- advertentie -

'Wietpas veroorzaakt wel degelijk meer straathandel'

'Wietpas veroorzaakt wel degelijk meer straathandel'

GOES - De straathandel in wiet neemt toe. Dat constateren coffeeshophouders, softdrugs-gebruikers en omwonenden van coffeeshops. Zij zijn het dan ook niet eens met overheid en de politie over de gevolgen van de invoering van de wietpas. Volgens burgemeesters en politie is er geen sprake van overlast na de invoering van de wietpas.
Onder meer in coffeeshop High Life in Goes is het sinds de invoering van de pas minder druk. Veel softdrugsgebruikers zien er vanaf om zich te laten registreren voor een wietpas en kiezen voor het illegale circuit. Volgens enkele omwonenden is er vooral 's avonds beduidend meer activiteit op straat.

Bekijk ook het Omroep Zeeland-dossier over de wietpas
laatste keer aangepast:
za 12-05-2012, 12:09


regio:
Bevelanden
delen:
'Wietpas veroorzaakt meer straathandel'

Reacties

Tja is een goeie manier om de staatskas te spekken duizenden uittreksels, a 7.5.

Wat ik niet snap is dat de coffeeshops die er nu nog zijn, straks ook de deuren moeten sluiten omdat er niet genoeg werk meer is. Kunnen al die mensen ook weer een uitkering aanvragen en daar is schijnbaar wel geld voor. De belasting krijgt nu bijna niets meer omdat de verkoop is gekelderd, personeel kan een uitkering aan gaan vragen, extra politiemensen die ingezet zouden worden, en onze eigen risico van ziekenfonds en zorgdragers die gaat omhoog. Dus daar is geen geld voor en kunnen wij weer extra betalen, en de zorg ach daar bezuinigen we ook nog maar even op. Wat maakt het allemaal uit, oja en school doe dat ook maar en vooral de oudere mensen, maar wel extra geld pompen in iets wat totaal geen waarde heeft en wat nergens op slaat, dan alleen maar overlast.

In Hansweert rijdt al de wietscooter, gewoon bellen en je wietje wordt bezorgd. Nou meneer Opstelten ik denk dat u nu toch een behoorlijke fout heeft gemaakt, en hoopt dat u hier toch nog maar eens goed over gaat nadenken. Bent u ook verantwoordelijk voor de mensen op straat als die wat aangedaan worden, kunnen we u dan ook benaderen om te vragen wat we hier dan mee aan moeten? Door uw toedoen zijn mensen die normaal wel gewoon een coffeeshop binnen gingen om hun blowtje te halen, en dit nu niet meer durven, verplicht hun handel buiten te halen met alle risico's van dien.

Meneer Opstelten ik weet niet of u kinderen heeft maar denk dat u toch heel anders zou reageren als uw kind het blowtje ook van de straat moet gaan halen. Want of we nu blank, donker, Belg. Duits of een ambtenaar, winkelier, arts zijn, iedereen blowt weleens, maar als uw kind iets anders aangeboden krijgt of er gebeurt wat , denk ik dat u nog wel eens achter de oren krapt en u voorhoofd fronst en dan heel stiekum denkt wat ben ik toch stom geweest!

Draai het terug en zorg dat iedereen weer op een normale manier hun wiet kan gaan halen. Stop deze straathandel die u in de armen werkt.. Ga terug naar een vrij Nederland, ga terug zoals we bekend stonden en weer willen staan.

Wietpas is een goede zaak. Coffeeshops zijn de grote boeven. Zij verkopen kilo's aan buitenlandse afnemers .

Wanneer iets niet wordt geregistreerd dan is het volgens de statistieken geen waarheid. Echter hoeveel politieagenten lopen er 's nachts over straat. Het straatleven viert hoogtijdagen en de politie registreert helemaal niets tot weining in verhouding.

Als ik nog zou blowen zou ik me ook niet laten registreren. Voor mij werkt het kruidje niet zoals ik wil. Live and let live. Laat mensen zelf uitmaken wat ze in hun lijf willen stoppen en welke kruiden ze willen verbouwen. Marihuana is een (on)-kruid met interessante eigenschappen (zelfs medicinaal). Niets meer en niet minder.

