- advertentie -

Poppen komen tot leven in Axels streekmuseum

Poppen komen tot leven in Axels streekmuseum

AXEL - Sommige poppen hebben een heel verhaal. En daar kunnen ze over meepraten bij het streekmuseum in Axel. Woensdagavond is de tentoonstelling 'Poppen in streekdracht' geopend. De tentoonstelling is tot stand gekomen doordat veel mensen hun poppen in Axelse streekdracht aan het museum willen achterlaten.

De poppen komen van alle hoeken van het land. Soms komen mensen ook nog eens kijken hoe het gaat met hun eigen pop. Het zijn tientallen poppen. Sommige zijn een eeuw oud. Ze zijn gemaakt van lappen, stro en keramiek. Vooral vroeger kleedden ze de poppen in de plaatselijke streekdracht.


Openingstijden

In totaal zijn er 45 poppen te zien. Het museum is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag van 12.30 uur tot 16.30 uur.

laatste keer aangepast:
do 31-05-2012, 13:46


delen:
luister fragment: 

Poppen komen tot leven in Axels streekmuseum

Reacties

Stop nou eindelijk eens met aandacht geven aan de Zeeuwse klederdracht. In iedere uithoek van Nederland droeg men vroeger klederdracht. Zo komen we nooit van het oubollige imago af. Overigens, de mensen die vroeger de klederdracht droegen, wilden helemaal niet in de belangstelling staan. Ieder was gelijk gekleed, er was geen onderscheid.