- advertentie -

Prinses Maxima populairst onder Zeeuwen

Prinses Maxima populairst onder Zeeuwen

OOST-SOUBURG - 58 procent van de Zeeuwen noemt zichzelf koningsgezind en prinses Maxima is het meest populaire lid van het Koningshuis. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder ruim 1200 Zeeuwen.

Landelijk gezien is Flevoland - met 78 procent - de provincie met het hoogste aantal koningsgezinden. Daarna volgen Friesland en Overijssel. De provincie Zeeland komt op de zevende plaats. Noord-Brabant en Limburg hebben met 48 en 39 procent het laagste aantal koningsgezinden.

Vertrouwen
In de enquête is ook gevraagd naar het vertrouwen dat de Zeeuwen hebben in de koningin en in haar troonopvolger kroonprins Willem-Alexander. De Zeeuwen hebben duidelijk meer vertrouwen in Beatrix, 70 procent. Kroonprins Willem-Alexander moet het vertrouwen kennelijk nog verdienen, 58 procent spreekt nu het vertrouwen in hem uit als troonopvolger.

Inleveren
Opmerkelijk is dat 67 procent van de bevraagde Zeeuwen vindt dat koningin Beatrix een deel van haar toelage in moet leveren. Dit vanwege de economische crisis.

TOP 5 KONINGSHUIS

1 Prinses Maxima
2 Koningin Beatrix
3 Kroonprins Willem-Alexander
4 Mr. Pieter van Vollenhoven
5 Prinses Margriet


laatste keer aangepast:
ma 30-04-2012, 11:34


delen:

Reacties

Laten we zuinig blijven op hetgeen we nog wel mogen hebben!

Beste Gezonde Gast, droomt U vooral gezond verder.

Ik vind dat onze Koningin heel veel respekt verdient. Voor de manier waarop zij Koningin is èn voor de manier waarop zij moeder, oma en mens is. Ik denk dat we ons geen beter Koningin zouden kunnen wensen. Bovendien willen de meeste Nederlanders dit graag in stand houden. Laten we dan ook niet zeuren over de kosten. Ten eerste zijn er heel veel andere zaken in de maatschappij die veel meer geld kosten en die veel efficiënter zouden kunnen of afgeschaft zouden kunnen worden. Ten tweede levert de aanwezigheid van de Koningin tijdens handelsmissies enorm veel meer en grotere orders op. Het levert dus ook nog eens veel geld op voor Nederland. Ik wens iedereen een heel leuke en mooie Koninginnedag toe!

Mij is niks gevraagd helaas...