- advertentie -

Kloosterboer wil nieuwe fabriek bouwen

Kloosterboer wil nieuwe fabriek bouwen

VLISSINGEN-OOST - De Zeeuwse havens zetten zaterdag de poorten open voor de Zeeuwse Havendag. Eén van de grote spelers is overslagbedrijf Kloosterboer in Vlissingen-Oost. Dat heeft plannen voor een nieuwe verpakkingsfabriek voor fruitsap.600 schepen uit de hele wereld meren jaarlijks af aan de kades van Kloosterboer. Vol fruit en sap. Dat wordt opgeslagen in grote, gekoelde terminals, klaar voor verder transport. Maar met dat sap gebeurt meer. Sinds een jaar of tien wordt het hier gemixt tot eindproduct.

Sap
Na het mixen van de sap vervoeren dagelijks 30 vrachtwagens het eindproduct naar de verpakkingsfabrieken in Europa. Goed voor zo'n 25-duizend pakken sap. Maar dat wil Kloosterboer anders zien: het heeft, samen met klanten, plannen voor een nieuwe fabriek. In die fabriek wordt dan het sap ook verpakt.

Groter
Behalve fruitsap verwerkt Kloosterboer fruit van over de hele wereld in Vlissingen-Oost. Alleen al door dit bedrijf is de fruitoverslag in de haven van Vlissingen vele malen groter dan bij concurrent Rotterdam.

Groei
Ondanks de economische crisis is groei dus het sleutelwoord bij Kloosterboer. Plannen voor een nieuwe fabriek, groei in overslag. Zaterdag kan iedereen dat met eigen ogen aanschouwen tijdens de rondleidingen die het bedrijf houdt.
laatste keer aangepast:
vr 01-06-2012, 00:44


regio:
Walcheren
delen:
Kloosterboer wil nieuwe fabriek bouwen
Javascript is required to view this map.

Reacties

Kan mooi op de plek waar Zalco staat... Zijn we daar ook weer van af...

Dit lijkt mij een goede zaak. Het is geen chemische, vervuilende of gevaarlijke industrie. En goed voor de werkgelegenheid en financiën van Zeeland. Ik hoop wel dat zij zo veel mogelijk inzetten op milieuvriendelijke verpakkingen, productieprocessen en transport naar en vanaf de fabriek. En hopelijk gaan zij ook biologische (EKO) sappen leveren, want die zijn toch echt veel lekkerder. Er zit tenminste veel smaak aan.