- advertentie -

Four Freedoms Awards uitgereikt in Middelburg

Four Freedoms Awards uitgereikt in Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg zijn de Four Freedoms Awards uitgereikt. In de Nieuwe Kerk woonden hooggeplaatste gasten de plechtigheid bij. Onder hen koningin Beatrix, Nicholas Roosevelt, de Iraakse ambassadeur Ibrahim al-Ali, mevrouw Roosevelt jr. en bisschop Athenagoras van Sinope.

Demissionair premier Mark Rutte reikte de algemene Four Freedoms Awards uit aan mevrouw Clara Ant. Zij nam de honneurs waar voor Luiz Lula da Silva, de voormalige president van Braziliƫ, die vanwege ziekte moest afzeggen.

Meningsuiting
Ko Colijn, de voorzitter van het Clingendael Instituut overhandigde de onderscheiding voor vrijheid van meningsuiting aan Al Jazeera.

Godsdienst
Anna Eleanor Roosevelt, voorzitter van het Roosevelt Institute hing de onderscheiding voor de vrijheid van godsdienst om bij aartsbisschop Bartholomew de eerste.

Armoede
Dr. Robert Johnson van het Roosevelt Institute overhandigde de Four Freedoms Award voor vrijwaring van armoede aan Ela Ramesh Bhatt.

Vrees
Oud-minister Maria van der Hoeven, voorzitter van het International Energy Agency, reikte de onderscheiding voor vrijwaring van vrees uit aan Hussain al-Shahristani.

Zondag zendt Omroep Zeeland televisie vanaf 11.00 uur elk uur een samenvatting uit van de uitreiking van de Four Freedoms Awards.
laatste keer aangepast:
za 12-05-2012, 18:29


delen:
Four Freedoms Awards uitgereikt in Middelburg

Reacties

Een artikel over dit meer dan bizarre "feestje" lees je op "Herstel de Republiek" met als titel "THE FOUR FREEDOMS – EEN MISPLAATSTE GRAP".

Slechte timing om de Iraakse minister een prijs te geven terwijl hij in Irak een hetze voert tegen de Koerden, en dan komt ie naar Nederland net doen alsof hij om de Koerden geeft, misschien vroeger toen hij nog in de oppositie zat en Saddam de grote vijand was, maar nu deze man zelf een minister is geworden begint ie zelf dictatoriale trekjes te krijgen. En al-Jazeera een prijs geven is ook slecht getimed, net nu al-Jazeera bekritiseert wordt omdat ze zich zo partijdig gedragen bij hun berichtgeving rondom de zogenaamde Arabische Lente. Hoeveel van hun topjournalisten zijn niet al opgestapt de laatste maanden omdat ze de partijdigheid van al-Jazeera zat waren. Al-Jazeera is dan ook niets anders dan een staatszender, eigendom van de sjeikh van Qatar.

Dit is elk jaar weer een feestje voor hooggeplaatsten waar geen gewone Zeeuw aan te pas komt. Je kunt je twijfels hebben over de objectiviteit en waarde van de Four Freedom Awards. De Roosevelt-stichting kun je natuurlijk niet echt serieus nemen als bacheloropleiding. Als je wilt studeren, kun je beter meteen naar de Randstad gaan. Na 2 jaar kom je daar sowieso terecht. Uit de VPRO-documentaire enkele jaren geleden kwam een ontluisterend beeld naar voren m.b.t. de kwaliteit van het onderwijs aldaar.

Terwijl de Four Freedoms Awards in Middelburg werden uitgereikt protesteerde een afvaardiging van Koerdische organisaties hiertegen in Middelburg . En wel wegens corruptie en daarmee samengaande praktijken van de gekozenen. Beste Koerden als u daar rekening mee wilt houden blijft er dan nog wel een Bobo over die voor een Award in aanmerking komt ?