- advertentie -

Coffeeshopeigenaar: bedreiging en overlast door wietpas

Coffeeshopeigenaar: bedreiging en overlast door wietpas

OOST-SOUBURG - Het personeel van coffeeshop Highlife in Goes wordt bedreigd als ze naar huis gaan en er staan dealers voor de deur. Dat zegt de eigenaar. Deze overlast is ontstaan na de invoering van de wietpas afgelopen dinsdag. Volgens de burgemeesters van Goes, Vlissingen en Terneuzen zijn de eerste dagen van de wietpas juist heel rustig verlopen.

De eigenaar, die verder niet met naam genoemd wil worden, zegt eigenlijk zijn coffeeshop in Goes te willen sluiten, maar dat zijn personeel dat niet wil. Hij geeft aan dat voor zijn coffeeshop de afgelopen dagen mensen benaderd worden door Belgen, die willen dat zij drugs voor hen gaan kopen. Sinds de invoering van de wietpas mogen alleen inwoners van Nederland drugs kopen bij coffeeshops in Zeeland, Brabant en Limburg.

Eindhoven
De burgemeester van Eindhoven heeft het coffeeshopbeleid in zijn gemeente alweer versoepeld. Volgens de burgemeester is de illegale straathandel toegenomen. Nederlanders die een wietpas willen hoeven in Eindhoven deze maand geen uittreksel uit het bevolkingsregister te laten zien.

Bekijk ook het dossier over de wietpas
laatste keer aangepast:
za 05-05-2012, 12:31


delen:
luister fragment: 

Burgemeester Verhulst over de wietpas

Coffeeshopeigenaar uit Goes over gevolgen wietpas

Joint

Reacties

Mhee zun allen nhae Dordrecht op de koffie.

De overlaast is nu nog relatief miniem. Wacht maar tot de voorraadjes van de gebruikers echt op zijn, dan zal het feest pas beginnen. Hup overlast, hup straatdealers!?

Kan iedereen zich nog de jaren 80 herinneren.Heroine verslaafden op Amsterdam centraal waar je je benen over brak.Nederland is begonnen met GRATIS methadon verstrekking en het probleem verhielp zichzelf.Illegale handel had geen zin meer,en de junken konden ergens hun shotje zetten.Iedereen happy. Anno 2012 gaan we de andere kant op.Er was een onderscheid tussen soft en harddrugs.Het heet niet voor niets soft,er is namelijk nog nooit iemand van doodgegaan.Kunnen we van harddrugs niet constateren.Daarnaast was er controle op wat iemand kocht,hoeveel iemand kocht,of iemand volwassen was(18+) en ga zo maar door.Mensen die een keer wilden proberen werden goed voorgelicht en gingen tevreden naar buiten. De situatie sinds dinsdag:Iemand die een keer wil blowen zal naar de straathandel moeten.Dat is meteen de plek waar naast een jointje(die vele malen duurder is als in een coffeeshop)ook hem meteen speed,extacy,lsd,ghb,ketamine,cocaine,heroine worden aangeboden.Vaak voor betere prijzen dan dat jointje.De straathandel zal je alleen maar kunnen doen inkrimpen door het niet interessant te maken.Zolang het geld opleverd en er vraag is zal er straathandel zijn.De mens gaat echt niet minder blowen,die gaat eerder achter gesloten deuren blowen.Dus de vraag blijft en zo ook het aanbod. Zoals ik velen hoor is dit waar men heen wil.Ghetto's met schietpartijen,waar gangs vechten om een straat als zijnde hun territorium,totale controle kwijt over de kwaliteit en ook over de leeftijd. Iedereen die voor de wietpas is,Ik hoop voor je dat je kind ooit een joint in coffeeshop kan kopen en niet naar de straathandel hoeft.

Als je goed naar het videofragment kijkt en luistert merk je al snel dat burgemeester Verhulst weet dat hij zichzelf en zijn burgers voor de gek houdt. Hij geeft bijvoorbeeld aan dat er nog mensen komen die het niet weten en dan op straat proberen te kopen. Hij denkt dit met intensieve controle tegen te kunnen gaan. Ook geeft hij aan dat het 'nog' beheersbaar is met de nadruk op nog... Na de vraag of hij het beleid net als in Eindhoven eigenhandig kan versoepelen valt een stilte... Het lijkt wel alsof hij wel zou willen maar geen gezichtsverlies wil tegenover Den Haag. Heel erg jammer, door dit nutteloze gedoe moet ik zo meteen richting Zuid-Holland om mijn wietje gaan inkopen want mezelf op zo'n lijst laten registreren dat verdom ik. Wel jammer want ben in de desbetreffende shop altijd prima geholpen ik zal dat wel gaan missen.