Richard Branson tegen Nederlandse wietpas 'Nederlandse overheid begaat grote vergissing' De Britse zakenman en miljardair Richard Branson vindt dat de Nederlandse overheid "een grote vergissing" heeft begaan door de wietpas te introduceren. Branson deed zijn uitspraken vrijdag in Barcelona, waar hij de Cannabis Culture Award in ontvangst nam. "Net op het moment dat andere landen het bewonderenswaardige voortouw dat Nederland altijd heeft genomen, zouden moeten gaan volgen, zet de Nederlandse overheid een stap terug." De Virgin-baas is lid van de Global Commission on Drugs Policy. DeMorgen.be: Richard Branson is tegen Nederlandse wietpas

Gewoon die troep verbieden, en die sukkels die er mee lopen oppakken, er is buiten de criminelen achter de wietpantages nog nooit iemand beter van geworden, wanneer worden we eens wakker, en stoppen met de argumenten te pikken van al die losers, ga werken stop met die troep en maak heel Zeeland fouileergebied, hebben ze wat te doen, in principe mag het niet, ik word ook gewoon gepakt als ik te hard rijd, alleen ik weet het

Hier ze, de zoon van minister Opstelten zal het ook is zeggen.

Nou Robbert, jij hebt alles goed doorgedacht. Leuk om te zien dat je alle wietrokers tot de werklozen toerekent. Er is inderdaad tot nu toe niemand behalve de 'grote boze slechterikken' die de wiet telen, die er beter op worden. Maar als de overheid gewoon van cannabis een gecontroleerde substantie zou maken, zou de overheid er zelfs nog aan kunnen verdienen door er BTW op te heffen. Om te reageren op jouw argument over de argumenten pikken van 'lozers'. Heb ik het recht om jou ineens te verbieden alcoholische dranken te drinken? Ik denk het niet, wij leven namelijk in een vrij land waar iedereen in principe het recht heeft om alles te doen wat hij zij wilt zolang het overeenkomt met de regels die dit prachtige landje heeft verzonnen. Jij wordt inderdaad zoals iedereen opgepakt als je te hard rijdt, maar daarmee breng jij anderen in gevaar door met hoge snelheden op een openbare weg te rijden. Als men er voor kiest in de coffeshop of thuis een joint te roken, deert dat jou toch niet ? Het invoeren van de wietpas daarentegen vergroot het risico van alle bewoners van een bepaald gebied vanwege de toenemende straathandel. De vraag voor drugs zal nooit afnemen. Tot dat we dit accepteren is er geen mogelijke manier waarop wij 'The war on drugs' kunnen winnen.

Registratie gaat gepaard met een stempel op de voorhoofd niet echt prettig toch als dat zo ineens opgelegd wordt. Dan is de keuze idd via de straathandel. Ik ben me wel degelijk bewust dat ik illegaliteit bevorder echter heb ik geen keuze en naast mij vele anderen.

Je moet wel degelijk een uitreksel van het GBA op het gemeentehuis halen. Kosten 7,50 euro en je moet aangeven dat het voor de wietpas is. Je krijgt ook een stempel op je voorhoofd " wietgebruiker", maar die gaat er na een maand vanzelf weer af. Zonder uitreksel kan je geen lid worden! En je moet vaker naar de shop want je mag nog maar 3 gram halen i.p.v. 5 gram. Afschaffen die klotepas.

Die straathandel met alle ellende vandien gebeurt wel doordat mensen zoals Toine J geen wietpas willen aanschaffen omdat ze het niet eens zijn met politieke beslissingen. Maar klagen dat het voor hen zoveel slechter is geworden. Het rare is: de coffeeshop wordt niet afgeschaft, je kunt nog altijd "goede" wiet kopen. En ondertussen lijken ze niet beseffen dat zij door hun tegendraadse gedrag zelf de illegaliteit bevorderen. Inderdaad... de dealers lachen in hun vuistje. Geef ze niets te lachen door je gewoon te houden aan afspraken die nu gemaakt zijn.

Het meest trieste is dat als het beoogde doel, het weghouden van de buitenlanders, bereikt wordt, dat dan naar mijn mening alsnog de straathandel en bijbehorende overlast en criminaliteit zal floreren. Dit omdat het gros van de Nederlandse gebruikers zich (begrijpelijk) niet wil laten registreren en dat er daarnaast nog een limiet van 2000 passen per coffeeshop is. Lang niet genoeg om alle Nederlandse blowers te bedienen.

