- advertentie -

'Duizenden aangewezen op illegale wiethandel'

'Duizenden aangewezen op illegale wiethandel'

TERNEUZEN - Duizenden Zeeuwse cannabisgebruikers zijn door de invoering van de wietpas vanaf mei noodgedwongen aangewezen op de illegale wiethandel met alle gevolgen van dien. Daarvoor waarschuwt blower Dimitri Breeuwer uit Terneuzen. De wietpas is daarom volgens hem ook gedoemd te mislukken.


Dimitri Breeuwer is fervent cannabisgebruiker en woordvoerder van We Smoke. Volgens hem zijn er 20.000 Zeeuwse wietgebruikers. Uitgaande van een landelijk beeld dat vijf % van de bevolking wel eens sofdrugs tot zich neemt. Elke coffeeshop mag straks maximaal 2000 passen uitgeven en in Zeeland zijn er vijf coffeeshops. Dat betekent dat duizenden Zeeuwen afhankelijk worden van illegale handel waar volgens Breeuwer ook in hard drugs wordt gedeald.

Inbreuk
De vereniging We Smoke zet zich landelijk in voor de belangen van cannabisgebruikers. Breeuwer heeft werkelijk geen goed woord over voor de wietpas die de Zeeuwse coffeeshops per mei moeten invoeren. Voor de pas moet de pashouder zich registeren en dat is een te grote inbreuk op zijn privacy, vindt de Terneuzenaar.

In de gaten
In een reactie laat burgemeester Lonink van Terneuzen weten dat hij de illegale drugshandel in zijn gemeente goed in de gaten houdt. En als het nodig is, zegt hij, zal hij aan de bel te trekken in Den Haag.

Vrijdag neemt de rechter een beslissing of de wietpas er ook gaat komen.
laatste keer aangepast:
do 26-04-2012, 20:10


delen:
luister fragment: 

'Duizenden aangewezen op illegale wiethandel'

'Duizenden aangewezen op illegale wiethandel'

Reacties

gewoon voor jezelf gaan groeien

1. Wietpas is niet nodig.

2. Politie zorgt dat illegale kweek niet levert aan legale handel.

3. Voorkomen dat wiet exportproduct wordt. Dus alleen verkopen aan inwoners van Nederland.

Denk eens aan alcohol, wat dat voor problemen geeft!!

Het gebruik van softdrugs is jaren vrij toegelaten door het Nederlandse beleid, onbegrensd welliswaar, maar er valt niet te ontkennen dat het gebruik hiervan een onderdeel is van onze samenleving en zo ook de keuzevrijheid om er wel of niet te gebruiken. Het is een vorm van ontkennen en een illusie, als je roept dat iedereen die softdrugs gebruikt er maar mee moet stoppen, dus vormt geen reeele oplossing maar gaat het om acceptatie van hetgeen wat we zelf als land gecreeerd hebben. Ik ben zelf geen 'blower', en ook dat is een keuze die ik in alle vrijheid maak. Gebruik je wel, dan is het jouw keuze en eigen verantwoordelijkheid. Denk eerder ook dat een goede voorlichting vroegtijdig aan jongeren op scholen van belang is, zodat zij zelf een keuze kunnen maken op basis van wat zij weten. Denk hierbij aan de middelen die verkrijgbaar zijn, de effecten en de gevolgen die het voor je kan hebben. Dit heeft bij mij gewerkt in ieder geval, en weet ik waar ik aan begin als ik drugs of alcohol gebruik. Het invoeren van een wietpas gaat wat ver naar miijn mening, omdat je dan de privacy van mensen aantast. Dat er een vorm van controle of toezicht moet komen, om verantwoord om te gaan met verkoop en gebruik, is duidelijk. Ik denk dan eerder aan het stellen van strengere eisen aan een coffeeshop. Hierbij te denken aan een vorm van keurmerk, waarin je als verkoper aan belangrijke criteria voldoet, zoals bijv.; de kwaliteit van softdrugs, informatievoorziening en voorlichting in de shop, het houden aan de leeftijdsgrens en controle hierop, een beperking per shop aan de hoeveelheid die je mag verkopen binnen een bepaalde periode (matigen), verbod op verkoop aan buitenlanders, locatievoorwaarden bepalen en een grens aan openingstijden stellen. Ook het bepalen van een goede locatie van een shop is van groot belang om overlast te voorkomen. Woon zelf in een grensgebied, waarin ik in tijden van een coffieshop in onze drukke winkelstraat, regelmatig de weg moest wijzen naar de shop aan mensen. Mijn motto is "leven en laten leven", maar hou rekening met mij als niet gebruiker, want ik wil niet dagelijks geconfronteerd worden met drug in mijn straat. Dit heeft namelijk een minder prettige invloed op mijn woongenot in deze leuke en levendige straat. Conclusie; Het drastisch inperken van verkoop na jaren vrije verkoop geloof ik dus niet in. Ik denk dat dit zeker 'het zwarte cirquit' zal stimuleren om meer te handelen, omdat het goedje schaars wordt legaal gezien. Het wordt grof geld verdienen op straat voor de handelaren. Ik zou zeggen stem het aantal shops af op het aantal bewoners van een gebied, ontwikkel een keurmerk en stel hogere eisen aan een shop, pas de locatie en openingstijden aan van shops aan ivm overlast, en licht mensen voor zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken, in het wel al dan niet overgaan op het gebruik van softdrugs.