Dit is dus het eerste stap tot totaal verbod. Straks komt de smoes van dat dit pasjessysteem gefaald heeft en overlast toegenomen is en dit miljarden goedje, en ik bedoel daarmee de industriële toepassingen, is voorgoed aan ons voorbijgegaan. Dat terwijl zelfs derde wereldlanden het verbod willen afschaffen, en ook westerse landen hun beleid willen versoepelen. Diep triest en zeer on-Nederlands...of juist neo-Calvinistisch.. Dit wisten ze voor de volle 100%. Mensen zijn niet achterlijk, en we hebben internet.

Zo zie je maar weer hoe het het onderzoek is gegaan naar de intelligentie bij de sollicitatie van CDA burgemeester René Verhulst die zover over zijn eigen schaduw is heen gesprongen dat hij de troep die onder zijn schaduw zit niet eens ziet, uit je cocon ''regeren'' is heel iets anders dan als mens reageren die met zijn burgers in het echte leven hoort te staan. Een burgemeester hoort zijn burgers te beschermen en niet bloot te stellen aan gevaren. De burgemeester van Eindhoven heeft het iets beter door hij heeft heeft het coffeeshopbeleid in zijn gemeente alweer versoepeld. Volgens de burgemeester is de illegale straathandel toegenomen. Nederlanders die een wietpas willen hoeven in Eindhoven deze maand geen uittreksel uit het bevolkingsregister te laten zien.

Willem S,....ik denk dat je de plank volledig misslaat hier. Het wordt onbeheersbaar met die pasjes. Het probleem gaat zich verleggen en er ontstaat wildgroei. De shops zorgden ervoor dat de handel niet op straat gebeurde

Drugs, drugs en nog eens drugs, anders hoor en lees je niet. Lijkt wel of Nederland helemaal vol zit met verslaafden. Als je die zooi wilt wat is dan het probleem om zo'n pasje te halen? Of schamen ze zich er voor dat ze aan de drugs zijn, nu alles wordt geregistreerd en gecontroleerd. Gewoon de hele troep verbieden en zware straffen uitdelen. Je kan ook leven zonder die rommel, ga gewoon werken of je anders vermaken, beter dan de hele dag met dikke ogen en waanbeelden in je kop rond te lopen. De uitdrukking softdrugs bestaat niet, het is allemaal verslavend, grote troep.

Willem S: Als ik uw reactie lees dan vraag ik mij af wat u gebruikt, want er staat namelijk geen zinnig woord in.

hahaha als mensen willen genieten van een wijntje mag dat ook.. ik drink niet omdat dat velen malen slechter voor je is( ik kan het weten) dus rook ik om te onspannen een lekker spliffie na mn werk! ouderwets gelul van je!! er is geen mens dat mijn vrijheid ontneemt!!!

Wat zijn ze toch weer bijdehand, de heren burgervaders, natuurlijk neemt de straathandel toe, wat hadden de heren anders verwacht? dat alle Belgen Fransen en Duitsers nu zeggen 'O het mogen niet meer in de coffeeshops, nee dan stop ik met blowen hoor". Die burgemeesters leven duidelijk in een heel andere wereld, die denken echt dat ze nog enig gezag hebben, zielig hoor. Persoonlijk rook ik nog maar zelden een jointje, maar ook ik verdom het om een wietpas te halen. Al die narigheid van die handel hebben zij aan zichzelf te wijten, door kleine kwekertjes op te pakken en zwaarder te straffen hebben ze het aantrekkelijk gemaakt voor de georganiseerde misdaad. Die lachen nu hun dingetje weer uit d'r broek, want dat word weer lekker verdienen de komende jaren en uiteindelijk zijn wij weer de sigaar. Door deze maatregels moet er nog meer beroep gedaan worden op de politie, nog meer toezicht, maar het ergste is nog, nog meer kosten, die rijzen de pan uit en daar mogen wij met z'n alle voor opdraaien. Als die burgemeesters maar een heel klein beetje slim waren geweest en zich ietsje beter hadden laten informeren, hadden ze geweigerd die wietpas in te voeren. Helaas slimme burgemeesters zijn net zo moeilijk te vinden als een luis op een kale kletser.

Ik als niet gebruiker kan een aardig centje gaan bijverdienen. Ben van de week al een paar keer aangesproken of ik een wietpas wil aanschaffen, zodat ik wiet kan kopen en dan doorverkopen aan een 'buitenlander'. Het is het overwegen waard in deze dure tijden.

