- advertentie -

Duikers te water voor parende sepia's

Duikers te water voor parende sepia's

ZIERIKZEE - De parende sepia is weer gesignaleerd in de Oosterschelde. De zeekatten zwemmen rond deze tijd van het jaar van de Noordzee naar Zeeland om zich voort te planten. En op dat spectaculaire zicht, komen veel duikers af.

De sepia plant zich voort rond deze tijd van het jaar als de watertemperatuur rond 12 graden is.
laatste keer aangepast:
vr 18-05-2012, 19:01


delen:
Sepia's

Reacties

Ik als dierenvriend, vind het ieder jaar weer geweldig als ik de bloei van het onderwaterleven kan volgen. Het is geen kwestie van zinloos onderwater zijn, maar algemene intresse in het onderwaterleven. Aangezien er bovenwater heel veel mensen zich bezig houden met allerlei regeltjes en opmerkingen zoek ik mijn heil in het onderwaterleven. Helaas zie ik hier ook weer opmerkingen verschijnen als vervuiling, verstoring, met rust laten enzovoort. Gelukkig bestaat nederland uit één groot landschap wat gevormd is door ONS mensen. M.a.w. we grijpen zoveel mogelijk in om ons te bescheremn tegen wilde dieren, enge ziektes, dierenleed enzovoort.

Tot slot: we zouden ons als mensheid eens moeten realiseren dat onze invloed op deze aarde gewoon een onderdeel is van het functioneren van de aarde en alles wat er bij komt kijken. Maar om nu te vezanden in allerlei nutteloze regeltjes die niet worden nageleefd en daarmee we ons als echt kudde dier laten leiden? Veel plezier met het jullie hobby's en intresses, maar veroordeel alle mensen met een andere intresse niet te snel.

Als je buurvrouw ligt te paren ga je toch ook niet kijken, dus laat deze beestjes met rust.

Prachtig dit soort dingen. Laten we met zijn allen zuinig zijn op de natuur, in plaats van steeds meer te vernietigen en te vervuilen. Ik vraag mij trouwens wel af of al die aandacht van die duikers niet verstorend werkt. Ze kunnen die beesten beter gewoon met rust laten. Ben benieuwd of die duikers ook gefilmd willen worden als zij aan het paren zijn.

Net zo'n obsessie als: vogelaars, vliegtuigspotters.