- advertentie -

We Smoke: 'Stop de wietpas'

We Smoke: 'Stop de wietpas'

TERNEUZEN - De cannabis consumentenbond We Smoke uit Terneuzen roept de provincies Zeeland, Brabant en Limburg op tot verzet tegen de invoering van de wietpas. De pas is volgens de consumentenbond discriminerend en zou illegale straathandel veroorzaken.

Vrijdag heeft de rechter in Den Haag besloten dat de wietpas mag worden ingevoerd. Dit houdt in dat in de drie zuidelijke provincies vanaf komende dinsdag alleen nog inwoners van Nederland met een pasje toelaten in de coffeeshops. Buitenlanders moeten worden geweerd. De overheid wil hiermee drugtoerisme tegengaan.

De oproep is ook verstuurd aan koningin Beatrix.

Illegale handel
Afgelopen donderdag had Omroep Zeeland een interview over de pas met een wietgebruiker. Dimitri Breeuwer uit Terneuzen vreest dat duizenden cannabisrokers gedwongen zijn sofdrugs te moeten kopen bij illegale handelaren. Dit omdat er slechts een beperkt aantal mensen is dat vanaf 1 mei bij Zeeuwse coffeeshops wiet mogen kopen.
laatste keer aangepast:
ma 14-05-2012, 10:37


delen:

Reacties

Advies: play the game. Ik ben tegen de wietpas. Zij stellen de regels, ik volg ze. Overtreed ze, en ik volg je. Wie o wie confronteert mij met mijn lidmaatschap bij diverse coffeeshops? U kunt een aangifte tegen u als persoon tegemoet zien. Ik blow, al langer wel dan niet, en ik blijf blowen, en ik vind dat iedereen het recht daartoe heeft, en dat blijf ik vinden en daarnaar zal ik handelen. En zoals onze wet stelt: "binnen de regels van de wet en naar de geest ervan ben ik zo vrij mijzelf te bevoordelen." En levert dat een conflict op met de blauwe, dan laten we de rechter spreken. Want wij leven in een rechtstaat, geen politieke staat en geen politie staat, een rechtstaat. En zijn de regels niet recht, dan maken we die recht. Kop omhoog en succes.

Maastricht wordt nu al geconfronteerd met drugsrunners die nooit eerder in de stad zijn gesignaleerd, uit Luik, Oost-Europa en Noord-Frankrijk. Zij gebruiken nota bene de gemeentelijke flyers over de wietpas als lokmiddel voor toeristen !!!

Wie wil lid worden van een coffeeshop? Hoe kan dat nou eigenlijk? Volgens Ivo Opstelten zijn zij allemaal "criminele organisaties", toch? Je persoonlijke gegevens worden overhandigd aan de politie en justitie. Je komt in een politiedossier te staan als 'drugsgebruiker'. Aan wie worden je gegevens doorgespoeld? Komt er dan problemen met je werkgever? Het CBR? Je zorgverzekeraar, je woningcorporatie, je bank, je uitkeringsinstantie? Het verplichte registratie van coffeeshopklanten is zonder twijfel een inbreuk op de privacy van de burger en is ook zonder twijfel bedoeld door Ivo Opstelten, Edith Schippers, Coskun Çörüz en de rest om mensen te stigmatiseren en intimideren. Ik ben een immigrant uit de V.S., waar ik de American Civil Liberties Union (ACLU) heb gesteund. Zij houden zich bezig met civiele rechten en kwesties van privacy zoals deze. Zij herinneren ons aan: “What can be done to one can be done to all”. ("Wat aan de ene gedaan kan worden, kan ook aan iedereen gedaan worden.”) 70 jaar geleden waren er hier ook andere gedemoniseerde minderheden verplicht zich bij de politie te registreren. What's next? Afvoeren en vervolgens de Endlösung? Nee, zo serieus is het nog niet, maar denk erover na. Het discrimineren van coffeeshopleden zou zeker goedgekeurd worden door Ivo Opstelten.

Maak er de Europese Staten van Amerika van:  de rijke nog rijker, de arme nog armer. Voedselbanken zonder voedsel. Steek de rest in de gevangenis en de dope die het kan betalen. Moet ik er nog een tekeningje van maken of niet? En dan hoor je op de hoeken van de straten weer 'psss Hollandse souveniers: hasjes, wiet , cocaïne, speed,...

MEN PRAAT ALLEEN OVER BUITENLANDERS WEREN,

MAAR IK HOOR NIEMAND OVER DE VELE ONTSLAGEN DIE GAAN VALLEN IN DEZE SECTOR

HEEFT HET UWV NOG MEER WERK NU...DOOR DE VELE ONTSLAGEN...

WAT IK HEB BEGREPEN IS DAT DE VERKOOP TERUG ZAKT TOT 20 A 25 %

OOK NEDERLANDS INGEZETENEN WILLEN NIET GEREGISTREERD WORDEN.

PER 1 MEI START DUS DE STRAATHANDEL ,DUS OOK HELEMAAL GEEN BELASTING AFDRACHT MEER.

LET MAAR OP HET NIEUWS...BINNENKORT BIJ U OM DE HOEK WIET/HASJ TE KOOP

Waarom niet iedereen gelijk voor de wet ? Amsterdam trekt 10 duizenden drug toeristen van over heel de wereld aan wat hypocriet zeg.Het is discrimerend dat coffeeshops daar wel aan toeristen mogen verkopen en zeeland niet.Bang voor tegenvallende inkomsten zeker hypocrieten ;)

Hier nog een tip voor we smoke. Is dit niet in strijd met de wet op de privacy. Want wie beheren mijn gegevens eigenlijk en hoe betrouwbaar zijn ze??!!! Ik kan me zo voorstellen dat er diverse instanties zijn die misbruik willen/kunnen maken van mijn gegevens. Denk bv aan stichting jeugdzorg, de ziektekostenverzekeraar, levensverzekeringen, toekomstige werkgevers oid.
mvg loes

Nog even een andere tip voor we smoke.. Het is volgens mij niet eens volgens de regels van Brussel, het recht op de privacy wordt hier niet beschermd. Wie beheert de gegevens als ik zo,n pas aanvraag. Ik kan me zo voorstellen dat er instanties zijn die misbruik van mijn gegevens zouden kunnen maken. Denk bv aan stichting jeugdzorg, werkgevers, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen enzv..
mvg loes