Daar zou ik niet aan beginnen als ik jou was: 1) het is verboden, komen ze er achter dan pakken ze als dealer... staat lekker op je strafblad. 2) je helpt daarmee juist de regering.... 3) Je koopt de wiet op jouw naam.... over een aantal jaar zullen deze gegevens aan die van bijvoorbeeld zorgverzekeraar gekoppeld... en dan heb je mooi als niet roker... toch een heleboel gerookt.... en ga nou niet zeggen dat dat niet zal gebeuren.... want dat gaat gebeuren. Het word allemaal steeds eenvoudiger om databases te koppelen/delen/vergelijken. Het gaat steeds sneller en sneller... en door 9/11 zijn er ook een heleboel wetten die ervoor zorgen dat als het puntje bij het paaltje komt je als burger niets meer hebt te zeggen over de informatie-sporen die je dagelijks achter laat....

Mensen worden te pas en te onpas aangesproken en in de buurt van de shops staan drugsrunnertjes met een plastic tas waar niet alleen wiet inzit. Het interesseert deze mensen niet of je 15 of 85 bent. Wat een stomme zet is dit beleid. De parken en speeltuinen worden de nieuwe coffeeshops zonder minimum leeftijd.

Ja de politie bellen helpt nu dus helemaal niet, die staken en ja Nederland denkt slim te zijn met hun/haar drugsbeleid. Echter maken ze van een mug nu een olifant, want de problematiek betrefd de illegale handel zal geheid toenemen. Waarom maken ze niet legale wiet boeren, paar kassen vol douwen, leverd werk, in de vorm van beplanting en verzorging, daarna, kunnen de werkloze kapsters en kappers aan de wiet knipperij, alles met behoud van uitkering natuurlijk, want ja het is economische crisis, en dan die wiet duur betaald met dikke tax in de coffeeshops, doen ze met benzine ook, en ja iedereen blijft auto rijden, en de blower stopt ook echt niet met blowen door al deze rare verzinsels vanuit de regering. Dus ja, wat vind je van mijn "Rare"verzinsels. ik zal wel te stoned zijn om het nog te begrijpen

Jij snapt het tenminste

Wat zijn het toch vreselijk slimme mensen he, die van het politieke orgaan, het is maar goed dat zij de regels bepalen. Wat voor opleiding heb je eigenlijk nodig om burgemeester of minister van justitie te worden? Zouden ze uit een ei komen? Het is toch logisch dat het illegale handel in de hand werkt. Zo jammer dat ze altijd achter de feiten aanlopen in Nederland.

Inderdaad dat ze dit nu pas zien, droevig/treurig is dit te noemen. Ik werk twee jaar in Goes en we hebben nog nooit overlast gehad van onze klanten, sinds gisteren of eergisteren hebben we pas overlast. Klanten die elkaar aanspreken of ze aub iets willen halen, maar ook klanten die bedreigd worden door mensen die iets niet meer mee krijgen. Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren. Zaterdag lopen ze weer dronken over de markt, en jammer genoeg kan dit wel allemaal. Banen op het spel, overlast en ga zo maar door. Dit is de domste stap die ze hebben kunnen doen. Zonde voor de coffeeshophouders die wel altijd netjes bezig waren. Hoop dat ze ook hier in Goes ook inzien dat ze een hele fout keuze hebben gemaakt! Politie diverse malen moeten bellen, maar ja ook die hebben het druk word er gezegd, mnnnn vreemde sitiuatie. Banen op het spel, belasting minder inkomsten, UWV meer gaan betalen aan de mensen die waarschijnlijk nu een WW uitkering aan moeten gaan vragen, en als klap op de vuurpeil, extra politie mensen aanschaffen. HOE KROM IS ONZE REGERING, INCLUSIEF BURGEMEESTER NU?

Komen ze er nu pas achter dat het de straathandel bevorderd? Slimme gemeente. Hopelijk komt gemeente Goes er ook snel achter!

Ik sluit mij hierbij volledig aan And I quote: Volgens burgemeester Verhulst van Goes heeft de invoering van de pas voorlopig niet gezorgd voor een toename van de illegale straathandel. Duh, dat ding is koud een week ingevoerd wat denk je zelf mr. Verhulst? Beetje kortzichtig allemaal, het werkt juist illegale handel in de hand. En what about de kroegen, geven mensen met alcohol op niet aanzienlijk meer overlast, maken zij niet veel meer kapot dan mensen die een blowtje roken? Minister Opstelten wil graag de geschiedenis boeken in als je oplosser van het drugsprobleem in Nederland maar hij maakt er een grotere puinhoop van dan dat het al was.