- advertentie -

School overweegt verbod drinken energiedrankjes

School overweegt verbod drinken energiedrankjes

GOES - De Pontes Scholengroep in Goes denkt erover na het drinken van energiedrankjes vanaf volgend schooljaar te verbieden. De middelbare school doet dat omdat drankjes zoals Red Bull ongezond zijn voor opgroeiende kinderen.

Leerlingen die de energiedrankjes kopen en meenemen naar school zullen door de leiding daarop worden aangesproken.

Scholen
Op de meeste middelbare scholen in Zeeland worden de drankjes bewust niet verkocht. Het verschilt van school tot school hoe er verder mee om wordt gegaan, maar veel scholen lichten kinderen wel voor over de gevaren van het gebruik van de drankjes.

GGD

De GGD heeft donderdag opgeroepen om energiedrankjes uit de supermarkt te mijden. Er zit veel cafeïne in en het drinken van de drank kan leiden tot stress en hartkloppingen.

laatste keer aangepast:
vr 01-06-2012, 07:49


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

School overweegt verbod drinken energiedrankjes

Reacties

Jeaneet. Dus ik zou geen goede moeder zijn? En jouw kinderen gooien nooit hun meegebrachte boterhammen oid weg en kopen iets lekkers? Ik zal nooit zeggen: mijn kind doet dat niet, want ik kijk naar me zelf. Ik deed het ook. Net als 99% van de andere kinderen. Roken op of net buiten de schoolpleinen vind ik veel erger. Dat doet mijn kind gelukkig niet. Dus zo'n slechte moeder ben ik nu ook weer niet.

Ook ik gooide vroeger vaak mijn boterhammen weg en kocht een lekkere roze koek of een zakje friet. Moet men nu de jeugd alles verbieden? Wat kan zo'n drankje nu voor kwaad. Nu is het zo'n drankje, wat is het volgend jaar? Ik weet nog goed dat mijn kind vroeger met zijn verjaardag groente of gruit mocht tracteren ipv een snoepje of een zakje chips. Was ook al zo betuttelend. Hoevaak eet de jeugd geen friet, pizza, macaroni pasta e.d. thuis? Weet je wel hoe slecht dat allemaal is? Mijn kind moet gewoon een drankje kunnen kopen en anders koop ik wel een partij in en ik beopaal wat mijn kind drinkt en niet ee school. Laat ze eerst maar eens goed onderwijs geven en niet zoveel lesuren vrij geven ivm studieverlof e.d.

Als ze hun tijd en energie eens steken in betere kwaliteit van het onderwijs, dan altijd maar dingen verbieden. Energydrinks mogen niet maar sigaretten paffen op het schoolplein waar een hoop leerlingen omheen staan mag weer wel.

Hopelijk komen er betere leraren die beter les geven dan op de energiedrankjes letten. Daar moet eens beter op gelet worden.

Oh, dus energiedrankjes zijn zogenaamd slecht? Maar ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking kan 's ochtend niet funcioneren voordat ze een bak koffie op hebben. En diezelfde caffeine verslaafden zeggen nu dat energiedrankjes verboden moeten worden? Ik ben trouwens zowiezo fel tegen al die verboden. Roken, daar begon het mee, mag nergens meer, straks alcohol, enregiedrankjes, frituren en wie weet wat nog meer.

@ anja Waarom mag men niet verwachten dat er een ''gezond en lekker ''flesje vers geperste sinasappelsap mee naar school wordt genomen, een goede moeder zou dit juist willen en de meeste mensen en kinderen vinden dit heerlijk!

Wat is er mis met vers geperst sinaasappelsap is ook lekker ze kunnen ook groente en fruitdranken verkopen ofwel vers fruit smoothies en milkshakes is ook lekker en gezond.

slecht hoor Pontes! schaf heel je school maar af het is toch niks waard

Niks betutteling. Helemaal terecht dat dit op scholen verboden wordt. Het zou verboden moeten worden tot de leeftijd van 18 jaar! Pure zooi die energydrinks.

Sorry hoor, maar Rusland was toch waar de bevolking niks mocht? Waar zijn we mee bezig met al die bemoei nissen. Zulke aktie's wat mag nog wel....vind dit gewoon een misstap en wat er prive gebeurd valt onder hele anderen normen.

school is school en geen bajes, dus laat de kinderen zelf weten wat ze drinken op school behalve alcoholische dranken. roken is ook niet goed voor opgroeiende kinderen....ga maar is een keer het schoolplein op bij Pontes Dusseldorfstraat en bergweg in de pauze zie maar hoeveel leerlingen daar een sigarettje lopen te paffen. Verbied dat dan ook! vieze sanitaire voorzieningen zijn ook niet goed voor opgroeiende kinderen, maakt dan alsjeblieft de WC`s vaker schoon dan. conclusie: ze willen een mediahype bereiken

Goed initiatief. Ben al jaren tegen.

Geen alcohol, geen nicotine, geen drugs,en nu geen sportdrankjes meer. Wel erg betuttelend. Men verwacht toch niet dat ze met een flesje vers geperst sinasappelsap naar school komen???

Heel goed. Hopelijk volgen meer ouders en scholen deze stap. Werkelijk klasse en er is een goede reden, welke ouder wil dit nu?