- advertentie -

Burgerinitiatief We Smoke tegen wietpas

Burgerinitiatief We Smoke tegen wietpas

TERNEUZEN - De bond van cannabisgebruikers We Smoke uit Terneuzen is een burgerinitiatief gestart tegen de wietpas. Als de bond 40.000 handtekeningen ophaalt, komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer.

We Smoke zegt dat de wietpas de vrijheid van mensen beperkt en dat hij discrimineert, omdat alleen mensen die in Nederland wonen softdrugs kunnen kopen.


Sinds 1 mei kunnen alleen mensen die geregistreerd zijn nog softdrugs kopen in Zeeuwse coffeeshops.

laatste keer aangepast:
wo 13-06-2012, 11:15


delen:
luister fragment: 

Dimitri Breeuwer over de wietpas

We Smoke tegen wietpas

Reacties

Grappig, zoals DD al aanhaalde, moeten er niet eens passen komen voor harddrugs gebruikers? Dat is gewoon nog te koop in supermarkten en slijterijen. Soms nog in de aanbieding ook! Of is comazuipen sociaal geaccepteerd en wiet niet? Beetje vreemde gang van zaken zo, niet echt objectief. Persoonlijk keur ik geen van beide goed, maar dit soort onderscheid maken is belachelijk.

Een goed initiatief.

Indien men een wietpas wil moet men zich registreren.
Handig natuurlijk bij je volgende politiecontrole.

'Hallo mijnheer, ID en rijbewijs aub. Oh u staat geregistreerd als cannabis gebruiker in onze database. Gaan we effe een speeksel testje afnemen van u'
Toekomstmuziek? Ik vrees van niet.

En ja het is duidelijk discriminatie, als men mensen weigert op basis van afkomst of nationaliteit.

Ik wil best een wietpas halen, maar dan wil ik dat alle cafébezoekers en klanten van supermarkt en slijterij een drankpas hebben. Met gekoppeld daaraan een maximum van klanten voor een slijterij en café. Geen pas, geen drank. Dan zul je middenstanders en horeca eens zien en horen, want dat is broodroof. Maar het wordt wel lekker rustig en veilig in Nederland.

Als je iets niet mag, omdat je uit een ander land komt, Piet. Hoe noem je zoiets? (dit geldt ook zonder andere huidskleur)

En gelijk hebben ze! Waar kan ik mijn handtekening plaatsen?

Op de Website van WeSmoke kun je lijsten uitprinten! Doen!

Natuurlijk is dit discriminerend. Jij wordt toch ook niet in een hokje geplaatst als je een borrel wil drinken? En buitenlanders worden wel degelijk gediscrimineert. Lees Art. 1 van onze grondwet maar eens goed!! Betreft controle: op welke basis zouden ze die dan kunnen sluiten? Als ze voldoen aan de regels is het toegestaan. 95% van de coffeeshops doet dit!! p.s. Artikel 1 Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Natuurlijk zullen zij die handtekeningen willen ophalen, maar ik vrees dat het niet gaat helpen. Ze mogen in mijn ogen al blij zijn dat Nederlanders gewoon nog hun drugs kunnen kopen. En het woordje discrimineert komt me een beetje de keel uit. Als mensen het ergens niet mee eens zijn wordt er massaal 'discriminatie!' geroepen, terwijl dat hier helemaal niet van toepassing is. Wees in Nederland blij dat deze drug überhaubt gedoogd wordt door de overheid! Begrijp me niet verkeerd: ik ben opzich niet tegen het feit dat mensen af en toe een jointje roken, maar er wordt niemand gediscrmineerd. Wees blij dat politie en justitie niet elke week een controle houden, want dan zou er helemaal geen coffeeshop meer zijn..