- advertentie -

Miljoenen nodig voor versterking kust Renesse

Miljoenen nodig voor versterking kust Renesse

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen wil ruim 4 miljoen euro bijdragen aan de versterking van de kust bij het Noorderstrand in Renesse. Dat voorstel doet het dagelijks bestuur van het waterschap aan de algemene vergadering.

Die moet daar op 21 juni een besluit over nemen. De kust bij het Noorderstrand is niet sterk genoeg om een superstorm te weerstaan.


Het Waterschap wil dat de duinen aan de landkant versterkt worden. Er moet dan 220.000 m3 zand op het bestaande duin komen en een klein deel in de Zouten Haard, een natuurgebied achter de duinen.

De landwaartse versterking is aanzienlijk goedkoper dan een versterking aan de zeekant. Bovendien zou die sterker moeten zijn. Er gaat wel een stuk bijzondere natuur verloren.

laatste keer aangepast:
ma 04-06-2012, 08:12


delen:

Reacties

Inderdaad, de Rampweg in Renesse is levensgevaarlijk, maar niet alleen deze weg! Wat denk je van de Korte Moermondsweg. En de weg vanaf de Korte Moermondsweg naar de rotonde. De naam weet ik niet! Zou dit van al die toeristenbelastingen niet veiliger gemaakt kunnen worden...?

Levensgevaarlijk de rampweg in Renesse voor fietsers .Waarom geen fietspad langs de duinen.

Compenseren? Ze kunnen beter, als compensatie voor het Europese wanbeleid. Het stuk van Brussel waar het Europese parlement zit, onder water zetten. Daar mist niemand wat aan.

Natuur verloren? ...als dat maar niet gecompenseerd moet worden!