- advertentie -

Bevrijdingsfestival in Vlissingen: Koud en gezellig

Bevrijdingsfestival in Vlissingen: Koud en gezellig

VLISSINGEN - In Vlissingen werd Bevrijdingsdag gevierd met het Bevrijdingsfestival op het Bellamypark. De 22e editie van het festival Vlissingen heeft over de hele dag zo'n 30.000 bezoekers getrokken. Dat schat de organisatie. Door het koude en aanvankelijke natte weer kwam de bezoekersstroom vergeleken met andere jaren trager op gang, maar uiteindelijk was het druk op en om het Bellamytheater.


Tijdens het hoogtepunt, het optreden van Nick & Simon, waren de meeste mensen aanwezig: ongeveer 14.000 op het Bellamypark en 5.000 op het Dijktheater.

Goede sfeer
De organisatie laat weten zeer tevreden te zijn over de goede sfeer, het bezoekersaantal en het verloop van het Bevrijdingsfestival.

Ongeregeldheden
De politie meldt dat er ondanks de goede sfeer ook enkele ongeregeldheden waren. In totaal zijn acht mensen aangehouden, voor zaken als het niet opvolgen van een politiebevel, belediging van agenten en vechten op straat..

Motto
In heel Zeeland werd zaterdag Bevrijdingsdag gevierd onder het motto 'Vrijheid geef je door'. Het Nationaal Comité koos voor alle veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland een thema.
laatste keer aangepast:
zo 06-05-2012, 15:18


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Bevrijdingsfestival in Vlissingen: Koud en gezellig

Bevrijdingsfestival

Reacties

Wat een aanfluiting! Het geluid was echt vreselijk slecht! Daar is geen enkel excuus voor te bedenken. En ik begrijp ook niet waarom er nergens in de media te vinden is dat het slecht was. Als media er zelf niet over schrijven, wordt er niets aan veranderd volgend jaar! En mocht het dan zijn dat ze volgend jaar wel fatsoenlijke artiesten op het plein zetten, dan is het toch onzettend zonde als het geluid weer zo slecht is!

Een veel gelezen en gehoorde klacht was idd de geluidskwaliteit bij Nick & Simon. Gek genoeg was dat bij Lefties Soul Connection die er voor zat beter in orde. Klonk duidelijk genoeg en het volume was (net) genoeg. Wij stonden er zo´n 10 meter voor de bühne beetje schuin voor. Waarom was dat dan bij N&S ineens minder? In het bijbehorende commentaar in het luisterfragment wordt dat deels toegeschreven aan Nick & Simon zelf die er schijnbaar doorheen zaten. Ik zelf moet zeggen dat het in het begin idd niet al te best klonk en het leek alsof de microfoons niet optimaal werkten. Daar hadden ze vooraf met het afregelen al wat last van. Maar als dat aan hun zelf lag herpakten ze zich toch aardig want niet veel later ging dat wel beter. Deze mannen zijn toch wel wat gewend, refererend naar de reeks Symphonica-concerten en overige tourtjes. Maar toch ook in geluidstechniek mag het wel een niveautje hoger. En wat harder. Of was er een maximum decibelgehalte waar men niet overheen mocht?

Vuurdoop voor het nieuwe Bellamy. Had daar dan aandacht aan besteed met een hoorbaar en deugdelijk geluid. en dan nog maar niet te spreken over een belachelijk grote plek voor licht en geluid waardoor je niks zag. laat ze aan de zijkant gaan staan als ze toch geen fatsoenlijke klanken over het Bellamy kunnen krijgen. Jammer

Het optreden van Nick & Simon was GEWELDIG! Helaas was het geluid slecht, kon voorin haast niks horen...

Aller eerst was het een geslaagd feest denk ik, heb namelijk ondanks het weer veel blije mensen gezien. Als ik een puntje van kritiek mag noemen is het de muziek op het belamypark was zeer slecht te verstaan. Ook vindt ik de grote geluidstent midden voor het podium geen succes mvg peter dane

Voorin kon je de zangers niet horen. Erg jammer maar wel vreselijk genoten vooraan het hek bij Nick en Simon.

Het geluid was zo vreselijk slecht dat we weg zijn gegaan. Veel bezoekers klaagden, het was op de helft van het plein al zacht en niet te horen. Een flop.

Jammer dat er van de muziek niks te horen was op het Bellamyplein. Verder wel gezellig door de enorme drukte

Jammer, Wil, of misschien juist wel goed, dat je de strop die in huidige tijd om mensens nek is gelegd niet ziet of wilt zien. Wie het niet ziet, heeft er nl. ook geen last van. Voor wie het wel ziet, ziet z'n vrijheid met de dag verdwijnen. Het is gelijk de strop van een touw, die steeds strakker en strakker wordt aangetrokken. Ooit aangeboden als zoet en bestemd voor iedereen, maar dat in een korte tijd werd veranderd in een verslavend bitter, uitmondend in moderne slavernij. Het feit , dat je in tegengestelde richting op een fietspad mag fietsen, Wil, is slechts een schijnvrijheid, die wordt bewerkstelligd door degene die de strop om des mensennek heeft gelegd, om hem aldus in z'n (schijn) vrijheid te laten geloven. Loonslaven en marionetten van het huidig systeem, met touwtjes te bespelen.

Naar aanleiding van de enquete-stelling op Omroep Zeelandn hetvolgende: Ik kan niet begrijpen, dat er zoveel mensen zeggen, dat zij niet in een vrij land leven. Als je 40-45 hebt meegemaakt, dan weet je pas wat onvrijheid is. Misschien zou het voor die mensen, wat niet te hopen is, maar eens zo moeten zijn, dat er een bezetter opstaat en die mensen dan van hun vrijheid berooft. Ik hoop, dat dat nooit meer zal gebeuren, maar dan waarderen die mensen misschien later wat vrijheid is. Mijnheer Wilders met zijn trawanten doen er een goede gooi naar.