Overigens als cannabis illegaal is, laten we dan ook alcohol illegaal maken. Dit goedje is op sociaal, maatschappelijk, fysiek en geestelijk vlak vele malen gevaarlijker. Het enige verschil is dat het sociaal geaccepteerd is. De overlast is ook vele malen groter. De schade aan auto's, ingetrapte ruiten, vechtpartijen en wildplassers elk weekend stoort mij meer dan die Belg die me vraagt "Waar is de coffeeshop?"

Ja dat de Nederlanders wiet nog niet helemaal hebben geaccepteerd is ook mooi te zien in het filmpje... de eigenaresse van de sigarenwinkel haar dochter kan niet op een veilige manier thuiskomen omdat er verschillende groepjes wiet aan het dealen zijn op straat.

Een waardeloze toestand

en wat verkopen die straatdealers nog meer een pilletje of heroine dat kun je bij een coffieschop niet krijgen en we weten allemaal er is niets zo beinvloedbaar als jonge mensen

Er wordt wel degelijk gedeald en zelfs op het schoolplein van de Wilgenhof in de Torenhofstraat en in de brandgang van de Vredenburgstraat/Torenhofstraat . Maar dat zal wel niet belangrijk zijn want het is niet in de binnenstad en het is maar bij een basisschool . Politie doe er u voordeel mee en controleer eens onopvallend .

Gewoon de boel legaliseren en dan niet alleen in Nederland want dan schiet het niet op. Als je het in alle landen vrij kan krijgen net als alcohol zal volgens mij de handel zichzelf vanzelf reguleren, Dus gewoon overal in de wereld coffeeshops, en grote velden met plantages, dan zal de handel vanzelf ontploffen. Vroeger probeerde ze in Amerika het gebruik van alcohol tegen te gaan, door het gebruik te verbieden, maar dat werkte toen ook niet, er kwamen illegale stokerijen, er werd grof aan verdient, nadat de markt weer open ging was het afgelopen.

Volgende stap een pasje om buitenlandse shoppers en toeristen te weren, want de zon komt op voor mij en mij alleen. Oh wat zijn we weer tolerant vandaag. Natuurlijk heeft de overheid voor meer overlast veroorzaakt door dit pasje in te voeren, kon men daar zelf nou ook niet achter komen, of was men te dronken toen men dat pasje invoerde? Gelukkig hebben we nooit overlast door dronken mensen, nee deze alcoholische harddrug gebruikers vallen heuuuuuuus wel mee. (als ze met elkaar weer eens op de vuist gaan of dronken tegen je deur plassen) Zo een alcohol pasje is misschien dan ook een goed idee dan? Kan Dhr Opstelten zich meteen registreren. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/65270-alcohol-het-grootste-p...

Je kan geen pasjes hebben, die zijn in eigendom van de zaak.

"Mede dankzij Opstelten en onze burgemeester ben ik genoodzaakt om te kopen via het illegale circuit" Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen stoppen met het gebruik van drugs!

Het belang van de politie is om de overlast te sussen en stil te zwijgen in belang van de burgemeester om punten te scooren bij de minister. Ook al zijn z'n eigen burgers daar de dupe van. De burgemeester zou eens verder moeten kijken en voor zijn mensen op moeten komen, maar jammergenoeg werkt dat niet zo. Eigen belang eerst. En de wietpas, daar is bijna iedereen op tegen, zelfs bij de politie omdat het afrechts werkt. Voor de wietpas was er geen overlast en nu wel. 

Wel meer straathandel, maar niet meer overlast? Voor de mensen die zich niet aan de straathandel en het criminele sfeertje storen niet nee. Het is maar wat men gewend is en "normaal" vindt.

Vraagt men toch om, gewoon sluiten die boel.

Deze straatbeelden komen van de camera van de coffeeshop zelf. Dit tafereeltje gebeurt dagelijks. Is de eigenaar bang dat zijn verdiensten achteruit lopen? Wat ik niet begrijp is dat er honderden grammetjes drugs worden verkocht door coffeshopshouders. Deze hebben toch veel meer dan normaal toegestaan wordt en dat gaat allemaal maar door. Nu komt de straathandel weer op gang. Laat die jongens ook wat verdienen en ben je het er niet mee eens, stop dan met je coffeeshop. En overheid doe je ding, verbied het gedoogbeleid en stop deze grijze handel.

Het is ook nooit goed...... Is er eindelijk een regel die de buitenlandse drugsgebruikers moeten weren is het weer niet goed.... En die straathandel keihard aanpakken.

