voor toename straathandel'

'Wietpas zorgt voor toename straathandel'

OOST-SOUBURG - Toename van straathandel in drugs en het te grabbel gooien van de privacy. Dat zullen de gevolgen zijn van de invoering van de wietpas, zeggen tegenstanders. De wietpas krijg je door lid te worden van een coffeeshop en is alleen bedoeld voor Nederlanders.

Met de wietpas wil de overheid drugstoeristen weren.Nederland heeft op het gebied van softdrugs al jaren een gedoogbeleid. Het gebruik van softdrugs is niet verboden, maar de teelt en handel ervan wél. Dit leidde de afgelopen jaren tot veel drugstoeristen uit het buitenland.

Checkpoint
Het bekendste voorbeeld was Checkpoint in Terneuzen. Daar kwamen dagelijks duizenden drugstoeristen, vooral uit België en Frankrijk. Om hen te weren bedacht de overheid de wietpas, alleen verkrijgbaar voor Nederlanders. Coffeeshophouders zien de pas niet zitten.

Invoering
Wiet kopen bij de coffeeshop kan vanaf komende dinsdag alleen nog maar als je lid bent van die shop. Leden moeten dan een zogenoemde wietpas hebben. Op die manier wil de overheid bereiken dat coffeeshops alleen de lokale markt bedienen en dat drugstoeristen tot het verleden behoren.

Omstreden
De maatregel is omstreden. De overheid ziet alleen voordelen. maar coffeeshophouders denken dat het niet gaat werken en dat de pas leidt tot straathandel, overlast en criminaliteit.
laatste keer aangepast:
do 26-04-2012, 07:27


delen:
Wietpas gaat verdwijnen

Reacties

Het worden gouden tijden jongens. Ik zal met plezier jullie illegale wietmarkt komen sponseren dinsdag.

Oh oh oh oh laat maar komen die wietpas! Dat wordt geld verdienen aan die Fransozen hahaha! Wat een geweldige buitenkans!

We kunnen cannabis verbieden, alcohol toelaten want alcohol is een sociaal aanvaarde drug? Duh? Er waren tijden dat werkende vrouwen niet sociaal aanvaard werden, als ook homohuwelijken waren uit de boze. Dat heet tegenwoordig: DISCRIMINIATIE. Het toelaten van alcohol en het verbieden van cannabis, dat is discriminatie. En dan zeggen dat we vrij zijn en in een vrij land leven. Een coffeeshop mag niet in de buurt van school en mag geen reclame maken. Een brouwer of café wel? Dat is geen discriminatie. Wat een bende hypocrieten.

Wat een hypocriet die burgemeester in dat filmpje hij zegt 'je ziet in andere gemeente waar dat coffeeshops gesloten zijn (rozendaal en b.o.z. vermoed ik) dat dat niet tot illegale straathandel leidt maar dat men gewoon niet meer komt ' maar hij vergat er wel bij te vertellen dat de shops in breda 50% meer drustoeristen heeft bijgekregen sinds de sluiting van de shops in rozendaal en b.o.z. natuurlijk verplaatst het probleem zich gewoon dat kon je zonder sluiting ook al voorspellen en het idee dat drustoeristen gaan wegblijven als de pas er komt is ook onzin de kwaliteit van hollandse weed is beter dan die van frankrijk , belgie en duitsland tesamen

De politiek wil juist dat de straathandel toe gaat nemen, dat heet criminaliseren. Daarna zegt de politiek dat de criminaliteit stijgt en dat er meer politie en controle moet komen en strengere wetgeving en op die manier wordt uiteindelijk iedereen direct of indirect slachtoffer van onze overheid.

Serieus?? Nee, echt waar? Zou dit tot straathandel leiden? Is dat uberhaupt een vraagstuk? Volgens mij is dat een zekerheid. Meeste gebruikers gaan weigeren zich te registreren en de af-en-toe roker komt voor gesloten deur. Zelfs een keer een andere shop is dan uitgesloten want geen lid. Dit is geen probleemoplossing maar behalve het sluiten van shops de beste stimulans voor straathandel die ik zou kunnen verzinnen. Das dan ook gelijk een stuk vrijere economie dus goeie kans dat het een gunstige invloed heeft op de prijzen hetgeen ook gelijk gebruik weer aantrekkelijker maakt. Steengoed beleid dus, vast ook goed doordacht..;-)

Vanachter een bureau dingen verzinnen lukt meestal wel / maar het staat wel eens ver van de praktijk .

Hoor nu al zeggen dat de buitenlanders afspraken gaan maken om hun wiet op te halen, de jeugd verdient hierwat mee, want de buitenlanders zijn echt niet te beroerd om wat extra's te betalen, en dan ga je krijgen wat de politiek en politie willen, inderdaad straathandel, ozo zielig dit! Maar ik denk maar zo, ze krijgen wat ze willen.

sorry hoor maar kan je niet gewoon zeggen van geen nl paspoort-id, geen wiet. opgelost, maar nee dat is discriminatie ofzo?

Kom net van Zeeland, paar shops gedaan. Volgde der mij iemand vanuit een shop voor contact te leggen om "op straat/privé" wiet te kopen. Ga nu maar zeggen dat de straathandel niet zal toenemen, de pas is er nog niet en die neemt al toe. Wat een hypocriete bende die politiekers in hun ivoren toren, hoe zeggen jullie Nederlanders dat ook alweer, "sodomieter op met die wietpas!"

Tsja, een dikke stap achteruit inderdaad. De overlast zal alleen maar toenemen; snap niet dat iemand die even de tijd neemt er over na te denken tot een andere conclusie kan komen. Het idee zal wel puur vanuit de onderbuik komen..

Ben al 20 jaar "recreatief roker" en vanaf dinsdag ineens een "geregistreerd gebruiker!" Dan maar aan de drank? Zeg het maar hoor Den Haag.. (oh nee, jullie mogen niets meer zeggen, want het kabinet is alweer gevallen).

Op naar de 15% thc der regering weet wat goed voor u is. Straathandel welnee, in deze slechte economische tijden gaat toch niemand wiet verkopen en kweken. Net als bij drank vallen er jaarlijks velen doden euh oh nee niet 1 een eerste dodelijke jeugddrankslachtoffer komt er aan. Wees gezegend struisvogels betere tijden komen er aan :)

Max 3gram? is dit serieus? momenteel is dit nog 5gram. De jongens op de hoek van de straat zullen zien goede tijden tegemoet.

waar in dit artikel zie jij iets over de verandering van 5 gram naar 3 gram? en het syaat ook niet eens in het plan van Opstelten het blijft gewoon 5 gram