- advertentie -

Karla Peijs vertrekt in maart 2013

Karla Peijs vertrekt in maart 2013

MIDDELBURG - Commissaris van de Konigin Karla Peijs stopt er mee. Ze heeft bij Koningin Beatrix haar ontslag ingediend per 1 maart 2013. Dan is haar termijn als Commissaris van de Koningin afgelopen.

Peijs heeft ontslag gevraagd omdat ze, gezien haar leeftijd (67), een tweede termijn van zes jaar niet zal kunnen uitdienen.


Peijs bekleedde de functie sinds 2007. Daarvoor was zij onder meer minister van Verkeer in de kabinetten Balkenende II en III. Eerder zat zij voor het CDA in het Europees Parlement en was zij Statenlid in Utrecht.

Scheldeverdrag
Als minister van Verkeer zette Peijs haar handtekening onder het Scheldeverdrag waardoor de Hedwigepolder moet worden ontpolderd. Die discussie loopt tot op de dag van vandaag.


Toen het alternatieve ontpolderplan rond de Hedwigepolder werd weggestemd in de Tweede Kamer kwam Peijs nog in het nieuws door te vragen om een compensatie van 20 miljoen euro voor Zeeuws-Vlaanderen.

laatste keer aangepast:
vr 25-05-2012, 08:11


regio:
Walcheren
delen:
'Kosten vertrek Peijs kunnen drastisch omlaag'

Reacties

Waarom zo'n duur feest? Omdat ze zo goed d'r best gedaan heeft? Daar wordt ze ook rijkelijk en meer dan ruimschoots voor betaald, lijkt mij. En dan is het toch niet meer dan je dure plicht om je taken goed uit te voeren? Hup, gooi er maar weer belastingeld tegenaan, he? Politiek, of het nu op regionaal of landelijk niveau is, ze steken allemaal hun zakken vol van onze zuurverdiende belastingcenten! Graaiers en zakkenvullers zijn het, dat blijkt maar weer.

Waarom zo lang wachten? Per direct opzouten zonder enige regeling of wat dan ook. Ze heeft genoeg slechts voor de provincie gedaan. Draaien en keren, maar nooit iets presteren!

Ik weet zeker dat de oesters en de champagne haar zullen missen, echt wel.

Is ze ook niet een stukje verantwoordelijk voor de zinloze betuwelijn? Kosten ca 5 miljard! Deze dame heeft alleen onnoemelijk veel geld gekost en ze laat een hoop ellende achter.

Ik ben ervan overtuigd dat zij met bezieling haar werk gedaan heeft, maar niet elke aktie kan tot succes leiden. Foutloos zal ze het ook niet gedaan hebben, want als je werkt maak je fouten. Over het algemeen deed ze het goed en ik heb haar ooit 1 mail gestuurd en kreeg daar een zeer uitgebreid en begrijpelijk antwoord van haar zelf op terug. Maar het is zo makkelijk iemand af te breken en zeker door mensen die niet eens weten waar ze het over hebben. Als pure Zeeuwse heeft ze aan mijn verwachtingen voldaan, dus nu maar kijken wie haar gaat vervangen. Elke verandering hoeft geen verbetering te zijn, dus het wordt spannend.

Ik dacht dat het nooit zou gebeuren, maar ja hoor, eindelijk ruimt ze het veld! Ik spreek de wens en hoop uit dat we een "fatsoenlijk " bestuurder voor deze mevrouw terug krijgen, één waar Zeeland echt op zit te wachten, en dewelke de belangen van Zeeland behartigd zoals het werkelijk hoort! amen.

Het is jammer dat een zo zeer ervaren en voor heel Zeeland op de bres staande vrouw het podium verlaat. Ook zij mag van haar pensioen en wat Zeeland biedt gaan genieten. Ik wens haar dan ook alle goeds toe.

Dat is nou onwijs jammer: Karla Peijs vertrekt in maart 2013. Vakvrouw met een groot hart voor Zeeland!

Nog meer tijd op de zakken te vullen. Bijvoorbeeld bij Prodent voor een parelwitte glimlach.

Karla Peijs is een goede en prima vertegenwoordiger van Zeeland. Jammer dat ze gaat vertrekken.

Mevrouw Peijs heeft veel voor Zeeland gedaan en betekend. Men kan zeker kritiek hebben op onderdelen van haar beleid, maar zij heeft heel wat voor elkaar gekregen en zij heeft Zeeland heel duidelijk op de kaart gezet. Daarvoor verdient zij waardering en niet het gescheld van anonieme galspuwers. Begin eens met uw echte naam bij uw negatieve stukjes te plaatsen zou ik zeggen.

Wat een zegen dat deze geldwolf het ruime sop kiest.

Natuurlijk is er, zoals bij elke ambtsdrager, wel kritiek mogelijk op onderdelen.Maar over het geheel genomen heeft zij heel veel voor onze provincie gedaan en betekend. In haar ambtsperiode heeft zij Zeeland stevig op de kaart gezet. Het is nog maar afwachten wat of wie we er voor terugkrijgen. In ieder geval niet een van die ongenuanceerde schelders. Begin eens met uw ware naam onder uw stukjes te plaatsen, in plaats van laf en anoniem vanuit het donker uw gal te spuwen.

Waarom morgen niet? Slechter kan het niet worden.

Gelukkig, dit is pas goed nieuws , als ze haar "wel verdiende" vakantiedagen nu eens opneemt mag ze gelijk vertrekken.

Tja , een triest voorbeeld van iemand die het pluche meer waard is dan principes.

Wat zullen hier veel mensen blij mee zijn en wat een commentaar zal er komen !

Opgeruimd staat netjes ! Nu maar hopen dat we iemand terug krijgen met een groen hart.

Bedankt hoor voor je inzet van de Hedwigepolder. Hopelijk geen gouden handdruk

Jammer, ze is een echte ambassadeur voor Zeeland. We zullen haar missen.

Beste mevrouw Peijs, ga heerlijk met pensioen, heerlijk varen op uw hoogaars met uw man, af en toe een kreeftje, een maaltje garnalen, mosselen,oesters en alles wat het leven in Zeeland goed maakt. Geniet er van. Bedankt

Dat was het enige waar ze goed in was, kreeft eten elk jaar met de opening van nieuwe seizoen stond ze voor aan, met die vol gevrete kop en Zeeuws Vlaanderen laten barsten. Ze kwam niet op voor Zeeland hoe kan je je laten overlopen door de Antwerpse haven maffia.

Goed zo, eerder mag ook.