Ik begrijp ten eerste al niet dat je een wietpas nodig hebt om buitenlanders te weren. Als we allemaal een ID hebben waar ook op staat of je buitenlander bent of niet. En die straathandel kan niet keihard aangepakt worden, want ook op de politie wordt bezuinigd. Ik vind het grote onzin en verspilling.

Lekker simpel kort door de bocht denkwerk. Misschien nog een biertje drinken? Da's tenslotte schadelijker dan cannabis. Dus moeten we die handel ook maar is keihard aanpakken vindt u niet? En mocht ook dat een moeilijke zijn, cannabis is een ander woord voor wiet.

dat zat er in ... ik ben absoluut geen voorstander van drugs en coffeshops maar die wietpas moeten ze maar afschaffen.

Het is voer voor de complottheoristen, een overheid die onwille van heel duidelijke feiten z'n eigen gangetje gaat en de hele bevolking onder greep houdt. Opstelten is denk ik dronken van meer dan alleen het alcohol dat in z'n glibberige aderen loopt, volgens mij gooien ze er tegenwoordig ook machtslust bij.

Verhulst ziet alles door een roze bril, waarom toch? Uitspraken zouden op basis van feiten gedaan moeten worden. Lijkt wel propaganda door te zeggen dat de overlast meevalt. Mijn geloof in de bestuurlijke macht is er niet meer als ik de reacties van deze man over de wietpas lees van de afgelopen dagen. Dit tv fragment geeft een aardig beeld maar het is nog veel erger aan het worden.

Als je maar lang genoeg blijft ontkennen, ga je het zef geloven. alleen jammer dat 3/4 van de burgermeester ongeloofwaardig is. en hun functie niet serieus nemen. .

 Je hoeft ook geen uittreksel laten zien voor een pas, maar je wordt wel degelijk geregistreerd. En ik snap heel goed dat mensen daar problemen mee hebben. Ze moeten nu doorpakken en de illegale handel de kop indrukken. Wat mij betreft met jarenlange gevangenisstraffen, want anders los je niks op. Boetes helpen niet, want ze verdienen geld als water met die illegale handel en de meesten hebben nog een uitkering ook en leven zo als god in frankrijk. En iedereen weet wie het zijn, maar daar mag je niks van zeggen anders roept er weer een stichting dat je een bepaalde bevolkingsgroep discrimineert! Zo gaat dat eenmaal, want naar feiten wordt niet gekeken.

Gezien alcohol nog veel meer problemen en doden geeft dan cannabis. Moeten we daar dan maar hetzelfde mee doen? Waarom denken mensen dat ze een eigen mening hebben, terwijl vaak blijkt dat ze gewoon klakkeloos de mening overnemen van degene die het hardst blaat...euh schreeuwt.

De coffeeshophouders weten toch niet wat zij met hun munten moeten doen want zelf zijn zij ook halve criminelen door de gedoogwet dus laat een ander ook eens wat verdienen, bedankt burgemeesters.

Mede dankzij Opstelten en onze burgemeester ben ik genoodzaakt om te kopen via het illegale circuit. Registreren via die flutpas daar peins ik niet over. Opstelten registreert zich toch ook niet voor al die flessen wijn en bier die hij als bourgondier dagelijks nuttigt. Kopen lukte me vrij makkelijk met dank aan een opdringerige dealer die daar hele dagen rondrijdt en ondertussen een netwerk met runners coördineert met zijn gsm's.. Hij valt helaas ook mensen lastig die hier niks mee te maken hebben, je zou kinderen hebben als inwoner van het centrum, toerist of ondernemer zijn.. Deze dealer vraagt bijna het dubbele van wat ik voorheen bij deze shop betaalde en is vaak nog troep ook. Hij lacht zich waarschijnlijk dood om de struisvogelpolitiek van onze burgemeester. Beetje sfeertje Roosendaal van een paar geleden met al die tjappies op straat. Jammer van HIghlife zo prettige tijd gehad daar zonder gezanik en agressie. Zouden ze in de politiek oogkleppen op hebben. Politiek wordt wakker!

M'n dochter woont om de hoek van één van de coffeshops in Vlissingen en heeft wel degelijk last van mensen die haar vragen of zij geen wiet voor hun wil kopen. Ik heb zelf trouwens wel pasjes maar heb daar nooit een uitreksel voor moeten laten zien.

En waardoor vragen de mensen het? Dankzij de invoer van de wietpas, logisch. Anders gingen die mensen die bezoekers lastig vallen toch gewoon de shop in?