Ga lekker sporten hoor ik regelmatig. Vrijheid noemen ze dat. In rekening nemen dat vele sporten, zoals paardrijden, schadelijker/gevaarlijker zijn voor de gezondheid als blowen. En dat vele van die sportmensen overdrijven in hun prestaties, omdat het ook endorfine junkies zijn,... Elk zijn ding, mijn moeder neemt elke dag een st jans kruid, mijn vader een wijntje , mijn grootmoeder een slaap pilletje en ik een blowtje... Ieder zijn ding...

Zonde daar gaat dat goeie gedoogbeleid. Mooie lang over na gedachte opmerking,ga werken je hoeft niet te blowen en wordt wakker, ja diep. Ben blij dat er hier blowers in de straat zijn komen wonen is er stuk rustiger op geworden. Wat is eigenlijk de schade van dat plantje nou precies? Of consumeren daarvan? Denk dat een paar grote jongens nog veel groter gaan worden.

Als ik dit goed lees is het niet verstandig te bezuinigen op verslavingszorg, maar zal er flink wat geld bij moeten. 20.000 junks in Zeeland? Ga lekker sporten ofzo.

Ik zie soms mensen lopen met een boekje en een schrijfijzer in hun hand. Hiermee schrijven ze achteloze parkeerders op, wat hun aardig wat geld kost. Deze mensen doen helemaal geen kwaad, alleen de gemeentekas wordt er niet meerdoor aangevuld als de controleurs zouden veranderen van object. Daarom deze mensen niet meer daarvoor ingezet, maar om drugsdealers en gebruikers op te schrijven, lijkt me dat het dan niet zo'n vaart zou lopen met illigale handel.

En wat doen werkende mensen die een wietje kopen, parkeerticket betalen, tunnel betalen en de poep van hun hond netjes opruimen dan kwaad? Iets wat jij niet kan verdragen?

Als het al nieuws is dat een wietgebruiker zegt dat iets ten nadele van wietgebruikers slecht is dan kunnen we nog veel nieuws lezen komende tijd. Ipv zielig te doen dat mensen op illegale handel zijn aangewezen kun je beter naar een ontwenningskliniek gaan en stoppen met het gebruiken van die troep. Als we hier naar gaan luisteren dan kunnen andere verslaafden ook zeggen dat ze aangewezen zijn op illegale handel. Een beetje van de slager keurt zijn eigen vlees. Aan een verslaafde vragen wat hij vind van de wietpas levert natuurlijk een stukje op, maar ga het eens aan de meerderheid vragen die geen gebruikers zijn. En lonink: u gaat aan de bel trekken als de illegale handel teveel wordt... U bent er ook als hoofd van de politie en zal keihard op moeten treden tegen die handel zodat wij, geen gebruikers, er geen last van hebben. Want zo ga je uiteindelijk ook weer de illegale handel gedogen. Te absurd voor woorden dit.

Fijn te horen dat iemand die 1 jointje elke 2 weken rookt verslaafd is EN daarom blijkbaar ook nog werkloos hoeft te zijn :-D Een betere oplossing is misschien het echte drug probleem aanpakken, doe jullie ogen eens echt open. Als ik alle reactie lees zou het misschien beter zijn alcohol te verbieden, het is overbekend dat alcohol hersencellen afbreekt ;-) http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/65270-alcohol-het-grootste-p... We kunnen rustig verder coma zuipen hoor, niets aan de hand. Tip: Zoek misschien ook eens zelf de cijfers op van het aantal drugsverslaafden en alcohol verslaafden in Nederland, je zal versteld staan dat het aantal drugsverslaafden in Nederland tot de laagste van heel Europa behoort.

Je zou ook kunnen stoppen met blowen zie je alles weer een beetje helderder

En wat zie je dan meer of minder, zo helder?

Niemand is verplicht om wiet te gebruiken dus ook niemand is noodgedwongen illegaal ook maar iets aan te schaffen

Niemand is inderdaad verplicht wiet te gebruiken, maar indien men het wel wil (vrije meningsuiting en keuze zoals we in Nederland wel kennen), dan zal men in de toekomst dus wel degelijk illegaal moeten gaan aankopen. Enkel en alleen het criminele milieu heeft baat bij deze maatregel en deze zal zijn kans dan ook niet laten liggen. Om dan nog niet te vermelden hoe discriminerend deze maatregel is. Nu ja, we kunnen nog steeds legaal de 'harddrug' alcohol kopen niet? http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qena.antwoord&vraag=121

Tip gewoon kappen met die zooi en gaan werken

A.s. maandag 30 april is het weer de landelijke comazuipdag. Dat mag wel en wordt zelfs bevorderd. Hoe hypocriet is Nederland en vooral het CDA.

Ja en degene die het zo eens per 3 maanden gebruikt wordt echt geen pasje gegeven, als je maar een beperkt aantal klanten mag hebben, neem je er geen die nooit of bijna nooit komen, dus het word door de buitenlandse bezoekers voor ons verpest! Is dit dan de juiste oplossing? Jammer hoor Nederland.

Gewoon stoppen met de wiet en de alcohol, niks anders dan ellende veroorzakers dan is het hele probleem opgelost. Simpel.

Ga naar de kerk ofzo

En de politie? Zij dronken een glas, deden een plas, en alles blijft zoals het was. De buurt heeft last van illegale wietteelt en handel, maar die mogen stikken. Politie doet niks, kan niks vinden. Nee logisch, dan moet je de goede kant op kijken en niet je hoofd weg draaien. Het lijkt wel of die telers de hand boven het hoofd gehouden wordt door politie en justitie! Bezuinigingstip: hef het Zeeuwse politiekorps maar op, geen knip voor de neus waard!